כונן קשיח ואחסון זמני
אני רוצה לקנות לעצמי מחשב נייד שישמש אותי לעבודה ומתלבט לגבי סוג הכונן הקשיח וזיכרון שאני צריך. אני משתדל לא להשתמש במחשב הזה לצפייה בסרטים אבל אני כן משתמש בהרבה תוכנות וקבצים כבדים בעבודה ואני צריך שהוא יהיה מהיר. איזה כונן קשיח לבחור? נתקלתי בכתבה הזאת על מחשבים ניידים http://www.rgcity.co.il/index.php?id=15576 באפשרות של כונן SSD מישהו יכול להסביר קצת במה מדובר? מה לגבי זיכרון האם 6GB יספיק?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20186
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2608 פעמים
- יצירת קשר:
מעניין לראות איזה מחשב נייד היום מציע 6GB של RAM. מאיפה הם שלפו את המספר הזה?
זכרון היום זול מאד, ועדיף ללכת על לא פחות מ-8גיגה.
לגבי כונן SSD, תלוי בכמות האחסון שאתה יכול לחיות איתה ביחס למחיר שאותו אתה מוכן לשלם..
אני לא יודע מה זה "הרבה תוכנות וקבצים כבדים" אבל לרוב השימושים המשרדיים כונן של 250GB אמור להספיק, אבל כמובן עדיף כונן גדול יותר.
אופציה נוספת היא כונן SSHD שזה כונן המשלב SSD קטן המשמש כזכרון מטמון של הכונן ודיסק מכאני בגודל סטנדרטי של 1 או 2 טרהבייט. הוא יותר יקר מ-HDD רגיל, אבל זול יותר מ-SSD.
זכרון היום זול מאד, ועדיף ללכת על לא פחות מ-8גיגה.
לגבי כונן SSD, תלוי בכמות האחסון שאתה יכול לחיות איתה ביחס למחיר שאותו אתה מוכן לשלם..
אני לא יודע מה זה "הרבה תוכנות וקבצים כבדים" אבל לרוב השימושים המשרדיים כונן של 250GB אמור להספיק, אבל כמובן עדיף כונן גדול יותר.
אופציה נוספת היא כונן SSHD שזה כונן המשלב SSD קטן המשמש כזכרון מטמון של הכונן ודיסק מכאני בגודל סטנדרטי של 1 או 2 טרהבייט. הוא יותר יקר מ-HDD רגיל, אבל זול יותר מ-SSD.