pure direct
שלום
שתי שאלות בנוגע לPURE DIRECT
ברשותי מערכת 5.1
1. המערכת מכוילת כך שהרמקולים מוגדרים "כקטנים" האם כאשר אני עובר למצבר PURE DIRECT, הרמקולים הקדמיים אוטומטית עוברים לעבוד כ"גדולים" או נשארים SMALL
2. אני שומע שירים דרך YOUTUBE אני לוחץ PURE DIRECT ישר עובר לPCM DIRECT ואז כל הרמקולים מופעלים ואני רוצה לשמוע רק זוג רמקולים קדמי "כגדולים" . למה הוא עובר לPCM ולא נשאר על PURE
הבעיה היא שאני רוצה לראות סרטים עם סאב ומוזיקה לשמוע בלי סאב
תודה לעוזרים
שתי שאלות בנוגע לPURE DIRECT
ברשותי מערכת 5.1
1. המערכת מכוילת כך שהרמקולים מוגדרים "כקטנים" האם כאשר אני עובר למצבר PURE DIRECT, הרמקולים הקדמיים אוטומטית עוברים לעבוד כ"גדולים" או נשארים SMALL
2. אני שומע שירים דרך YOUTUBE אני לוחץ PURE DIRECT ישר עובר לPCM DIRECT ואז כל הרמקולים מופעלים ואני רוצה לשמוע רק זוג רמקולים קדמי "כגדולים" . למה הוא עובר לPCM ולא נשאר על PURE
הבעיה היא שאני רוצה לראות סרטים עם סאב ומוזיקה לשמוע בלי סאב
תודה לעוזרים
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לדעתי זה קשור לאיך מוגדר המחשב ואיזה סוג אות הוא מוציא..
כנראה זה אות שהרסיבר לא מזהה ככזה שהוא יכול להוציא בPURE DIRECT.
כנראה זה אות שהרסיבר לא מזהה ככזה שהוא יכול להוציא בPURE DIRECT.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אולי שינית משהו בהגדרות הקול של המחשב?
בינינו - לנגן עם יוטיוב - לא ממש משנה אם תשים PURE או מה.
אתה חייב לעלות באיכות האודיו שאתה מנגן בשביל להנות מהPURE.
בינינו - לנגן עם יוטיוב - לא ממש משנה אם תשים PURE או מה.
אתה חייב לעלות באיכות האודיו שאתה מנגן בשביל להנות מהPURE.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
יוטיב ופיור דירקט? אתה מבין שזה סוג של אוקסימורון?
כל ה"קטע" של פיור דירקט זה לקבל מקסימום איכות ללא כל הפעולות שהרסיבר מלביש בדרך, בלי כיול, בלי מצבי DPS וכמה שפחות אלקטרוניקה ותוכנה בדרך. כמו שהאות נכנס כך יצא, רק מוגבר. זה טוב למי שמחבר מכור איכותי ומגנן תוכן איכותי ורוצה להיות נאמן למכור כמה שיותר. לשים פיור דירקט למשהו מיוטיב זה...אאאא....מוזר. האיכות סאונד של יוטיוב היא פחות מ100 קב"ש, זה יותר גרוע משיר MP3 באיכות הכי נמוכה.
בלי קשר, פיורטירק לא משנה הגדרות של רמקולים...
כל ה"קטע" של פיור דירקט זה לקבל מקסימום איכות ללא כל הפעולות שהרסיבר מלביש בדרך, בלי כיול, בלי מצבי DPS וכמה שפחות אלקטרוניקה ותוכנה בדרך. כמו שהאות נכנס כך יצא, רק מוגבר. זה טוב למי שמחבר מכור איכותי ומגנן תוכן איכותי ורוצה להיות נאמן למכור כמה שיותר. לשים פיור דירקט למשהו מיוטיב זה...אאאא....מוזר. האיכות סאונד של יוטיוב היא פחות מ100 קב"ש, זה יותר גרוע משיר MP3 באיכות הכי נמוכה.
בלי קשר, פיורטירק לא משנה הגדרות של רמקולים...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
אולי פעם, אבל עכשיו יש ביוטיוב מוזיקה באיכות של הרבה יותר מ 100kbpsBUGY כתב:יוטיב ופיור דירקט? אתה מבין שזה סוג של אוקסימורון?
בלי קשר, פיורטירק לא משנה הגדרות של רמקולים......
אולי זה לא כמו לשמוע ישירות מדיסק ממכשיר dvd אבל איכות טובה מאוד יחסית.
לפותח השרשור , כשאתה מעביר לפיור דיירקט זה לא אמור להשמיע לך סטיראו בכל הרמקולים,
אלא אם כן ברסיבר זה מוגדר כ pcm multichannel בטעות.
- BUGY
- חבר מכור קשה

@mulder
·אוקי, זה טעות שלי שהשתמשתי במילים יחסיות כמו "איכותי".
אז כן, יחסית לרדיו מונו של שנות 30 זה איכותי.
שתבין, רוב השירים ביוטיוב מוזרמים ב128 קב"ש, שזה כלום (נושא הקצב ביוטיב הוא קצת יותר מורכב מזה). שיר בפורמט MP3 יכול וצריך להיות 320 קב"ש כי זה המקסימום שהפורמט הזה יכול לתת. בקצב הזה זה עוד סביר לרוב השימושי. אבל גם זה פשרה, זה פורמט ישן ומיושן שאין בוא יותר צורך אבל רק חשיבה עסקית (שמירה על רוחב הפס) משאירה אותו בשימוש. אין לנו יותר צורך בפורמט הזה כי המטרה שלו היתה חסכון של מקום ורוחב פס, מה שכיום כבר לא בעיה (אתה יכול לראות סרט ב4K עם HDR ביוטיב עם קצב וודיאו של כמה מגות בשניה אז עוד כמה קילוביטים לפס קול לא ישנו כלום).
שיר ב"איכות", כמו בפורמט FLAC, אתה מקבל איכות מעולה, בלי דחיסה הרסנית, עם קצבים של 800-1200 קב"ש. פי כמה וכמה מה"איכות" של יוטיב. וזה אכן מורגש עם יש לך מערכת סבירה ואתה מקשיב ולא מסתובב ברחבי הבית ומנקה או מסדר. אז כן, מה שהעלת באיכות מקסימאלית שיוטיב יכול, רוצה, לתת. לדעתי זה סביבות ה250 (לא ניתן לדעת כי זה מוגן זכיות יוצרים ולא ניתן להפעיל את הבודק קבצים הרגיל שלי על הקישור. שים לב, הורדה של השיר הזה לרוב תתן לך רק 128).
בכל מקרה, זה ממש רחוק מהמצב שבוא חייבים פיורדירק כדי "להנות" מהמכור כמו שהוא כי פה אתה אחרי כיווץ של המכור, העלה שלו, קיווץ נוסף לפורמט של יוטיב, הזרמה שלו בקצב לא קבוע וזה עוד בלי על שאר הפרמטרים, כי קצב הוא לא היחיד.
אנשים, תפנקו את עצמכם, תורידו קבצי FLAC. חיים רק פעם אחת
·אוקי, זה טעות שלי שהשתמשתי במילים יחסיות כמו "איכותי".
אז כן, יחסית לרדיו מונו של שנות 30 זה איכותי.
שתבין, רוב השירים ביוטיוב מוזרמים ב128 קב"ש, שזה כלום (נושא הקצב ביוטיב הוא קצת יותר מורכב מזה). שיר בפורמט MP3 יכול וצריך להיות 320 קב"ש כי זה המקסימום שהפורמט הזה יכול לתת. בקצב הזה זה עוד סביר לרוב השימושי. אבל גם זה פשרה, זה פורמט ישן ומיושן שאין בוא יותר צורך אבל רק חשיבה עסקית (שמירה על רוחב הפס) משאירה אותו בשימוש. אין לנו יותר צורך בפורמט הזה כי המטרה שלו היתה חסכון של מקום ורוחב פס, מה שכיום כבר לא בעיה (אתה יכול לראות סרט ב4K עם HDR ביוטיב עם קצב וודיאו של כמה מגות בשניה אז עוד כמה קילוביטים לפס קול לא ישנו כלום).
שיר ב"איכות", כמו בפורמט FLAC, אתה מקבל איכות מעולה, בלי דחיסה הרסנית, עם קצבים של 800-1200 קב"ש. פי כמה וכמה מה"איכות" של יוטיב. וזה אכן מורגש עם יש לך מערכת סבירה ואתה מקשיב ולא מסתובב ברחבי הבית ומנקה או מסדר. אז כן, מה שהעלת באיכות מקסימאלית שיוטיב יכול, רוצה, לתת. לדעתי זה סביבות ה250 (לא ניתן לדעת כי זה מוגן זכיות יוצרים ולא ניתן להפעיל את הבודק קבצים הרגיל שלי על הקישור. שים לב, הורדה של השיר הזה לרוב תתן לך רק 128).
בכל מקרה, זה ממש רחוק מהמצב שבוא חייבים פיורדירק כדי "להנות" מהמכור כמו שהוא כי פה אתה אחרי כיווץ של המכור, העלה שלו, קיווץ נוסף לפורמט של יוטיב, הזרמה שלו בקצב לא קבוע וזה עוד בלי על שאר הפרמטרים, כי קצב הוא לא היחיד.
אנשים, תפנקו את עצמכם, תורידו קבצי FLAC. חיים רק פעם אחת
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
אין ויכוח על נושא האיכות.. בגלל זה אמרתי "יחסית" .
ללא ספק אם תנגן בלו ריי מלא של "האיגלס" זה ישמע קצת יותר טוב מ YT.
אבל יש הרבה אנשים שאין להם זמן או רצון לשבת שעה שלמה ולהאזין לאלבום ולהעריך את הדקויות והאיכות, ומסתפקים במוזיקת רקע מהאינטרנט שהיא באיכות סבירה ביותר, ועם מערכת טובה בטח נשמעת יותר טוב מטרנזיסטור.
אבל כרגיל השרשור סטה מהשאלה המקורית
אבל יש הרבה אנשים שאין להם זמן או רצון לשבת שעה שלמה ולהאזין לאלבום ולהעריך את הדקויות והאיכות, ומסתפקים במוזיקת רקע מהאינטרנט שהיא באיכות סבירה ביותר, ועם מערכת טובה בטח נשמעת יותר טוב מטרנזיסטור.
אבל כרגיל השרשור סטה מהשאלה המקורית
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אכן, כרגיל הוא סטה אבל לא הרבה.mulder כתב:אין ויכוח על נושא האיכות.. בגלל זה אמרתי "יחסית" .
אבל כרגיל השרשור סטה מהשאלה המקורית...
directse -
אתה בבעיה, כי מה שאתה רוצה (רוצה לראות סרטים עם סאב ומוזיקה לשמוע בלי סאב) זה לא המתרה של פיורטירקט, זה מצב שלא משנה את מערך הרמקולים שלך ולא מכבה ומדליק את הסאב, הוא רק מבטל מנגנונים אשר משפרים את הסאונד, כיול, DSP וכדומה אבל לא משנה את המרחקים, החיתוכים ושאר ההגדרות הבסיסיות של הרמקולים.
מהמדריך שלך, בבקשה:
PURE DIRECT – Plays back unmodified sound fromsource with only minimal digital treatment. No soundis output from the Speaker B in this mode
וכשמכור שלך הוא PCM (מה שבמקרה שלך = חיבור מחשב) אז מה שתקבל כשתעבור לפיורטירק זה: PCM DIRECT.
אז הכל תקין וכמו שהוא צריך להיות.