עד כמה שאני מבין הפין התחתון הוא SPDIFO (כבל חום) והעליון GND (כבל שחור).
הבנתי שהכבל השלישי (אדום) הוא עבור מתח 5V ודרוש רק עבור חיבור אופטי. בתור התחלה אני מנסה לגרום לזה לפעול עם כבל COAX ולכן אין לי צורך בו כרגע.
חיברתי את הכבל מצד אחד לשלושת הפינים ב Bracket ומצד שני ל-2 פינים בלוח אם (היציאה של הכבל האדום לא הייתה מחוברת לשום מקום), ואת הכבל הקואקסיאלי מה Bracket לרסיבר.
הרסיבר קצת התחרפן והתצוגה על המסך שלו קפצה ללא הפסקה בין DSP ו PCM (אם אני זוכר נכון), ולא היה שום סאונד.
דבר ראשון בזהירות לא לעשות איזה קצר .
אם יש לך רב מודד , ה GND צריך להיות מקוצר למארז והוא הולך למעטפת ה RCA של הקווקאס
והפין השני SPDIF OUT הוא צריך להיות עם מתח 1.5 וולט , והוא הולך לפין האמצעי של ה RCA של הקווקאקס .
הפין השלישי שאין לך הוא עם מתח 5 וולט
ככה הכי טוב לבדוק כי ראיתי כבר טעויות בהנחיות של הלוח אם .
בעיה חדשה:
כשאני בוחר את סוג ה INPUT ברסיבר ל DTS אז אין סאונד (גם כשאני מפעיל סרט עם DTS), כשאני על AUTO התצוגה עוברת ל PCM ויש סאונד.
במצב הזה, כשהאפקטים ברסיבר כבויים, הסאונד הוא רק מהרמקולים הקדמיים (עם חלק מהאפקטים יש סאונד בכל חמשת הרמקולים).
yehudaa כתב:עריכה : במחשבה שניה הפתרון שלו לא נראה הכי טבעי .
תנסה לנגן סרטים עם תוכנה שעושה PASSTHROUGH ליציאה הדיגיטאלית .
...
דווקא ניסיתי את הפתרון שהצעת לפני העריכה.
זה אכן פתח לי את האפשרויות של DTS ו DOLBY, אבל כשאני עושה בדיקת TEST עבור אחד מאלה, אני מקבל הודעה FAILED TO PLAY TEST TONE.
ד"א ב supported formats, כשאני עושה TEST ל DTS או DOLBY זה עובד ורושם לי ברסיבר DTS או DOLBY.
הפתרון שלו לא נראה לי טבעי , אבל תמיד תוכל לעשות אותו עוד פעם .
אז תנסה דבר כזה :
1.מחיקת הדרייבר של רילטק מתוך control panel בווינדוס
2.התקנה מחדש של הדרייבר
3.ניגון סרטים או קבצים להדגמה , מתוכנה שתומכת ב PASSTHROUGH
אני משתמש ב BSPLAYER, אז הייתי צריך להוריד AC3FILTER ולהגדיר בפילטר PASSTHROUGH.
שאלה אחרונה (אני מקווה):
אין לי שום שליטה על הווליום מהמחשב כשאני מנגן סרט עם DTS. ממה שקראתי זה תקין.
השאלה אם בכל זאת יש דרך לשלוט על הווליום מהמחשב?
ניסיתי עוד פעם את השיטה השנייה (הלא טבעית), שכוללת גם שינוי ב REGISTRY שלא היה כתוב במדריך המקורי.
ביטלתי את ה PASSTHROUGH ועכשיו זה כן עובד, ויש לי גם שליטה על הווליום דרך המחשב, אבל יש HISSING מהרמקולים (שלא קיים כשאני כן משתמש ב PASSTHROUGH).
אז האפשרויות שלי הן שליטה עם הווליום מהמחשב עם HISSING או חוסר שליטה על הווליום מהמחשב בלי HISSING ?
שינויים ברג'יסטרי?! לא הגזמת בכלל... BSPlayer לא ממש תוכנה נוחה ואינטואיטיבית להגדרות עבור passthrough, עדיף לעבוד עם נגנים כמו MPC-BE (לשעבר MPC-HC) או כמובן התוכנה קודי, שבמקור נועדה לניגון קבצים רגיל ולא רק ל"תוספים" (גם שם צריך להגדיר passthrough. ברירת המחדל היא סטריאו).
אתה לא אמור לשלוט על הווליום מהמחשב כשאתה מחובר לרסיבר 5.1, כי כל הרעיון ב-passthrough הוא שהמחשב לא מתערב בפס הקול של הקובץ, והרסיבר אחראי לפענוח והשליטה על הווליום, שצריכה להיעשות ברסיבר בלבד. כנראה שזה באופן עקרוני, בשילוב עם קינפוג ממש גרוע שעשית, גורם לבעיית ה-hissing.
כל הרעיון ב-passthrough זה להעביר את המידע בצורה דיגיטאלית לרסיבר, שהוא יבצע את הפיענוח וכל השליטה על האודיו, כולל הווליום תתבצע בו.
כל דרך אחרת בעצם תפגע באיכות האודיו שתקבל בצורה זו או אחרת.