מיני PC לסלון

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Galor פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן :)
לאחרונה עלה רצון לקנות מיני PC לסלון, בעיקר לצורך צפייה בסרטים / סדרות וגלישה באינטרנט.
אם היה מדובר רק בצפייה הייתי עושה את זה על גבי סטרימר, אבל יש צורך גם בגלישה באינטרנט וממשק ווינדוס ולכן חייב PC. על המחשב יותקן ווינדוס 10 64 ביט.
חשבתי על אינטל NUC או גיגבייט BRIX, אבל הבנתי שבחלק מדובר במערכות Barebones ובחלק לא ולכן מבקש את עזרתכם.
התקציב בערך 1500 ש"ח עם כמה גרושים לשם או לפה.
אין צורך בהארד דיסק קשיח, עדיף לי לעבוד עם SSD כי הסרטים והסדרות במילא ישבו בהארד דיסק חיצוני והשימוש הוא מינימאלי בלבד. כן חשוב לי שלא ייתקע ויריץ כרגע סרטי 1080P ובעתיד אולי 4K.
יכול להזמין מTMS, פלונטר, KSP או אייבורי, או אם יש חנות שממש שווה להגיע אליה / להזמין ממנה בגלל מחיר נמוך, לא מעוניין להזמין מחו"ל.

תודה רבה מראש! :)

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4810
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #2 

אין בעיה להזמין NUC מורכב (עם SSD ו RAM) מהחנויות שהזכרת.
בתקציב זה תוכל ללכת על MINI PC עם מעבד סלרון/פנטיום. זה יספיק לרוב הצרכים, אך לא יריץ ISO3D או 4K60@, סאונדHD.

Galor פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

שי-כ כתב:אין בעיה להזמין NUC מורכב (עם SSD ו RAM) מהחנויות שהזכרת.
בתקציב זה תוכל ללכת על MINI PC עם מעבד סלרון/פנטיום. זה יספיק לרוב הצרכים, אך לא יריץ ISO3D או 4K60@, סאונדHD.
...
·
הכוונה לכזה?
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... NH-8-120M2
או כזה?
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=NUC5PPYH-8-240
כי היקר יותר נראה חבילה הרבה יותר מעודכנת...
כי ממה שראיתי המעבד חזק יותר, WIFI יותר טוב, יציאת HDMI2.0 שתומכת ב4K@60 לעתיד.. וגם בשחור מחמיא הרבה יותר :)
השאלה אם זה שווה את ההפרש כי אני לא מתכוון לקנות בעוד שנה - שנתיים אחד חדש וחשוב לי שיעבוד מהר.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

בדגם היקר, מדובר כבר במעבד i3 עם מעבד מהדור האחרון (7) שיוכל להריץ את כל מה שרשמתי שסלרון ופנטיום לא יריצו. ושוב השאלה מה הצרכים? אתה מריץ 4K60@/ 3Diso ? (עם 4K30@ או 3D-SBS אין בעיה).
בקיצור, אין פורמט שקיים היום, שהוא לא יאכל... אבל לא כל אחד צריך את זה.
אני לא בטוח גם שה 8GB RAM הכרחי. 4 יספיק.

Galor פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

שי-כ כתב:בדגם היקר, מדובר כבר במעבד i3 עם מעבד מהדור האחרון (7) שיוכל להריץ את כל מה שרשמתי שסלרון ופנטיום לא יריצו. ושוב השאלה מה הצרכים? אתה מריץ 4K60@/ 3Diso ? (עם 4K30@ או 3D-SBS אין בעיה).
בקיצור, אין פורמט שקיים היום, שהוא לא יאכל... אבל לא כל אחד צריך את זה.
אני לא בטוח גם שה 8GB RAM הכרחי. 4 יספיק.
...
·כרגע לא מריץ אבל כן מתכנן שתהיה האפשרות בעתיד. נכון לעכשיו המחשב יחובר למסך 1080P אך אולי בעתיד יחובר לטלוויזיית 4K.
כרגע מריץ ריפים של BR, אולי קודי, אבל המחשב ישמש גם בתור "מכונת פייסבוק" ואופיס ובגלל זה הנטיה לכיוון מערכת עדכנית.
כן חשוב לי המהירות של המחשב ושלא ייתקע כל הזמן אחרי שנתיים שלוש, וקצת מרתיע אותי לקנות פנטיום (למרות שהם חזקים מאוד יחסית היום) או בכלל סלרון, אמנם ה8GB ראם נראה גם לי אוברקיל, אולי אבדוק לגבי החלפתו ל4GB ואת הSDD אגדיל ל240GB.
משהו נוסף שאני צריך לדעת לגבי מחשבים כאלו?
המלצות לסט אלחוטי (מקלדת + עכבר) נוח לסלון? :)

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אם כך, תלך על ה i3 (אפילו עם 8GB). כך תהיה מכוסה לכמה שנים טובות...

אני משתמש ב מקלדת עם פד K400 של לוג'יטק ועכבר בנפרד. המקלדת מומלצת מאוד ונוחה לעבודה בסלון.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #7 

@Galor
אם ההתלבטות שלך היא בין המחשבים שבשני הלינקים, הייתי הולך על הראשון ללא היסוס, מה גם שההפרש ביניהם רק 300 ש"ח. מעבר לזה שהמעבד חזק יותר, הוא גם מדור שביעי (kaby lake) מה שאומר תמיכה טבעית ב-HEVC x265.
כמו כן, יש לו HDMI 2.0, שכמו שכבר צויין כאן, תומך 4K@60fps. רק קח בחשבון, שאם HDR יעניין אותך בעתיד, עד כמה שזכור לי תצטרך מינימום HDMI 2.0a ו-HDCP 2.2.
לגבי זכרון, היות וזכרונות אינם יקרים, הייתי ממליץ על לא פחות מ-8 ג'יגה, במיוחד כשהמחשב מתוכנן להריץ מע' חלונות ולשמש לפעילות נוספת מעבר להרצת סרטים. כך גם לא תצטרך לשדרג אחרי תקופה, כשתתחיל להרגיש שהזיכרון מהווה צוואר בקבוק.

Galor פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

@Lee
·
כנראה שאכן אלך על זה עם הI3. לעבודה משרדית נטו והרצה מדי פעם של סרטים, האם שווה להרחיב את הSDD ל240GB או להשאר עם ה120 ובמידה ואצטרך להוסיף אח"כ HDD של איזה 500GB ? כי הSDD שם הוא מסוג M.2

@שי-כ
·
תודה רבה!

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

Galor כתב:@Lee
·
כנראה שאכן אלך על זה עם הI3. לעבודה משרדית נטו והרצה מדי פעם של סרטים, האם שווה להרחיב את הSDD ל240GB או להשאר עם ה120 ובמידה ואצטרך להוסיף אח"כ HDD של איזה 500GB ? כי הSDD שם הוא מסוג M.2
...
אישית, אני מעדיף היום כמה שפחות אחסון על כל אחד מהמחשבים, ואחסון אחד מרכזי (Nas) אליו יש גישה מהרשת לכל מחשב.

Galor פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

Lee כתב:
...
...
אישית, אני מעדיף היום כמה שפחות אחסון על כל אחד מהמחשבים, ואחסון אחד מרכזי (Nas) אליו יש גישה מהרשת לכל מחשב.
...
·
יש לי מחשב מרכזי שבו מותקן הארד דיסק חיצוני של 5TB שהוא בשימוש שלי בלבד, ללא גישה של בני הבית וככה הייתי רוצה שיישאר :)
כמובן שבמידה ואצטרך פשוט אעביר את הסרטים / סדרות שארצה לצפות בדיסקאונקי מהיר לNUC.

תודה רבה על העזרה לכולם!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20186
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2608 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

@Lee
לדעתי זה תלוי בשימושים שלך במחשב.
להגביל את כמות האחסון על מחשב נתון תלוי מאד במה אתה עושה איתו.
למשל אני מריץ גם מספר מכונות וירטואליות על המחשב, וה-SSD שלי קטן יחסית במחשב הראשי, לכן אני חייב גם קשיח.
לצורך אחסון מדיה ודברים אחרים שלא דורשים גישה מהירה, אכן מה שהצעת הוא פתרון טוב.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

Galor כתב:
...
...
כמובן שבמידה ואצטרך פשוט אעביר את הסרטים / סדרות שארצה לצפות בדיסקאונקי מהיר לNUC.
...
רק אל תשכח שקבצים מעל 4 ג'יגה לא תוכל להעביר על דיסק און קי, בגלל מגבלת גודל הקובץ במערכת הקבצים שלו. תצטרך להעביר באמצעות דיסק קשיח חיצוני, או דרך הרשת.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20186
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2608 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

אם תפרמט אותו ל-NTFS או exFAT, תוכל.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”