כיצד נקראת התופעה הבאה?

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני שם לב שבקליטת שידורי עידן תרך הטיונר המובנה בטלויזיה סוני LED יש תופעה של Jagged Edges מאד חזקה. אני מצרף צילום מסך. שימו לב לשיער עיניים וקווי השפתים של המגישה. הכל נרא שבור, מדורג. זה משתנה מרגע לרגע וקיים רק בשידורי עידן חיים בלבד.

אם אני מקליט את השידור עי הטלויזיה (פורמט TS) ומנגן את ההקלטה עי קודי, אין את התופעה הזאת. גם בנגן של הטלויזיה התופעה קיימת אך מוחלשת יותר.

לכן הדרך היחידה לתעד אותה זה עי צילום המסך בטלפון.

התופעה לא רוקאת בטלויזיה אחת של סמסונג שגם בא יש מקלט עידן. היא גם לא קוראת באותה טלויזיה סוני אם משתמשים בממיר עידן חיצוני (אם כי אז איכות הצבעים והחדות יורדת משמעותית ביחס לקליטה בטלויזיה).

חשבתי שזה נקרא Jaggies אבל אני לא מוצא שום אשכור לבעיה כזאת בשום מקום ברשת. בחיפוש אחר המילה JAGGIES ו TV אני מוצא רק בעיות בזמן חיבור PS או XBOX או כל משחק מחשב אך לא שידור טלויזיה חייה.

בגלל שזה קורא רק בשידור חי של עידן, נראה לי שהטלויזיה לא מבצעת נכון את ה de-interlacing, שכן בניגון הקלטה עי קודי שם זה כבר לא קורה כי הקודי מבצע de-interlacing נכון.

בדקתי אצל ההורים של אשתי שיש להם טלויזיה של SHARP עם מקלט, גם שם יש את התופעה אך היא הרבה פחות מודגשת כמו בסוני.

האם יש עוד ששמים לכך לב בשידורי עידן? יש לציין כי דרך קלטיה לווינית זה לא קורה כלל (אבל שוב, זה כי הממיר מבצע את עיבוד הוידאו ומוצא 1080P לטלויזיה).

יש מה לעשות נגד זה? גם בשידורי הנסיון ב HD של ערוץ 1 זה קורא אך פחות מודגש.

איך קוראים לתופעה הזאת האנגלית? זה לא Jaggies ? יש עוד מונח?

תודה

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #2 

זה נראה כמו deinterlacing לא מוצלח (או העדר שלו)

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #3 

קשה מאוד לזהות בדיוק את סוג הבעיה מהתמונות הללו כך שאני לא לגמרי בטוח מה בדיוק המקור לבעיה. זו באמת
יכולה להיות בעיה של deinterlacing לא תקין, כמו שכבר נכתב כאן בשירשור, אבל לי זה גם נראה שזו יכולה להיות
בעיה שנגרמת במקור מ- aliasing ושיש נסיון לבצע לתמונה anti-aliasing לא הכי מוצלח.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5373 פעמים

שליחה #4 

לתופעה קוראים stairstepping או jaggies.

מדובר לרוב בבעיה של פיענוח בינוני של מקור הוידאו, לרוב בגלל מנגנון Deinterlacing בסיסי בלבד. שיטת bobbing שהיתה פופולרית בעבר והיא בהכרח גורמת לתופעה הזו.

Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #5 

תודה

פניתי לישפאר אבל אין להם מענה. אמרו שאיכות השידור של עידן ירודה. זה קורה טלויזיה סוני KDL-43W808C איכות התמונה של מכל המקורות האחרים מעולה. הבעיה היא בקליטת שידור שאינו פרוגרסיבי אם זה משידורי עידן או שידורי עמוס דרך הקליטה המובנית בטלויזיה. אם מחברים ממיר חיצוני וקובעים את המוצא שלו ל 1080P אזז אין את הבעיה. אבל אם מגדירים את הממיר ל 576i אז יש את הבעיה.

שוב אם אני מנגן הקלטה של שידור כזה מהטלויזיה לדיסק קשיח (פורמט TS) עי כל נגן חיצוני אחר כמו מחשב או קודי, אז לא רואים את התופעה.

נראה שהטלויזיה מבצעת de-interlacing בסיסי ביותר. ברור לי שניתן לפתור את הבעיה עי עדכון תוכנה. הטלויזיה מבוססת אנדרויד ואם אני מנגן הקלטה של הטלויזיה בכל נגן אנדרויד חלופי כמו VLC אז אין בעיה כזאת. בפורום סוני מתעלמים מהתלונות. לאישפאר אין מענה. הטלויזיה נרכשה עבור חדר שינה ששם אין ממיר לוויני ולכן היא הייתה אמורה לשמש גם כטיונר.

ההיתי משתמש בממיר עידן חיצוני, אבל מלבד התופעה הזאת, קיים הבדל גדול באיכות הצבעים והחדות בתמונה בין קליטה עי הטלויזיה לקליטה עי ממיר לטובת הטלויזיה.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”