שלום רב,
הסתכלתי רבות באתרים השונים אך לא מצאתי תשובה לשאלות פשוטות:
יש לי היום סלון גדול (מאוד) עם הכנה למקרן במרחק 4.5 מטר מהקיר עליו יישב המסך.
השאלות שלי הן:
1. לאור העובדה שהתקרה אצלי היא מגבס - יש לי גמישות על המרחק שבו יותקן המקרן (אפשר להגיע גם למרחק 6 מטר ויותר). ההכנה בוצעה במרחק 4.5 מטר בערך, איזה מקרן אני צריך ? מה יהיה גודל המסך שאני אקבל ?
2. אני רוצה לרכוש למקרן מעלית מיוחדת שכאשר המקרן לא יהיה בשימוש הוא יהיה סמוי מהעין - הגובה בין תקרת הגבס לתקרת הבטון שלי הוא 30 ס״מ, האם זה אפשרי ? באיזה גובה צריך להיות המקרן מהרצפה כאשר הוא בעבודה (זה קשור לסוג העדשה שלו ?)
3. אני מעוניין באיכות של 4k, אמיתי לא שקר של הכפלת פיקסלים.
4. הספה יושבת במרחק של 4.5 מטר מהקיר (מרחק צפיה מהראש לקיר)
5. רוחב הקיר שעליו אני רוצה להקרין הוא - סביב ה-3 מטר (אפשר קצת יותר כמובן, זה הכל שאלה של כמה אני מתקרב עם המסך לקצה הקיר)
כרגע השאלות הן עקרוניות - ללא תקציב מוגדר (בכוונה, בשביל להבין את הקונספט) אז אל תסייגו הצעות בגלל מחירים גבוהים.
תודה לכולם על העזרה !!
מצ״ב תמונה של הסלון
שאלה של מתחיל (סליחה על חוסר הידע בנושא)
-
RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
-
RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
וכמובן מסך הקרנה חשמלי ונמתח, תודה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
1. 4.5 מ' זה מצוין. לא צריך להזיז לשום מקום במקרנים ברמת תקציב של מעל 5 ספרות.
2. סיפור המעלית לדעתי אפשרי אבל יעלה לא מעט.
3. אתה עושה טעות. גם אם יש לך את התקציב המינימלי בכדי לרכוש את הסוני 365 (שהוא מקרן ה-4K האמיתי הזול ביותר) שמתומחר לדעתי בסביב 40,000 ש"ח יש מקרנים שהם אמנם לא 4K טבעי שייתנו לך תמונה טובה בהרבה בתקציב נמוך בהרבה. היום נראה שבתקציב של מעל 20,000 ש"ח האופציה הטובה ביותר היא JVC.
4. מרחק מצוין למסך סינמסקופ ברוחב של סביב 3 מ'.
בנתונים שלך הייתי קודם כל לוקח לפחות 10,000 ש"ח למסך מתיחה שקוף אקוסטית בפורמט סינמסקופ ברוחב המקסימלי האפשרי (גם כאן אפשר להגיע לסכומים גבוהים בהרבה אם אתה מעוניין במיסוך לטובת תכני 16:9).
על המעלית כנראה שהייתי מוותר ולוקח מקרן בצבע לבן ומדביק אותו לתקרה.
לגבי המקרן הייתי מחליט לפי התקציב מבין ה-3:
1. X5500 - כ-20,000 ש"ח ביבוא אישי / כ-25,000 ש"ח מיבואן בעוד מספר חודשים
2. X7500 - כ-33,000 ש"ח ביבוא אישי / כ-40,000 ש"ח מיבואן בעוד מספר חודשים
3. X9500 - כ-45,000 ש"ח ביבוא אישי / כ-55,000 ש"ח מיבואן בעוד מספר חודשים
*** המחירים שציינתי הם הערכה בלבד, יכול להיות שאני טועה אבל כנראה לא בצורה מאוד משמעותית.
2. סיפור המעלית לדעתי אפשרי אבל יעלה לא מעט.
3. אתה עושה טעות. גם אם יש לך את התקציב המינימלי בכדי לרכוש את הסוני 365 (שהוא מקרן ה-4K האמיתי הזול ביותר) שמתומחר לדעתי בסביב 40,000 ש"ח יש מקרנים שהם אמנם לא 4K טבעי שייתנו לך תמונה טובה בהרבה בתקציב נמוך בהרבה. היום נראה שבתקציב של מעל 20,000 ש"ח האופציה הטובה ביותר היא JVC.
4. מרחק מצוין למסך סינמסקופ ברוחב של סביב 3 מ'.
בנתונים שלך הייתי קודם כל לוקח לפחות 10,000 ש"ח למסך מתיחה שקוף אקוסטית בפורמט סינמסקופ ברוחב המקסימלי האפשרי (גם כאן אפשר להגיע לסכומים גבוהים בהרבה אם אתה מעוניין במיסוך לטובת תכני 16:9).
על המעלית כנראה שהייתי מוותר ולוקח מקרן בצבע לבן ומדביק אותו לתקרה.
לגבי המקרן הייתי מחליט לפי התקציב מבין ה-3:
1. X5500 - כ-20,000 ש"ח ביבוא אישי / כ-25,000 ש"ח מיבואן בעוד מספר חודשים
2. X7500 - כ-33,000 ש"ח ביבוא אישי / כ-40,000 ש"ח מיבואן בעוד מספר חודשים
3. X9500 - כ-45,000 ש"ח ביבוא אישי / כ-55,000 ש"ח מיבואן בעוד מספר חודשים
*** המחירים שציינתי הם הערכה בלבד, יכול להיות שאני טועה אבל כנראה לא בצורה מאוד משמעותית.