HDR בנטפליקס - הייסנס M7000 או סמסונג KU7000?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
nirok פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

מתלבט בין שני המסכים ורציתי לדעת לגבי ה-HDR. אני יודע שבשני המסכים ה-HDR שלהם לא מדהים.

למישהו יצא לראות HDR בסדרות של נטפליקס ויכול לתת המלצה על אחד מהם? או שבכללי בשניהם זה לא יהיה כזה מורגש?

אשמח לתובנות :-)

tamirso
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 203
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

המחיר הינו אותו מחיר (ההייסנס התחילו לתפוס תחת).
אחד - סמסונג, מוכר ואיכותי
השני - סיני במיסווה של מסך יוקרתי עם בעיות בעידכוני גירסא (לא ברור).

לך על הסמסונג.

בהצלחה

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #3 

עקרונית הייסנס מסך נהדר וה"בעיה" בעדכוני התוכנה היא פשוט שלא מפרסמים אותם וצריך לפנות לחברה בשביל לקבל אותם.
אבל - אפליקציית נטפליקס של הייסנס לא תומכת ב-HDR כרגע. אם אתה מחפש באופן ספציפי מסך שייתן לך HDR בנטפליקס, המסך הזה לא מתאים לך. לפחות לא כרגע.

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שליחה #4 

בכל ה - HDR שראיתי במסכים שהם עם יכולות HDR כמו המסכים שציינת ובעצם כמעט כולם
(HDR compatible = כל מסך עם עוצמת הארה פחות מ1000 ניטים, שזה כמעט כל המסכים כיום)
התמונה והצבעים היו מאד מאכזבים לטעמי האישי ולפי המאמרים כך גם לרבים אחרים.
הצבעים (אדום צהוב לבן) חזקים או מבהיקים ובהירים מדי,
לכן בתקציב נמוך כזה או בתקציב גדול פי 3 - 2
HDR הוא טוב בשביל לספר לחברה, ה 4K בלבד יספק גם את הסחורה לא פחות.
בתקציב הזה תתעכב על שירות ואחריות, על איכות הסמארט שלו
וכמובן על מראה העיניים שלך, לך וצפה בשני המסכים בחנות רצוי עם דיסק נייד.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20186
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2608 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

למסך שלי אין WCG, והוא לא מגיע לרמת הארה גבוה במיוחד, אולי סביב ה-400 ניטים במסך לבן מלא (פחות על פאטרנים שלא ממלאים את המסך)
הבעיה של מסכים כאלה היא בעיקר בצבע האדום והירוק שלא מסוגל להגיע לאותה רמת רוויה שמגיעים מסכים עם WCG.
ולמרות זאת, יש הבדל משמעותי בין תוכן HDR לתוכן SDR. ממה שיצא לי לקרוא, ספציפית במשחקים ה-HDR תורם הרבה יותר מתוכן וידאו (ללא קשר לסוג המסך).
כמובן שאולי מסכים עם FALD יציגו HDR טוב משמעותית ממסכים ללא local dimming עקב ניגודיות הרבה יותר גבוה, כך שאולי אני לא הכי אובייקטיבי.
אבל יש לזכור שלהייסנס יש local dimming, אמנם תאורת קצה, אבל עדיף מכלום (כנראה?) ולסמסונג אין, ומדובר על מסך בעל תאורה אחורית ישירה ללא שום יכולת עמעום.
בנוסף להייסנס יש גאמוט רחב יותר ממסכים רגילים. אני לא חושב שהוא מגיע לרמה של המסכים היקרים יותר, אבל הוא בהחלט טוב יותר מהבחינה הזו ממה שמציע הסמסונג.

nirok פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

se1 כתב:בכל ה - HDR שראיתי במסכים שהם עם יכולות HDR כמו המסכים שציינת ובעצם כמעט כולם
(HDR compatible = כל מסך עם עוצמת הארה פחות מ1000 ניטים, שזה כמעט כל המסכים כיום)
התמונה והצבעים היו מאד מאכזבים לטעמי האישי ולפי המאמרים כך גם לרבים אחרים.
הצבעים (אדום צהוב לבן) חזקים או מבהיקים ובהירים מדי,
לכן בתקציב נמוך כזה או בתקציב גדול פי 3 - 2
HDR הוא טוב בשביל לספר לחברה, ה 4K בלבד יספק גם את הסחורה לא פחות.
בתקציב הזה תתעכב על שירות ואחריות, על איכות הסמארט שלו
וכמובן על מראה העיניים שלך, לך וצפה בשני המסכים בחנות רצוי עם דיסק נייד.
...
זה פחות או יותר מה שחשבתי, רק רציתי להיות בטוח.

לגבי הייסנס, לי יש את ה-321 ואני מאוד מרוצה, אחלה איכות תמונה במחיר טוב. לגבי היבואן, שתדעו שלי הייתה תקלה ממש ממש קטנה (הטכנאי בקושי ראה את זה) והחליפו לי את המסך. אז לי סה"כ הייתה חווית שירות לא רעה.

itaigrin
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

לי יש מסך עם hdr מלא (ks8500 של סמסונג) וממש לא מרגישים בו את הhdr של נטפליקס נראה בדיוק אותו דבר כמו סרטים בלי hdr. אני מציע לך שהhdr לא יהיה בכלל שיקול בקנייה שלך כי אותי ספציפית הוא מאוד איכזב

se1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

דברי חכמים, (מאמר קצר ובסיסי ב rting) בעניין hdr
ורכישת מסך חדש.
אם רוצים לקצר קראו רק את ה-conclusion
http://www.rtings.com/tv/learn/hdr-vs-sdr

nirok פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

תודה לכולם, ממש עזרתם.

מדהים כמה שהמאמרי טכנולוגיה יכולים להטעות... לפני חצי שנה בערך קיבלתי את ה-321 של הייסנס ולא ידעתי כלום על מסכים, באותו זמן נכנסתי לקרוא קצת באינטרנט ופשוט כל מאמר אמר שמי שלא קונה עכשיו HDR פראייר ושזה יותר חשוב מ-4K וידה ידה ידה. כנראה שלטכנולוגיות האלה לוקח הרבה יותר זמן להיכנס ממה שאנחנו חושבים. כמו שלרוב האנשים בכלל אין 4K.

בשורה תחתונה, אני חושב שאני אלך או על ההיסיינס או על הסמסונג, מה שאני אמצא במחיר יותר טוב. (זה בכלל בשביל אבא שלי אז הוא בכלל לא ישים לב להבדלים...)

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9464
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1147 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #10 

אני דווקא הבנתי את זה קצת אחרת..

מדובר על זה שלא משתלם לשדרג כרגע טלויזיה רק בשביל HDR אבל אם בכל מקרה קונים מסך חדש - אז כדאי שיהיה לו גם HDR.

פספסתי משהו?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

@oris74
לא נראה לי שטעית, אני חושב שכל אחד מפרש את זה לפי איך שנוח לו.
לדעתי האישית, אם אתם לא מחליפים מסך כל שנה שנתיים, אז עדיף כמובן ללכת על מסך שתומך בטכנולוגיה, אפילו אם הביצועים שלו בה לא מרשימים במיוחד.

se1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

לדעתי:
אם רוכשים מסך חדש ואין הגבלה של תקציב הרי שרצוי שיהיו בו כל הטכנולוגיות החדשות העתידיות.
מאידך, ההבדל הכספי כיום בין מסך בלי או עם HDR בסיסי (compatible) בלבד,
לבין מסך יקר (High End) עם יכולות HDR טובות באמת (למעלה מ 1000 ניטים) הוא מאד גדול.

למי שתקציבו מוגבל :
בסביבות (5-7K) וגם מטה מזה ומתלבט במה לבחור,
כדאי להתמקד לאו דווקא ב "HDR" מוגבל שיתן לו תמונה בעייתית או זהה ל 4K בסופו של דבר.
אלא בפיצ'רים אחרים כמו גודל מסך, 4K (שעדיין לא ממצה הפוטנציאל שלו מבחינת החומרים),
איכות מערכת ההפעלה, וכמובן באמינות, בטיב השירות והאחריות של היבואן.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #13 

מה שאני מבין וזה גם בהחלט נכון בעיניי זה שHDR אומנם שדרוג משמעותי כקונספט אבל המסכים של היום, בדגש על דגמי ביניים, לא עושים עבודה טובה עם אות HDR ולכן מי שקנה טלוויזיה טובה לאחרונה, אין לו טעם לשדרג כרגע בשביל משהו חצי בשל אלא להמתין למסכים שידעו לסחוט הרבה יותר טוב את כל המיץ מאות הHDR.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #14 

למי שחושב ש-HDR מוגבל זה לא טוב אז הוא טועה.
כן, זה פחות מרשים ממסך יותר יקר, אבל התמונה שמתקבלת עדיין טובה בהרבה מתוכן SDR.
לכן, עדיף לקנות מסך עם תמיכה ב-HDR.
חוץ מזה, כל מסך נורמלי היום תומך ב-HDR, ומה שלא תומך אלה מסכי low-end זולים, ולכן כל הדיון הזה נראה לי מיותר לחלוטין.

NBMH
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 617
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #15 

tamirso כתב:המחיר הינו אותו מחיר (ההייסנס התחילו לתפוס תחת).
אחד - סמסונג, מוכר ואיכותי
השני - סיני במיסווה של מסך יוקרתי עם בעיות בעידכוני גירסא (לא ברור).

לך על הסמסונג.

בהצלחה
...
והסמסונג הוא מוצר גרמני, לא?
אז הייסנס בגלל שפה בארץ הם לא כמו סמסונג או LG, אסור להם לתמחר את המוצרים שלהם במחיר כזה או אחר, אבל לסמסונג, בגלל השם שלהם, מותר לתמחר את המוצרים שלהם במחיר כזה או אחר וזה יהיה בסדר, למרות שהמוצר עצמו נותן מה שהמוצר של הייסנס נותן?(אין הבדלים משמעותיים מדי, לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו)

אף פעם לא הבנתי את עניין ה 'סיני'.. המוצרים הכי טובים בשוק מיוצרים ע"י הסינים ולאט לאט חברות סיניות עצמן משתלטות על שווקים של מוצרים שונים

nirok פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

כל אחד יכול לפרש את זה אחרת, מה שאני לקחתי זה זה: כשקניתי את ה-321 ואחרי זה הבנתי שיכלתי לקנות את הM7000 בתוספת של 500 שקלים נורא התאכזבתי והרגשתי פראייר. אחרי מה שקראתי בזמן האחרון (בתוספת הכתבה שהוסיפו כאן) הבנתי שכרגע השדרוג ל-HDR הוא לא משהו מטורף ואני מרגיש שאפשר לחכות שנה שנתיים לראות לאן זה הולך ואז לרכוש כמו שצריך.

עכשיו שאלה שקצת קשורה:

נגיד והייתם מוגבלים תקציבית וה-M7000/KU7000 ב-55 אינץ' היה גדול עליכם. מה הייתם עושים? קונים את אחד הדגמים האלה התומכים ב-HDR ב-50 אינץ'? או הולכים על אחד הדגמים הישנים יותר 321 לדוגמא הייסנס (מסך שיש לי והאיכות תמונה שלו טובה מאוד לדעתי) ב-55?

NBMH
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

nirok כתב:כל אחד יכול לפרש את זה אחרת, מה שאני לקחתי זה זה: כשקניתי את ה-321 ואחרי זה הבנתי שיכלתי לקנות את הM7000 בתוספת של 500 שקלים נורא התאכזבתי והרגשתי פראייר. אחרי מה שקראתי בזמן האחרון (בתוספת הכתבה שהוסיפו כאן) הבנתי שכרגע השדרוג ל-HDR הוא לא משהו מטורף ואני מרגיש שאפשר לחכות שנה שנתיים לראות לאן זה הולך ואז לרכוש כמו שצריך.

עכשיו שאלה שקצת קשורה:

נגיד והייתם מוגבלים תקציבית וה-M7000/KU7000 ב-55 אינץ' היה גדול עליכם. מה הייתם עושים? קונים את אחד הדגמים האלה התומכים ב-HDR ב-50 אינץ'? או הולכים על אחד הדגמים הישנים יותר 321 לדוגמא הייסנס (מסך שיש לי והאיכות תמונה שלו טובה מאוד לדעתי) ב-55?
...
אני לא יודע איך ה321, אבל בהנחה שהתמונה לדוגמא בשאר התכנים זהה וההבדל היחיד היה שאין HDR אז הייתי הולך על ה321, תמיד גדול יותר זה כיף יותר.
אבל שוב, זה בתנאי שההבדל היחיד הוא HDR.. אני מניח ש הM7000 טובה יותר באופן כללי ולא רק בגלל ה HDR

תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 704
נתן תודות: 516 פעמים
קיבל תודות: 227 פעמים

שליחה #18 

הייסנס יוצאת עכשיו במבצע אגרסיבי עם מחירים מפתים למסכים שקודם היוו חלום באספמיה לרבים מאיתנו.

75 אינטש-14990 שח
70 אינטש-10990 שח

מסכים אלה תומכים כמובן ב 4k ו hdr ואני לא בר סמכא לתת המלצה לכאן או לכאן אבל גם כך אתה מרוצה מהמותג הזה ובמקומך הייתי שוקל להתאמץ בתקציב.חווית גודל מסך היא משהו שקשה להעביר כאן.

ליאור

tamirso
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 203
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #19 

NBMH כתב:
...
...
והסמסונג הוא מוצר גרמני, לא?
אז הייסנס בגלל שפה בארץ הם לא כמו סמסונג או LG, אסור להם לתמחר את המוצרים שלהם במחיר כזה או אחר, אבל לסמסונג, בגלל השם שלהם, מותר לתמחר את המוצרים שלהם במחיר כזה או אחר וזה יהיה בסדר, למרות שהמוצר עצמו נותן מה שהמוצר של הייסנס נותן?(אין הבדלים משמעותיים מדי, לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו)

אף פעם לא הבנתי את עניין ה 'סיני'.. המוצרים הכי טובים בשוק מיוצרים ע"י הסינים ולאט לאט חברות סיניות עצמן משתלטות על שווקים של מוצרים שונים
...
לא אמרתי שסמסונג זה הטופ של הטלויזיות. אבל..... הייסנס שהתפארו במחיר נמוך כעת מוכרים את ה 65, למשל באותו מחיר של סמסונג.
יש hdr, אין hdr. גם אם יש אז אין חיווי.....
רוצה עידכון? תתקשר לעומר. רוצה hdr? שים עידכון בריטי.
באמת....

NBMH
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

tamirso כתב:
...
...
לא אמרתי שסמסונג זה הטופ של הטלויזיות. אבל..... הייסנס שהתפארו במחיר נמוך כעת מוכרים את ה 65, למשל באותו מחיר של סמסונג.
יש hdr, אין hdr. גם אם יש אז אין חיווי.....
רוצה עידכון? תתקשר לעומר. רוצה hdr? שים עידכון בריטי.
באמת....
...
זה לא שההייסנס יקרה מדי, זה פשוט שגם הסמסונג, בגלל שהיא לא ספינת הדגל שלהם, במחיר יחסית הוגן.
כמו שכבר רשמתי למישהו, תעשה הבדלה בין זה שהיבואן, כמו כל שאר היבואנים בארץ, הוא ברמה נמוכה לעומת חו"ל, לבין מה שהמסך עצמו נותן לך.
תמליץ שלא להתקרב בגלל היבואן, אבל למה סתם להפחיד אנשים ולגרום להם להתרחק במחשבה שהמוצר עצמו פח?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”