אם אני לוקח זוג רמקולים ומחבר אותם כל פעם לרסיבר אחר,
האם ההבדל יהיה משמעותי וברור גם באיכות הסאונד או רק בעוצמה?
או שיורגש כל הבדל אחר?
תודה, וסליחה מראש אם זאת שאלה של "מתחילים"...

·freerider כתב:בוא נתחיל מזה שתספר איזה רסיבר יש לך....
·avilior כתב:כל עוד המגבר "סוחב" את הרמקולים לא תשמע שום הבדל....

·YuvalLevy כתב:·......
בניגוד למה ש BUGY אמר...
הייתי שמח לשמוע עוד דעות
חלק באמת אומרים שמספיק שהמגבר "סוחב" וחלק אומרים שיהיו הבדלים נוספים גם בין 2 מגברים ש"סוחבים" אותו הדבר....

·YuvalLevy כתב:הבנתי, תודה רבה חברים.
שאלה נוספת, איך אני יודע אם הרסיבר שיש לי יכול "לסחוב" את הרמקולים שאני מתכוון לקנות?...

·istarmini כתב:·......
יש הבדל בין רסיבר למגבר. בין מגברים ,כל עוד שהם מתאימים לדרישות החשמליות של הרמקול, לא תשמע הבדל אפילו שתהיה לך שמיעה של חתול.
בין רסיברים ,שבנוסף להגברה כוללים גם קדם הגברה ומעבדי סאונד שונים ומערכות כיול שונות, אתה תשמע הבדלים ....

·freerider כתב:·......
למה בין רסיבר למגבר (מגבר סטריאו אינטגרייטד) הוא לא ישמע הבדל אבל בין רסיברים כן ישמע הבדל?
בגלל מערכות הכיול? או בגלל שאין הבדל בהגברה?
בואו נשים בצד את כל נושא ה-DSP כי פותח השירשור מבקש לחבר רק זוג רמקולים לשמע סטריאופוני, לאחר שביטלנו את התערבות ה-DSP האם לדעתכם יהיה הבדל ב"גוון הצליל" כשמשווים בין שני רסיברים שונים המחוברים לאותם הרמקולים?
וזה מה שנקרא "נוסיף עוד קיסם למדורה"...

·אתה מתכוון שלדעתך אין הבדל, כי יש הרבה שיחלקו על דבריך וכן עשו מבחן עיוור בין רסיברים או מגברים.avilior כתב:·......
זה חובה להצית את כל הנושא הזה מדי פעם....אבל התשובה תשאר שאין...

·אתה בעצם טוען שכל חברה משתמשת באותה ההגברה או שאין שום הבדל בין הגברות class A,B,AB,D וגם אם 2 חברות שונות משתמשות בנאמר הגברה class AB אבל אחת מהן היא "מושכת" את דרגת class A קצת יותר מהחברה השניה עדיין לא ניתן יהיה לשמוע הבדל ושני המגברים (או הרסיברים) ישמעו זהה כששניהם מוציאים את אותו ההספק עם אותו הרמקול?Lior_M כתב:בגדול לדעתי בכל אופן,
אף חברה לא המציאה את הגלגל ולכן אין שום סיבה שרסיבר של חברה X ישמע שונה מרסיבר של חברה Y במיוחד לאור העובדה שבפועל לא עושים שימוש ביותר מכמה וואטים בודדים. אז מה בכל זאת מבדיל בין הרסיברים חוץ מפיצ'רים שבינם לבין סאונד אין שום קשר ?
התושבה היא מערכת הכיול. ככל שמערכת הכיול טובה יותר כך התוצאה שמתקבלת טובה יותר.
אם אני צריך מחר לקנות רסיבר אני בוחר אותו לפי מערכת הכיול שיש בו ולא לפי עוד 5 וואט שיש פה או שם....