רכבים אוטונומים - גם בגלל הבטיחות, מהירות הנסיעה והעובדה שלא יהיו פקקים

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
שלח תגובה
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46333
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #1 

בעתיד ברור שיהיו רכבים אוטונומים, אבל כולנו נרצה את הרכבים הללו כמה שיותר מהר לא רק בשביל שנוכל לשחק בטלפון תוך כדי נסיעה ולתפוס תנומה, אלא גם בגלל שנגיע למחוז חפצנו יותר מהר וביותר בטחון.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #2 

ההסברים המאוירים על המתמטיקה של פקקי תנועה נכונים ונחמדים, אך הטענה שמכוניות אוטונומיות יפתרו את הבעייה בעזרת נהיגה חכמה יותר, מפספסת מהפיכה הרבה יותר גדולה שיעשו מכונות אוטונומיות, ושבעצם די תייתר את הבעייה המדוברת.

המהפיכה הגדולה היא שיהיו הרבה פחות מכוניות על הכביש. כל המודל, או יותר נכון סגנון החיים, של בעלות על רכב די יעבור מהעולם. המכוניות האוטונומיות יהיו בעיקר במודל של שיתוף, וזה יגרום גם בשעות העומס לשיתוף של אנשים שונים באותה מכונית. למעשה, התחבורה העירונית תיהפך לציבורית בעיקרה, גם אם מדובר ברכבים קטנים שנוסעים בדיוק לאן שאתה צריך.

פועל יוצא, הוא שיהיה הרבה פחות עומס על הכבישים וזה ישפיע על פקקים הרבה מעבר ליכולת הנהיגה האופטימלית המתוארת בסרטון.
פועל יוצא הרבה יותר קריטי ואף מפחיד, אך לא קשור לעינייני פקקי תנועה, זה שמדובר בשינוי דרסטי לכלכלה העולמית שכנראה יגרור אבטלה בקנה מידה עצום.
משה

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #3 

הכל נחמד בתיאוריה בפועל שנפח גדול הרבה יותר מהקיבולת של התשתית משתמש בה נוצר פקק ולא משנה מי נוהג.

לא הבנתי למה מכונית אוטומטית תיצור אבטלה?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #4 

itamars2 כתב: לא הבנתי למה מכונית אוטומטית תיצור אבטלה?
...
·

קודם אציין, שלא מדובר באיזה דיעה אישית שלי, אלא בסברה די מקובלת, על הטלטלה שזה יביא. תמיד יש את המבט האופטימי שבעתיד ייווצרו ענפי תעסוקה שלא חושבים עליהם היום (כמו שפעם לא דימינו את כל עובדי האינפורמציה שדרושים היום), אבל זה לא חוק טבע שזה בהכרח יקרה.

כאמור, עם מכוניות אוטונומיות, לא יהיה שום היגיון במודל הנוכחי של בעלות משפחתית על מכונית. לא יהיה שום מניע לאדם סביר (שאינו אספן רכב או משהו כזה) לרכוש מכונית שרוב הזמן תחנה ליד ביתו או ליד מקום עבודתו. כשהמכונית יכולה ליסוע לבד, היא גם תדע בקלות לצרף כמה לאותה נסיעה בלי שום עלות של הארכת זמן הנסיעה. הכל יהיה יותר יעיל ויותר זול.
אחת ההתיעלויות שנובעות מכך זה שיהיה צורך בקיום הרבה פחות מכוניות.

עכשיו להיבט הכלכלי:
1) תעשיית הרכב תצטרך לייצר הרבה פחות מכוניות. מדובר באחת התעשיות הכי גדולות בכלכלה המודרנית. אני לא מדבר רק על יצרניות רכב , אלא על כל הספקים שלה והספקים של הספקים שלה - עד לכורי הברזל. מדובר באחוז ניכר של משרות בכלכלה היום.
לא רק שיצטרכו פחות מכוניות, אלא גם פחות דגמים. כיום למכונית יש גם היבט אופנתי. כשמדובר ברכוש פרטי, חשוב לבעלים גם איך הוא נראה לחבריו. תחשוב איך כל האוטובוסים נראים כמעט אותו דבר, כי אין שיקול אופנתי ברכישתם.
2) תעשיית הנהגים. מקצוע שמעסיק מאות מיליונים ייעלם לו. נהגי משאיות, נהגי אוטובוסים, נהגי מוניות, נהגי מלגזות (שגם הן מן הסתם יהיו אוטונומיות) וכו.
3) הרבה פחות תאונות. זה אחלה כמובן, אך יש לזה מחיר תעסוקתי. תעשיית הביטוח, תעשיית המוסכים, מד"א ובתי חולים. (אגב, תהיה גם מצוקה גדולה בהרבה מהיום לאיברים להשתלה).
4) מסחר ברכב, השכרת רכב, ליסינג.
5) שוטרי תנועה
6) אני בטוח שיש ענפים נוספים שאני לא שם לב אליהם. המכונית והנהיגה בה הם חלק כל כך מושרש בחיים המודרניים, שזה מתחבר להמון דברים.

לא להילחץ, זה מן הסתם, יהיה תהליך שייקח כמה עשורים טובים ועוד יש לפחות עשור או שניים עד שהוא יתחיל.
משה

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #5 

@moco
·אני חושב שאתה אופטימי מדי,

קשה לי לראות את המדינות מקילות רגולציה ומתירות נהיגה רובוטית מלאה במיוחד לא בתחבורה ציבורית או משאיות.

נכון להרגע המערכות האלה לא זולות ואין צפי שיהפכו לזולות בגלל אינטרס של היצרנים.

קשה לי לראות את השינוי שאתה מדבר עליו בשנים הקרובות אלי בטווח של עשרות שנים אם בכלל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #6 

@itamars2
נראה לי שלא קראת את השורה האחרונה שלי :)
מסכים לגמרי שזה עיניין של עשורים. אפילו עיניין שינויי הרגולציה לאפשר מכוניות אוטונומיות בלי נהג לבטחון (כמו שבגוגל כיום) זה עוד רחוק מאיתנו.
משה

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #7 

אני לא רואה את הקשר בין מכוניות אוטונומיות וויתור הבעלות על רכב.
גם היום יש לי את האופציה להזמין מונית ולהזין לה את היעד ולשלם מבלי להחליף מילה עם הנהג ועדיין אני לא מוותר על הרכב המשפחתי.
יכול להיות שעלות המוניות תרד באופן משמעותי כי לא יהיה צריך לשלם לנהג, אבל מטבע הדברים מישהו אחר יגזור את הקופון.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

@Nissim

היום אתה לא מממש את האופציה בעיקר כי היא לא כלכלית, גם אם נתעלם מעיניין חוסר הנוחות המסוימת בהזמנת מונית.
גם כיום, לא מעט פנסיונרים שמגלים שהם מפסיקים ליסוע הרבה מוכרים את האוטו הפרטי ונוסעים במוניות, אך זה לחלוטין לא כלכלי ומאוד לא נוח למשפחה של מועסקים וילדים.

בעולם של מכוניות אוטונומיות זה יהיה הרבה יותר זול, והחיסכון בנהג זה רק חלק קטן מהתמונה. ההבדל העיקרי הוא שהנסיעות, בעיקר העירוניות, יהיו משותפות. זה יהיה כך כי זה יהיה אפשרי טכנולוגית מבלי לעקב את הנוסעים וזה יהיה הכי יעיל. זו למעשה תהיה תחבורה ציבורית, רק שהיא תהיה מדלת לדלת ועל פי דרישה כמו עם מכונית פרטית היום.

צריך להבין שהעיניין הזה כנראה יחולל מהפיכה של ממש. זו טעות לחשוב על זה במונחים של המציאות הקיימת רק עם שינויים קטנים (של הורדת הנהג).
החיסרון הכלכלי העיקרי של מכוניות הנהג של היום מול מכוניות אוטונומיות של העתיד זה לא הצורך בכך שאחד הנוסעים חייב לשבת ליד ההגה ולנהוג, אלא העובדה שכשהמכונית ריקה מהנוסע הנוהג בה, היא מחויבת לחנות ולשבות.
משה

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”