מתאם HDMI-CEC עבור KODI. עובד ואף משפר איכות סאונד במוסיקה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #1 

שלום

היום הגיע לי המוצר הזה:

https://www.pulse-eight.com/p/104/usb-hdmi-cec-adapter

לכל מכשיר קודי כגון מחשב PC שאינו תומך ב HDMI-CEC, המכשיר הזה מוסיף את התמיכה בחומרה ותוכנה. מחברים אותו בין יציאת ה HDMI של המחשב לבין כניסת ה HDMI של הרסיבר או הטלויזיה שתומכים ב CEC ומחברים את כבר ה USB שיש למכשיר למחשב.

כבר ה USB מזוהה כהתקן שליטה חיצוני כמו עכבר ומקלדת. לאחר הגדרת ה CEC בקודי, מחשב ה HTPC (אצלי מריץ LE 8.0) מתחיל לתמוך ב HDMI-CEC באופן מלא.

מה זה נותן?

כל מה ש CEC נותן. אפשרות לשלוט בקודי דרך שלט הרסיבר (אצלי זה אונקיו 809). מעבר לכניסת ה HDMI הנכונה בהדלקת המחשב. אבל ההיתרון היותר בולט זה בשימוש בקודי כנגן מוסיקה. מרגע הפעלת ה CEC בקרת הווליום המובנית בקודי מתבטלת וכל נסיון לשנות עוצמה בקודי מעביר את השליטה לבקרת עוצמת הקול ברסיבר.

זה אומר שמקבלים אפקט זהה של WASAPI בו עוצמת הווליום בקודי קבועה והוא מוציא לרסיבר BIT 4 BIT.

יותר מזה, למי שקבצי המוסיקה שלו כוללים מידע על replaygain אז כל כיול העוצמות עובר לבקרת הווליום של הרסטבר במקום בקרת ההגבר שרמת ה SOURCE מה שפוגע בהיענות דינאמית.

יש ממש שיפור מרגש באיכות הסאונד במוסיקה.

המכשיר לא זול, עם המשלוח יצא 230 שח עד הבית.

לא בדקתי בסביבת ווינדוס, אבל ב LE עובד מצויין.

מומלץ לדעתי.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32983
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

תודה על ההמלצה, רק לא הבנתי למה בקרת הווליום בקודי נכבית רק כאשר יש CEC.
לא ממש הבנתי את הקשר בין שליטה על הממשק דרך CEC לבין איכות הסאונד או אופן ההעברה שלו מהמחשב לרסיבר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@pixies
·

בניגון סרטים שמקודדים בפורמט דובי או DTS דרך PASSTHROUGH בקרת הווליום של קודי נכבית ללא קשר ל CEC כמובן. אבל כאשר מנגנים סרט עם פס קול MP3 או מנגנים קבצי מוסיקה מכל סוג, אז אני לא מכיר דרך לכבות את בקרת הווליום ולקבל מוצא BIT PERFECT מהקודי.

בהרגע שהוספתי את מתאם ה CEC בקרת הווליום בקודי בוטלה לחלוטין. אם מנסים לשלוט על עוצמה מהמקלדת זה מעביר פקודות לרסיבר דרך ה CEC. העוצמה נשארת קבועה. בניגון קבצי FLAC שעברו סריקה עי FOOBAR200 וקודדו ב REPLAYGAIN, ממש רואים כיצד עומת הווליום ברסיבר משתנית בין שיר לשיר על מנת לנרמל הכל לרפרנס.

זה מעולם לא עבד אצלי בשום גרסת קודי ומאז הוספת הבקר זה החל לעבוד נכון.

יש אמנם כמה באגים. אם הקודי מבצע איזו פעולה ברקע כמו סריקת ספריות בזמן שאתה צופה בכניסת HDMI אחרת ברסיבר, ברגע שהפעולה מסתיימת, הקודי גורם לרסיבר לשנות כניסה לכניסה בה הוא מחובר מבלי לשאול אותך.. אני מנסה למצוא כיצד למנוע זאת מבלי לבטל את ה CEC... גם ניגון סרטים במצבי סראונד שונים משנים את מצב השמע ברסיבר.לפחות באונקיו יש שליטה מלאה בכל התכונות שלו דרך HDMI CEC.

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #4 

אני משתמש בהרמוני 650 בכל מה שנוגע בקודי, הווליום אף פעם לא משתנה, בקודי הוא תמיד על 100 אחוז.
ההרמוני 650 שולט אצלי על כל פסיק במחשב(קודי), אני לא צריך שום צורך במקלדת.
את ההגברה אני תמיד עושה מהרסיבר, למה אני צריך את המוצר הזה?

Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

ווליום על 100% זה עדיין אומר שהקובץ עובד עיבוד דיגיטאלי מיותר. חוץ מזה, עכשיו שאני מכבה את הרסיבר, המחשב עם הקודי גם נכבה ונדלקת כאשר אני מדליק את הרסיבר (כנ"ל לגבי הטלויזיה, לרבות בחירת כניסת HDMI מתאימה ברסיבר ובטלויזיה). ה CEC מובנה בנגני מדיה יעודיים כמו בלו ריי, אז המכשיר הזה מאפשר CEC גם בנדן מבוסס קודי ומחשב PC רגיל. אם הקודי מותקן בווינדוס, אז אפשר לשלוט לתכנן את הדרייבר של המכשיר שיעביר כל פקודת שלט של הרסיבר לקודי. בסביבת LE השליטה מוגבלת לכיבוי, הדלקה, ווליום ובחירת כניסת HDMI..

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”