סצינות שמבטלות אחת את השניה.....?! (שאלת VERA PLUS)
הגדרתי סצינה שמדליקה את הדוד חשמל כל יום (א-ה) משעה 18:00 למשך שעה וחצי. - הטריגר של הסצינה הוא לפי SCHEDUALE .
בנוסף הגדרתי עוד סצינה שההטריגר שלה הוא הDEVICE של המודול של הדוד - ובו הגדרתי שמרגע שהמתג עובר למצב ON הוא יכבה אותו לאחר שעתיים.
המטרה כאן הייתה כפולה:
1. אם תהיה הדלקה ידנית שיהיה משהו אוטומטי שיכבה אותו.
2. אם משום מה משהו ישתבש בהפעלת הסצינה הקבועה - א שיהיה משהו שיכבה את הדוד.
אתמול שמתי לב שהדוד היה דלוק ב-21:00 .
במסך הסצינות כתוב בשני הסצינות שהפעם האחרונה שהם הופעלו היה ב-18:00 באותו היום.
יכול להיות שאיכשהו הסצינה הקבועה הדליקה, ומיד הסצינה השניה הופעלה וביטלה את הראשונה?
וגם אם כן.... עדיין היה אמור להכבות בשעה 20:00... מה יכול להיות שקרה?
בנוסף הגדרתי עוד סצינה שההטריגר שלה הוא הDEVICE של המודול של הדוד - ובו הגדרתי שמרגע שהמתג עובר למצב ON הוא יכבה אותו לאחר שעתיים.
המטרה כאן הייתה כפולה:
1. אם תהיה הדלקה ידנית שיהיה משהו אוטומטי שיכבה אותו.
2. אם משום מה משהו ישתבש בהפעלת הסצינה הקבועה - א שיהיה משהו שיכבה את הדוד.
אתמול שמתי לב שהדוד היה דלוק ב-21:00 .
במסך הסצינות כתוב בשני הסצינות שהפעם האחרונה שהם הופעלו היה ב-18:00 באותו היום.
יכול להיות שאיכשהו הסצינה הקבועה הדליקה, ומיד הסצינה השניה הופעלה וביטלה את הראשונה?
וגם אם כן.... עדיין היה אמור להכבות בשעה 20:00... מה יכול להיות שקרה?
@morgi23
·
יש דרך להגדיור שלא משנה מה הרכיב לא יהיה דלוק ליותר משעתיים? גם שהוורה נדלק אחרי הפסקת חשמל?
עוד משהו:
כרגע כל ניהול הסצינה מתנהל מהקונטרולר - כלומר ההדלקה, ספירת הזמן ואז שליחת פקודת הכיבוי.
ראיתי שבמודול הוא מכיר פקודות scheduale של ZWAVE. מה ה אומר? יש מצב שאפר לשלוח לו פקודה להדלק לזמן קצוב מסויים , ואז כל ניהול הכיבוי יעשה כבר במודו עצמו?
·
יש דרך להגדיור שלא משנה מה הרכיב לא יהיה דלוק ליותר משעתיים? גם שהוורה נדלק אחרי הפסקת חשמל?
עוד משהו:
כרגע כל ניהול הסצינה מתנהל מהקונטרולר - כלומר ההדלקה, ספירת הזמן ואז שליחת פקודת הכיבוי.
ראיתי שבמודול הוא מכיר פקודות scheduale של ZWAVE. מה ה אומר? יש מצב שאפר לשלוח לו פקודה להדלק לזמן קצוב מסויים , ואז כל ניהול הכיבוי יעשה כבר במודו עצמו?
@raoul
אופציה ראשונה להתחיל לעבוד עם PLEG, שם תוכל לעשות עוד המון דברים שלא ניתן להעשות בממשק הרגיל של Vera.
אופציה שניה להוסיף פלאגין countdown timer ולהגדיר את הדברים שם.
חפש בפורום על שתי האופציות, יש המון מידע על שתיהן.
אופציה ראשונה להתחיל לעבוד עם PLEG, שם תוכל לעשות עוד המון דברים שלא ניתן להעשות בממשק הרגיל של Vera.
אופציה שניה להוסיף פלאגין countdown timer ולהגדיר את הדברים שם.
חפש בפורום על שתי האופציות, יש המון מידע על שתיהן.
ראיתי את ה-countdown timer , אבל אין בו משהו מיוחד, סה"כ זה אותו הדבר של לעשות סצינה שמדליקה כל יום ב-18:00 , ואחרי 1:30 מחכב.
הפקודות נשלחות מה-וורה גם להדלקה וגם לכיבוי . ה לא שאתה שולח פקודה למודות מראש להכבות אחרי 1:30.
לגבי ה-PLEG, אני עדיין לא מבין איך עובדים עם זה ונראה לי אני צריך להתפנות מכל שאר העיסוקים שיש לי (כרגע בעיקר בניית בית) כדי לשבת ללמוד את זה.
את האמת אני די מאוכזב מהוורה בקטע הזה, ממש לא ברור ונוח לעשות דברים - ולעבוד עם PLEG זה ממש לא לכל אחד.
הייתי מצפה שיהיו הרבה דברים מובנים כחלק ממערכת ההפעלה , בדיוק כמו שיש בסמארטפון היום.
הפקודות נשלחות מה-וורה גם להדלקה וגם לכיבוי . ה לא שאתה שולח פקודה למודות מראש להכבות אחרי 1:30.
לגבי ה-PLEG, אני עדיין לא מבין איך עובדים עם זה ונראה לי אני צריך להתפנות מכל שאר העיסוקים שיש לי (כרגע בעיקר בניית בית) כדי לשבת ללמוד את זה.
את האמת אני די מאוכזב מהוורה בקטע הזה, ממש לא ברור ונוח לעשות דברים - ולעבוד עם PLEG זה ממש לא לכל אחד.
הייתי מצפה שיהיו הרבה דברים מובנים כחלק ממערכת ההפעלה , בדיוק כמו שיש בסמארטפון היום.