קודי 17 רשמי - אין תמיכה ב DTS PASSTHROUGH או שזה רק אצלי?
שלום
ב 3 מחשבים שונים ושני רסיברים שונים. מאז העדכון מ 16.1 ל 17 הסופי, הן בסביבת חלונות 10 והן באופן ישיר עי LE, כל מדיה שמקודדת עם DTS מכל סוג (לא רק DTS-HD) מומרת עי קודי ל DD 5.1 אם ה transcoding מאופשר. ואם לא, הקודי מבצע DOWNMIX ל 2 ערוצים.
בדקתי זאת במיני PC, במחשב שולחני ואפילו ב Cubox 4Pro אותה ההתנהגות. וכן ה passthrough מאופשר. בחלונות אני בוחר HDMI WASAPI עבור ה PASSTHROUGH. וכן DD עובן מצויין. אם אני משנה את מספר הערוצים ל משהו שונה מ 2.0 אז הקודי עובר להוציא אות PCM רב ערוצי...
מאד מוזר שבשום פורום קודי אין על כך אף תלונה. אבל לא הגיוני שיש אצלי בעיה כי זה בשלושה מכשירים שונים ושני רסיברים שונים. עשיתי נסיון, התקנתי קודי 16.1 חזרה וה DTS חזר לעבור כרגיל.
משהו???
תודה
ב 3 מחשבים שונים ושני רסיברים שונים. מאז העדכון מ 16.1 ל 17 הסופי, הן בסביבת חלונות 10 והן באופן ישיר עי LE, כל מדיה שמקודדת עם DTS מכל סוג (לא רק DTS-HD) מומרת עי קודי ל DD 5.1 אם ה transcoding מאופשר. ואם לא, הקודי מבצע DOWNMIX ל 2 ערוצים.
בדקתי זאת במיני PC, במחשב שולחני ואפילו ב Cubox 4Pro אותה ההתנהגות. וכן ה passthrough מאופשר. בחלונות אני בוחר HDMI WASAPI עבור ה PASSTHROUGH. וכן DD עובן מצויין. אם אני משנה את מספר הערוצים ל משהו שונה מ 2.0 אז הקודי עובר להוציא אות PCM רב ערוצי...
מאד מוזר שבשום פורום קודי אין על כך אף תלונה. אבל לא הגיוני שיש אצלי בעיה כי זה בשלושה מכשירים שונים ושני רסיברים שונים. עשיתי נסיון, התקנתי קודי 16.1 חזרה וה DTS חזר לעבור כרגיל.
משהו???
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לא ברור מה הסיפור של קודי 17. נראה שגם באנדרואיד וגם בווינדוס כל מה שקשור לסאונד נדפק לגמרי ולא נבדק בכלל מעבר לסטריאו.
חבר שלי הגדיר Direct במקום WASAPI HDMI שעשה בעיות בקודי 17 ו-DTS עובד עכשיו בסדר.
חבר שלי הגדיר Direct במקום WASAPI HDMI שעשה בעיות בקודי 17 ו-DTS עובד עכשיו בסדר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה
ב LE זה עבד אבל לא בחלונות. עדיין זו בעיה כי אני תמיד מגדיר שינוי תדר תצוגה אוטומטי וסנכרון לתצוגה של כל סרט, כי זה מבטיח תמונה חלקה יותר (לדוגמה סרט ב 24p אמור להיות מנוגן ב 24Hz כדי לאפשר לטלביזיה לעבור למצב 24p אופטימאלי לרבות הפעלת מנגנוני החלקת תמונה שלא תמיד יעבדו נכון אם תדר התצוגה הוא 60Hz ברירת המחדל. בדקתי בקודי 17.1 rc1 והבעיה של הסאונד לא נפתרה עדיין. מקווה שעל ה 17.1 הסופי הבעיות יפתרו, אחרת אני חוזר ל 16.1 עד ש 18.1 יהפוך לרשמי...
ב LE זה עבד אבל לא בחלונות. עדיין זו בעיה כי אני תמיד מגדיר שינוי תדר תצוגה אוטומטי וסנכרון לתצוגה של כל סרט, כי זה מבטיח תמונה חלקה יותר (לדוגמה סרט ב 24p אמור להיות מנוגן ב 24Hz כדי לאפשר לטלביזיה לעבור למצב 24p אופטימאלי לרבות הפעלת מנגנוני החלקת תמונה שלא תמיד יעבדו נכון אם תדר התצוגה הוא 60Hz ברירת המחדל. בדקתי בקודי 17.1 rc1 והבעיה של הסאונד לא נפתרה עדיין. מקווה שעל ה 17.1 הסופי הבעיות יפתרו, אחרת אני חוזר ל 16.1 עד ש 18.1 יהפוך לרשמי...
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אי אפשר להפעיל passthrough כשמפעילים סנכרון לתצוגה. אם יש לך מסך מספיק מודרני, שינוי תדר אמור להספיק לתמונה חלקה.JizzMo כתב:תודה
ב LE זה עבד אבל לא בחלונות. עדיין זו בעיה כי אני תמיד מגדיר שינוי תדר תצוגה אוטומטי וסנכרון לתצוגה של כל סרט, כי זה מבטיח תמונה חלקה יותר (לדוגמה סרט ב 24p אמור להיות מנוגן ב 24Hz כדי לאפשר לטלביזיה לעבור למצב 24p אופטימאלי לרבות הפעלת מנגנוני החלקת תמונה שלא תמיד יעבדו נכון אם תדר התצוגה הוא 60Hz ברירת המחדל. בדקתי בקודי 17.1 rc1 והבעיה של הסאונד לא נפתרה עדיין. מקווה שעל ה 17.1 הסופי הבעיות יפתרו, אחרת אני חוזר ל 16.1 עד ש 18.1 יהפוך לרשמי......
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
הקשר הוא שכאשר אין התאמה בין ה-fps של הסרט לתדר הרענון של התצוגה נוצרים גמגומים (ניתן לשים לב לזה בעיקר במעברים איטיים של המצלמה).rafib65 כתב:נתקלתי באותה בעיה.
מצאתי פתרון בפורומים של LE, ביטלתי את האופציה של “סנכרון ניגון לתצוגה“ בתפריט הגדרת נגן.
לא ברור מה הקשר, אבל זה עובד......
אופציה אחת (וזו המומלצת לאין שעור) היא להתאים את תדר הרענון של התצוגה ל-fps של הסרט
במידה והדבר לא אפשרי (דיי נדיר בימינו) מסנכרנים הפוך- מתאימים את ה-fps של הסרט לתדר הרענון של התצוגה. הבעיה היא שאם יתאימו רק את ה-fps של הוידאו יווצר חוסר סנכרון בין האודיו לוידאו. לשם כך צריכים גם לעשות speedup / speed-down לאודיו. זו כבר פעולה שהיא קידוד מחדש של האודיו וכדי לבצע את זה נדרש לפענח את האודיו ל-PCM תחילה ואז הוא כבר לא bitstream.
לכן אין אפשרות לבצע bitstreaming לאודיו כשהאופציה הזו פעילה.
אצלי על הנוק עם LE גירסה 8 , אין מצב לקבל סאונד באחד מהפורמטים המתקדמים יותר (DTS-HD , TRUE HD וכו').
כל הפתרונות המוצעים כמו ביטול “סנכרון ניגון לתצוגה“ או ביטול ה passthrough לא עוזרים. המגבר מוציא PCM בכל פעם שמקור האודיו הוא DTS-HD.
זה לא כזה נורא למען האמת אבל סתם מבאס הרגרסיה הזאת. עבד טוב ב 16.1
כל הפתרונות המוצעים כמו ביטול “סנכרון ניגון לתצוגה“ או ביטול ה passthrough לא עוזרים. המגבר מוציא PCM בכל פעם שמקור האודיו הוא DTS-HD.
זה לא כזה נורא למען האמת אבל סתם מבאס הרגרסיה הזאת. עבד טוב ב 16.1
·חבל שלא ראיתי את התגובה שלך לפני שניסיתי בעצמי.אופיר28 כתב:אצלי על הנוק עם LE גירסה 8 , אין מצב לקבל סאונד באחד מהפורמטים המתקדמים יותר (DTS-HD , TRUE HD וכו').
זה לא כזה נורא למען האמת אבל סתם מבאס הרגרסיה הזאת. עבד טוב ב 16.1...
אין תמיכה בפורמטים החדשים וכל מה שאני שם רק רשום multi CH בריסיבר, בקודי 16 הופיע הפורמט שניגנתי.
קיצר חוזר ל 16.
אז לפי הפוסט הזה https://communities.intel.com/message/455702#455702
מסתבר שבנוק יש איזשהו באג באחד הדרייברים של אינטל. החדשות הטובות שמצאו פתרון לבעיה. ייקח שבועיים בערך עד שישחררו FIRMWARE עם תיקון.
מסתבר שבנוק יש איזשהו באג באחד הדרייברים של אינטל. החדשות הטובות שמצאו פתרון לבעיה. ייקח שבועיים בערך עד שישחררו FIRMWARE עם תיקון.
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
אני עם נוק סלרון+LE 8.0 ופורמטים מתקדמים מתנגנים אצלי בסדר DtsHD והמקבילה מבית דולבי
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9464
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני עם LE עם הנגן הפשוט שהומלץ פה על ידי בני (נטבוקס?) ואני מנגן אפילו אטמוס ו DTS-X
התאמת תדר התצוגה לתוכן הוידאו חשובה מאד בסרטים. רוב הטלביזיות שנמכרות בארץ ושכוללות מנגנוני החלקת תמונה (אינטרפולציה) הן בעלות תדר סריקה של 50 ו 60 הרץ בלבד (ולא משנה עם בזאפ הן מופעות בתור 400 או 800 הרץ שזה בכלל מדד הרצים מזוייף של היצרנים). משמעות הגבלת החומרה של המסך ל 60 הרץ, היא שהחלקת תמונה לסרט (אינטרפולציה והחרדת פריממים שחורים), מתאפשרת רק אם תדר אות המבוא הוא 25 או 30 הרץ, כי לאחר הכפלה מקבלים 50 או 60 תמונות בשנייה. רק טלביזיות יוקרתיות מסוגלות לבצע החלקה לתוכן של 60 הרץ אם המסך שלהן יכול לעבוד פיזית ב 120 הרץ. מסיבה זאת חשוב מאד לבצע התאמת תדר לתוכן, כי אחרת אות הוידאו מנגן הקודי יהיה תמיד ב 60 הרץ ואז למעט בטלויזיות יקרות של 120 הרץ, מנגנון החלקת התמונה לא יפעל. את ההבדל מרגישים בתזוזה של המצלמה או בזמן כותרות הסיום של הסרט שללא החלקה נכונה יראו רועדות...
אני מניח שבקודי 17 שיפרו את מנגנון סנכרון התמונה למסך וכעט הנגן גם משנה קצב דגימה של פס הקול בכדי שאם הניגון יואץ, אז לא נרגיש זאת בגוון הצליל... אז אולי זה לא באג אלא אילוץ של קודי 17.
הבעיה הגדולה בקודי שמשום מה המפתחים לא רוצים לפתור היא העובדה שלא ניתן לתאם אותומטית בין רזולוציה אות הוידאו לתוכן המנוגן. לי למשל יש מעבד וידאו lumagen שעושה de-interlacing ו upscalling ל 1080p באיכות הרבה יותר טובה ממה שהקודי עושה בתוכנה. אז אני נאלץ להכנס להגדרות ולשנות את הרזולוציה עבור כל סרט שהוא לא FHD... אם רק היה תוסף שעושה זאת אוטומטית. ז"א קורא את המדיה ומזהה את יחס הפקסלים ומשנה את הרזולוציה של הקודי בהתאם כדי לאפשר לציוד החיצוני לטפל ב upscalling...
אני מניח שבקודי 17 שיפרו את מנגנון סנכרון התמונה למסך וכעט הנגן גם משנה קצב דגימה של פס הקול בכדי שאם הניגון יואץ, אז לא נרגיש זאת בגוון הצליל... אז אולי זה לא באג אלא אילוץ של קודי 17.
הבעיה הגדולה בקודי שמשום מה המפתחים לא רוצים לפתור היא העובדה שלא ניתן לתאם אותומטית בין רזולוציה אות הוידאו לתוכן המנוגן. לי למשל יש מעבד וידאו lumagen שעושה de-interlacing ו upscalling ל 1080p באיכות הרבה יותר טובה ממה שהקודי עושה בתוכנה. אז אני נאלץ להכנס להגדרות ולשנות את הרזולוציה עבור כל סרט שהוא לא FHD... אם רק היה תוסף שעושה זאת אוטומטית. ז"א קורא את המדיה ומזהה את יחס הפקסלים ומשנה את הרזולוציה של הקודי בהתאם כדי לאפשר לציוד החיצוני לטפל ב upscalling...
·RafalovitchTom כתב:אני עם נוק סלרון+LE 8.0 ופורמטים מתקדמים מתנגנים אצלי בסדר DtsHD והמקבילה מבית דולבי...
אני חושב שמדובר על i3/5/7. נדמה לי גם שיש רסיברים שאצלם לא רואים את הבעיה.
אצלך ה “סנכרון ניגון לתצוגה" כבוי?
מצאתי את הבעיה.
אחרי שחזרתי לקודי 16.1 עם OE ועדיין עם אותה בעיה מצאתי גם את הפתרון.
צריך להיכנס להגדרות (בסקין הרגיל הכי קל לדעתי) ולשנות למצב מומחה, אחרי שתבחר DTS passthrough תהיה אפשרות לבחור את כל הפורמטים המתקדמים בדיוק כמו בקודי 16.
אחרי שעשיתי את זה אני מנגן TRUE HD בקודי 17 בדיוק כמו שהייתי מנגן בקודי 16.
אחרי שחזרתי לקודי 16.1 עם OE ועדיין עם אותה בעיה מצאתי גם את הפתרון.
צריך להיכנס להגדרות (בסקין הרגיל הכי קל לדעתי) ולשנות למצב מומחה, אחרי שתבחר DTS passthrough תהיה אפשרות לבחור את כל הפורמטים המתקדמים בדיוק כמו בקודי 16.
אחרי שעשיתי את זה אני מנגן TRUE HD בקודי 17 בדיוק כמו שהייתי מנגן בקודי 16.
@tzahi
·
זה ידוע. הבעיה הייתה כמו שמשתמש קודם אמר, בהגדרת סינכרון מסך למדיה. אחרי שדרוג ל 17.1 rc1 יש בעיה חדשה. כאשר קודי משתמש בפענוח חומרה, הוא לא מבצע de-interlace לסרטי SD. זה קורה רק ב 17.1... נמשיך להמתין לגרסה יציבה...
·
זה ידוע. הבעיה הייתה כמו שמשתמש קודם אמר, בהגדרת סינכרון מסך למדיה. אחרי שדרוג ל 17.1 rc1 יש בעיה חדשה. כאשר קודי משתמש בפענוח חומרה, הוא לא מבצע de-interlace לסרטי SD. זה קורה רק ב 17.1... נמשיך להמתין לגרסה יציבה...