צריך לשלוח כרטיס מסך יקר לגרמניה על מנת לממש אחריות, איך כדאי ?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
jaq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

שליחה

אני מבין שיש את האופציות של EMS/UPS/DHL/FEDEX. חשוב לי בעיקר שיהיה ביטוח על התכולה (בכל זאת עלה כמה אלפי שקלים), שיהיה ארוז בצורה מספקת בשביל מימוש אחריות (אני מניח שצריך לארוז רק את הכרטיס פיזי עצמו, בלי הקופסא המקורית כן ? האם אני צריך לארוז או שאפשר לסמוך על חברת השילוח ?) ושיגיע יחסית באופן מהר אליהם תוך כמה ימים (כמובן מבלי לשלם הון תועפות בשביל שיגיע קצת יותר מהר).

יש ניסיון קודם / המלצות למישהו ?

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224

שליחה

ממי קנית? אתה יכול לנסות לדבר איתם שיוציאו לך תווית משלוח על חשבונם. קרה לי יותר מפעם אחת.

jaq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

חברת EVGA הם אומרים שאני אשלח להם והם ישלחו חזרה על חשבונם (גם על זה אני צריך לדבר איתם, למה רוצים לשלוח לי חזרה במשלוח יבשה UPS, בטח יקח מאה שנה לחזור, אחרי שאני אבין איך הכי מומלץ לשלוח, אני אדבר איתם על שדרוג המשלוח חזרה לאופציה ראלית יותר, אלא אם משלוח יבשתי אמור לקחת מקסימום שבוע...)

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592

שליחה

Eco Post לרוב אופציה זריזה מספיק ולא יקרה.
אמנם הביטוח מוגבל לעד 100 דולר, אבל לא נראה לי ששווה לשלם עוד עשרות רבות של שקלים עבור ביטוח אלא אם כן מדובר בכרטיס יקר במיוחד.

jaq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

עוד שאלה, המשקל של כרטיס רציני (לא עניתם לי עדיין אם אפשר לשלוח רק את הכרטיס) יוצא בערך 2 ק"ג עם החבילה ?

ביטוח זה לא משהו יקר, בדואר ישראל זה עולה 5 שקל לכל 1000 שקל, למרות שלא ברור לי לפי איזה סכום אני מצהיר את השווי, לפי כמה שהוא עלה כשקניתי אותו לפני כמה שנים ? לא שאני מבין מה ההבדל בין EMS ל ECO POST, אבל על דואר ישראל אני לא ממש סומך ואם כבר אני שולח משהו, אז נראה לי לשלם 130 שקל (EMS) ולא 60 שקל (ECOPOST) בשביל ביטוח, מעקב יותר טוב, משלוח יותר מהיר זה סביל. פשוט אני לא סומך עם מקל עליהם ואז השאלה האם לא כדאי להשתמש בשירות של מישהו אחר (בהנחה שהמחיר לא יותר יקר משמעותית).

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592

שליחה

דברים ששלחתי ב- Ecopost תמיד הגיעו תוך פחות משבוע.
אישית, לא הייתי משלם יותר מ- 1% או גג 2% מערך הפריט עבור ביטוח.

לא הייתי שולח רק את הכרטיס. אם יינזק בדרך יכולים להאשים אריזה לא טובה. שירותי המשלוחים לא עדינים בלשון המעטה.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תוודא עם EVGA שהם משלמים גם את המיסים חזרה לארץ כדי שלא תחכה לך הפתעה בלתי נעימה.

jaq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

באתר שלהם רשום:

All RMA replacements will state "Warranty Replacement" on the package to assist in avoiding any taxes, duties and/or brokerage fees through customs or otherwise. EVGA is not responsible for any fees charged by the destination country's government body, brokers or other third party. EVGA is not responsible for any unclaimed package that held by your governing body for clearance from customs or otherwise that becomes abandoned for the refusal of clearance compliance.

הבנתי שכשאני שולח את החבילה אני יכול להצהיר באיזה רשומון שזה נשלח לצורכי תיקון ואז זה אמור להיות בסדר ?

מישהו פה עשה את זה פעם (לא ספיציפת מול החברה הזו), יש לי פה הרבה שאלות (הם רשמו לי שאני צריך לשלוח את הכרטיס בלבד, בלי כל שאר הדברים, באריזה מספקת) שלא קיבלתי תשובה.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אם הם מתקנים ומחזירים אין מס. אם הם מחליפים (מה שוקרה 99% מהפעמים) אז יש. תלוי כמובן בקריזות של פקיד המכס.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632

שליחה

אם אתה שולח לתיקון ורוצה לא להיות מחויב על מיסים אתה חייב להצהיר על היצוא במכס ולקבל אישור יצוא לצורך התיקון כדי שלא יהיה לך חיוב בהחזרת הפריט לארץ
תדרש לגשת עם החבילה למכס - בתל אביב בהגנה לשם אישור היצוא - אל תסגור את החבילה כשאתה בא אליהם כי הם ירצו לראות הפריט אז תשלח אותו בדואר הצמוד

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ושוב, מבחינה חוקית זה יעזור רק אם יתקנו את הכרטיס עצמו ויחזירו אותו עצמו. אם יחליפו לך לכרטיס חדש\מחודש אחר תצטרך עפ"י החוק לשלם מחדש מיסים.

jaq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני בטח לא יבזבז יום עבודה על הגעה לתל אביב, אם זה לא שירות שניתן בזמן המשלוח אני אקח סיכון (גם ככה אני כבר רגיל ש UPS דפקו לי את האם אמה של מיסים הזויים במשלוח הציוד מחו"ל). בכל מקרה, שאלתי פה המון שאלות ולא קיבלתי תשובה, אשמח לדעת:
- איך לשלוח לגרמניה, דרך מי ובאיזה אופציה (כמובן כולל ביטוח ושיגיע לשם תוך שבוע ומטה) ?
- איך כדאי לארוז ? הם ביקשו רק את הכרטיס, האם לסמוך שדרך החברת שילוח יארזו או לנסות לארוז בבית ? עם פצפים בתוך קופסת קרטון ?
- אמרו לנקות אבק מהכרטיס, האם סתם להעביר עליו פן על אורור גבוהה (בלי חימום כמובן) או שואב אבק?
- כמה בערך יוצא משקל של חבילה שכזו (כרטיס DUAL SLOT גדול)
- בהנחה שהם עובדים עם UPS בחזור, מה הדרך המומלצת שישלחו את זה חזרה לארץ עם סיכוי נמוך לעבור במיסים (או שאין יותר מדי אופציות) ?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

1. אם אתה רוצה לחסוך בעלויות, דואר ישראל, עם משלוח רשום מבוטח לערך הנכון. אבל לא נראה לי שיגיע תוך שבוע.

2. חברת שילוח לא אורזת. EVGA אמרו שהם רוצים רק את הכרטיס, תשלח רק אותו אם זה חוסך לך משקל. אבל אם הקופסה המקורית כוללת ריפוד טוב, אין סיבה לא להשתמש בה. אני חושב שבדואר ישראל גודל החבילה לא משנה, רק המשקל. בכל מקרה, תארוז טוב. שקית אנטי-סטטית, רווח מסביב עם ריפוד/ספוגים/נייר עיתון מעוך, ובקופסה חזקה. שלא יזוז בתוך הקופסה. ותדביק טוב. תכתוב על הקופסה גם את שם השולח.

3. לא מבין מה הטעם בלנקות את הכרטיס. אם נראה לך שיש טעם, תעבור עם מגבת נייר יבשה או משהו דומה.

4. הכרטיס אצלך, שקול אותו. :) אמרת 2 ק"ג כולל אריזת משלוח. יכול להיות.

5. עדיף דואר חבילות הפשוט ביותר, שווה ערך לדואר ישראל. לא חברות משלוחים, לא דואר מהיר (EMS). אם הם חייבים UPS, אולי יש סיכוי כלשהו אם יכתבו שזה כרטיס באחריות שחזר מתוקן. אבל בלי הצהרת מכס ביציאה אולי זה לא יעזור בכל מקרה, אז קח בחשבון תשלום מיסים בחזור של 17% ממחיר כרטיס כזה חדש.

jaq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

1. באתר של EMS רשום שליעדים מרכזיים זה לוקח 2-3 ימי עסקים, ככה שנראה לי ששבוע זה בהחלט הגיוני (מיקום של מפעל גדול בגרמניה).

2. צריך למצוא את הקופסא המקורית... EVGA שלחו לי מדבקה להדפיס ולשים על החבילה שרשום הפרטים שלי / שלהם.

3. במייל מהם רשום return only the product, keep all accessories and packaging. You will not recieve any accessories in return וגם clean any dust from your product prior to shipment.

4. בשביל זה צריך משקל :) נקווה לטוב.

5. כפי שציינתי מקודם, הם ירשמו מפורשות שזה הוחלף באחריות על החבילה חזרה (אבל אני לא אגיע במיוחד לתל אביב בשביל לרשום את זה ביציאה, אין מקום בצפון לעשות את זה ?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

1. לא הייתי מהמר על זה. שלחתי "דואר 24" בארץ, הגיע אחרי שבועיים.:)

2. לא קריטי אם אתה לא מוצא. רק היה יכול להיות ריפוד טוב למשלוח.

3. תמוה.

5. לפי מה שהבנתי, הוחלף = יש מיסים. תוקן = יש סיכוי שלא יהיו.
לא יודע איך ואיפה מצהירים על יצוא. אפשר לשאול אותם בטלפון.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

אני לפני שנתיים בערך שלחתי ל-EVGA כרטיס מסך מאוד יקר (GTX TITAN) להחלפה.

שלחתי את זה ב-EMS, ויחד עם החומרי אריזה אני חושב שיצאתי בנזק של 130 שקל.

משלוח חזרה מהם היה על חשבונם עם UPS והם מלאו את הניירת כמו שצריך ככה שלא שילמתי אגורה כשהמוצר נכנס חזרה לארץ.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

jaq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

כמה זמן לקח העסק (EMS עד שהגיע אליהם ו UPS עד שהגיע חזרה ?) כמו שאמרו אם החליפו לך לאותו כרטיס זה בעקרון אמור להיות פתור ממס, כמה זמן אחרי הרכישה החלפת ? אצלי זה כבר כמעט 3 שנים, לא בטוח שיש להם במלאי אחד חלופי...

תוכל להסביר בקצרה איך ארזת (ומאיפה החומרים) ?

גם אתה שלחת לגרמניה, או לארה"ב ?

jaq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

טוב, לא קריטי שלחתי ב EMS עם ביטוח, נראה מתי ומה יחזור

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

jaq כתב:כמה זמן לקח העסק (EMS עד שהגיע אליהם ו UPS עד שהגיע חזרה ?) כמו שאמרו אם החליפו לך לאותו כרטיס זה בעקרון אמור להיות פתור ממס, כמה זמן אחרי הרכישה החלפת ? אצלי זה כבר כמעט 3 שנים, לא בטוח שיש להם במלאי אחד חלופי...

תוכל להסביר בקצרה איך ארזת (ומאיפה החומרים) ?

גם אתה שלחת לגרמניה, או לארה"ב ?
...
קצת בדיליי אבל עדיין שווה משהו:

EMS לקח משהו כמו 3 ימים לדעתי. הוחלף לי לאותו הדגם בדיוק.

אכן, מעבר למחיר המשלוח אליהם יחד עם חומרי האריזה לא שילמתי שקל בחזור.

ואכן, לגרמניה.

UPS מהם לכאן פחות משבוע.

jaq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

טוב, הכרטיס בדרך חזרה (נקווה שיהיה מהיר וללא עלות כפי שקרה למריו), הם שלחו את הכרטיס יום אחרי שהגיע להם המקורי. הבעיות שהיו עם EMS:
- גם האתר של דואר ישראל וגם דואר גרמניה לא יודע להגיע שהחבילה תקועה במכס, רק שהתבצע נסיון מסירה (דבר שלא נכון וגם שירות הלקוחות מודע לזה שההודעות מפגרות).
- שירות לקוחות של דואר ישראל בנושאי EMS לוקה בחסר... לא יודעים לתת תשובות לשאלות בסיסיות ומנהל לא חוזר אליך (אם כי מתישהו נפלתי על נציג טוב שהסביר לי את הסוגייה).
- שירות לקוחות של דואר גרמניה (שאי אפשר משום מה להתקשר אליו מהארץ רק דרך SKYPE) אמר לי שהחבילה תקועה במכס ושמקסימום יקח עד 7 ימי עסקים ! (בפועל לקח 8 ימים רגילים) עד שהחבילה תגיע ליעד. הם גם סיפרו לי שמבחינתם זה חבילה רגילה (ה EMS) ושאם הייתי שולח מהארץ את החבילה דרך DHL EXPRESS זה היה מבלה במכס יום אחד בלבד (לא בדקתי את המחיר, אבל לא ידעתי את הסוגייה הזו בעת המשלוח).

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”