כניסות HDMI תקולות ב Denon AVR 2310

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
dmcinc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16

שליחה

שלום לכולם,

מבקש את עזרתכם בנסיון לתקן את מגבר ה Denon 2310 שלי.
לאחר הפסקת חשמל כניסות ה-HDMI לא עובדות יותר.
באותה הפסקת חשמל נשרף גם לוח ה HDMI של טלוויזית הסמסונג שלי, למזלי היא הייתה באחריות והלוח הוחלף.
אני מניח שגם לוח ה HDMI של Denon נשרף בדיוק כמו בטלויזה, במקרה הזה לא הייתה לי אחריות על הרסיבר.

לאחר חיפוש נרחב הבנתי שזה מקרה שכיח עם לוחות HDMI במיוחד ברסיברים.

יצרתי קשר עם ט.ר אלקטרוניקה כדי להתייעץ (הם לא היו היבואן בתקופה בה קניתי את הרסיבר), אמרו שאצטרך להכניס לבדיקה במעבדה בעלות של 250 ש"ח למרות שהסברתי את המקרה ואני דיי בטוח שהלוח הוא התקול.
נציגת השירות(חייב לציין בחיוב שהיא הייתה אדיבה מאוד וקשובה לתאור שלי) לא ידעה להגיד לי מה תהיה עלות ההחלפה והאם החלק קיים במלאי.

בדיקות שעשיתי עד כה:
  • ריסט לכל ההגדרות.
  • הארד ריסט למכשיר.
  • פתיחת השאסי, נקיון כללי כולל ספריי מגעים.
  • נסיון לחפש את הבורד כחלק חילוף ב Ebay ללא הצלחה.
היום אני מחבר את המערכת שלי בצורה הבאה:
מחשב (HDMI) >> טלויזיה(Spdif out) >> מגבר(Spdif in)
יש בנוסף כבל HDMI בין הטלויזיה לרסיבר המוזר זה שחיבור ה AnyNet+ של סמסונג כן עובד ואני שולט על הווליום + כיבוי של המגבר מהשלט של הטלויזיה.
  • אין לטלויזיה או למגבר יצאת ARC.

אני אמשיך ואספר שאני מאוד מרוצה מהמגבר והייתי רוצה להמנע מרכישת מגבר חדש, מרבית העבודה שלי איתו היא עבור צפייה בסרטים.
הסטאפ שלי כרגע הוא סטריאו, הסנטר לא מחובר בגלל התקלה ואין טעם להוסיף סאב עד שלא ימצא פתרון לתקלה הנ"ל.

אשמח לשמוע כל המלצה כולל הפניה לבעלי מקצוע פרטיים בעלי יכולת (עדיפות למוכחת) איתור ותיקון של תקלות מהסוג הזה.
נמצא בר"ג - ת"א. מגיע מדי חודש לאזור הצפון, חיפה - נהריה.

תודה מראש לכולם

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

סוף סוף פוסט מלא פרטים וערוך.
אבל לצערי ההמלצה היא מאוד פשוטה וזה מה שאתה לא רוצה לשמוע. תקנה רסביר חדש. זה יעלה לך זול יותר, זה יגמר מהר יותר ותקבל שדרוג ולא רסיבר ישן שעבר תיקון ואולי יש לו עוד כל מני בעיות (רכיבים לא נשרפים לבד, זאת מערכת ואחד משפיע על השני).

אתה מביא את הדנון 1300 מאמזון בפחות מ1900 שקל. כולל הכל עד הבית. תיקון הרסביר שלך יעלה לך באותו העזור. ואתה לא צריך לנסוע למעבדות, להתעסק עם פקידות, לריב עם חפרים...מיותר...

dmcinc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה BUGY

שליחה

תודה ששמת לב שהשקעתי :)
התשובה שלך היא כנראה התשובה הנכונה וזה כנראה מה שיקרה בסופו של דבר.

חייב לציין שממש חבל שאנחנו עמוק בתרבות ה"להחליף" כבר לא מתקנים שום דבר היום(לפחות לא בעלויות שמצדיקות תיקון).
המגבר יכל להשאר איתי עוד כמה שנים טובות ולשמש אותי בצורה מלאה (אם היה עובד במצב תקין).

ומה אם גם המגבר החדש יתקלקל בגלל חוסר מזל ועוד הפסקת חשמל? שוב להחליף ?
קנייה מאמזון היא קצת מפחידה מבחינת אחריות(כמו שהזכרתי בכתיבת הפוסט הראשי, הטלויזיה תוקנה ללא עלות בגלל שהייתה באחריות) מה יקרה אם שוב אתקל בצורך לממש אחריות?(אני שואל כי אני באמת לא יודע).

בכללי אם משהו מכיר מקום שמוכר לוחות HDMI אני אשמח לשמוע, ראיתי כמה באי ביי במחיר ממש מצחיק אבל לא בשביל הדגם שלי.
תודה רבה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

הרבה אנשים לא יודעים. אם אתם יכולים להוכיח שהיתה הפסקת חשמל איזורית ונפגע לכם ציוד מזה, אתם צריכים לפנות לחברת החשמל כי הם אמורים לספק לכם פיצוי על הנזק. לא ממש יודע את הפרטים, אבל שמעתי את זה כבר ממספר מקורות. שווה לנסות.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

Re: תודה BUGY

שליחה

dmcinc כתב:תודה ששמת לב שהשקעתי :)
התשובה שלך היא כנראה התשובה הנכונה וזה כנראה מה שיקרה בסופו של דבר.

חייב לציין שממש חבל שאנחנו עמוק בתרבות ה"להחליף" כבר לא מתקנים שום דבר היום(לפחות לא בעלויות שמצדיקות תיקון).
המגבר יכל להשאר איתי עוד כמה שנים טובות ולשמש אותי בצורה מלאה (אם היה עובד במצב תקין).

ומה אם גם המגבר החדש יתקלקל בגלל חוסר מזל ועוד הפסקת חשמל? שוב להחליף ?
קנייה מאמזון היא קצת מפחידה מבחינת אחריות(כמו שהזכרתי בכתיבת הפוסט הראשי, הטלויזיה תוקנה ללא עלות בגלל שהייתה באחריות) מה יקרה אם שוב אתקל בצורך לממש אחריות?(אני שואל כי אני באמת לא יודע).

בכללי אם משהו מכיר מקום שמוכר לוחות HDMI אני אשמח לשמוע, ראיתי כמה באי ביי במחיר ממש מצחיק אבל לא בשביל הדגם שלי.
תודה רבה.
...
·קודם כל, תבדוק את מה שoferlaor , אמר, זה נכון, אם היתה בעיית חשמל בדיוק באותו הזמן ואתה יכול להוכיח, חברת החשמל צריכה לפצוץ אותך (אבל זה תהליך ובטח לא פשוט).

בכל מקרה. אין מה לעשות, אחנחנו חייב בזמן שבו יותר לא רוצים ולא מעריכים מוצר שמחזיק 20 שנה. טכנית אפשר לבנות מוצרים ל20 שנה ללא בעיה בכלל. עניין של תכנון ובניה נכונה. עובדה, פעם, בגרמניה הממשלה ביקשה מנורות והמקררים שיחזיקו 20 שנה ללא תיקון או החלפה, עם אחריות ל20 שנה! עד היום ניתן למצוא את המנורות עובדות באותם המקררים. עם רק רוצים.
אבל לא רוצים את זה כיום. הפוך, המהנדסים מתכננים את המוצרים למות מוות לא טבעי בזמן מסויים, לרוב שנה אחרי תום האחריות, לפעמים יום אחרי. זה לא אומר שהמוצר יפסיק לעבוד אבל הוא תוכן לא להמשיך אחרי תקופה מסויימת. זה דבר רע מאוד, במיוחד לסביבה ולאנשים ללא כסף מיותר אבל זה טוב לקידמה. זה מאפשר תחלופה של מוצרים, מחשבים, טלוויזיות, רסיבירים וכדומה. וזה אומר שכל דור אתה מקבל משהו חדש ו"טוב" יותר. זה דוחף את הכלכלה. טוב או רע, אין מה לעשות בנידון חוץ מלהצביע עם הארנק ולקנות מוצרים אמינים. אבל לפעמים זה קשה עד בלתי אפשרי.

אז גם המקרה שלך, הרסביר לא תוכן לעבוד עשור או לעבור תיקון פשוט וקל וזמינות החלקים והדיאגרמות מוגבל בדיוק מאותה הסיבה. בגלל זה גם לא מתקנים דברים אחרים וזה גם מאוד קשה להשיג חלקים.

אין לך מה לחשוש מאזמון, רוב האנשים פורום קונים משם על בסיס יום יומי. אני אחד מהם. קונה משם הכל. השרות והאחריות שלהם מעולה ויותר טובה מרוב המוכרים בארץ. נכון שעל הנייר אתה מקבל בארץ אחריות מעולה אבל בפועל הרבה פעמים אתה נתקע באיזו פקיה או ערס-טלפון שלא מוכן לספק לך את מה שהוא אמור ואין לך עם מי לדבר. אמזון מדצ שני, דוגלת בשרות לקוחות מהיום הראשונה שלה, זה כל "הקטע" שלה. והם טובים בזה מאוד. דוגמה לקבלת אחריות מאמזון במקרה של רסיבר:

"שלום התקלקל לי הרסביר: אין בעיה תשלח אותו במשלוח מהיר ואנחנו נזקה אותך על המשלוח ונחזיר לך את המלוא הכסף על הרסביר או נשלך לך חדש, מה שאתה מעדיף"

מה יותר פשוט מזה?

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409

שליחה

@oferlaor
·
נכון.
ברגע שיש תקלה איזורית חברת חשמל אחראית לנזק, הבעייה זה לגרום להם להודות בקיום התקלה
בדירה הקודמת שלי, היו קפיצות מתח והפסקות חשמל חוזרות ונשנות ביום מסוים. כתוצאה מכך חצי מהמכשירים בבית התקלקלו - תנור, טלויזיה, מזגן, מיקרו, מייצב מתח ועוד

מסתבר שזה קרה לכל הדיירים בבניין, מי ניזוק יותר ומי פחות
פנינו בטלפון לחברת חשמל, שכמובן הכחישו מכל וכל בהתחלה. אבל נאלצו להודות אחרי שכמה אנשים בבניין התלוננו והשיחות הוקלטו, ואחד הנציגים הודה שהייתה תקלה (שיתפנו את ההקלטה הזו בין כולם)
ואחרי איום בתביעה של כל הדיירים על הנזק, מה שהיה עולה להם הרבה מאוד כסף... הם התקפלו
לכן הם שלחו טכנאים שתיקנו את כל מכשירי החשמל, ופיצו בכסף מה שלא ניתן לתקן (לא אצלנו אבל בדירה ליד קיבל גם פיצוי כספי)

אז המלצה - לברר טוב עם שאר הדיירים בבניין \ רחוב ולראות אם קרה גם אצלהם.
ואם כן לפנות לחברת חשמל, להכריח אותם להודות בטלפון שהייתה תקלה (ולהקליט את השיחה כמובן).
אם אין אחריות למוצרים, להתעקש מול חברת חשמל

dmcinc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

ושוב תודה על שיתוף הידע

שליחה

אחד הדברים הכיפים בקהילת HT זה שיתוף הידע והרצון לעזור, מאוד מעריך את הזמן שאתם משקיעים ואת הנכונות אז תודה לכולם עד כה :)

מתחיל לחשוב ברצינות על רכישת מגבר חדש זה רק מכניס אותי עכשיו ללופ של השוואות, קריאת ביקורות והשוואות :?
אני מעוניין ללמוד קצת יותר על נושא אמזון, ראיתי שיש לא מעט שירשורים בנושא, התחלתי עם המדריך המצויין של "oris74".
תודה רבה לכולם היה לעונג, מקווה שבעתיד אוכל להחזיר באותו המטבע.
Keep on Rocking :D

נ.ב
* שמתי לב רק לאחר התגובות שלא רשמתי בתיאור, הפסקת החשמל הייתה לפני מספר שנים ואיתה גם התחילה התקלה, לא הייתי מודע לנושא הפיצוי ולצערי עכשיו זה מאוחר מדי.

שיהיה אחלה סופ"ש.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”