חדר צפייה בבית חדש
שלום חברים
אני בונה דירה עם חדר יעודי להקרנה
יש חסרון בולט והוא-החדר קטן
בכל אופן צירפתי תמונה
1. מה המרחק האופטימלי לשים את המקרן ממסך ההקרנה ?
2. האם ניתן יהיה לקבל 120" של צפייה ?
הרעיון לשים מסך נגלל ידני
3.ראיתי מקרנים בEBAY מיני מקרנים למען האמת במחירי צחוק של 350 ש"ח ברור לי שזה לא איכותי אבל למשתמש הביתי זה יהיה מספק ?
אני בונה דירה עם חדר יעודי להקרנה
יש חסרון בולט והוא-החדר קטן
בכל אופן צירפתי תמונה
1. מה המרחק האופטימלי לשים את המקרן ממסך ההקרנה ?
2. האם ניתן יהיה לקבל 120" של צפייה ?
הרעיון לשים מסך נגלל ידני
3.ראיתי מקרנים בEBAY מיני מקרנים למען האמת במחירי צחוק של 350 ש"ח ברור לי שזה לא איכותי אבל למשתמש הביתי זה יהיה מספק ?
1. לכל מקרן יש פתיחת תמונה שונה במרחקים שונים. כמובן שהכלל הוא שככל שהמקרן רחוק יותר מהמסך - התמונה גדולה יותר. המרחק האופטימלי תלוי בהרבה גורמים: באופטיקה של המקרן, בגודל התמונה שאתה רוצה (ויכול) לקבל, בעוצמת ההארה של המקרן ובתנאי התאורה בחדר. בחדרים קטנים ההתקנה של מקרן "רגיל" היא בדרך כלל צמודה לקיר הנגדי ותלויה הפוך מהתקרה, כלומר מעל הראש של הצופה.
2. הכל ניתן והכל שאלה של תקציב. יש מקרנים שיכולים לפתוח תמונה של 120 אינץ' ממרחק של 30 ס"מ (מקרני short throw). בחדר שלך יש מרחק של 3.1 מטר מהקיר למסך, זה אומר שמרחק ההקרנה המקסימלי שלך יהיה בערך 2.8 מטר (זה נמדד מהעדשה של המקרן עד המסך). במרחק כזה, מקרנים ברמת הכניסה בדרך כלל מאפשרים תמונה בטווח של 85 עד 110 אינץ'. גם שם לב שבשביל תמונה של 120 אינץ' צריך 2.7 מטר רוחב של קיר להקרין עליו, ולא כל כך ברור מהשרטוט אם יש לך את הרוחב הזה בין הדלת לקיר עם החלון. אגב, למה אתה צריך מסך נגלל בחדר יעודי להקרנה? מסך קבוע (או אפילו קיר לבן אם התקציב צפוף) יהיה עדיף בהרבה.
3. תתרחק. אלו מקרנים עם רזולוציה טבעית של 480 קווים במקרה הרע או 720 קווים במקרה הטוב. מקרן בסיסי עם רזולוצייה טבעית FULLHD של יצרן טוב עולה 2000-3000 שקל באתרים האירופאים של אמאזון.
2. הכל ניתן והכל שאלה של תקציב. יש מקרנים שיכולים לפתוח תמונה של 120 אינץ' ממרחק של 30 ס"מ (מקרני short throw). בחדר שלך יש מרחק של 3.1 מטר מהקיר למסך, זה אומר שמרחק ההקרנה המקסימלי שלך יהיה בערך 2.8 מטר (זה נמדד מהעדשה של המקרן עד המסך). במרחק כזה, מקרנים ברמת הכניסה בדרך כלל מאפשרים תמונה בטווח של 85 עד 110 אינץ'. גם שם לב שבשביל תמונה של 120 אינץ' צריך 2.7 מטר רוחב של קיר להקרין עליו, ולא כל כך ברור מהשרטוט אם יש לך את הרוחב הזה בין הדלת לקיר עם החלון. אגב, למה אתה צריך מסך נגלל בחדר יעודי להקרנה? מסך קבוע (או אפילו קיר לבן אם התקציב צפוף) יהיה עדיף בהרבה.
3. תתרחק. אלו מקרנים עם רזולוציה טבעית של 480 קווים במקרה הרע או 720 קווים במקרה הטוב. מקרן בסיסי עם רזולוצייה טבעית FULLHD של יצרן טוב עולה 2000-3000 שקל באתרים האירופאים של אמאזון.
תמונה ברוחב של 2.1 מטר היא תמונה בגודל של 93 אינץ', שזה משמעותית רחוק מה-120 אינץ' שאתה רוצה לקבל.
אם אתה סגור על 120 אינץ', אולי כדאי לך לשקול להקרין על הקיר הימני? אם אני מבין נכון, הוא 3.11 מטר כשהדלת סגורה.
רק שם לב שאם תחליט לעשות זאת, תצטרך למצוא מקרן שיכול לפתוח תמונה גדולה ממרחק של 2.6 מטר בערך.
אני חושב שרוב המקרנים הזולים לא מתקרבים ל-120 אינץ' במרחק כזה, אבל אולי שאר חברי הפורום ידעו להמליץ לך על מקרן שיכול.
מסך קבוע זה פשוט יריעת בד מתוחה שמוצמדת לקיר עם מסגרת. תחפש fixed projector screen בגוגל ותבין. לשימוש שלך זה נראה לי עדיף. אפילו להקרין על קיר לבן בדרך כלל עדיף ממסך נגלל פשוט. הסיבה העיקרית שבגללה אנשים קונים מסך נגלל זה כי הם רוצים שתהיה להם טלויזיה מאחורי המסך. אם אין לך תוכנית לשם טלויזיה בחדר הזה, אין לך שום יתרון במסך נגלל אבל כן יש חסרונות כמו גלים למשל (אלא אם מדובר במסך מתיחה חשמלי ויקר).
אם אתה סגור על 120 אינץ', אולי כדאי לך לשקול להקרין על הקיר הימני? אם אני מבין נכון, הוא 3.11 מטר כשהדלת סגורה.
רק שם לב שאם תחליט לעשות זאת, תצטרך למצוא מקרן שיכול לפתוח תמונה גדולה ממרחק של 2.6 מטר בערך.
אני חושב שרוב המקרנים הזולים לא מתקרבים ל-120 אינץ' במרחק כזה, אבל אולי שאר חברי הפורום ידעו להמליץ לך על מקרן שיכול.
מסך קבוע זה פשוט יריעת בד מתוחה שמוצמדת לקיר עם מסגרת. תחפש fixed projector screen בגוגל ותבין. לשימוש שלך זה נראה לי עדיף. אפילו להקרין על קיר לבן בדרך כלל עדיף ממסך נגלל פשוט. הסיבה העיקרית שבגללה אנשים קונים מסך נגלל זה כי הם רוצים שתהיה להם טלויזיה מאחורי המסך. אם אין לך תוכנית לשם טלויזיה בחדר הזה, אין לך שום יתרון במסך נגלל אבל כן יש חסרונות כמו גלים למשל (אלא אם מדובר במסך מתיחה חשמלי ויקר).
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
בלדר כזה הייתי שם דגש גדול על מערכת הסראונד - ספציפית מערכת של 7.2.4 רמקולים הדבר כולל צנרת לכל הרמקולים, קופסאות ליציקה לרמקולים השקועים בתקרה והכנות חשמל לסאבים....
גם אם זה מחוץ לתקציב כרגע לרכוש מערכת כזו - לעשות הכנות זה זול
גם אם זה מחוץ לתקציב כרגע לרכוש מערכת כזו - לעשות הכנות זה זול
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 970 פעמים
איזה הסבר מלומד תודה!!!leyaniv כתב:1. לכל מקרן יש פתיחת תמונה שונה במרחקים שונים. כמובן שהכלל הוא שככל שהמקרן רחוק יותר מהמסך - התמונה גדולה יותר. המרחק האופטימלי תלוי בהרבה גורמים: באופטיקה של המקרן, בגודל התמונה שאתה רוצה (ויכול) לקבל, בעוצמת ההארה של המקרן ובתנאי התאורה בחדר. בחדרים קטנים ההתקנה של מקרן "רגיל" היא בדרך כלל צמודה לקיר הנגדי ותלויה הפוך מהתקרה, כלומר מעל הראש של הצופה.
3. תתרחק. אלו מקרנים עם רזולוציה טבעית של 480 קווים במקרה הרע או 720 קווים במקרה הטוב. מקרן בסיסי עם רזולוצייה טבעית FULLHD של יצרן טוב עולה 2000-3000 שקל באתרים האירופאים של אמאזון....
·
·עוזיחנגדי כתב:יהיה כנראה טלווזיה בחדר זו הסיבה למסך נגלל לא רוצה שהילד יפעיל את המקרן שהוא משחק באקסבוקס...
באמת שווה לך להביא טלויזיה רק בשביל אקסבוקס? לדעתי כדאי לשקול מחדש. את הכסף שתחסוך על הטלויזיה תוכל להשקיע בהחלפות נורה במקרן כשיגיע הצורך. למשל, טלויזיה 55 אינץ' פשוטה תעלה לך כ-3000 שקל ומסך שיסתיר אותה יעלה לפחות עוד 500 שקל. במחיר הזה תוכל לעשות 2-4 החלפות נורה (תלוי במקרן) שיהיו שוות ערך ל- 10,000-28,000 שעות שימוש (חיי נורה במקרנים מודרנים הם 5000-7000 שעות). אפילו אם הילד ישחק 3 שעות ביום, יקח לו 9 שנים לגרד את ה- 10,000 שעות שימוש.
גם אם נעזוב את השיקול הכלכלי, הילד בטח יהנה יותר לשחק על המקרן (רק כדאי לבחור מקרן עם input lag נמוך. יש הרבה כאלו) ואתה תהנה יותר מהמקרן אם הוא יקרין על מסך קבוע ולא על מסך נגלל פשוט (שיעשה לך גלים בתמונה). מסך נגלל גם יוריד לך איזה 15 ס"מ במרחק הקרנה, שהוא גם ככה מאד קצר אצלך.