מה זה מדע בדיוני אמיתי?molvy כתב:Arrival
אין פה מדע בדיוני אמיתי אבל יש סרט שמותיר די הרבה נקודות למחשבה לאחריו ומרתק אותך למסך תוך כדי הקרנתו
...
[פוצל] מה זה מדע בדיוני אמיתי?
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7045
- נתן תודות: 1275 פעמים
- קיבל תודות: 1465 פעמים
@mulder
·
מדע בדיוני אמיתי זה סיפור שמתרכז יותר בקטע הבדיוני מתוך המדע למשל independance Day שבו הסרט מתרכז בתכניות החייזרים והמלחמה של האנושות בהם.
אפילו הסיפורים של אסימוב יחשבו מדע בדיוני כי הם מתרכזים ברובוטים ובהתנהגותם האנושים.
בסרט הזה (ARRIVAL) ואני לא רוצה לעשות ספויילר, הסיפור של החייזרים הוא ממש משני לסיפור הראשי (כך אני חש) ולכן אמרתי שזה לא מדע בדיוני אמיתי.
זה שגבר מתאהב באישה על חללית לא עושה את הסרט למדע בדיוני
שוב זו דעתי בלבד
·
מדע בדיוני אמיתי זה סיפור שמתרכז יותר בקטע הבדיוני מתוך המדע למשל independance Day שבו הסרט מתרכז בתכניות החייזרים והמלחמה של האנושות בהם.
אפילו הסיפורים של אסימוב יחשבו מדע בדיוני כי הם מתרכזים ברובוטים ובהתנהגותם האנושים.
בסרט הזה (ARRIVAL) ואני לא רוצה לעשות ספויילר, הסיפור של החייזרים הוא ממש משני לסיפור הראשי (כך אני חש) ולכן אמרתי שזה לא מדע בדיוני אמיתי.
זה שגבר מתאהב באישה על חללית לא עושה את הסרט למדע בדיוני
שוב זו דעתי בלבד
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 489 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
@molvy
ההגדרה של מדע בדיוני רחבה מאוד וזה מתפצל לכל מיני סוגים, אבל המשותף הוא בעיקר נושא הטכנולוגיה. passengers (שאני מניח שהתכוונת אליו) יכול להכלל בזה אפילו שהוא יותר דרמה רומנטית. Arrival על אחת וכמה וכמה הוא מד"ב.
ההגדרה של מדע בדיוני רחבה מאוד וזה מתפצל לכל מיני סוגים, אבל המשותף הוא בעיקר נושא הטכנולוגיה. passengers (שאני מניח שהתכוונת אליו) יכול להכלל בזה אפילו שהוא יותר דרמה רומנטית. Arrival על אחת וכמה וכמה הוא מד"ב.
- molvy
- חבר במועדון HT

@mulder
·
אז בוא נסכים שאנחנו לא בדיוק מסכימים על המונח מה זה סרט מדע בדיוני
אבל אני בטוח שגם אתה תסכים שיש סרטים שהם יותר מתרכזים בקטע של המדע הבדיוני וכאלה שהמדע הבדיוני מהווה סוג של תפאורה לסיפור הראשי
·
אז בוא נסכים שאנחנו לא בדיוק מסכימים על המונח מה זה סרט מדע בדיוני
אבל אני בטוח שגם אתה תסכים שיש סרטים שהם יותר מתרכזים בקטע של המדע הבדיוני וכאלה שהמדע הבדיוני מהווה סוג של תפאורה לסיפור הראשי
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

מסכים איתך. יש סוגים שונים של מד"ב, תלוי בסרט. המד"ב הוא הרעיון שמניע את הסרט, לא בהכרח הכמות שבה משתמשים בו.molvy כתב:@mulder
אבל אני בטוח שגם אתה תסכים שיש סרטים שהם יותר מתרכזים בקטע של המדע הבדיוני וכאלה שהמדע הבדיוני מהווה סוג של תפאורה לסיפור הראשי...
- molvy
- חבר במועדון HT

ב Passengers המדע הבדיוני הוא תפאורה בלבד, הסרט יכל להתרחש גם במדבר סהרה עם בדואים, או בקוטב עם אסקימואים.
כך שלקרוא לסרט מדע בדיוני רק בגלל שיש בו חללית זה די פיספוס לדעתי
כך שלקרוא לסרט מדע בדיוני רק בגלל שיש בו חללית זה די פיספוס לדעתי
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

גם אחרים פה התייחסו לזה כמד"ב. לא ראיתי עדיין את הסרט, ראיתי את הטריילר וקראתי עליו, אבל זה הספיק לי. חללית, מסע בין גלקטי, הקפאת הגוף בשינה, טכנולוגיות חדשות, אנדוראידים ... איזה עוד ראיות צריך ?
ציטוט מ wiki:
Passengers is a 2016 American science fiction adventure film
גם ב imdb מוגדר כמד"ב.
מד"ב יכול להיות גם דרמה או קומדיה או אקשן והוא יכול להתרחש בכל מקום או נקודת זמן. בלי קשר לחלליות או חייזרים. ידעת למשל שגם "בחזרה לעתיד" נחשב לז'אנר מד"ב? למרות שהקטעים המדעיים בו הם אולי כמה דקות מכל הסרט. ועדיין הוא בעיקר מצחיק ורומנטי ויש בו קצת אקשן, ולא עיסוק מדעי בתורת הזמן במשך שעתיים.
ציטוט מ wiki:
Passengers is a 2016 American science fiction adventure film
גם ב imdb מוגדר כמד"ב.
מד"ב יכול להיות גם דרמה או קומדיה או אקשן והוא יכול להתרחש בכל מקום או נקודת זמן. בלי קשר לחלליות או חייזרים. ידעת למשל שגם "בחזרה לעתיד" נחשב לז'אנר מד"ב? למרות שהקטעים המדעיים בו הם אולי כמה דקות מכל הסרט. ועדיין הוא בעיקר מצחיק ורומנטי ויש בו קצת אקשן, ולא עיסוק מדעי בתורת הזמן במשך שעתיים.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73402
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
זו ההגדרה ה"רישמית" של סרט מדע בדיוני:
סרט מדע בדיוני הוא סרט בסוגה הקולנועית הנפוצה והפופולרית מדע בדיוני. הדגש בסרטים אלה הוא על עלילה שבה לטכנולוגיה מתקדמת יש תפקיד מרכזי. סרטים אלה הם בדרך כלל עתירי אפקטים מיוחדים על מנת להציג טכנולוגיה עתדינית מתקדמת, עולמות רחוקים, חייזרים ועוד. חלק מסרטי המדע הבדיוני מבוססים על ספרים (למשל: הסרט חולית מבוסס על הספר חולית) וחלקם על תסריט מקורי. בעשורים האחרונים סרטי מדע בדיוני רבים הם גם סרטי פעולה. נושאים האופיינים לסרטים אלו כוללים בין השאר מסעות בחלל, מפגשים עם חייזרים, רובוטים, קיבורגים, אנדרואידים ובינה מלאכותית, מסע בזמן, הנדסה גנטית, סרטי אסונות ואפוקליפסה, סרטי גיבורי-על וסרטי קומיקס.
על פי ההגדרה הזו כל הסרטים שציינתם פה בהחלט נופלים להגדרה הזו ונחשבים סרטי מדע בדיוני.
molvy - אין פה עיניין של תחושה, ולמרות שגם אני חושב ש ARRIVAL מתמקד יותר בקשר של השפה ויחסיות הזמן (שבפני עצמו יכול להיחשב מדע בדיוני ד"א) מאשר בחייזרים עצמם, אין ספק שהוא נופל לקטגוריה של מדע בדיוני, בלי שום קשר לתחושות האישיות שלנו. כנ" passengers שעוסק שאכן ברובו דרמה רומנטית/סרט אקשן, אבל בהחלט עונה על ההגדרה של סרט מד"ב.
סרט מדע בדיוני הוא סרט בסוגה הקולנועית הנפוצה והפופולרית מדע בדיוני. הדגש בסרטים אלה הוא על עלילה שבה לטכנולוגיה מתקדמת יש תפקיד מרכזי. סרטים אלה הם בדרך כלל עתירי אפקטים מיוחדים על מנת להציג טכנולוגיה עתדינית מתקדמת, עולמות רחוקים, חייזרים ועוד. חלק מסרטי המדע הבדיוני מבוססים על ספרים (למשל: הסרט חולית מבוסס על הספר חולית) וחלקם על תסריט מקורי. בעשורים האחרונים סרטי מדע בדיוני רבים הם גם סרטי פעולה. נושאים האופיינים לסרטים אלו כוללים בין השאר מסעות בחלל, מפגשים עם חייזרים, רובוטים, קיבורגים, אנדרואידים ובינה מלאכותית, מסע בזמן, הנדסה גנטית, סרטי אסונות ואפוקליפסה, סרטי גיבורי-על וסרטי קומיקס.
על פי ההגדרה הזו כל הסרטים שציינתם פה בהחלט נופלים להגדרה הזו ונחשבים סרטי מדע בדיוני.
molvy - אין פה עיניין של תחושה, ולמרות שגם אני חושב ש ARRIVAL מתמקד יותר בקשר של השפה ויחסיות הזמן (שבפני עצמו יכול להיחשב מדע בדיוני ד"א) מאשר בחייזרים עצמם, אין ספק שהוא נופל לקטגוריה של מדע בדיוני, בלי שום קשר לתחושות האישיות שלנו. כנ" passengers שעוסק שאכן ברובו דרמה רומנטית/סרט אקשן, אבל בהחלט עונה על ההגדרה של סרט מד"ב.
- molvy
- חבר במועדון HT

·Huber כתב: הדגש בסרטים אלה הוא על עלילה שבה לטכנולוגיה מתקדמת יש תפקיד מרכזי....
ב passengers לטעמי זה לא מתקיים, כפי שאמרתי זו תפאורה לסיפור האמיתי.
ברור למדי שבשני הסרטים יש מוטיבים של מדע בדיוני אבל המדע הבדיוני אינו מרכז הסרט לכן אמרתי שזה לא מדע בדיוני אמיתי.
מה שבטוח זה שהאמירה שלי היתה הערה שהביעה את תחושתי לגבי הסרט ARRIVAL , ואני חושב שמי שראה את הסרט די מבין את ההערה.
בפירוש ההערה לא נועדה לפתוח דיון אקדמי של מה זה סרט מדע בדיוני.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·כאחד שאוהב מד"ב מגיל אפס, אני עברתי כבר עשרות פעם את הוויקוח הזה , של מה זה מדע בדיוני. וזה תמיד נראה כך. תמיד חשביה אותו הדבר, שמדע בדיוני צריך להיות עם טכנולוגי חדשנית אשר תופסת את רוב העלילה. זה ממש לא כך.molvy כתב:·......
ב passengers לטעמי זה לא מתקיים, כפי שאמרתי זו תפאורה לסיפור האמיתי.
ברור למדי שבשני הסרטים יש מוטיבים של מדע בדיוני אבל המדע הבדיוני אינו מרכז הסרט לכן אמרתי שזה לא מדע בדיוני אמיתי.
מה שבטוח זה שהאמירה שלי היתה הערה שהביעה את תחושתי לגבי הסרט ARRIVAL , ואני חושב שמי שראה את הסרט די מבין את ההערה.
בפירוש ההערה לא נועדה לפתוח דיון אקדמי של מה זה סרט מדע בדיוני....
דומגה קטנה, "ראש צלול בשמש נצחית" זוכר, סרט דרמה עם ג'ים קרי, הוא היה סרט השנה בקטגוריות מדע בדיוני. אין שם שום דבר בדיוני חוץ מתהליך רפואי קטן. אבל זה כל ה"קטע" של הז'נר, הוא מאפשר לסופר, לבמאי, לספר ולהראות לך סיפורים שאחרת לא ניתן לספר. המדע בדיוני הוא כלי ספרותי שנותן חופש פעולה. איתו ניתן לבנות תפאורה חדשה, לשים אותנה במצב ומקום אשר יגרמו לנו לחשוב על המצב והמיקום שלנו בחיים.
רוב המדע הבדיוני עוסק בנושאים כללים מאוד החל מהיסטוריה חלופית ועד סוף הזמן ביקום אבל גם כל מה שבין. זאת רק תפאורה.
מה שאתה מתאר, זה סרט אקשן בדיוני, כמו מלחמת הכוכבים ורוב סרטי ה"חלליות היורות ליזירים בחלל". זה רק חלק קטן מהזנר וממש לא מייצג.
- molvy
- חבר במועדון HT

@BUGY
·
אני חושב שהסיבה העיקרית לעובדה שויכוח כזה מתנהל, הוא בגלל שלסרט אין ג'אנר אחד אלא כמה,
אם היו נותנים רק ג'אנר אחד אז
ברגע שיש כמה וכמה ג'אנרים לכל סרט אז אני מסכים איתך שכאשר יש סיפור מסגרת שמבוסס על מדע בדיוני אפר להכליל את המדע הבדיוני כאחד מה ג'אנרים של הסרט
·
אני חושב שהסיבה העיקרית לעובדה שויכוח כזה מתנהל, הוא בגלל שלסרט אין ג'אנר אחד אלא כמה,
אם היו נותנים רק ג'אנר אחד אז
- הסרט "שמש נצחית בראש צלול" (Eternal Sunshine of the Spotless Mind ) היה בפירוש מדע בדיוני כי הסיפור כולו מתבסס על התהליך הרפואי הקטן" והוא משמש את היסוד של הסרט.
- אותו דבר סדרת סרטי Back to the Future למרות שיש שם סיפור דרמטי רומנטי וקומדי הבסיס הוא הנסיעה לעתיד.
ברגע שיש כמה וכמה ג'אנרים לכל סרט אז אני מסכים איתך שכאשר יש סיפור מסגרת שמבוסס על מדע בדיוני אפר להכליל את המדע הבדיוני כאחד מה ג'אנרים של הסרט
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·אוקי עכשיו הבנתי אותך, אתה למען האמת לא נותן את אותו הוויקוח שרוב אנשים אומרים, אלה דברים הפוכים. אתה גם די צודק אבל עדיין, אתה לוקח את המונח בצורה לא מדוייק.molvy כתב:@BUGY
·
אם היו נותנים רק ג'אנר אחד אזלעומת זאת סרטים כמו Passengers למשל, לא היו מקבלים את התואר מדע בדיוני (לדעתי!) אם היה אפשר לתת רק ג'אנר אחד לסרט. סרט כזה הוא יותר דרמה רומנטית מאשר מדע בדיוני
- הסרט "שמש נצחית בראש צלול" (Eternal Sunshine of the Spotless Mind ) היה בפירוש מדע בדיוני כי הסיפור כולו מתבסס על התהליך הרפואי הקטן" והוא משמש את היסוד של הסרט.
- אותו דבר סדרת סרטי Back to the Future למרות שיש שם סיפור דרמטי רומנטי וקומדי הבסיס הוא הנסיעה לעתיד.
ברגע שיש כמה וכמה ג'אנרים לכל סרט אז אני מסכים איתך שכאשר יש סיפור מסגרת שמבוסס על מדע בדיוני אפר להכליל את המדע הבדיוני כאחד מה ג'אנרים של הסרט...
מה שאני מנסה להגיד, מדע בדיוני זה לא ממש קטגוריה, אין סרט מדע בדיוני נטו. על מה הוא יהיה? מדע שלא קיים? מה זה?
המדע בדיוני זה אספקט אחד, מרכזי לפעמי אבל הוא עדיין רק כלי, הבסיס אשר מאפשר את הסרט ולכן תמיד יש עוד קטגוריה אשר מתארת את הסרט נכון יותר, אקשן, דרמה....כדומה. הוא יכול להיות חזק וחשוב כמו ב"הנושע השמיני" שם הכל מבוסס מדע בדיוני בצורה קשה אחרת אין סרט. או כעט חסר חשיבות כמו בה"מופע של טראומרן" שם זה משמש רק לבניית העולם אבל לא מעמיק ולא מדבר על זה יותר מדי כי זה חסר חשיבות לעלילה ולנקודה חשובה שהסרט רוצה להעביר. אבל עדיין, בלי זה אין סרט.
ב Passengers, אשר מבחינתי ה-מבזבוז של השנה, הם פשות לא נכנסו לעומק, הם לא הראו את מה שהיו צריכים להראות, שזה החיים שלהם ביחד לאורך השנים, ההתמודדות עם החיים במרחב האין סופי מצד אחד אבל מוגבל מאוד מצד שני. להיות מוקף אנשים אבל להיות לבד. העובדה שלהם הכוח על חייהים של כ5000 איש. הקשאים הטכניים, הרגשיים והנפשיים בלחיות 90 שנה בחללית. יש המון דברים שהם היו חייבים להרחיב. משהו שכל ספרון או אפילו סיפור קצר היו עושים יותר טוב היו אולי שלוש רגעים טובים בסרט, כשהו שובר את התא שלה. הכשהי מגלה והשיחה בינה לבין הקפטן (אשר היתה אמור להיות כמה דקות ולא שניות בודדות). איפה הדיון על משמעות הסרט, איפה העומק? מה פה מיוחד? אחרת זה כמו שאמרת, הם היו יכולים להיות על אי בודד. זה לא כי הסרט לא מדע בדיוני 100%, הוא כן אין פה סיפור בלי המדע בדיוני. זהו הסיפור רומנטיקה בתנאים שכמותם לא היו לעולם, במצב כל כך יחודי כל כך קשה ולא פשוט ואיך הם מתמודדים איתו. אז כן, אתה צודק, זאת רומנטיקה אבל היא על הבסיס, מה שמאפר אותה, זה מדע בדיוני נטו.
לדעתי מה שמבלבל אותך פה זאת לא העלילה או הז'נר, אלה כי זה פשוט מאוד, סרט גרוע.
Arrival לעומת זאת, מבחינתי הוא סרט השנה עם לא העשור. ולא רק במדע בדיוני. הוא דומגא לאיך לעשות סרט, לא משנה הז'נר.
- molvy
- חבר במועדון HT

@BUGY
·
אז בגדול אנחנו מסכימים!
·
אז בגדול אנחנו מסכימים!
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

...שזה בערך מה שאמרתי מההתחלה לפחות 3 פעמים , אבל שמח שיש קונצנזוסmolvy כתב:ברגע שיש כמה וכמה ג'אנרים לכל סרט אז אני מסכים איתך שכאשר יש סיפור מסגרת שמבוסס על מדע בדיוני אפר להכליל את המדע הבדיוני כאחד מה ג'אנרים של הסרט...
- molvy
- חבר במועדון HT

@mulder
·

·