התייעצות לקראת קנייה של מקרן לסלון
-
Gad1
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
שלום,
עברתי על השרשורים האחרונים הנוגעים לקניית מקרנים ואני מעוניין לרכוש מקרן בין 2000 ל3000 שקלים (עם אפשרות למחיר טיפה יותר גבוה בשביל מקרן יותר איכותי) לסלון אשר מרחק המקרן מהקיר הוא 5-5.2 מטרים וזהו גם מרחק הצפייה.
הקיר הוא 4 מטר על 2.5 מטר.
חשוב שיהיה 1080 רזולוציה טבעית, ניגודיות של לפחות 1:2000 ואנסי לומנס של מעל 2000.
בנוסף, כנראה שאוסיף מערכת אודיו בעתיד (כרגע יש לי מערכת 5.1 המחוברת לטלויזיה 52), אז אשמח גם להמלצות בנוגע למערכת קולנוע עד 2000 שקלים.
עברתי על השרשורים האחרונים הנוגעים לקניית מקרנים ואני מעוניין לרכוש מקרן בין 2000 ל3000 שקלים (עם אפשרות למחיר טיפה יותר גבוה בשביל מקרן יותר איכותי) לסלון אשר מרחק המקרן מהקיר הוא 5-5.2 מטרים וזהו גם מרחק הצפייה.
הקיר הוא 4 מטר על 2.5 מטר.
חשוב שיהיה 1080 רזולוציה טבעית, ניגודיות של לפחות 1:2000 ואנסי לומנס של מעל 2000.
בנוסף, כנראה שאוסיף מערכת אודיו בעתיד (כרגע יש לי מערכת 5.1 המחוברת לטלויזיה 52), אז אשמח גם להמלצות בנוגע למערכת קולנוע עד 2000 שקלים.
- RafalovitchTom
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
בנוגע למערכת האודיו - אם תשדרג לרסיבר עם שתי יציאות HDMI תוכל לחבר גם את המקרן וגם את הטלוויזיה לאותו הרסיבר ופשוט לבחור בשלט של הרסיבר היכן להציג את הסרט
-
Gad1
-
- חבר שרק התחיל

מצוין. זו באמת אחרת האפשרויות שאני שוקל לעשות כי בינתיים המערכת שלי מספקת את העבודה.
-
Gad1
-
- חבר שרק התחיל

מצאתי את viewsonic pro8300 ואת benq w1070. איך הם? יש לכם המלצות למקרנים עדיפים יותר?
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 567
ה-benq w1070 עדיף והוא מצויין, אבל עבד דיי הרבה זמן מאז שהוא יצא (והוכרז ע"י כל האינטרנט בערך כמקרן הטוב ביותר למחירו) אז אני לא יודע אם מאז יצאו מקרנים טובים אפילו יותר.
- Kermit
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 409
נקודה שכן הייתי לוקח בחשבון זה מרחק ההקרנה
אצלך ציינת שהמרחק באיזור 5 מטר. מכזה מרחק התמונה שהמקרן יפתח תהיה גדולה מאוד
במקרנים בתקציב שאתה הגדרת אין זום גדול, ככה שאין לך הרבה משחק עם גודל התמונה שתוכל להקרין
תבדוק באתר projectorcentral.com , יש להם מחשבון מרחקים.
בתקציב שהגדרת מקן כמו Optoma HD 141 יפתח תמונה של מינימום 134 אינץ ממרחק 4.8 מטר (שזה מרחק מקיר לקיר פחות גודל המקרן)
ובכזה גודל מסך נגלל ללא מתיחה יהיה עם גלים שיפגעו קשות בחוויה. ומתיחה בכזה גודל עולה פי כמה מהמקרן
אצלך ציינת שהמרחק באיזור 5 מטר. מכזה מרחק התמונה שהמקרן יפתח תהיה גדולה מאוד
במקרנים בתקציב שאתה הגדרת אין זום גדול, ככה שאין לך הרבה משחק עם גודל התמונה שתוכל להקרין
תבדוק באתר projectorcentral.com , יש להם מחשבון מרחקים.
בתקציב שהגדרת מקן כמו Optoma HD 141 יפתח תמונה של מינימום 134 אינץ ממרחק 4.8 מטר (שזה מרחק מקיר לקיר פחות גודל המקרן)
ובכזה גודל מסך נגלל ללא מתיחה יהיה עם גלים שיפגעו קשות בחוויה. ומתיחה בכזה גודל עולה פי כמה מהמקרן
-
Gad1
-
- חבר שרק התחיל

המרחק של 5 מטר הוא מרחק מקסימלי מקצה אל קצה. אוכל לשנות את מרחק התצוגה ללא בעיה אבל ארצה לקבל מסך של 100 אינץ לפחות.
אני יכול להעלות את התקציב לעד 4000 כאשר אני מוותר בינתיים על קניית מערכת קול חדשה.
אני יכול להעלות את התקציב לעד 4000 כאשר אני מוותר בינתיים על קניית מערכת קול חדשה.
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

אני לא חושב שזה קשור ליכולות הזום, מקרן עם זום גדול יותר יאפשר להגדיל יותר את התמונה במרחק הקרנה נתון...
מרחק הקרנה של ~5 מטר זה לא מעט, ה-benq w1070 למשל פותח במרחק כזה תמונה של 150 אינץ' לפני הזום, ולא בטוח שיש לך בכלל אפשרות להקרין גודל כזה (אני מסתכל על גובה התקרה שלך, 2.5 מטר.. כ-190 ס"מ ילך על גובה ההקרנה נטו, תוסיף עוד 5+5 ס"מ שוליים שחורים ועוד 10 ס"מ התיבה של המסך ואתה כבר ב-210 ס"מ, נשאר לך 40 ס"מ מהרצפה לתחילת המסך בלי שלקחנו שום ס"מ ספייר.. צפוף משהו).
אם אתה תוכל לתלות את המקרן מהתקרה בשביל לקבוע איזה מרחק שבא לך, אז הכל טוב ותוכל להגיע לכל גודל שאתה רוצה. במרחק צפיה של 5 מטר אני באופן אישי ממליץ לכל הפחות על מסך באיזור ה-135". בשבילי 100" (למעשה אפילו 106") היה סביר-מינוס למרחק צפיה של 3 מטר.... אז על אחת כמה וכמה ממרחק של 5 מטר.
מרחק הקרנה של ~5 מטר זה לא מעט, ה-benq w1070 למשל פותח במרחק כזה תמונה של 150 אינץ' לפני הזום, ולא בטוח שיש לך בכלל אפשרות להקרין גודל כזה (אני מסתכל על גובה התקרה שלך, 2.5 מטר.. כ-190 ס"מ ילך על גובה ההקרנה נטו, תוסיף עוד 5+5 ס"מ שוליים שחורים ועוד 10 ס"מ התיבה של המסך ואתה כבר ב-210 ס"מ, נשאר לך 40 ס"מ מהרצפה לתחילת המסך בלי שלקחנו שום ס"מ ספייר.. צפוף משהו).
אם אתה תוכל לתלות את המקרן מהתקרה בשביל לקבוע איזה מרחק שבא לך, אז הכל טוב ותוכל להגיע לכל גודל שאתה רוצה. במרחק צפיה של 5 מטר אני באופן אישי ממליץ לכל הפחות על מסך באיזור ה-135". בשבילי 100" (למעשה אפילו 106") היה סביר-מינוס למרחק צפיה של 3 מטר.... אז על אחת כמה וכמה ממרחק של 5 מטר.
-
Gad1
-
- חבר שרק התחיל

אם ככה, יש לי אפשרות לשנות את המיקום ואז גובה התקרה גדל ל-3 מטר (כאשר בצד השני של הסלון התקרה גבוהה יותר).
גודל כזה אמור להספיק? איזה גודל מסך אצטרך ממרחק של כ5 מטרים? 130 אינץ או יותר?
W1070 על אף שהוא דגם מיושן יעשה את העבודה או שאצטרך מקרן אחר?
גודל כזה אמור להספיק? איזה גודל מסך אצטרך ממרחק של כ5 מטרים? 130 אינץ או יותר?
W1070 על אף שהוא דגם מיושן יעשה את העבודה או שאצטרך מקרן אחר?
- Enc0der
-
- חבר פעיל במיוחד

אני אוהב גדול אז אני לא בהכרח דוגמה, יש פה אנשים שלא יסכימו איתי... אבל אני על מרחק צפיה של 5 מטר מתכנן מסך 165".
ה-w1070 עומד בזה מצויין (התכנון הוא בד עם gain 1.2, אבל גם בבדיקה על הקיר הוא נראה אחלה).
ה-w1070 עומד בזה מצויין (התכנון הוא בד עם gain 1.2, אבל גם בבדיקה על הקיר הוא נראה אחלה).