מחפש המלצה לרסיבר אשמח לעצה טובה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Bass66 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 194
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

כפי שהבנתם הימהה שבק חיים וככל הנראה לא כדאי לתקן.
אני רוצה לקנות רסיבר חדש (רצוי מאמזון) אבל מוכן לשקול גם יד שניה. תקציב גמיש בין 1,000-2,000 אולי טיפה יותר.
השימושים בתדירות יורדת:
סטרימינג של TIDAL באיכות HIFI הכי גבוהה מהסמארטפון - מחובר מה 3.5MM ל RCA ברסיבר. מדי סופשבוע.
רדיו FM האזנה מדי סופשבוע - חשובה קליטה מצוינת.
ממיר הוט HD - צפיה בטלויזיה מספר שעות בשבוע. מחובר כיום עם HDMI.
DVD פיוניר - מאזין לדיסקים פעם פעמיים בחודש מחובר כיום עם קומפוננט - היה עדיף חיבור אודיו אופטי.
קונסולת WII שמחוברת עם מתאם HDMI שימוש פעם בחודש.
צופים לעיתים רחוקות מאוד בסרטים ב DVD באיכות SD ואולי זה יפסק בכלל.
ציוד קיים:
טלויזיה SAMSUNG SMART 6400 דור ראשון.
רמקולים קדמיים - BOSE 301 IV, אחוריים - JBL Control 1, סנטר - אומגה אודיו, סאב - כרגע אין.

הכי חשוב לי זה סאונד איכותי עבור ה TIDAL, ועדיף אם ניתן לנגן את ה TIDAL ישירות מהרסיבר. וכן FM איכותי רצוי לחצני תחנות. חשובה מאוד גם איכות הבניה של המכשיר ואמינות לטווח ארוך. מעדיף תפעול כמה שפחות מהשלט ויותר כפתורים במכשיר. לא זקוק ליכולות FULL HD/4K, לא ל NAS/DLNA, לא BT ולא WIFI, ולא תפעול מהסמארטפון. אבל אוהב מצבי סראונד באודיו. ויכול להיות שאני לא זקוק בכלל ליכולות קולנוע ביתי, אם כי לטובת חיבור עתידי לסאב אולי זה נחוץ.

בגלל ה TIDAL שמתי עין על ONKYO TX-NR656 שיתכן ותומך בכך אבל אין מידע ודאי בנושא, וגם אני קורא שיש לו תקלות. או לקנות YAMAHA RXV-481/581 חדש, או שעלתה הצעה לקנות ONKYO TX-SR609 יד שניה (בתנאי שהוחלף לוח HDMI). דבר חשוב - המכשיר יותקן בתוך מזנון עם פתח מאחורה ועל כן רצוי מכשיר שמתחמם כמה שפחות.
תודה תודה מראש לכל המשיבים

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

Bass66 כתב:כפי שהבנתם הימהה שבק חיים וככל הנראה לא כדאי לתקן.
אני רוצה לקנות רסיבר חדש (רצוי מאמזון) אבל מוכן לשקול גם יד שניה. תקציב גמיש בין 1,000-2,000 אולי טיפה יותר.
השימושים בתדירות יורדת:
סטרימינג של TIDAL באיכות HIFI הכי גבוהה מהסמארטפון - מחובר מה 3.5MM ל RCA ברסיבר. מדי סופשבוע.
רדיו FM האזנה מדי סופשבוע - חשובה קליטה מצוינת.
ממיר הוט HD - צפיה בטלויזיה מספר שעות בשבוע. מחובר כיום עם HDMI.
DVD פיוניר - מאזין לדיסקים פעם פעמיים בחודש מחובר כיום עם קומפוננט - היה עדיף חיבור אודיו אופטי.
קונסולת WII שמחוברת עם מתאם HDMI שימוש פעם בחודש.
צופים לעיתים רחוקות מאוד בסרטים ב DVD באיכות SD ואולי זה יפסק בכלל.
ציוד קיים:
טלויזיה SAMSUNG SMART 6400 דור ראשון.
רמקולים קדמיים - BOSE 301 IV, אחוריים - JBL Control 1, סנטר - אומגה אודיו, סאב - כרגע אין.

הכי חשוב לי זה סאונד איכותי עבור ה TIDAL, ועדיף אם ניתן לנגן את ה TIDAL ישירות מהרסיבר. וכן FM איכותי רצוי לחצני תחנות. חשובה מאוד גם איכות הבניה של המכשיר ואמינות לטווח ארוך. מעדיף תפעול כמה שפחות מהשלט ויותר כפתורים במכשיר. לא זקוק ליכולות FULL HD/4K, לא ל NAS/DLNA, לא BT ולא WIFI, ולא תפעול מהסמארטפון. אבל אוהב מצבי סראונד באודיו. ויכול להיות שאני לא זקוק בכלל ליכולות קולנוע ביתי, אם כי לטובת חיבור עתידי לסאב אולי זה נחוץ.

בגלל ה TIDAL שמתי עין על ONKYO TX-NR656 שיתכן ותומך בכך אבל אין מידע ודאי בנושא, וגם אני קורא שיש לו תקלות. או לקנות YAMAHA RXV-481/581 חדש, או שעלתה הצעה לקנות ONKYO TX-SR609 יד שניה (בתנאי שהוחלף לוח HDMI). דבר חשוב - המכשיר יותקן בתוך מזנון עם פתח מאחורה ועל כן רצוי מכשיר שמתחמם כמה שפחות.
תודה תודה מראש לכל המשיבים
...
·תשמע, לא מבין למה לך רסיבר. בשביל רדיו וחיבור 3.5 מ"מ, מגבר סטריאו ואתה מסודר (יש כאלה עם חיבור יעודי לסאב). בכל מקרה, לא היתי מתקרב לאונקיו הישן, בעיות הHDMI גם אחרי תיקון והחלפה לא שווים את ההימור.
איכות בניה וכל מני פרמטרים כאלה זה משהו שכבר לא קיים, הכל מיוצר לשרוד כמה שנים בודדות.

למרות זאת...רוב הרסיברים לא תומכים ישירות TIDAL, חוץ מפיוניר ואונקיו (דגמים מסויימים אחרי עדכון), אבל אתה כן יכול להזרים את מה שאתה מקבל לפלפון ישירות לרסיבר דרך AirPlay לדוגמה, בלי לרדת באיכות.

Bass66 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה BUGY.
האמת שגם חשבתי בכיוון של רסיבר סטריאו במיוחד בגלל איכות הסאונד, ומה שרשמת מחזק את זה.
אם לחדד - אני אכן לא זקוק למיתוג וידאו בכלל, רק למיתוג אודיו. אני מחפש מכשיר שיהיו לו כניסות אודיו רצוי אופטי מהטלויזיה וה DVD וכמובן AUX 3.5. צריך שיהיה רדיו FM איכותי רצוי עם לחצני תחנות יעודיים. רצוי שיהיה כמה שפחות צורך לתפעול מהשלט. הסאונד צריך להיות איכותי ומתאים בעיקר לרמקולים הקדמיים והאחוריים שיש לי שיתכן ואוסיף להם סאב. על איכות הבניה אני מבין שכיום אי אפשר לצפות ליותר מדי.
פיצ'ר שמאוד נהניתי ממנו באודיו הוא הסראונד. היה לי פעם בשנות ה 90 פרוססור סראונד YAMAHA DSP-100 שהיו לו המון מצבי סראונד והדמיות מסוגים שונים, וברסיבר שהתפגר היו גם איזה 8-10 מצבים. אני מאוד אוהב לשחק ולשמוע מוזיקה גם בסראונד והייתי מאוד שמח לרסיבר שתומך בזה גם ממקור דו ערוצי (יש לי חשד שלאור מה שכתבתי עכשיו הכיוון שוב יחזור לרסיבר ק"ב..).
לגבי ה TIDAL - צריך שהרסיבר יתמוך ב AirPlay? ועל הנייד מתקינים תוכנה כגון AllCast? ואז הנייד משדר את ה TIDAL לרסיבר?
אשמח להמלצות על מכשירים שיכולים לבוא בחשבון - תקציב 1,000-2,000 ואולי טיפה יותר.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

Bass66 כתב:תודה BUGY.
האמת שגם חשבתי בכיוון של רסיבר סטריאו במיוחד בגלל איכות הסאונד, ומה שרשמת מחזק את זה.
אם לחדד - אני אכן לא זקוק למיתוג וידאו בכלל, רק למיתוג אודיו. אני מחפש מכשיר שיהיו לו כניסות אודיו רצוי אופטי מהטלויזיה וה DVD וכמובן AUX 3.5. צריך שיהיה רדיו FM איכותי רצוי עם לחצני תחנות יעודיים. רצוי שיהיה כמה שפחות צורך לתפעול מהשלט. הסאונד צריך להיות איכותי ומתאים בעיקר לרמקולים הקדמיים והאחוריים שיש לי שיתכן ואוסיף להם סאב. על איכות הבניה אני מבין שכיום אי אפשר לצפות ליותר מדי.
פיצ'ר שמאוד נהניתי ממנו באודיו הוא הסראונד. היה לי פעם בשנות ה 90 פרוססור סראונד YAMAHA DSP-100 שהיו לו המון מצבי סראונד והדמיות מסוגים שונים, וברסיבר שהתפגר היו גם איזה 8-10 מצבים. אני מאוד אוהב לשחק ולשמוע מוזיקה גם בסראונד והייתי מאוד שמח לרסיבר שתומך בזה גם ממקור דו ערוצי (יש לי חשד שלאור מה שכתבתי עכשיו הכיוון שוב יחזור לרסיבר ק"ב..).
לגבי ה TIDAL - צריך שהרסיבר יתמוך ב AirPlay? ועל הנייד מתקינים תוכנה כגון AllCast? ואז הנייד משדר את ה TIDAL לרסיבר?
אשמח להמלצות על מכשירים שיכולים לבוא בחשבון - תקציב 1,000-2,000 ואולי טיפה יותר.
...
·האמת, אחרי שרשמת "רמקולים אחוריים ומצבי שמע" זה אכן מחזיר אותך לרסיבר. לא מכיר מגבר סטריאו שיש לו מצבי שמע ולרובם גם אין חיבור לרמקולים אחוריים, יש חיבור לזוג נוסף ואתה יכול כמובן לחבר לשם אחוריים אבל זה לא אותו הדבר ואתה צריך יכול כיוון מסויימת, לפחות לכוון את הזמנים בין הרמקולים, המרחקים.

Bass66 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה BUGY
עכשיו נותר לבחור מכשיר מתאים - חשבתי על ה Yamaha 481/581/681, או Denon AVRX1300, או Marantz מהסדרה של ה SLIM.
בעצה עם ההנהלה (אני שאלתי וגם קיבלתי תשובה/הנחיה) הרסיבר ישב בתוך המזנון עם פתח מאחור ודלת מקדימה שפותחים אותה כמפעילים את הרסיבר. איזה מהם הכי פחות צפוי להתחמם? איזה הכי מוזיקלי?
איזה הכי יכול להתאים לי לפי מה שתיארתי למעלה?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

Bass66 כתב:תודה BUGY
עכשיו נותר לבחור מכשיר מתאים - חשבתי על ה Yamaha 481/581/681, או Denon AVRX1300, או Marantz מהסדרה של ה SLIM.
בעצה עם ההנהלה (אני שאלתי וגם קיבלתי תשובה/הנחיה) הרסיבר ישב בתוך המזנון עם פתח מאחור ודלת מקדימה שפותחים אותה כמפעילים את הרסיבר. איזה מהם הכי פחות צפוי להתחמם? איזה הכי מוזיקלי?
איזה הכי יכול להתאים לי לפי מה שתיארתי למעלה?
...
·זה לא "לבחור" זה לעשות טבלה, מה יש בכל רסביר, מה אתה צריך ומה לא. מה יותר חשוב מהשני וכדומה. רוב הדברים הם אישיים, כי לא אין צורך ברדיו, לך כן...הבנת את הכיוון.

בעיקרון, ה1300 הוא חביב הפורום כי יש לו הכל מהכל והוא מתאים ל90% מהאנשים. לא בטוח שאתה שם אבל אתה לא יכול לטעות איתו, יש לו כל מה שאתה צריך כולל "אירפלאי" אבל אין "טידל". אולי תבדוק אילו דגמים בדיוק של פיוניר/אונקיו מכילות TIDAL ותראה איזה מהם מתאים לך.
אישית, לא ממליץ על הסלים של מרנץ כי הם פשרה למי שאין מקום. עם יש מקום, אין בהם צורך.
גלבי היממאה, ורוב הרסביר בכלל, לדרישות שלך כולם יעשו את העבודה, למאן האמת זה יהיה קטן אליהם. אז אתה צריך לראות איזה מהם מתאים לך מחינת הכפתורים, מרנץ לדוגמה, עם המסך הקטן הם לרוב נשלטים דרך השלט ולמען האמת רוב הרסבירים הוריד את רוב הכפתורים והעבירו לשלט ולאפלקציה (בגלל זה השלטים נראים זוועה).

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #7 

אזהרה, סיפור ארוך!!!
לי יש דיעה שונה לגביי ה-MARANTZ SLIM (סידרת ה-NR), בעבר היו לי "בהמות" ק"ב, החל מה-YAMAHA DSP-A1 שהיה ספינת הדגל בזמנו והאחרון שהיה לי הוא ה-MARANTZ SR8002 (גם היו פרוססור ומגבריי כח), למרות שמאז ומתמיד מערכת הק"ב הייתה מופרדת לחלוטין ממערכת הסטריאו החלטתי לפניי כ-4 שנים שמוזיקה הרבה יותר חשובה לי מאשר ק"ב (ואני עדיין נהנה מק"ב) ורכשתי את ה-MARANTZ NR1604, על פניו רסיבר בסיסי (עם כל הפיצ'רים הרלוונטים לתקופה), הגברת CLASS D של 60 וואט לערוץ בסטריאו וקצת פחות בסראונד ואז...השוותי אותו למגבר אינטיגרייטד מוערך בעולם האודיו שהיה לי והוא ה-NAIM NAIT XS2, ה-MARANTZ פשוט עלה עליו בכל פרמטר אפשרי בהאזנה למוזיקה (מיותר לציין שכמיד לאחר מכן "בעטתי" את ה-NAIM החוצה), כמה שזה נשמע מפתיע אותי זה הפתיע הרבה יותר, על אחת כמה וכמה כשמדובר בהפרש מחיר כזה בין שני המכשירים.

הסיפור הזה סופר רק על מנת להציג תמונה שונה ודיעה שונה ממה שקיים בתחום האודיו בעולם, גדול ויקר הוא לא תמיד טוב יותר, ומניסיוני ולדעתי לחלק גדול מחבריי הקהילה מכשיר כמו ה-MARANTZ NR יספיק לחלוטין (אני יוצא מנקודת הנחה שרוב מערכות הק"ב מותקנות בסלון ישראלי ממוצע...וגם ככה רוב הזמן הממיר על ערוץ הילדים או דומה ואי אפשר להגביר יותר מדי אחריי השעה 20:30 ), וברור ש-MARANTZ כזה לא יתאים לחדר ק"ב יעודי עם סט רמקולים שגם מאפשר DOLBY ATMOS ומקרן ומסך של 150" (למרות שאצלי הרסיבר הפעיל סט שלסטליטים בתצורת 6.1 בחלל של כ-30מ"ר והמסך היה 102" ואף פעם לא הרגשתי בחוסר או פשרה כלשהי).

ואגב כשהשוותי אותו ל-Naim שניהם "דחפו" רמקולים של Dynaudio focus 110 שזה רמקול בעל נצילות נמוכה מאוד של כ-84db.
You pay peanuts, you get monkeys

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”