למה למסכים היום אין לבן אמיתי בכלל?
אני מעלה פה אישיו שדי משגע אותי, כמה חודשים אני לא מצליח למצוא מסך שיספק אותי מכיון שתמיד בתצוגות שאני מבקש לשים מסך לבן אני מגלה שזה נראה יותר לבן דלמטי במקרים מסויימים עם כתמים מכוערים.
או במקרה אחר לבן עם גוונים של ורוד-אדום באמצע או בפינות.
וזה נכון לגבי מוצרים בקטגוריות מחיר מהזול ליקר ואפילו ב-OLED.
כשאני מפנה את תשומת הלב של המוכרים לזה הם מסתכלים על הקרקע ואומרים לי: מה נעשה אין דבר כזה אחידות היום.
מה קרה ליצרני המסכים? האם אני צריך להתרגל לכך שבאינטרסטלר הסרט האהוב עלי מהשנים האחרונות, השמים או הקרקע יהיו ורודים?
מה דעתכם?
או במקרה אחר לבן עם גוונים של ורוד-אדום באמצע או בפינות.
וזה נכון לגבי מוצרים בקטגוריות מחיר מהזול ליקר ואפילו ב-OLED.
כשאני מפנה את תשומת הלב של המוכרים לזה הם מסתכלים על הקרקע ואומרים לי: מה נעשה אין דבר כזה אחידות היום.
מה קרה ליצרני המסכים? האם אני צריך להתרגל לכך שבאינטרסטלר הסרט האהוב עלי מהשנים האחרונות, השמים או הקרקע יהיו ורודים?
מה דעתכם?
@Danta111
זה נכון שיש למסכים (אפילו הטובים ביותר) בעיות של אחידות בצבעים וברמות הארה, אבל אם המסך הוא מסך איכותי
שמכוייל בצורה נכונה ונצפה בסביבה בעלת אופי נכון של צבעים ורמת אור אז הבעיות שאתה מתאר לא צריכות להיות
מורגשות מידי.
אבל יש לדעתי בעיה הרבה יותר מהותית בשאלה שלך והיא המושג "לבן אמיתי". אני הייתי שמח אם אתה תוכל לתת
הגדרה למה זה בדיוק לבן אמיתי, כי אם באמת תנסה לחשוב מהוא צבע לבן אמיתי שגם כולם יסכימו אתך שזה
לבן אמיתי אתה תראה שזו בעיה מאוד לא פשוטה להגדיר.
מבלי לנסות להיכנס כרגע למה הוא בדיוק הצבע הלבן וממה הוא מורכב וגם איך העיניים והמוח שלנו מגיבים ללבן בתנאים
שונים, כשזה מגיע למסכים, נקבע איזה רפרנס מסויים למה זה לבן ולפי זה צריך לכוון את המסך בצורה מדוייקת, ואז
אם הסביבה בה אתה צופה במסך מותאמת נכון לכך שהעין שלך תזהה נכון את הלבן המסויים הזה אז אתה אמור
לראות לבן יחסית נכון בתכנים שאתה צופה. בעיות אחידות עוד יהיו ברמה מסויימת בגלל שאין טכנולוגיה היום
שיכולה לגמרי להתגבר כרגע על בעיות הללו, אבל כמו שכתבתי מקודם, ההשפעה שלהם אם המסך הוא איכותי
וכל שאר התנאים נכונים צריכה להיות יחסית קטנה.
זה נכון שיש למסכים (אפילו הטובים ביותר) בעיות של אחידות בצבעים וברמות הארה, אבל אם המסך הוא מסך איכותי
שמכוייל בצורה נכונה ונצפה בסביבה בעלת אופי נכון של צבעים ורמת אור אז הבעיות שאתה מתאר לא צריכות להיות
מורגשות מידי.
אבל יש לדעתי בעיה הרבה יותר מהותית בשאלה שלך והיא המושג "לבן אמיתי". אני הייתי שמח אם אתה תוכל לתת
הגדרה למה זה בדיוק לבן אמיתי, כי אם באמת תנסה לחשוב מהוא צבע לבן אמיתי שגם כולם יסכימו אתך שזה
מבלי לנסות להיכנס כרגע למה הוא בדיוק הצבע הלבן וממה הוא מורכב וגם איך העיניים והמוח שלנו מגיבים ללבן בתנאים
שונים, כשזה מגיע למסכים, נקבע איזה רפרנס מסויים למה זה לבן ולפי זה צריך לכוון את המסך בצורה מדוייקת, ואז
אם הסביבה בה אתה צופה במסך מותאמת נכון לכך שהעין שלך תזהה נכון את הלבן המסויים הזה אז אתה אמור
לראות לבן יחסית נכון בתכנים שאתה צופה. בעיות אחידות עוד יהיו ברמה מסויימת בגלל שאין טכנולוגיה היום
שיכולה לגמרי להתגבר כרגע על בעיות הללו, אבל כמו שכתבתי מקודם, ההשפעה שלהם אם המסך הוא איכותי
וכל שאר התנאים נכונים צריכה להיות יחסית קטנה.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
זרוק עליו לבן טייד
וברצינות, לפחות בתמונה זה ניראה לא טוב, אולי תקול?
וברצינות, לפחות בתמונה זה ניראה לא טוב, אולי תקול?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אין דבר כזה לבן אמיתי.
הלבן במסכים הוגדר כטמפ' צבע של 6500 קלווין. כך הוסכם בתקנים, גם בישנים יותר (כמו ה- REC709 וגם בחדשים יותר כמו ה- REC2020).
מדידות שעושים ללא מעט מסכי פרימיום מראות שרובם דווקא די טובים בהיבט הזה. ואם לא ישירות מהמפעל, אז בדרך כלל ניתן לכייל את זה באמצעות איזון הלבן שיש בהגדרות תמונה מתקדמות. וזה לבן "אמיתי" במסכים - טמפרטורת צבע של 6500 קלווין, לא פחות ולא יותר.
התמונה שצורפה בהודעה הראשונה היא ככל הנראה צילום של 55EC939Y או איזה קרוב משפחה מהתקופה ההיא. זו באמת בעיה מסויימת שקיימת בדגמי ה- OLED הישנים יותר. אבל התמונה מעט "לא הוגנת" שכן היא מצולמת מהצד ומלמעלה. מנסיון, המצב נראה הרבה הרבה יותר טוב ואחיד כאשר מביטים בניצב למסך. אכן, עדיין חדי עין יבחינו שהקצוות מעט וורודים והמרכז מעט ירקרק, אך זה הרבה פחות בולט ממה שמוצג בתמונה. למעט הסר ספק - בתור אחד שחי עם OLED כזה, זה משהו שבהחלט מעט מציק לי וזה משהו שאני כן שם לב אליו בסצינות מסויימות.
תבדוק על מסכי ה- OLED השטוחים החדשים יותר עם אותן סצינות (בניצב למסך) ותראה אם זה עדיין קיים. (לדעתי לא. או לפחות בסדרי גודל פחות.)
הלבן במסכים הוגדר כטמפ' צבע של 6500 קלווין. כך הוסכם בתקנים, גם בישנים יותר (כמו ה- REC709 וגם בחדשים יותר כמו ה- REC2020).
מדידות שעושים ללא מעט מסכי פרימיום מראות שרובם דווקא די טובים בהיבט הזה. ואם לא ישירות מהמפעל, אז בדרך כלל ניתן לכייל את זה באמצעות איזון הלבן שיש בהגדרות תמונה מתקדמות. וזה לבן "אמיתי" במסכים - טמפרטורת צבע של 6500 קלווין, לא פחות ולא יותר.
התמונה שצורפה בהודעה הראשונה היא ככל הנראה צילום של 55EC939Y או איזה קרוב משפחה מהתקופה ההיא. זו באמת בעיה מסויימת שקיימת בדגמי ה- OLED הישנים יותר. אבל התמונה מעט "לא הוגנת" שכן היא מצולמת מהצד ומלמעלה. מנסיון, המצב נראה הרבה הרבה יותר טוב ואחיד כאשר מביטים בניצב למסך. אכן, עדיין חדי עין יבחינו שהקצוות מעט וורודים והמרכז מעט ירקרק, אך זה הרבה פחות בולט ממה שמוצג בתמונה. למעט הסר ספק - בתור אחד שחי עם OLED כזה, זה משהו שבהחלט מעט מציק לי וזה משהו שאני כן שם לב אליו בסצינות מסויימות.
תבדוק על מסכי ה- OLED השטוחים החדשים יותר עם אותן סצינות (בניצב למסך) ותראה אם זה עדיין קיים. (לדעתי לא. או לפחות בסדרי גודל פחות.)
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 28/02/2017 13:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
נהניתי מהתשובה של rwg1.
היא באה מידע מקצועי נרחב בתחום, לדעתי.
יש מסך שנותן לבן מושלם ואופיטמלי אבל מחירו הרבה למעלה מ 100K
האם תקנה אותו ?
ההבחנה בצבעים אינה רק פועל יוצא של מרכיבים מכניים שנמצאים בתוך המסך
אלא גם פועל יוצא של מרכיבים מוחיים ותוך עיניים שבעטיים לאנשים שונים,
יש יכולות שונות להבחין בצבעים וגוונים וכמובן גם להיות עיוורי צבעים.
אתה (העין שלך) צריך להתרגל לכך שמה שאתה קורא לא מושלם, רבים אחרים לא יבחינו בכך.
כמו שלי קשה היום עדיין, להתרגל לצבעים המבהיקים והחדים (הרעש) של HDR (צהוב ולבן בוהק וגם אדום וורוד)
אחרי שהתרגלתי ואהבתי זמן רב את הגוונים הנויטרליים, חלקים וה"שקטים" של התמונה אצלי.
היא באה מידע מקצועי נרחב בתחום, לדעתי.
יש מסך שנותן לבן מושלם ואופיטמלי אבל מחירו הרבה למעלה מ 100K
האם תקנה אותו ?
ההבחנה בצבעים אינה רק פועל יוצא של מרכיבים מכניים שנמצאים בתוך המסך
אלא גם פועל יוצא של מרכיבים מוחיים ותוך עיניים שבעטיים לאנשים שונים,
יש יכולות שונות להבחין בצבעים וגוונים וכמובן גם להיות עיוורי צבעים.
אתה (העין שלך) צריך להתרגל לכך שמה שאתה קורא לא מושלם, רבים אחרים לא יבחינו בכך.
כמו שלי קשה היום עדיין, להתרגל לצבעים המבהיקים והחדים (הרעש) של HDR (צהוב ולבן בוהק וגם אדום וורוד)
אחרי שהתרגלתי ואהבתי זמן רב את הגוונים הנויטרליים, חלקים וה"שקטים" של התמונה אצלי.
מעריך מאוד את התשובה המפורטת, עם זאת, העין שלי תופסת ורוד כמעט בכל המסכים העדכניים מה שבעבר זה לא קרה.rwg1 כתב:@Danta111
מורגשות מידי.
וכל שאר התנאים נכונים צריכה להיות יחסית קטנה....
הדבר מפריע במיוחד בעבודה בדפדפן של הטלווזיה או בחיבור למחשב, אז זה נראה כמו משהו כזה:
http://i.imgur.com/9yCp3tx.jpg
ממש אפשר לצלם אזור ורוד ואזור לבן וזה משגע אותך במיוחד בסצינות בהירות כמו באינטרסטלר או בסצינות מושלגות.
כמה שלא ניסיתי לכוון טלווזיות שהיה להם את זה, תמיד ראו את זה, אולי כוונונים הקטינו אבל תמיד זה היה, עפ זאת אני לא מאמין שאין את הטכנולוגיה לעשות לבן יותר אחיד, הרי במסכי ה LCD שנמכרו לפני כמה שנים לא היו בעיות כאלו...
בפורומים בחו"ל כמו AVS מתייחסים לזה כמשהו שמפריע במיוחד בצפייה בסקי או בהוקי קרח.
קשה לי להבין אייך הדברים האלו עוברים בקרת איכות, זה הכל.
·
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20188
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2611 פעמים
- יצירת קשר:
ככה זה המסכים היום. גם אני רואה את זה במסך החדש שלי. לא משנה כמה תכווננו את הבקרות, החלק הוורוד תמיד יהיה אדום יותר משאר המסך.
שוקל לנסות את "טכניקת העיסוי" כדי לראות אם זה יקטין או יעלים את התופעה. בסצנות עם הרבה לבן, כמו שלג, זה יכול לשגע.
מה שמעניין הוא שהויזיו הישנה שלי, דגם של 2015, בעל אחידות קרובה לשלמות. הבעיה היחידה שלו היא שלעתים אני קולט DSE בתנועת מצלמה על רקע בהיר בעל גוון אחיד.
בנוגע לצבע חם, אם מעניין אותך לראות תמונה מדויקת, אז מצב חם ברוב המסכים נותן את התמונה שהכי קרובה לנקודת הלבן D65, לפיה מכיילים את המסכים.
בהתחלה, כן הכל נראה צהוב, אבל אחרי שמתרגלים, מגלים שדברים נראים הרבה יותר טוב וטבעי. והכי חשוב מדויק לפי כוונת הבמאי.
שוקל לנסות את "טכניקת העיסוי" כדי לראות אם זה יקטין או יעלים את התופעה. בסצנות עם הרבה לבן, כמו שלג, זה יכול לשגע.
מה שמעניין הוא שהויזיו הישנה שלי, דגם של 2015, בעל אחידות קרובה לשלמות. הבעיה היחידה שלו היא שלעתים אני קולט DSE בתנועת מצלמה על רקע בהיר בעל גוון אחיד.
בנוגע לצבע חם, אם מעניין אותך לראות תמונה מדויקת, אז מצב חם ברוב המסכים נותן את התמונה שהכי קרובה לנקודת הלבן D65, לפיה מכיילים את המסכים.
בהתחלה, כן הכל נראה צהוב, אבל אחרי שמתרגלים, מגלים שדברים נראים הרבה יותר טוב וטבעי. והכי חשוב מדויק לפי כוונת הבמאי.
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 28/02/2017 15:09, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
התעלמות מוחלטת ממה שרשמתי קודם.
ארשום שוב - מדובר במסך OLED מהדגמים הקודמים? כמו ה- 55EC939 או קרוב משפחה דומה ?
אם כן - לא יעזור לך שום כיוון או כיול ולא הגדרות - ככה הפאנלים הראשונים. ניסיתי להסביר את זה בהודעה הקודמת.
ארשום שוב - מדובר במסך OLED מהדגמים הקודמים? כמו ה- 55EC939 או קרוב משפחה דומה ?
אם כן - לא יעזור לך שום כיוון או כיול ולא הגדרות - ככה הפאנלים הראשונים. ניסיתי להסביר את זה בהודעה הקודמת.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
את נושא טמפ' הצבע הלבן הסבירו כאן מצויין.
לגבי אחידות אני דווקא חושב שהמצב כיום לא רע בכלל. יש מסכים שיש להם אחידות טובה יותר ויש מסכים שיש להם אחידות פחות טובה. יש מסכים עם זויתיות יותר טובה ויש כאלה עם זויתיות פחות טובה.
מכיר את נושא הורדרדות בעיקר כאשר מביטים מהצד של המסך. זה משהו שהוא דווקא לרוב יותר קורה במסכי LED מסוגים מסויימים. שם גם נושא האחידות מעט יותר בעייתי בגלל התאורה האחורית. ב-OLED מהדור האחרון (בעיקר בשטוחים) אני לא מכיר את התופעה.
לגבי אחידות אני דווקא חושב שהמצב כיום לא רע בכלל. יש מסכים שיש להם אחידות טובה יותר ויש מסכים שיש להם אחידות פחות טובה. יש מסכים עם זויתיות יותר טובה ויש כאלה עם זויתיות פחות טובה.
מכיר את נושא הורדרדות בעיקר כאשר מביטים מהצד של המסך. זה משהו שהוא דווקא לרוב יותר קורה במסכי LED מסוגים מסויימים. שם גם נושא האחידות מעט יותר בעייתי בגלל התאורה האחורית. ב-OLED מהדור האחרון (בעיקר בשטוחים) אני לא מכיר את התופעה.
- Evil-u
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1376
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
אתה מתאר משהו שהוא בדרך כלל נחלתם של הlcd דווקא, (למרות שבבדיקת האחידות האפורה של Rtings לדגם הOLED LG B6 יצאה להם קצת ורדרדות אבל זה הרבה פחות חמור ממה שהובא כאן, עם זאת שים לב שמה שלא ורדרד הוא יותר כחלחל וזה בכלל אמור להיות אפור)
מצ"ב:
[img2=3840x2160]http://i.rtings.com/images/reviews/b6/b6-dse-large.jpg[/img2]
לגבי LED או LCD, אני יכול להוות דוגמא כי החלפתי את המסך כבר כמה פעמים מאז קניתו (SONY XD7005) ובאמת בכל אחת שקיבלתי היה tint ורדרד במקום אחר, אחת גם הוחלפה בגלל טינט ענקי באמצע שממש הפריע לחוויית הצפיה.
בזאת הנוכחית שלי יש טינט ורדרד בצד השמאלי (וקצת בימני העליון)
הנה דוגמא, שים לב לחולצה של פבלו:
[img2=4032x3024]http://i.imgur.com/6JKDbeg.jpg[/img2]
ובהרחבה:
צד שמאל
[img2=4032x3024]http://i.imgur.com/TElAUyx.jpg[/img2]
צד ימין:
[img2=4032x3024]http://i.imgur.com/Xup9HQi.jpg[/img2]
אם זה מפריע באינטרסטלר? תגיד לי אתה.
[img2=4032x3024]http://i.imgur.com/pCQybvH.jpg[/img2]
סך הכל, זה המצב
וגם זה די מבדר אותי אייך באותו מסך מאותו הדגם הtints האלו היו כל פעם במקום אחר, מה שמראה על שלא רק הלבן לא אחיד, הייצור לא אחיד, כל פעם בונים אחד אייך שבא להם.
קשה לי להבין למה קשה לחברות לייצר מסכים כמו שצריך, אבל רבים פה כבר מכירים את הרגשתי לגבי איכות הייצור החפיפניקית שיש היום לדעתי.
מצ"ב:
[img2=3840x2160]http://i.rtings.com/images/reviews/b6/b6-dse-large.jpg[/img2]
לגבי LED או LCD, אני יכול להוות דוגמא כי החלפתי את המסך כבר כמה פעמים מאז קניתו (SONY XD7005) ובאמת בכל אחת שקיבלתי היה tint ורדרד במקום אחר, אחת גם הוחלפה בגלל טינט ענקי באמצע שממש הפריע לחוויית הצפיה.
בזאת הנוכחית שלי יש טינט ורדרד בצד השמאלי (וקצת בימני העליון)
הנה דוגמא, שים לב לחולצה של פבלו:
[img2=4032x3024]http://i.imgur.com/6JKDbeg.jpg[/img2]
ובהרחבה:
צד שמאל
[img2=4032x3024]http://i.imgur.com/TElAUyx.jpg[/img2]
צד ימין:
[img2=4032x3024]http://i.imgur.com/Xup9HQi.jpg[/img2]
אם זה מפריע באינטרסטלר? תגיד לי אתה.
[img2=4032x3024]http://i.imgur.com/pCQybvH.jpg[/img2]
סך הכל, זה המצב
וגם זה די מבדר אותי אייך באותו מסך מאותו הדגם הtints האלו היו כל פעם במקום אחר, מה שמראה על שלא רק הלבן לא אחיד, הייצור לא אחיד, כל פעם בונים אחד אייך שבא להם.
קשה לי להבין למה קשה לחברות לייצר מסכים כמו שצריך, אבל רבים פה כבר מכירים את הרגשתי לגבי איכות הייצור החפיפניקית שיש היום לדעתי.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מדובר על בעיה בייצור הפאנלים (יותר בעיה של בקרת איכות). מאחר ואין פאנל שנוצר זהה לקודמו, בכל אחד שסובל מהבעיה היא תופיע במקום וצורה שונה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא בהכרח. ה-M55-C2 שיש לי כמעט מושלמת.
יש לה מעט DSE עקב זה שהיא FALD ובערך זהו. המסך הזה גם מספק יחס ניגודיות מטורף, במיוחד כשמפעילים את ה-FALD.
יש לה מעט DSE עקב זה שהיא FALD ובערך זהו. המסך הזה גם מספק יחס ניגודיות מטורף, במיוחד כשמפעילים את ה-FALD.
- Evil-u
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1376
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
·נכון, Fald זה טריק טוב ש"מרמה" את הטכנולוגיה.TheCoolest כתב:לא בהכרח. ה-M55-C2 שיש לי כמעט מושלמת.
יש לה מעט DSE עקב זה שהיא FALD ובערך זהו. המסך הזה גם מספק יחס ניגודיות מטורף, במיוחד כשמפעילים את ה-FALD....