התייעצות למקרן + מסך בסלון לא חשוך (כ-7K ש"ח)
שלום לכולם,
בבית שלי, את הסלון לא ניתן להחשיך לגמרי - רק בלילה. במהלך היום, אור מגיע מכמה כיוונים ולכן יכול להיות קצת אפל, אבל ממש לא חשוך לגמרי. חוצמזה יש ילדים בבית ולכן הבית לעולם לא חשוך לחלוטין. ובכל זאת, החלטתי לבדוק את נושא המקרנים ואשמח לעזרה והמלצות. אני אציין שאני חופר כבר כמה ימים בפורום (הנהדה הזה) ויש מלא סוגים ועצות ואנשים נחמדים ואשמח לקצת סדר בראש.
המטרה היא כמעט ורק סרטים או סדרות ב-HD. לא צופים ב-3D ולא ב-4K, לא ספורט ולא משחקים.
מרחק הישיבה מהמסך (שצריך להיות צמוד לקיר) יהיה כ-4.20 מ'
רוחב המסך המקסימלי שאפשרי אצלי הוא 2.20 מ' (יש קירות שמונעים ממני מסך גדול יותר)
גובה התקרה כ-2.70 מ'. זו תקרת עץ דקה שאני צריך דרכה להעביר זרוע שתחובר לקורות העץ שמעל התקרה.
אם השתמשתי נכון במחשבונים, נראה שגודל המסך יהיה 100 אינץ' להצגת תכנים ב-16:9, הגיוני?
התקציב שלי הוא כ-7000 ש"ח. אין לי כרגע מקרן או מסך, או כבלים ארוכים או זרוע, אז אני מתחיל מאפס בעצם. שום דבר לא חייב להיות דינמי - המסך יכול להיות קבוע על הקיר, המקרן לא צריך מעלית...לא צריך חיבור אלחוטי כי את כל הכבליאדה אני יכול להעביר דרך הגג בקלות יחסית, ואת הסרטים אני מזרים דרך מחשב מדיה/סטרימר.
התרשמתי מהמקרנים הבאים:
Epson EH-TW6600
Optoma HD161X
ממסכים אין לי התרשמות כלשהי בינתיים. כמובן שאני לא פוסל מסך ו/או מקרן יד שניה.
אשמח להצעות/עצות וביקורות אם עשיתי משהו לא נכון.
תודה מראש.
בבית שלי, את הסלון לא ניתן להחשיך לגמרי - רק בלילה. במהלך היום, אור מגיע מכמה כיוונים ולכן יכול להיות קצת אפל, אבל ממש לא חשוך לגמרי. חוצמזה יש ילדים בבית ולכן הבית לעולם לא חשוך לחלוטין. ובכל זאת, החלטתי לבדוק את נושא המקרנים ואשמח לעזרה והמלצות. אני אציין שאני חופר כבר כמה ימים בפורום (הנהדה הזה) ויש מלא סוגים ועצות ואנשים נחמדים ואשמח לקצת סדר בראש.
המטרה היא כמעט ורק סרטים או סדרות ב-HD. לא צופים ב-3D ולא ב-4K, לא ספורט ולא משחקים.
מרחק הישיבה מהמסך (שצריך להיות צמוד לקיר) יהיה כ-4.20 מ'
רוחב המסך המקסימלי שאפשרי אצלי הוא 2.20 מ' (יש קירות שמונעים ממני מסך גדול יותר)
גובה התקרה כ-2.70 מ'. זו תקרת עץ דקה שאני צריך דרכה להעביר זרוע שתחובר לקורות העץ שמעל התקרה.
אם השתמשתי נכון במחשבונים, נראה שגודל המסך יהיה 100 אינץ' להצגת תכנים ב-16:9, הגיוני?
התקציב שלי הוא כ-7000 ש"ח. אין לי כרגע מקרן או מסך, או כבלים ארוכים או זרוע, אז אני מתחיל מאפס בעצם. שום דבר לא חייב להיות דינמי - המסך יכול להיות קבוע על הקיר, המקרן לא צריך מעלית...לא צריך חיבור אלחוטי כי את כל הכבליאדה אני יכול להעביר דרך הגג בקלות יחסית, ואת הסרטים אני מזרים דרך מחשב מדיה/סטרימר.
התרשמתי מהמקרנים הבאים:
Epson EH-TW6600
Optoma HD161X
ממסכים אין לי התרשמות כלשהי בינתיים. כמובן שאני לא פוסל מסך ו/או מקרן יד שניה.
אשמח להצעות/עצות וביקורות אם עשיתי משהו לא נכון.
תודה מראש.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·KaBuKiM כתב:תודה על ההצעה, אך יכול להיות שזה מעט יקר לי - אני עדיין אצטרך להוסיף מסך, להתקין זרוע וכו'.
בנוסף, המקרן שלך הוא LCD שלהבנתי פחות מוצלח במקום מואר, הלא כן?...
מה הקשר בין LCD וחלל מואר/חשוך ??
אין קשר
זרוע זה כסף קטן.
לגבי מסך אתה צודק מסך טוב נגלל חשמלי עם מתיחה זה כ 5000 ש״ח
להבנתי מקרני LCD מתמודדים טוב יותר עם חדרים מוארים מאשר מקרני DLP, אבל יכול להיות שלא הבנתי נכון. בכל מקרה, אני צריך ללכת לראות במו עיני מקרן DLP בעבודה ולקוות שאני ו/או אשתי לא סובלים מתופעת הקשתות.istarmini כתב: מה הקשר בין LCD וחלל מואר/חשוך ??
אין קשר
זרוע זה כסף קטן.
לגבי מסך אתה צודק מסך טוב נגלל חשמלי עם מתיחה זה כ 5000 ש״ח...
לגבי מסך, כמו שרשמתי, אני צריך מסך קבוע ולא נגלל, בוודאי לא חשמלי.
@KaBuKiM
לי יש את האפסון 6600, מאוד מרוצה ממנו, ממוקם אצלי בסלון, ליד תריס של יציאה לגינה ומטבח מהצד השני.
באור יום מן הסתם התריס צריך להיות סגור,בלילה עם אור טבעי מבחוץ ואורות רחוב נשאר פתוח, יכול להיות אור מהמטבח, עדיין רואים טוב.
השאלה אם אתה פריק של איכות וצריך חדר אטום, או שקצת אור לא מפריע לך.
יש לו גם דגם אלחוטי אם זה מעניין אותך
לי יש את האפסון 6600, מאוד מרוצה ממנו, ממוקם אצלי בסלון, ליד תריס של יציאה לגינה ומטבח מהצד השני.
באור יום מן הסתם התריס צריך להיות סגור,בלילה עם אור טבעי מבחוץ ואורות רחוב נשאר פתוח, יכול להיות אור מהמטבח, עדיין רואים טוב.
השאלה אם אתה פריק של איכות וצריך חדר אטום, או שקצת אור לא מפריע לך.
יש לו גם דגם אלחוטי אם זה מעניין אותך
@mickeyar
תודה, נשמע דומה למצב אצלי. אני לא יכול ליצור חדר חשוך לחלוטין אז זה בכל מקרה לא רלוונטי. ברור לי שאני הולך על רמת כניסה, וגם עוד אין לי את המגבר שהייתי רוצה ואת הרמקולים שהייתי רוצה, אבל נתחיל במקרן טוב ואיכותי ונמשיך משם.
תודה, נשמע דומה למצב אצלי. אני לא יכול ליצור חדר חשוך לחלוטין אז זה בכל מקרה לא רלוונטי. ברור לי שאני הולך על רמת כניסה, וגם עוד אין לי את המגבר שהייתי רוצה ואת הרמקולים שהייתי רוצה, אבל נתחיל במקרן טוב ואיכותי ונמשיך משם.
החלטתי ללכת על האפסון EH-TW6600, סיבות של תקציב + גמישות בהתקנה. אני אתחיל בלהתקין אותו ולהקרין על הקיר (צבע לבן) ואז אחליט לגבי רכישת מסך, אבל כבר יש לי שאלות לגבי זה גם כן:
אם אני רוכש מסך קבוע (התבייתי על שמות כמו Carada, Silver Ticket וגם Seymour AV) אז שתי שאלות:
1. איך אני יודע איזה סוג וצבע של בד להזמין? יש לבן מט, אפור, קונטרסט גבוה וכו' - מה ההבדלים ביניהם?
2. להבנתי המסכים מגיעים בחבילה ומגולגלים ואני מתקין את המסגרת ומחבר את הבד לפי הוראות. צדקתי?
אם אני רוכש מסך קבוע (התבייתי על שמות כמו Carada, Silver Ticket וגם Seymour AV) אז שתי שאלות:
1. איך אני יודע איזה סוג וצבע של בד להזמין? יש לבן מט, אפור, קונטרסט גבוה וכו' - מה ההבדלים ביניהם?
2. להבנתי המסכים מגיעים בחבילה ומגולגלים ואני מתקין את המסגרת ומחבר את הבד לפי הוראות. צדקתי?
לא קראתי את כל הדיון,
רק רוצה להעיר שה-6600 שאפשר לרכוש ב-אמאזון אירופה הוא מקרן שיצא לפני מספר שנים.
בשיטוטים מצאתי שהמליף שלו זה דגם 3100 (מספר דגם אמריקאי. מספרי הדגמים שונים בין אירופה לארה"ב).
קיבל אדיטור צ'ויס של PROJECTOR CENTRAL למקרניים מעל 1000 דולר.
(והוא ברף הנמוך של המחירים בקטגוריה זו, כך שאמור להיות ממש משתלם)
הדגם קיים באמאזון אמריקה אך אין לו עדיין דגם מקביל ב-אמאזון אירופה.
על פי המיפרט וגם חוברת המכשיר,
עובד במתחים 110-240V,
כך שלא צריכה להיות בעייה
https://www.amazon.com/gp/product/B01LWAQHAO/ref=ox_sc_sfl_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
רק רוצה להעיר שה-6600 שאפשר לרכוש ב-אמאזון אירופה הוא מקרן שיצא לפני מספר שנים.
בשיטוטים מצאתי שהמליף שלו זה דגם 3100 (מספר דגם אמריקאי. מספרי הדגמים שונים בין אירופה לארה"ב).
קיבל אדיטור צ'ויס של PROJECTOR CENTRAL למקרניים מעל 1000 דולר.
(והוא ברף הנמוך של המחירים בקטגוריה זו, כך שאמור להיות ממש משתלם)
הדגם קיים באמאזון אמריקה אך אין לו עדיין דגם מקביל ב-אמאזון אירופה.
על פי המיפרט וגם חוברת המכשיר,
עובד במתחים 110-240V,
כך שלא צריכה להיות בעייה
https://www.amazon.com/gp/product/B01LWAQHAO/ref=ox_sc_sfl_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
נערך לאחרונה על ידי קוביקו ב 25/03/2017 22:20, נערך פעם 1 בסך הכל.