התקשרתי למתקין האודיו שאני עובד איתו כבר שנים (בחור סופר רציני ומקצועי שעושה התקנות מופלאות). הוא אמר לי לא לקחת את המערכת שטלקאר מתקינים בקיה בארץ ושנתקין מערכת איכותית במקום (עד כאן בסדר זה נשמע הגיוני).
אבל, החלק השני של הדיון נשמע לי פחות הגיוני... (אבל בגלל שאני סומך עליו מאוד אני נותן לו את הכבוד שהוא יודע על מה הוא מדבר... ורוצה לשמוע לכן מה ההמלצות של אנשים אחרים שהיו באותה דילמה).
לטענתו - כל המכשירים ה"רציניים" של מותגים נורמאליים (יענו פיוניר, אלפיין, וכו') מבוססים על פתרונות של סנכרון עם הטלפון. כלומר זה לא מכשירים עם סים עצמאי והם מאפשרים לסנכרן הרצה של וייז או אפליקציות אחרות מהטלפון על המכשיר. זה לעומת כל מערכות המולטימדיה המודרניות שאני רואה בכל הרכבים שמתקינים בארץ (הכל מקומי) שמדובר על מערכות אנדרויד עם סים שעושות הכל לבד (כלומר יש בהן וייז ורדיו אינטרנטי וכו' שעובד ישירות מול האינטרנט עם הסים). חלקן אפילו מספקות נקודת גלישה באוטו...
לי, על פניו, נשמע שהפתרון העצמאי הוא עדיף. למה לעבוד דרך מתווך, ועוד בחלק מהמקרים גם דרוש כבל ולא בלוטות בשביל זה, כשהמולטימדיה יכולה לעבוד ישירות מול האינטרנט. לטענתו - רק מכשירים סיניים עושים את זה וזה עובד לא טוב ועושה בעיות. וזה מביא אותי לשאלות הבאות:
1. מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בכל זה?
2. האם זה נכון? אם נשים רגע בצד את איכות האודיו, האם חויית המשתמש במערכות אנדרויד עצמאיות *פחותה* מזו של מערכות כמו פיוניר עם ה-APP שלהם?
3. האם יש למישהו המלצות, בכל זאת, למערכות מולטימדיה מבוססות אנדרויד שהן איכותיות יחסית (גם מבחינת שימושיות וגם מבחינת סאונד?)
4. האם מישהו מכיר את המערכת שמגיעה בקיה ספורטאג'? האם היא טובה/רעה/וכו'?
זהו....