אנדרויד עצמאי עם סים או מערכת ממותגת מבוססת סנכרון?

אודיו, וידאו, מולטימדיה, SPL, EMMA, ניווט, מידע מבוסס מיקום וכל גאדג'ט לרכב.
שלח תגובה
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

אני עומד בפני רכישה של רכב חדש (כנראה קיה ספורטאג' GT אבל הפור עוד לא נפל סופית).
התקשרתי למתקין האודיו שאני עובד איתו כבר שנים (בחור סופר רציני ומקצועי שעושה התקנות מופלאות). הוא אמר לי לא לקחת את המערכת שטלקאר מתקינים בקיה בארץ ושנתקין מערכת איכותית במקום (עד כאן בסדר זה נשמע הגיוני).

אבל, החלק השני של הדיון נשמע לי פחות הגיוני... (אבל בגלל שאני סומך עליו מאוד אני נותן לו את הכבוד שהוא יודע על מה הוא מדבר... ורוצה לשמוע לכן מה ההמלצות של אנשים אחרים שהיו באותה דילמה).

לטענתו - כל המכשירים ה"רציניים" של מותגים נורמאליים (יענו פיוניר, אלפיין, וכו') מבוססים על פתרונות של סנכרון עם הטלפון. כלומר זה לא מכשירים עם סים עצמאי והם מאפשרים לסנכרן הרצה של וייז או אפליקציות אחרות מהטלפון על המכשיר. זה לעומת כל מערכות המולטימדיה המודרניות שאני רואה בכל הרכבים שמתקינים בארץ (הכל מקומי) שמדובר על מערכות אנדרויד עם סים שעושות הכל לבד (כלומר יש בהן וייז ורדיו אינטרנטי וכו' שעובד ישירות מול האינטרנט עם הסים). חלקן אפילו מספקות נקודת גלישה באוטו... :)

לי, על פניו, נשמע שהפתרון העצמאי הוא עדיף. למה לעבוד דרך מתווך, ועוד בחלק מהמקרים גם דרוש כבל ולא בלוטות בשביל זה, כשהמולטימדיה יכולה לעבוד ישירות מול האינטרנט. לטענתו - רק מכשירים סיניים עושים את זה וזה עובד לא טוב ועושה בעיות. וזה מביא אותי לשאלות הבאות:

1. מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בכל זה?
2. האם זה נכון? אם נשים רגע בצד את איכות האודיו, האם חויית המשתמש במערכות אנדרויד עצמאיות *פחותה* מזו של מערכות כמו פיוניר עם ה-APP שלהם?
3. האם יש למישהו המלצות, בכל זאת, למערכות מולטימדיה מבוססות אנדרויד שהן איכותיות יחסית (גם מבחינת שימושיות וגם מבחינת סאונד?)
4. האם מישהו מכיר את המערכת שמגיעה בקיה ספורטאג'? האם היא טובה/רעה/וכו'?

זהו....

amired13
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 645
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

slarti כתב:
...
·היי, באיחור אופנתי של כ-5 חודשים אבל אולי עדיף מאוחר מלעולם לא,
לי יש ברכב מערכת פיוניר (avh-x2750bt) אין לה סים, היא אמורה להסתנכרן עם הטלפון (LG G3) אבל בדיעבד גיליתי שהוא לא נתמך. באופן כללי לא המון מכשירים נתמכים ב- 100% במערכות הממותגות וצריך לבדוק איזה דגם אתה קונה ואיזה מכשיר יש לך ולאמת ספציפית.
המערכת נחמדה אבל היא רדיו ודיבורית ותו לא. ה- WAZE לא עובד לי עליה, גם המירורלינק לא (שוב, הטלפון לא תומך..).
נראה שהתחום של מערכות אנדרואיד גדל לאחרונה ויש קהילת מפתחים ב- XDA לזה, החברות (הסיניות) המוכרות למוצרים האלה הן JOYING ו- OWNICE, המכשירים זמינים בעליאקספרס. לכל אחת יש את החסרונות שלה ומומלץ להעמיק לפני שאתה קונה דגם מסוים
אני גם מתחיל להתבשל בכיוון של מערכת JOYING להחליף את הפיוניר בקרוב

שלח תגובה

חזור אל “Infotainment - מולטימדיה וגאדג'טים לרכב”