האצת חומרה בקודי
משתמש בקודי 16.1.
האצת חומרה כנראה לא פועלת גם כאשר היא מאופשרת בהגדרות של קודי. המעבד עסוק למעלה מ- 90% כאשר מריצים קובץ 4K והוא מתקשה להתנגן.
לעומת זאת - הסרט רץ יפה מאד כאשר מופעל מנגן אחר: MPC-BE.
לא מאתר סיבה לכך. יש למישהו רעיון ?
תודה.
האצת חומרה כנראה לא פועלת גם כאשר היא מאופשרת בהגדרות של קודי. המעבד עסוק למעלה מ- 90% כאשר מריצים קובץ 4K והוא מתקשה להתנגן.
לעומת זאת - הסרט רץ יפה מאד כאשר מופעל מנגן אחר: MPC-BE.
לא מאתר סיבה לכך. יש למישהו רעיון ?
תודה.
ממליץ לנסות עם קודי 17 ועם דרייברים מעודכנים לכרטיס מסך..
זה יכול להיות גם קשור לקידוד של הסרט או לתמיכה של קודי בדרייבר. למשל קודי 16 לא תומך בקידוד 10bit HEVC.
ב-17 היו מספר שינויים בתחום הזה בסביבת חלונות שיכולים אולי לסייע:
Added support for HEVC Main 10 profile (10-bit) hardware video decoding via DXVA on Windows if drivers support it
Added support for 10 to 16 bit video output through the DXVA renderer
Improved rendering system for DirectX 11 and Direct3D 11 native support on Microsoft Windows
Improved DXVA/DXVA2 (DirectX Video Acceleration) support (requires DXVA/DXVA2 compatible hardware & drivers)
זה יכול להיות גם קשור לקידוד של הסרט או לתמיכה של קודי בדרייבר. למשל קודי 16 לא תומך בקידוד 10bit HEVC.
ב-17 היו מספר שינויים בתחום הזה בסביבת חלונות שיכולים אולי לסייע:
Added support for HEVC Main 10 profile (10-bit) hardware video decoding via DXVA on Windows if drivers support it
Added support for 10 to 16 bit video output through the DXVA renderer
Improved rendering system for DirectX 11 and Direct3D 11 native support on Microsoft Windows
Improved DXVA/DXVA2 (DirectX Video Acceleration) support (requires DXVA/DXVA2 compatible hardware & drivers)
·יתכן שאם MPC-BE תומך בקידוד שקודי לא אז גם הפיענוח תוכנה של הקובץ (במקרה ולא נתמך בחומרה) יהיה יותר יעיל.מוסיקאי כתב:Sexter
תודה. לא בדקתי.
מדוע בניגון באמצעות MPC-BE הכל עובד מצויין?...
כמו כן בגלל שהתמיכה בקודי בקידוד המדובר למשל נוספה רק לאחרונה יכול להיות שהיישום עדיין לא אופטימלי או שהמימוש הנוכחי לא מספיק טוב בכל הפלטפורמות ויהיו שיפורים בעתיד.
בכל אופן אם אתה מתעסק בטכנולוגיות עדכניות או בקידודים חדשים יחסית הגיוני וסביר לעבוד עם הגירסה האחרונה הקיימת של קודי כפי שציינתי בהתחלה.
גם אני קראתי הרבה דברים, ממליץ לך לנסות ולראות בעצמך. בווינדוס אתה יכול להתקין מספר התקנות שונות של קודי, לצורך העניין גם להתקין את 17 וגם לשמור על ההתקנה הישנה שלך של 16 עובדת וקיימת. אך בשביל זה אתה צריך להתקין את קודי בצורה מסויימת שנקראת Portable mode.מוסיקאי כתב:בעיקרון זה בהחלט נכון.
הבעיה היא שלפי מה שאני קורא, קודי גרסה 17 עדיין לא פתרה "בעיות ילדות" בנושא audio (פורמטים חדשים) ולכן אני עדיין בעמדת המתנה בנושא המעבר.
בכל אופן תודה על התגובות. הארתם את עיני....
אם זה מעניין אותך אז תגיד לי ואני אפנה אותך למדריך.