רמקולים מוגברים ונפח התיבות שלהם
-
freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
דבר שתמוה ומוזר בעיניי לגבי הרמקולים המוגברים בטווח המחירים הנמוך הוא שברמקול אחד "דוחסים" את כל נושא ההגברה והחיבור והרמקול השני פאסיבי לחלוטין (מופעל ע"י המגבר שברמקול הראשון) , אבל המימדים של התיבה הפאסיבית נישארים באותם המימדים בדיוק כמו התיבה האקטיבית, אז איך בדיוק הרמקולים אמורים להישמע אותו הדבר? הרי ברמקול שמכיל את ההגברה הנפח הפנימי של התיבה קטן יותר ביחס לרמקול הפאסיבי.
מעולם לא יצא לי לפרק רמקולים מהסוג הנ"ל (DYNAUDIO FOCUS 110A ומוניטורים מוגברים אולפניים פירקתי למכביר אך אלו חיות שונות) כך שאותי זה מאוד מעניין במיוחד לאור העובדה שלאחרונה הביקוש לרמקולים כאלו עולה, האם היצרן מקטין גם את הנפח הפנימי של הרמקול הפאסיבי? או שפשוט שם זי@$#% ומשאיר את נפח התיבה זהה?
האם יש מישהו פה בפורום שיש לו רמקולים מהסוג הזה ולא מפחד לפרק אותם ולבחון?
מעולם לא יצא לי לפרק רמקולים מהסוג הנ"ל (DYNAUDIO FOCUS 110A ומוניטורים מוגברים אולפניים פירקתי למכביר אך אלו חיות שונות) כך שאותי זה מאוד מעניין במיוחד לאור העובדה שלאחרונה הביקוש לרמקולים כאלו עולה, האם היצרן מקטין גם את הנפח הפנימי של הרמקול הפאסיבי? או שפשוט שם זי@$#% ומשאיר את נפח התיבה זהה?
האם יש מישהו פה בפורום שיש לו רמקולים מהסוג הזה ולא מפחד לפרק אותם ולבחון?
You pay peanuts, you get monkeys
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
לדעתי אין שיטה אחת. יצרן אחד שם @#$ על הסאונד, יצרן שני משתמש במילוי כזה או אחר כדי להקטין נפח. יצרן שלישי משתמש באיזה צ'יפ DSP ועוד יצרן אחד משתמש במגבר 10W כל כך קטן עד שההבדל שהוא עושה בין הרמקולים הוא מזערי.
בשורה התחתונה, מי שקונה זוג רמקולים שאחד מהם מוגבר והשני מוגבר ממנו זה מלכתחילה לא בנאדם שאיכות סאונד זה משהו שחשוב לו.
בשורה התחתונה, מי שקונה זוג רמקולים שאחד מהם מוגבר והשני מוגבר ממנו זה מלכתחילה לא בנאדם שאיכות סאונד זה משהו שחשוב לו.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
אתה צודק, אבל מדובר בנושא פעוט למדי לאור הנפח הקטן שהמגבר הפנימי תופס. במידה וישנה השפעה היא תגרום לסיטואציה שהרמקול הפאסיבי מסוגל לרדת טיפה יותר נמוך בבסים, אבל אני מודה שמעולם לא בדקתי באופן אישי, למרות שהיו הזדמנויותאז איך בדיוק הרמקולים אמורים להישמע אותו הדבר? הרי ברמקול שמכיל את ההגברה הנפח הפנימי של התיבה קטן יותר ביחס לרמקול הפאסיבי....
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
@freerider
·שים לב, רוב הרמקולים המוגברים הם לא בקונפיגורציה של אחד מוגבר ושני פאסיבי, זה בעיקר ברמקולים זולים כמו של מיקרולב או רמקולים יקרים מדי כמו האאודיגין. רמקול מוגר נורמאלי, כמו רוב המוניטורים, כמו כל הPA, מכיל בכל אחד את המגבר.
·שים לב, רוב הרמקולים המוגברים הם לא בקונפיגורציה של אחד מוגבר ושני פאסיבי, זה בעיקר ברמקולים זולים כמו של מיקרולב או רמקולים יקרים מדי כמו האאודיגין. רמקול מוגר נורמאלי, כמו רוב המוניטורים, כמו כל הPA, מכיל בכל אחד את המגבר.
-
freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
·את המוניטורים המוגברים מתחום ה-Pro אני מכירים טוב...גם את הקרביים שלהם, בשאלתי התכוונתי לכל המוגברים בסיגנון ה-Audioengine שרמקול אחד מוגבר ומגביר גם את השני.BUGY כתב:@freerider
·שים לב, רוב הרמקולים המוגברים הם לא בקונפיגורציה של אחד מוגבר ושני פאסיבי, זה בעיקר ברמקולים זולים כמו של מיקרולב או רמקולים יקרים מדי כמו האאודיגין. רמקול מוגר נורמאלי, כמו רוב המוניטורים, כמו כל הPA, מכיל בכל אחד את המגבר....
בתחום ה-Pro לא רק יש שיש מגבר בכל רמקול, יש מגבר לכל אלמנט שבכל רמקול, יש קרוסאובר אקטיבי ולעיתים גם מעגלי DSP נוספים, כמו שכבר כתבתי, חיה אחרת.
You pay peanuts, you get monkeys
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·אז מפה אתה צריך להבין שכל המוגברים הללו, אלה שיש להם מגבר ברמקול אחד, הם צעצועים, לפעמים יקרים, אבל בכל זאת צעצועים. לא יותר מ"רמקולים למחשב".freerider כתב:·את המוניטורים המוגברים מתחום ה-Pro אני מכירים טוב...גם את הקרביים שלהם, בשאלתי התכוונתי לכל המוגברים בסיגנון ה-Audioengine שרמקול אחד מוגבר ומגביר גם את השני.......
בתחום ה-Pro לא רק יש שיש מגבר בכל רמקול, יש מגבר לכל אלמנט שבכל רמקול, יש קרוסאובר אקטיבי ולעיתים גם מעגלי DSP נוספים, כמו שכבר כתבתי, חיה אחרת....