מחשב חדש להרכבה - צריך עזרה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
NetanelAzu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458

שליחה

שלום, אני זקוק לייעוץ לחלקים עבור בניית מחשב חדש.
בעקרון חקרתי המון על הנושא ואני יודע איך לבנות מחשב. כבר ייצא לי להתנסות בזה כמה פעמים בעצמי; גם לפרק, גם להרכיב ואפילו לתקן (הכל לפי הוראות והדרכות); כך שאני יכול ואף מעוניין להרכיב אותו בעצמי ואין לי עם זה בעיה.

המחשב לא אמור להיות מיועד לגיימינג, שימושים סטנדרטים באינטרנט, אולי סקייפ ואולי גם ץמדי פעם הורדות סרטים וצפייה בהם דרך המחשב...

אני מעוניין בחומרה עדכנית מבחינה טכנולוגית (כמו לדוגמה תמיכה בסוג זכרון DDR4 העדכני וחסכוני, המעבדים המתקדמים של אינטל מסדרת הSkylake) וגם שתהיה חומרה איכותית (אני בנוסף חושב שיהיה עדיף שאקנה מארז מתקדם שייצא בשנה-שנתיים האחרונות ולא אחד כזה שייצא לפני 3-5 שנים וניתן למכירה גם כיום כחדש- תקנו אותי אם אני טועה לגבי זה)
למיטב הבנתי:
1. לוחות האם של Gigabyte נותנים את התמורה המשתלמת ביותר, במחיר הזול ביותר, עם האיכות הטובה ביותר?
2. כרטיסי הזכרון של Corsair הן מבין האיכותיות ביותר והחזקות ביותר, כולל גם המארזים שלהם וכל היוצא בכך?
3. הבנתי שAntec זו חברה ותיקה בעלת נסיון רב ואיכות טובה, אך למעשה הבנתי שCorsair יותר טובה ממנה מבחינת איכות חומרה (מארזים, מאווררים וכו'), אך אולי גם יותר יקרה...?
אנא תקנו אותי אם אני טועה ופרטו למה או אם אתם מעוניינים להעיר/להאיר...

מעוניין להשקיע כמה שפחות מבחינה כספית, ₪1500 ומטה (יש לי דיסק קשיח עם ווינדוס וספק כח 450W חדש בקופסה)...
חשבתי כבר על הלוח אם והכרטיס זיכרון:
http://ksp.co.il/?uin=28646
http://ksp.co.il/?uin=32417
לדעתכם זה מספק? בנוגע לזיכרון- רצוי להסתפק בזה/זה מעבר לדרוש/מתחת לדרוש?
בנוגע למעבד, השאלה שלי היא אם הIntel G4400 י(285₪- Box) יותר טוב מהG4560 י(305₪- Box - מוכן להשקיע רק עוד 20 שקל לטובתו אם הוא עדיף...) ועדיף ממנו, כי לפי מה שהבנתי המעבדים של אינטל לא כל כך מייצגים את הביצועים שאליהם אינטל מכוונת בכל מעבד/כל סדרה שהיא/כל דרג שהוא...

מארז אני לא יודע מה לבחור...
חשבתי אולי על הAntec GX505 (משהו יותר טוב/יותר מומלץ?) למרות שהייתי מעוניין להגיע ולקנות בחנות שיש לה סניף שיתאפשר לי להגיע אליו.
יש הצעה יותר טובה/עדיפה? כדאי לקנות מארז של גיימינג גם אם המחשב לא מיועד לגיימינג?
[size= 19.5666656494141px; line-height: 17.9361114501953px]https://1pc.co.il/mobile/product.aspx?id=8733&basket=1[/size]

האם כרטיס מסך הכרחי במידה מסויימת גם במידה שהמחשב לא מיועד לגיימינג? - מישהו מוכן להסביר לי לגבי העניין הזה בבקשה?

אם מישהו יוכל לכוון אותי לחלקים ספציפים אשמח.
תודה.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

אתה סתם מסתבך עם מושגים ומותגים.
בעיקרון כל החברות שציינת טובות ויעשו את העבודה. המחשב שלך לא ישמש לגיימינג אז אין טעם להשקיע יותר מדי בחלקים. ללכת על סטדנרט יספיק לך.
אתה יכול לקנות מחשב מוכן כמו זה:

http://ksp.co.il/?uin=16093&select=.269..391.

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604

שליחה

לא הייתי קונה מחשב כלשהו עם ספק ג'נרי כמו הגולדן טיגר.
לדעתי זה טעות ללכת לפי מותג בלבד, לכולם יש המון רמות ואיכויות צריך להשוות לפי מוצר נקודתי.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

הוא ציין שיש לו ספק כוח משלו.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282

שליחה

@NetanelAzu

גם אני חושב שאתה סתם מסתבך בהגדרות מיותרות.
אי אפשר לעשות הכללות ולומר שחברה מסוימת טובה יותר. לכל אחת מהחברות המובילות בתחום מסוים ישנם מוצרים טובים יותר וטובים פחות. צריך להשוות ולקרוא ביקורות לגבי מוצר ספציפי, בהתאם לצרכים ולתקציב שלך.

ציינת שהמחשב כנראה ישמש גם לצפייה בסרטים. קח בחשבון שסרטים ברזולוצית 4k וקידוד x265 הופכים נפוצים יותר ויותר.
אם אתה רוצה שייתמכו בצורה טבעית, שקול מעבד מסדרת Kaby Lake החדשה. אמנם יעלה יותר, אבל יספק תמיכה רחבה יותר ולטווח ארוך.

הליבות הגראפיות המובנות כיום במעבדים, Intel HD Graphics 530/630, מספקות לצרכים שציינת ואין צורך בכרטיס גראפי חיצוני.
זיכרון: בעקרון זכרונות לא יקרים כל כך, ולדעתי רצוי לא פחות מ- 8 ג'יגה.

כתבת שיש לך דיסק קשיח עם ווינדוס. אם מדובר במערכת מהתקנה קודמת על מחשב עם חומרה אחרת, קח בחשבון שמירב הסיכויים שתצטרך לפרמט את הדיסק ולהתקין את מערכת ההפעלה מחדש, בגלל חוסר התאמה בין החומרות (דרייברים שונים וכו'). מה גם, שרשיון מערכת ההפעלה שהיה תקף לחומרה מסויימת, לא תופס כשמחליפים רכיבים מהותיים כמו לוח אם ומעבד.

עקרונית, אני באופן אישי בכלל הייתי ממליץ ללכת על מחשב מיני מוכן כלשהו, בטח כשמדובר בצרכים פשוטים כמו שהגדרת ולא במחשב גיימינג. מארזי הפח הגדולים האלה, שייכים אי שם לשנות השמונים...
אתה יכול לבדוק את אחד הנוקים הזולים של אינטל, או דומה לו מאחת החברות האחרות, או אפילו אחד ממחשבי המיני שנמכרים באתרים הסיניים דוגמת אליאקספרס, ומגיעים כבר עם התקנה של ווינדוס 10 (חוקית יותר או פחות).

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

toxin כתב:הוא ציין שיש לו ספק כוח משלו.
...
·טעות שלי.
לפותח הדיון, מה הספק?

NetanelAzu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

קודם כל תודה רבה לכולם על העזרה.

@toxin
לא להשקיע יותר מדי בחלקים את זה הבנתי, השאלה אם לא להשקיע בחלקים קצת יותר איכותיים שיישרדו טוב לטווח הארוך? גם הבנתי שלא חזר מותגים לא איכותיים כלל...
אגב, אם כבר הבאת לי קישור למחשב שיש בו דיסק קשיח SSD, הבנתי שהוא הרבה יותר מומלץ ועדיף, הבעיה שהוא יקר ויכול להיות לא משתלם? כי מדובר רק ב128gb (שזה לא מספיק עבורי) לעומת בדיסק קשיח HDD... וההבדלים במחירים... אז עדיף כבר שאשאר עם הדיסק הקשיח...?

@Lee
תודה רבה על ההסברים והפירוט!
במקרה יצא לי לבדוק לעומק לגבי הIntel G4560 וגיליתי שהוא בעצם מסדרת הKaby Lake שלא בדומה לG4400 מסדרת הSkylake... מה שמוזר זה שיש בינהם הפרש של רק 20 שקלים... הG4560 יהיה מספיק טוב בשביל הצרכים שלי לדעתך?
למה רצוי שיהיה לא פחות מ8gb ראם? 4gb לא יעשה עבודה מספיק טובה?
לגבי הדיסק הקשיח... יש בו ווינדוס 10 ממחשב קודם... אם אחבר אותו למחשב שאקנה, אוכל לאפס אותו דרך ההגדרות וזה יסתדר לא?
מה היתרונות והחסרונות של מארז מיני מוכן ומארז ATX רגיל האחד לעומת השני?

@none77
לשאלתך- Corsair CX450M

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אחלק ל3 קטגוריות:
מארזי המיני המוכנים כדוגמת הנוק של אינטל, eglobal יש לעוד המון חברות גם לגיגהבייט msi ועוד המון.
אתה מקבל מחשב מוכן בלי יכול. שדרוג כי הכל מולחם ללוח, אולי לפעמים זכרון, ובלי יכולת להוסיף כרטיסי pcie וכו' יש יציאות בהתאם למכשיר. באופן כללי המכשירים האלה באים עם מעבדים חלשים יחסית, כדי שלא יפלטו הרבה חום ויהיה קירור למארז הקטן, לפעמים יש מאוורר קטן ומארז קצת גדול יותר, מן הסתם כמו מחשב נייד, מעבדים החלשים יחסית זה טווח עצום של מעבדים עם הפרשים גדולים בינהם, אתה מקבל מחשב קומפקטי מוכן בלי יכולת שדרוג.

בקטגוריה השנייה זה מארזי מיני רגילים שהם כבר גדולים מהנוק שנכנס בהם לוח אם מיני/מיקרו וספק רגיל או sfx צריך לשים לב.
תסתכל באתר של Silverstone יש הרבה כאלה.
פה כבר ניתן להרכיב חלקים לבד, להוסיף כרטיסי pcie וכו' לשים מעבדים חזקים יותר.

בקטגוריה השלישית זה מה שאתה התחלת להרכיב, מארז רגיל עם לוח micro או atx ובחירת חלקים כרצונך ומן הסתם יכולת שדרוג.

אישית אני בכלל לא חושב שהקטגוריה הזאת שייכת לשנות ה80 כי ניתן לשדרג, להוסיף דיסקים, להחליף חלק בודד שהתקלקל לשלוט בקירור לשים כרטיס מסך חזק וכו'.
מצד שני מי שהקטגוריה הראשונה מספיקה לו נהנה ממחשב קומפקטי, שקט שעונה לצרכיו.
הקטגוריה השנייה בגדול יקרה יותר, עם פחות מבחר של חלקים ומארזים גדולים מהנוקים, שילוב של בקטגוריות האחרות.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632

שליחה

רק לדייק ב-eglobal ניתן להוסיף דיסק קשיח 2.5 ניתן לשדרג זיכרון ויש חריץ הרחבה קטן- לפחות בדגם שאני קניתי

NetanelAzu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

none77 כתב:אחלק ל3 קטגוריות:
מארזי המיני המוכנים כדוגמת הנוק של אינטל, eglobal יש לעוד המון חברות גם לגיגהבייט msi ועוד המון.
אתה מקבל מחשב מוכן בלי יכול. שדרוג כי הכל מולחם ללוח, אולי לפעמים זכרון, ובלי יכולת להוסיף כרטיסי pcie וכו' יש יציאות בהתאם למכשיר. באופן כללי המכשירים האלה באים עם מעבדים חלשים יחסית, כדי שלא יפלטו הרבה חום ויהיה קירור למארז הקטן, לפעמים יש מאוורר קטן ומארז קצת גדול יותר, מן הסתם כמו מחשב נייד, מעבדים החלשים יחסית זה טווח עצום של מעבדים עם הפרשים גדולים בינהם, אתה מקבל מחשב קומפקטי מוכן בלי יכולת שדרוג.

בקטגוריה השנייה זה מארזי מיני רגילים שהם כבר גדולים מהנוק שנכנס בהם לוח אם מיני/מיקרו וספק רגיל או sfx צריך לשים לב.
תסתכל באתר של Silverstone יש הרבה כאלה.
פה כבר ניתן להרכיב חלקים לבד, להוסיף כרטיסי pcie וכו' לשים מעבדים חזקים יותר.

בקטגוריה השלישית זה מה שאתה התחלת להרכיב, מארז רגיל עם לוח micro או atx ובחירת חלקים כרצונך ומן הסתם יכולת שדרוג.

אישית אני בכלל לא חושב שהקטגוריה הזאת שייכת לשנות ה80 כי ניתן לשדרג, להוסיף דיסקים, להחליף חלק בודד שהתקלקל לשלוט בקירור לשים כרטיס מסך חזק וכו'.
מצד שני מי שהקטגוריה הראשונה מספיקה לו נהנה ממחשב קומפקטי, שקט שעונה לצרכיו.
הקטגוריה השנייה בגדול יקרה יותר, עם פחות מבחר של חלקים ומארזים גדולים מהנוקים, שילוב של בקטגוריות האחרות.
...
·
אז מה שאתה אומר בעצם זה שאין סיבה להעדיף את המיני, מלבד העובדה שהוא יותר קומפקטי ושקט, כי לעומתו במחשב רגיל, אפשר לשדרג, להוסיף וגם לתקן באופן עצמאי?
לא ממש יישנה לי או יפריע לי אם המארז גדול או קטן...

עוד דבר, יש לי מסך מחשב שיש לו חיבור HDMI אבל גם חיבור VGA.
הרגע הבנתי שיש לוח אם עם חיבור VGA ו DVI בלבד שעולה 305
[size= 21.033332824707px; line-height: 19.2805557250977px]http://ksp.co.il/?uin=30465&select=.1030..3..2625..2100.[/size]
לוח אם עם חיבור HDMI בלבד שעולה 340
[size= 21.033332824707px; line-height: 19.2805557250977px]http://ksp.co.il/?select=.1030..3..2625 ... tore_real=[/size]
ולוח אם עם חיבור VGA, DVI וגם HDMI שעולה 385
[size= 21.033332824707px; line-height: 19.2805557250977px]http://ksp.co.il/?select=.1030..3..2625 ... tore_real=[/size]
מה עדיף והאם זה שווה את ההשקעה?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632

שליחה

לא. וכל להוסיף כרטיס מסך אם אתה בונה על זה. תוגבל בדיסקים קשיחים(פנימיים) לדיסק 2.5 (ssd או רגיל כשיש לו מגבלת נפח ביחס ל- 3.5). או לדיסק ssd במיני או מיקרו פיסיאיי אקספרס
פרט לכך לא תוכל לשדרג מעבד.
בקיצור אם הביצועים של הדגם שתרכוש מספקים אותך תוכל לחיות איתו עד שימות או שיפסיק להיות טוב עבורך

NetanelAzu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

נתקלתי בבעיה.
קניתי בסוף לוח אם תומך DDR4, כרטיס זכרון 8gb ומעבד Intel G4560 kaby lake.
כפי שאמרתי היה לי כבר ספק כח חדש בקופסה, מארז תקין ודיסק קשיח תקין. חיברתי בין כל החלקים.
כשהדלקתי את המחשב הוא נדלק והופיע במסך הלוגו של הלוח אם ולאחר מכן הופיע לי ההפעלה של ווינדוס, כשלחצתי אנטר להפעיל את ווינדוס המחשב נכבה, מה שאופייני למיטב ניסיוני לכרטיס מסך לא תקין לגרום.
לפי מה שLee אמר, כרטיס מסך הוא לא פריט חובה במעבדים של היום בגלל שהליבות הגרפיות המובנות בהם מספקות צרכים סטנדרטים כמו שלי...
מנסה להבין מה הבעיה. האם כרטיס מסך הוא כן פריט חובה או לא?!
יכול להיות שהלוח אם לא תומך במעבד שקניתי?! זה הגיוני?
לוח האם שקניתי הוא GA-B250M-DS3H של Gigabyte
יכול להיות שהבעיה היא במארז? הוא ישן...
זה אמור לעבוד ללא כרטיס מסך?
אם אפשר מענה בדחיפות המצב כרגע מלחיץ אותי ואני לא בטוח מה נכון/כדאי לעשות או אם בכלל עשיתי טעות שאצטרך לשלם עלייה כפליים

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

הלוח תומך במעבד.
במעבד קיים כרטיס גראפי מובנה.

NetanelAzu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה על התשובה... אז מה יכולה להיות הבעיה?
יכול להיות שמדובר בOC= OverLock? קראתי על זה עכשיו ולא כל כך הבנתי איך לבצע את זה...
https://www.fxp.co.il/showthread.php?t=9913933
נערך לאחרונה על ידי NetanelAzu ב 17/03/2017 10:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

מי התקין את הקירור למעבד? הכל יושב תקין בתוך המארז? כל החוטים מחוברים כמו שצריך?

NetanelAzu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני. הכל מחובר כמו שצריך ולפי הוראות.
יכול להיות שמדובר במה שרשמתי בתגובה הקודם?

ICE-MAN
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100

שליחה

לפעמים נופלים על שטויות, אז בוא נפסול את זה:

תרחיב בבקשה לגבי החלק הזה: "הופיע לי ההפעלה של ווינדוס, כשלחצתי אנטר להפעיל את ווינדוס המחשב נכבה".

NetanelAzu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הפעלתי את המחשב, המחשב התחיל לפעול. הופיע לי על המסך הלוגו של הלוח אם ולאחר מכן יש את השלב הזה שבו לוחצים אנטר ואז זה מראה את הבוט של ווינדוס, בשלב הזה, רק אחרי שאני לוחץ אנטר להתחיל את ווינדוס באופן נורמלי, המחשב נכבה.
מופיע לי גם האפשרות Windows repair, לחצתי על זה וזה ניסה לתקן את המערכת אבל זה לא צלח.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אתה לא אמור ללחוץ על שום דבר. וינדוס אמור לעלות באופן אוטומטי. יכול להיות שההתקנה לא נכונה.

NetanelAzu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בהתחלה גם לא לחצתי על כלום וזה היה באופן אוטומטי וגם אז זה לא עלה...
מה זאת אומרת ההתקנה לא נכונה? התקנה של החלקים? הלכתי לפי הוראות...

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”