גילוי נאות - רכשתי אתמול את מכונת הקפה הראשונה שלי מדגם לליט 41 ומטחנת איזומאק .
בחנות קפה כשהמוכר האדיב , בריוסו בחיפה, הסביר לי על הציוד הכנו גם קפה ויצא נהדר עם זרם יציב.
הגעתי הביתה, הדלקתי את המכונה חצי שעה קודם, טחנתי קפה, מסוג אחר יש לציין, אך הזרם היה לא עקבי וחלש.
בנוסף לכך הראש יצא רטוב. כאשר זרקתי אותו הוא שמר על הצורה אבל נמעך כמו גוש בצק שזורקים על הקיר.
מה יכול היה להשתבש?
עוגיה רטובה וקילוח חדש
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קודם כל - תתחדש 
היות וזו המכונה הראשונה שלך אני ממליץ לך להתחיל לאט ולהוריד פרמטרים שיכולים להפריע.
בשלב הראשון - קנה מגיל בבריוסו (חנות מעולה!) בדיוק את הקפה שהוא הדגים לך איתו. המטחנה כבר מכוונת, הכל תקין (ואם לא אז שיכוון לך שוב את המטחנה עם הקפה). שתה ככה קפה שבועיים-שלושה, יהיה לך כיף ותהנה מאוד מההכנה. על הדרך תתרגל לעבודה עם הציוד.
אחרי תקופת הסתגלות תוכל להתחיל לשחק עם סוגי קפה אחרים.
בניגוד לכתוב מעלי - אין שום צורך לשנות כיוון של מטחנה לאחר כל מנת קפה. במידה והקפה לא כ"כ טרי (למשל, אם אתה פותח שקית של קילו וצורך אותה במהלך חודש שלם) אז תצטרך לשנות מעט את הטחינה מפעם לפעם, כי כשהקפה מתיישן אנחנו צריכים טחינה דקה יותר, אבל זה בד"כ בשוליים (ומראש כמובן שעדיף להשתמש בקפה טרי ככל האפשר).
היות וזו המכונה הראשונה שלך אני ממליץ לך להתחיל לאט ולהוריד פרמטרים שיכולים להפריע.
בשלב הראשון - קנה מגיל בבריוסו (חנות מעולה!) בדיוק את הקפה שהוא הדגים לך איתו. המטחנה כבר מכוונת, הכל תקין (ואם לא אז שיכוון לך שוב את המטחנה עם הקפה). שתה ככה קפה שבועיים-שלושה, יהיה לך כיף ותהנה מאוד מההכנה. על הדרך תתרגל לעבודה עם הציוד.
אחרי תקופת הסתגלות תוכל להתחיל לשחק עם סוגי קפה אחרים.
בניגוד לכתוב מעלי - אין שום צורך לשנות כיוון של מטחנה לאחר כל מנת קפה. במידה והקפה לא כ"כ טרי (למשל, אם אתה פותח שקית של קילו וצורך אותה במהלך חודש שלם) אז תצטרך לשנות מעט את הטחינה מפעם לפעם, כי כשהקפה מתיישן אנחנו צריכים טחינה דקה יותר, אבל זה בד"כ בשוליים (ומראש כמובן שעדיף להשתמש בקפה טרי ככל האפשר).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -