אקוסטיקה לקולנוע ביתי (בחדר לא ייעודי)
הטיפול האקוסטי זה משהו אינדיוודואלי לחדר מסויים עם סט אפ מסויים..
בדירה הקודמת שלי היו הדהודים די רציניים, (היו לי חלונות \ דלתות זכוכיות על ארבע קירות בחדר).
שטיח ווילונות קצת עזר
כנ"ל לגבי הוספת ריהוט, תמונות וכו'..
המלצה ספציפית אף אחד לא יוכל לתת כי לא ידוע מה בדיוק הבעייה.. ונגיד והבאת איש מקצוע \עשית בדיקה עם תוכנה לתדרים בעייתים.. לפתור נקודית בעיות כאלה זה מסובך ויקר. - משטחים אקוסטים , ולונות אקוסטיים, דיפיוזרים וכו'.. ולחדר שהוא לא יעודי זה לא פרקטי
אבל בגדול. ההמלצה שחדר לא יהיה ריק עם הרבה שטח מהדהד חשוף (קירות, רצפה). ופרטי ריהוט, בדים, יעזרו להפחתת הדהודים ולשיפור באקוסטיקה
שטיח לדוגמא זו כבר התחלה טובה.
בדירה הקודמת שלי היו הדהודים די רציניים, (היו לי חלונות \ דלתות זכוכיות על ארבע קירות בחדר).
שטיח ווילונות קצת עזר
המלצה ספציפית אף אחד לא יוכל לתת כי לא ידוע מה בדיוק הבעייה.. ונגיד והבאת איש מקצוע \עשית בדיקה עם תוכנה לתדרים בעייתים.. לפתור נקודית בעיות כאלה זה מסובך ויקר. - משטחים אקוסטים , ולונות אקוסטיים, דיפיוזרים וכו'.. ולחדר שהוא לא יעודי זה לא פרקטי
אבל בגדול. ההמלצה שחדר לא יהיה ריק עם הרבה שטח מהדהד חשוף (קירות, רצפה). ופרטי ריהוט, בדים, יעזרו להפחתת הדהודים ולשיפור באקוסטיקה
שטיח לדוגמא זו כבר התחלה טובה.
·Kermit כתב:הטיפול האקוסטי זה משהו אינדיוודואלי לחדר מסויים עם סט אפ מסויים..
שטיח ווילונות קצת עזר
שטיח לדוגמא זו כבר התחלה טובה....
לא ביקשתי המלצות ספציפיות.
שאלתי אם אנשים עשו את זה ועד כמה זה עזר.
אם עושים בצורה טובה בטח שזה עוזר זה לא כוסות רוח למת .
אפשר להביא איש מקצוע רציני , החיסרון שזה יקר .
אפשר להביא באופן עצמאי כמה בולעים ודיפיוזרים ולעשות ניסוי ותהיה במיקומם בחדר .
הרבה עושים ככה ומצליחים לאזן את הסאונד לא רע
רק יהיה עדיף לא להתקמצן בכמות ולהביא לא מעט , אבל גם לא יותר מדי שלא יתייבש החדר יותר מדי .
אני עשיתי טיפול אצלי בחדר , היתה בעיה קשה מאוד של הידהודים בבאס אבל לא רק בבאס גם בתחומים אחרים .
לאחר הטיפול הסאונד נכון להיום מאוזן לא רע .
אפשר להביא איש מקצוע רציני , החיסרון שזה יקר .
אפשר להביא באופן עצמאי כמה בולעים ודיפיוזרים ולעשות ניסוי ותהיה במיקומם בחדר .
הרבה עושים ככה ומצליחים לאזן את הסאונד לא רע
רק יהיה עדיף לא להתקמצן בכמות ולהביא לא מעט , אבל גם לא יותר מדי שלא יתייבש החדר יותר מדי .
אני עשיתי טיפול אצלי בחדר , היתה בעיה קשה מאוד של הידהודים בבאס אבל לא רק בבאס גם בתחומים אחרים .
לאחר הטיפול הסאונד נכון להיום מאוזן לא רע .
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
הדבר שעוזר הכי הרבה הוא למלא את הבית בריהוט, שטיחים, וילונות וכו'.
מעבר לזה, כל פתרון מקצועי הוא יקר. ביררתי בזמנו והיה מדובר בהשקעה כבדה.
עדיין מדובר בסלון ביתי, להפוך אותו לחדר אקוסטי מצריך לשנות אותו מהיסוד וזה לא מתאים לרוב האנשים.
מעבר לזה, כל פתרון מקצועי הוא יקר. ביררתי בזמנו והיה מדובר בהשקעה כבדה.
עדיין מדובר בסלון ביתי, להפוך אותו לחדר אקוסטי מצריך לשנות אותו מהיסוד וזה לא מתאים לרוב האנשים.
@yonyz
·
תקרא שוב את מה שרשמתי..
שאלת אם יש אנשים שעשו וזה עזר עניתי לך שכן, שטיח ווילונות עזר.
אם אפשר לקרוא לשטיח ווילונות טיפול אקוסטי אז כן זה עוזר. ובטח אם עושים באופן מקצועי ומדוייק. אבל כמו שציינתי זה יקר ולא כ"כ פרקטי לסלון ממוצע
מה שאצלי עזר - שטיח ווילון, לא בהכרח יעזור באותה מידה אצלך.. זה מאוד משתנה ותלוי בחלל, ריהוט וכו'
·
תקרא שוב את מה שרשמתי..
שאלת אם יש אנשים שעשו וזה עזר עניתי לך שכן, שטיח ווילונות עזר.
אם אפשר לקרוא לשטיח ווילונות טיפול אקוסטי אז כן זה עוזר. ובטח אם עושים באופן מקצועי ומדוייק. אבל כמו שציינתי זה יקר ולא כ"כ פרקטי לסלון ממוצע
מה שאצלי עזר - שטיח ווילון, לא בהכרח יעזור באותה מידה אצלך.. זה מאוד משתנה ותלוי בחלל, ריהוט וכו'
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
לא מעט עשו זאת בצורה זו או אחרת, אבל ניסחת זה יותר מדי בכלליות. אקוסטיקה משתנה בכל חלל, מה יעזרו לך כל מיני סיפורים?
אם יש אצלך בעיה אוקסטית, תסביר קודם מהי ומה הגבול שלך מבחינת תקציב / עיצוב.
אם יש אצלך בעיה אוקסטית, תסביר קודם מהי ומה הגבול שלך מבחינת תקציב / עיצוב.
·mulder כתב:לא מעט עשו זאת בצורה זו או אחרת, אבל ניסחת זה יותר מדי בכלליות. אקוסטיקה משתנה בכל חלל, מה יעזרו לך כל מיני סיפורים?
אם יש אצלך בעיה אוקסטית, תסביר קודם מהי ומה הגבול שלך מבחינת תקציב / עיצוב....
השאלה שלי מיועדת יותר לאנשים שעשו זאת בעצמם ע"י לימוד הנושא (ע"י קריאה באינטרנט/ספרים), או פשוט ניסוי וטעייה.
הסיפורים יעזרו בעיקר לדעת עם אילו חומרים להתעסק, אני לא מצפה מאנשים לפרט איפה בדיוק הם שמו כל ספוג (או מה שזה לא יהיה).
לגבי בעיה אקוסטית אצלי, כמובן שיש, כמו בכל חלל שלא תוכנן במיוחד לשם האזנה.
מדידה שעשיתי לפני כחודש עם תוכנת REW. הגרף השחור הוא בלי כיול, והאדום הוא עם כיול AUDYSSEY XT:
[img2=963x508]http://forums.audioholics.com/forums/pr ... b070a9d099[/img2]
האמת היא שעברתי להשתמש ב-DIRAC LIVE שפותר לי את ה-DIP שהיה בבאס (מבלי ליצור אחרים) וגם PEAKS בתדרים הגבוהים. אחלה תוכנה. בכל זאת, חשבתי להוסיף DIFFUSER לקיר הימני בחדר (ימני ביחס למיקום הישיבה). בקיר השמאלי יש ארון שמכסה את כל הקיר. הבנתי ש-DIFFUSER מומלץ בקירות צדדיים חשופים כדי שלא יגיע החזר ישיר מהרמקול (אלא כזה יותר מעורפל).
שטיח גם יעזור, אני בטוח, ווילון על החלון שגם הוא בצד ימין (תודה על ההמלצות). מעבר לזה יש מיטה בחדר, ומאחורי מקום הישיבה (בול באמצע), יש ארונית עמוסה בשטויות, אז גם הפינה הזאת סגורה. סה"כ, לא הרבה צריך להיעשות בחדר הזה, להבנתי.