הייתם ממליצים על ויטראה?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
בעיקרון יש להם 2 ליינים רלוונטיים לעניין:
1. VTouch Plus - זה בעצם ליין של מה שנקרא בשפת העם "חשמל חכם אל-חוטי" והוא מבוסס על מפסקים שמתאימים לקופסת גוויס 3 מקומות וכוללים את הבקר וה"מפסק" ביחד כאשר יש גרסאות שונות - ON/OFF, דימר, תריס, מגע יבש.
2. VMAX - זו למעשה מערכת חשמל חכם מסורתית שכוללת בקרים שמותקנים בלוח החשמל על גבי פס DIN וגם כאן יש בקרים שונים.
מבחינת עלויות - ליישם פרויקט בית חכם מבוסס על ה-VTouch Plus יהיה זול משמעותית מהסיבה הפשוטה שבשיטה זו נחסכת העלות של לוח חשמל מותאם לנושא וזו עלות כבדה שכן היא מורכבת גם מלוח החשמל וגם מעלויות החיווט כאשר ב-2 המקרים העלויות הן גבוהות מאוד.
ה-VMAX לא שונה ממערכות חשמל חכם מסורתיות אחרות (אולי זה יותר זול בעלות הרכיבים וגם לא בטוח, כך שלדעתי אין פה יתרון משמעותי על פני מתחרים אחרים כגון Lutron, Clipsal ומערכות KNX).
לגבי ה-VTouch - זה באופן חד משמעי יקר משמעותית מלעשות בית חכם DIY (או שלא DIY) מבוסס Z-WAVE. עם זאת, ממה שיצא לי להתרשם (ובהחלט יצא לי, בכמה הזדמנויות) זה גם מוצר ברמה אחרת לגמרי ולחיוב כמובן.
1. VTouch Plus - זה בעצם ליין של מה שנקרא בשפת העם "חשמל חכם אל-חוטי" והוא מבוסס על מפסקים שמתאימים לקופסת גוויס 3 מקומות וכוללים את הבקר וה"מפסק" ביחד כאשר יש גרסאות שונות - ON/OFF, דימר, תריס, מגע יבש.
2. VMAX - זו למעשה מערכת חשמל חכם מסורתית שכוללת בקרים שמותקנים בלוח החשמל על גבי פס DIN וגם כאן יש בקרים שונים.
מבחינת עלויות - ליישם פרויקט בית חכם מבוסס על ה-VTouch Plus יהיה זול משמעותית מהסיבה הפשוטה שבשיטה זו נחסכת העלות של לוח חשמל מותאם לנושא וזו עלות כבדה שכן היא מורכבת גם מלוח החשמל וגם מעלויות החיווט כאשר ב-2 המקרים העלויות הן גבוהות מאוד.
ה-VMAX לא שונה ממערכות חשמל חכם מסורתיות אחרות (אולי זה יותר זול בעלות הרכיבים וגם לא בטוח, כך שלדעתי אין פה יתרון משמעותי על פני מתחרים אחרים כגון Lutron, Clipsal ומערכות KNX).
לגבי ה-VTouch - זה באופן חד משמעי יקר משמעותית מלעשות בית חכם DIY (או שלא DIY) מבוסס Z-WAVE. עם זאת, ממה שיצא לי להתרשם (ובהחלט יצא לי, בכמה הזדמנויות) זה גם מוצר ברמה אחרת לגמרי ולחיוב כמובן.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

לבית חכם (לדעתי) יש 2 יתרונות מרכזיים:
1. אוטומציה - ביצוע פעולות בהתאם לתנאים מסוימים (זמנים קבועים מראש \ תגובה למשוב מגלאים\חיישנים וכד').
2. נוחות תפעול - כלומר, גם כשאתה "משתמש" בבית באופן ידני אז בית חכם שתוכנן כהלכה בהחלט מקל על השימוש באופן משמעותי ביחס לבית עם מערכת חשמל רגילה וככל שהבית יותר גדול (ובהתאם לכך מספר ההפעלות החשמליות) ככה זה יותר בא לידי ביטוי.
מעבר לזה יש גם את נושא השליטה מרחוק - לי אישית זה הדבר הכי פחות חשוב אבל כל אחד וסדרי העדיפויות והצרכים שלו.
1. אוטומציה - ביצוע פעולות בהתאם לתנאים מסוימים (זמנים קבועים מראש \ תגובה למשוב מגלאים\חיישנים וכד').
2. נוחות תפעול - כלומר, גם כשאתה "משתמש" בבית באופן ידני אז בית חכם שתוכנן כהלכה בהחלט מקל על השימוש באופן משמעותי ביחס לבית עם מערכת חשמל רגילה וככל שהבית יותר גדול (ובהתאם לכך מספר ההפעלות החשמליות) ככה זה יותר בא לידי ביטוי.
מעבר לזה יש גם את נושא השליטה מרחוק - לי אישית זה הדבר הכי פחות חשוב אבל כל אחד וסדרי העדיפויות והצרכים שלו.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
ויטראה עלויות
@MarioMan
האם למישהו יש מושג מה העליות?
קיבלתי הצעה ל vtouch pro שנראית מאוד יקרה:
בקר vbox - עלות 3800 + מע"מ
מפסק דוד - 1130 + מע"מ
מפסק 4 הדלקות + 4 תרחישים 1300 + מע"מ
·
האם למישהו יש מושג מה העליות?
קיבלתי הצעה ל vtouch pro שנראית מאוד יקרה:
בקר vbox - עלות 3800 + מע"מ
מפסק דוד - 1130 + מע"מ
מפסק 4 הדלקות + 4 תרחישים 1300 + מע"מ
·
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

כן. יש לי מושג מה העלויות. העלויות שקיבלת הגיוניות לחלוטין - זהו מחיר הצרכן למיטב זכרוני.
לכן, עובדתית ההצעה שקיבלת על פניו אינה "מאוד יקרה" ואני כתבתי כמה הודעות קודם כי מדובר במערכת יותר מוצלחת מאשר פתרונות Z-Wave / WiFi כאלו ואחרים והמחיר בהתאם.
לכן, עובדתית ההצעה שקיבלת על פניו אינה "מאוד יקרה" ואני כתבתי כמה הודעות קודם כי מדובר במערכת יותר מוצלחת מאשר פתרונות Z-Wave / WiFi כאלו ואחרים והמחיר בהתאם.
- דומיקון
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 146 פעמים
לגבי zwave - תיכנס לפורום שליטה ובקרה, תקרא את השרשור הדביק בראש הפורום .
בגדול - מערכת אמינה, זולה יחסית, מערכת פתוחה ללא נעילה לספק יחיד…
באירופה וארה"ב zwave מככב בענק, בארץ בשלבי כניסה אבל כבר אפשר ליישם פתרון הגיוני לכל צרכן ובמחיר שפוי.
בהצלחה
בגדול - מערכת אמינה, זולה יחסית, מערכת פתוחה ללא נעילה לספק יחיד…
באירופה וארה"ב zwave מככב בענק, בארץ בשלבי כניסה אבל כבר אפשר ליישם פתרון הגיוני לכל צרכן ובמחיר שפוי.
בהצלחה
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
היי,
אני לא יודע אם שאלת אותי אבל בכל מקרה אענה.
אני עם ויטראה וחשוב לי לעדכן שאני מאוד מרוצה.
הממשק עובד חלק ומהר. התגובות מהירות. מאוד נוח.
יש מגוון אפשרויות חיבור לעוד פעולות לבצע והכי חשוב - שרות מעולה !
ממליץ בחום.
אני לא יודע אם שאלת אותי אבל בכל מקרה אענה.
אני עם ויטראה וחשוב לי לעדכן שאני מאוד מרוצה.
הממשק עובד חלק ומהר. התגובות מהירות. מאוד נוח.
יש מגוון אפשרויות חיבור לעוד פעולות לבצע והכי חשוב - שרות מעולה !
ממליץ בחום.
- nachumfriedman
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לא ולא. שירות איום ונורא. הסוויצים שלהם נוטים להתקלקל. קורעים אותך על שירות וחלפים.
חברה עם מוצר ירוד ושירות של העולם השלישי
חברה עם מוצר ירוד ושירות של העולם השלישי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5374 פעמים
איתם כבר כמה שנים. התקלה היחידה שהיתה לי זה מתג דימר שהתקלקל והוחלף במסגרת אחריות. אמין מאוד, סה״כ מאוד מרוצה.
- nachumfriedman
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שירות איום ונורא. מאוד תאוותנים לגבי כל תיקון עם תום האחריות. המתגים, במיוחד מתג הדימר, נוטים מאוד להתקלקל. האפליקציה לא תמיד מתפקדת.
מאוד מצטער שהתקשרתי עמם.
חפשו חברה ען רמת שירות הולמת
מאוד מצטער שהתקשרתי עמם.
חפשו חברה ען רמת שירות הולמת
רק KNX ולא שום מערכת אלחוטית, מדבר מניסיון על בית שהכל פורק בו למרות שויטראה וקונטק נחשבים הכי איכותיים בארץ זה עדיין לא זול ועולה כמו KNX
שוב מניסיון מר על בשרי.
במשרד אצלי לא היו הכנות לכל הזנה בלוח והותקן KNX בתצורת בקרים מזעריים שיושבים איפה שהמפסקים בקיר (כמו SHELLY רק קווי)
וKEYPAD KNX שולט על הכל כאילו הבקרים בלוח
אגב זה לא הצריך העברת קו 0 אלא רק כבל KNX
שוב מניסיון מר על בשרי.
במשרד אצלי לא היו הכנות לכל הזנה בלוח והותקן KNX בתצורת בקרים מזעריים שיושבים איפה שהמפסקים בקיר (כמו SHELLY רק קווי)
וKEYPAD KNX שולט על הכל כאילו הבקרים בלוח
אגב זה לא הצריך העברת קו 0 אלא רק כבל KNX
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5374 פעמים
זה מאוד אישי. אצלי יש כבר מ 2017 מערכת של ויטראה. חוץ מתקלה באחד המתגים (דימר שהוחלף במסגרת אחריות) הכל עובד מושלם. אין בעיות, אין תקלות. אמין.
כמובן שאנשים שונים יש להם חוויות שונות...
אם הבית בשיפוץ רציני או בשלבי בניה הייתי הולך עם חיבור פיזי עם KNX
כמובן שאנשים שונים יש להם חוויות שונות...
אם הבית בשיפוץ רציני או בשלבי בניה הייתי הולך עם חיבור פיזי עם KNX