DVDfab + Nvidia GTX 10X0 שילוב מנצח להמרת כל פורמט ל H265 אפילו עם אטמוס

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #1 

שלום

ערכתי מספר בדיקות והתנסויות לגבי תוכנה פשוטה ביותר המסוגלת להמיר כל פורמט וידאו ל MKV בדחיסת HEVC ללא שינוי באודיו שיכול להיות פס קול רב ערוצי כגון DTS-MA 7.1 או אפילו אטמוס

אז התוכנה היעילה ביותר והיחידה שבאמת עובדת בלי באגים זו הגרסה האחרונה של DVDFAB (10.0.2.8)

היא לא חינמית אלא אם כן ממש מתאמצים...

היא עושה הרבה יותר מהמרה. היא גם עוקפת כל מערכת הגנה נגד העתקות ומסוגלת לטפל בקבצי בלו ריי ISO לרבות תלת ממד והמרתם ל SBS ברזולוציה מקורית של 3840X1080 שזה אומר SBS FULL ולא HALF. היא יודעת לטפל מצויין בהסרת CINAVIA ו MACROVISION (באתר החברה יש עדכוני קודים לכותרים חדשים שיוצאים). אין להם עדיין אזכור לגבי כותרי HDR אבל לפי השאלות הרבות בנושא, התשובה שלהם שהעניין נבדק ובטיפול, אני מניח שזה לא יאוחר לבוא... (האמת שלא ברור לי איך היא בכלל חוקית, למרות שהם מצהירים שהיא נועדה לגיבוי של עותקים חוקיים בלבד..)

אפשר לקחת DVD או BD ולסלק ממנו פסי קול, קטעים ותרגומים שלא רוצים ולייצר BD חדש בדחיסת HEVC או כל פורמט אחר, לרבות שינוי פס הקול, לדוגמה מ DTS ל דולבי או ההיפך.

על מנת להוציא ממנה את המקסימום מבחינת מהירות קידוד, כדאי שיהיה כרטיס מסך של NVIDIA עם תמיכה ב CUDA. עם הכרטיס שלי ה GTX 1060 דחיסת קובץ FHD ל HEVC נעשית במהירות ל 170 FPS בממוצע להבדיל מ 30 FPS עי מעבד אינטל i5-4770k בלבד (דחיסה בתוכנה בלבד).

היא מאפשרת לבחור המון סוגי קודקים לרבות אריזה ב MKV ואפילו המרת פסי קול לדוגמה DOLBY TRUE HD 7.1 ל DTS 5.1 (היא מקודדת ל DTS ו דולבי וגם מאפשרת AUDIO COPY שמשפר את הפורמט המקורי כגון אטמוס, אבל היא לא מקודדת מחדש לאף פורמט אודיו HD בגלל מגבלות השריון שלה)

מומלץ מאד

http://www.dvdfab.cn/blu-ray-copy.htm?t ... omebanner1

razserv2010
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 806
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

אני מטמיע בעזרתה כתוביות לכותרי ה3D שלי
בהחלט תוכנה 10.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46427
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #3 

תודה על השיתוף, אבל למה שנרצה כיום להמיר קבצי וידאו? כל סטרימר פשוט ב- $50 מסוגל לנגן הכל. אם זה מכיוון שהמסך לא מסוגל לטפל בפורמט מסויים, לא יותר פשוט להוריד גרסה אחרת של הסרט?

Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

ziv_r כתב:תודה על השיתוף, אבל למה שנרצה כיום להמיר קבצי וידאו? כל סטרימר פשוט ב- $50 מסוגל לנגן הכל. אם זה מכיוון שהמסך לא מסוגל לטפל בפורמט מסויים, לא יותר פשוט להוריד גרסה אחרת של הסרט?
...
·

לדעתי מיקום זו מילת המפתח. סרט MKV שהורדתי היה בכלל מקודד ב MPEG4 ותפס 1.2 גיגה ולאחר קידוד מחדש ל HEVC הגודל ירד ל 480 מגה ללא שום פגיעה באיכות התמונה או הקול (גם את הקול שבמקור היה AAC 5.1 המרתי ל DD 5.1 בקצב גבוה יותר של 640 במקום 480 מגה בית שנייה במקור, ועל הדרך ביצעתי נרמול של עוצמות השמע (באופן אחיד לכל 6 הערוצים), אז הסרט גם תופס שליש מקום וגם נשמע יותר חזק.

למי שיש כבר תמיכה ב HEVC בחומרה, זה בהחלט מומלץ ויכול לפנות דיסק קשיח שלם לחומרים חדשים. גם קבצי ISO של בלו ריי בגודל 40 גיגה אפשר לצמצם לקבצי ISO בגודל של 10 גיגה בלבד אם מסלקים תוספות מיותרות, פסי קול בשפות זרות, תרגומים, וכמובן דוחסים מ AVC1 ל HEVC. כאן צריך לוודא שהנגן מסוגל לקרוא BD ISO עם קידוד HEVC.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #5 

כל קידוד מחדש מוריד בדור את האיכות ולפי מה שכתבת, עשית את זה גם לאודיו וגם לוידאו.
היתרון אומנם מגיע בדמות חסכון בגודל קובץ, אבל בתמורה איכות הוידאו והאודיו נפגעת. מעבר לזה, הדבר דורש משאבים בדמות חשמל, זמן והרבה עבודה מאומצת מצד החומרה (CPU, GPU, SSD), לכן אני חוזר לתגובה הקודמת שלי, לא יותר פשוט להוריד גרסה אחרת של הקובץ?

אגב, Audio Normalization קיים ב- Kodi ובכל רסיבר מהשנים האחרונות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #6 

@Sexter

אין דבר כזה שלא יורד איכות התמונה מקידוד מחדש.

גם אם תיקח את הקובץ ותקודד אותו מחדש באותו פורמט בדיוק עם קצב נתונים כפול או יותר, עדיין יהיה לך פגיעה באיכות.

במקרה שלך, בגלל שהשתמשת בפורמט וידאו יותר מתקדם, כנראה שהפגיעה יחסית זניחה. אבל היא עדיין קיימת.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #7 

מה זה ההד הזה? :-)

Avishay1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #8 

ziv_r כתב:תודה על השיתוף, אבל למה שנרצה כיום להמיר קבצי וידאו? כל סטרימר פשוט ב- $50 מסוגל לנגן הכל. אם זה מכיוון שהמסך לא מסוגל לטפל בפורמט מסויים, לא יותר פשוט להוריד גרסה אחרת של הסרט?
...
·אני חייב לציין שדווקא מצאתי סיבה אחת שימושית עבורי להמרה של קבצי וידאו.

חלק מקבצי הבלוריי המלאים (ריפים של 40GB~) מכילים פסי קול בעברית בפורמט סאונד רב ערוצי, כאשר לא לכולם קיימת להורדה גרסה קלת משקל, עם דיבוב לעברית שגם היא עם סאונד רב ערוצי.
עכשיו מצד אחד אני מחזיק ספריה די מכובדת של סרטים מדובבים עבור הבן שלי, ומצד שני העיניים והאוזניים העדינות שלו לא מתפשרות על פחות מ-1080P וסאונד 5.1, אז כשיש סרט שמעניין אותנו והוא לא קיים בגרסה מדובבת שמספקת את האיכות הנדרשת ובדיוק הכוכבים הסתדרו ויש את הבלוריי המלא עם דיבוב לעברית בטראקר הקרוב לביתי, אני ממיר מבלוריי (קרה כמה פעמים)

אז הנה בן אדם אחד שיש לו סיבה טובה (בעיניו לפחות :) )
נערך לאחרונה על ידי Avishay1 ב 12/03/2017 14:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@Avishay1
·
היכן אתה מוצא דיבוב עברית ורב ערוצי? ב FUZER ו HEBITS כל המדובבים הם בפס 2.0. יש עוד טראקרים ישראלים שאני לא מכיר?

Avishay1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #10 

Sexter כתב:@Avishay1
·
היכן אתה מוצא דיבוב עברית ורב ערוצי? ב FUZER ו HEBITS כל המדובבים הם בפס 2.0. יש עוד טראקרים ישראלים שאני לא מכיר?
...
·אלו שני הטראקרים היחידים שאני מכיר בעברית.

הנה קובץ לדוגמא, מדובב לעברית, 5.1.
יש עוד כאלה.

https://hebits.net/details.php?id=48528

gil900
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1151
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #11 

התקנתי לרגע את התוכנה ומייד מחקתי כי לא היתה אופציה בשם h265 או HEVC
יש לי כרטיס NVIDIA GTX 660M . האם בגלל זה לא הופיעה האופציה? מה צריך לעשות כדי שתופיע?

Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@gil900
·
איזו גרסה התקנת? לבחירת הקודקים אין קשר לסוג החומרה. אם אין תמיכה בחומרה אז הקידוד יעבוד בתוכנה בלבד.

בחלון הראשי בצד ימין יש בחירת פרופיל קידוד וגם בהגדרות המתקדמות ששם אפשר לבחור יותר אופציות. אתה צריף גרסה 10 ומעלה בשביל H256

gil900
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

גרסה 10 ומעלה? של ווינדוס? אתה מתכוון ווינדוס 10 ?

Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@gil900
·

לא, של התוכנה. הגרסה האחרונה היא 10.2.0.8. לא חובה חלונות 10. עובדת על 7 ו 8 גם.

gil900
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אני מעדיף להשתמש ב ffmpeg.exe בשביל לעשות את כל הדברים האלה.. תודה בכל זאת על הפרסום

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”