מהירות נמוכה באקספון

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
danielpo123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 191

שליחה

אני מחובר כיום על תשתית בזק בבאנדל עם 018, מודם C1000A
החבילה היא של 40 מגה ואכן מהירות הסנכרון הינה 42 מגה בערך
speed test נותן ~30 מגה באלחוטי

עם זאת בfast.com המהירות המתקבלת נמוכה מאוד, בערך ~8 מגה אלחוטי בשעות הערב והלילה.

האם החלפת ספק תשפר את המצב? במידה וכן יש המלצות?
איך פרטנר למשל?
או טלזר? (ראיתי שבטלזר ההעלאה רק 2מגה במקום 3מגה)

תודה מראש

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

נשאל שאלה אחרת, יש לך בעיה בצפיה בנטפליקס?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

danielpo123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@mp3lll
·

סלקום טיוי וכן - יש לעיתים קרובות תקיעות וזמני טעינה שמפריעים כאשר צופים בערוצי האינטרנט

אם אופי התעבורה שונה ואין קשר בין סלקום טיוי לנטפליקס אז אשמח לטיפים נוספים איך לשפר את המצב

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

שאלתי בגלל הבדיקה ב fast.com.
בגודל אם יש לך אפשרות לצפות ב Lan זה תמיד עדיף, לא חושב שספק ישנה לך אם אתה משתמש רק באלחוטי, במיוחד עם ציוד של בנדל.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

דבר ראשון מש-mp3 אמר, אם אין לך בעיה בצפיה עצמה או בשימוש אמיתי אחר באינטנרנט אין שום סיבה להתייחס לבדיקת מהירות זו או אחרת. בנוסף עדיף לעשות את כל ה"בדיקות" עם חיבור קווי למען הסר ספק האם החיבור האלחוטי קשור לבעיה.

מניסיוני האישי וממה שקראתי כאן בפורום, 2 הספקים הכי טובים מבחינת מהירות לחו"ל הם בזק בינלאומי והוט נט. לדעתי אם תעבור לאחד מהם תראה שיפור משמעותי.

לבסוף, מניסיוני מהירות יותר גבוה בתשתית משפרת את המהירות לחו"ל: בזמנו הייתי בהוט נט עם תשית בבזק של 60 מגה בפועל ונגיד 18 מ-fast.com לעומת 38 מ-fast.com עם תשתית הוט של 96 מגה ללא כל שינוי בספק. אני לא יודע להסביר זאת - אני משאר שאם אין מספיק רוחב פס לחו"ל זה מתחלק לפי המהירות שלך ולא באופן שווה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

(התגובה לעיל עניתי לפוסט הראשון שלך)

אני רואה עכשיו שאתה מתלונן על בעיות בסלקום טיוי שאין לזה שום קשר לחיבור לחו"ל או לבדיקה של fast.com. אתה צריך לדבר עם התמיכה של סלקום טיוי ולנסות להתעקש שיטפלו בבעיה (ישלחו טכנאי או משהו).

danielpo123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני מבין שחיבור קווי עדיף אבל הראוטר יושב במיקום שלא נוח להעביר אליו כבל בלי להקיף את כל הסלון, והדירה שכורה אז להעביר דרך הקיר/רצפה זו לא אופציה

השתמשתי בfast.com כי הבנתי שמדובר בבדיקת מהירות אמינה שמשקפת את מהירות החיבור בפועל

אמנם בסלקום טיוי האיטיות הכי מורגשת כי מדובר בצפיה בסטרימינג אבל גם בעת גלישה לפעמים לוקח לאתרים קצת זמן להיטען או שצריך לרענן עמוד כדי שייטען באופן מלא. פעם אחרונה שהתלוננתי מול סלקום טיוי לגבי המהירות הם חרטטו אותי שאני צריך לעבור לנטויז'ן כדי לסדר את הבעיה... השירות שלהם די פח כמו שאר החברות

באופן כללי לי אישית האיטיות לא עד כדי כך מפריעה אבל בת הזוג מתלוננת ולכן אני מחפש פתרון שישמח אותה

הפער בין fast.com לבין speedtest משמעותי.. מהעצות המועילות שעלו כאן לא הצלחתי להבין מה הכיוון שעלי לקחת על מנת לשפר את המצב. מישהו יכול למקד אותי?

תודה שוב לכולם

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

דבר ראשון לגבי חיבור קווי לא התכוונתי בכלל להעביר כבלים אלא לעשות בדיקה (כלומר לבצע את הפעולה שבה אתה מרגיש איטיות) שאתה מחובר עם כבל. במידה ועדיין יש בעיה כשאתה מחובר עם כבל הבעיה בספק/תשתית (ראה למטה). אם כשאתה מחובר עם כבל הבעיה נפתרת הבעיה ב-wifi וכדאי לקנות ראוטר פרטי עם wifi חזק יחסית (ולהתעסק עם ספק/תשתית לא יעזור בכלום).

לגבי גלישה לחו"ל אם אתה מרגיש איטיות כן הייתי מציע לך לנסות לעבור לבזק בינלאומי או הוטנט ולדעתי תרגיש שיפור.

לגבי תקיעות בסלקום טיוי - לא היה לי אף פעם אז אני לא 100% איך זה בדיוק עובד - אבל אין סיכוי שהם עושים סטרימינג מחו"ל. למיטב הבנתי אם יש בעיות אתה צריך להצליח לקבל שירות מסלקום. יכול להיות אפילו שסלקום טיוי עובד טוב רק עם הספק שלהם. אולי למישהו שיש סלקום טיוי יש תובנות/רעיונות.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3845

שליחה

בחיבור אלחוטי לא קשור לאיזה ספק איזה תשתית או איזה ראוטר
אף אחד לא מתחייב שתקבל מלוא רוחב פס באלחוטי

כל עוד אתה מקבל בחיבור קווי מהירות תקינה של בין 20 לעד 40 אז הכל תקין

כבר חפרו על אותו נושא אין ספור פעמים ועדין כל הזמן הנושא הזה חוזר על עצמו.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”