קודי 17 רשמי - אין תמיכה ב DTS PASSTHROUGH או שזה רק אצלי?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
JizzMo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

שלום

ב 3 מחשבים שונים ושני רסיברים שונים. מאז העדכון מ 16.1 ל 17 הסופי, הן בסביבת חלונות 10 והן באופן ישיר עי LE, כל מדיה שמקודדת עם DTS מכל סוג (לא רק DTS-HD) מומרת עי קודי ל DD 5.1 אם ה transcoding מאופשר. ואם לא, הקודי מבצע DOWNMIX ל 2 ערוצים.

בדקתי זאת במיני PC, במחשב שולחני ואפילו ב Cubox 4Pro אותה ההתנהגות. וכן ה passthrough מאופשר. בחלונות אני בוחר HDMI WASAPI עבור ה PASSTHROUGH. וכן DD עובן מצויין. אם אני משנה את מספר הערוצים ל משהו שונה מ 2.0 אז הקודי עובר להוציא אות PCM רב ערוצי...

מאד מוזר שבשום פורום קודי אין על כך אף תלונה. אבל לא הגיוני שיש אצלי בעיה כי זה בשלושה מכשירים שונים ושני רסיברים שונים. עשיתי נסיון, התקנתי קודי 16.1 חזרה וה DTS חזר לעבור כרגיל.

משהו???

תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

לא ברור מה הסיפור של קודי 17. נראה שגם באנדרואיד וגם בווינדוס כל מה שקשור לסאונד נדפק לגמרי ולא נבדק בכלל מעבר לסטריאו.
חבר שלי הגדיר Direct במקום WASAPI HDMI שעשה בעיות בקודי 17 ו-DTS עובד עכשיו בסדר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
שם מלא: רפי ב
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #3 

נתקלתי באותה בעיה.
מצאתי פתרון בפורומים של LE, ביטלתי את האופציה של “סנכרון ניגון לתצוגה“ בתפריט הגדרת נגן.
לא ברור מה הקשר, אבל זה עובד...

JizzMo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #4 

תודה

ב LE זה עבד אבל לא בחלונות. עדיין זו בעיה כי אני תמיד מגדיר שינוי תדר תצוגה אוטומטי וסנכרון לתצוגה של כל סרט, כי זה מבטיח תמונה חלקה יותר (לדוגמה סרט ב 24p אמור להיות מנוגן ב 24Hz כדי לאפשר לטלביזיה לעבור למצב 24p אופטימאלי לרבות הפעלת מנגנוני החלקת תמונה שלא תמיד יעבדו נכון אם תדר התצוגה הוא 60Hz ברירת המחדל. בדקתי בקודי 17.1 rc1 והבעיה של הסאונד לא נפתרה עדיין. מקווה שעל ה 17.1 הסופי הבעיות יפתרו, אחרת אני חוזר ל 16.1 עד ש 18.1 יהפוך לרשמי...

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #5 

JizzMo כתב:תודה

ב LE זה עבד אבל לא בחלונות. עדיין זו בעיה כי אני תמיד מגדיר שינוי תדר תצוגה אוטומטי וסנכרון לתצוגה של כל סרט, כי זה מבטיח תמונה חלקה יותר (לדוגמה סרט ב 24p אמור להיות מנוגן ב 24Hz כדי לאפשר לטלביזיה לעבור למצב 24p אופטימאלי לרבות הפעלת מנגנוני החלקת תמונה שלא תמיד יעבדו נכון אם תדר התצוגה הוא 60Hz ברירת המחדל. בדקתי בקודי 17.1 rc1 והבעיה של הסאונד לא נפתרה עדיין. מקווה שעל ה 17.1 הסופי הבעיות יפתרו, אחרת אני חוזר ל 16.1 עד ש 18.1 יהפוך לרשמי...
...
אי אפשר להפעיל passthrough כשמפעילים סנכרון לתצוגה. אם יש לך מסך מספיק מודרני, שינוי תדר אמור להספיק לתמונה חלקה.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #6 

rafib65 כתב:נתקלתי באותה בעיה.
מצאתי פתרון בפורומים של LE, ביטלתי את האופציה של “סנכרון ניגון לתצוגה“ בתפריט הגדרת נגן.
לא ברור מה הקשר, אבל זה עובד...
...
הקשר הוא שכאשר אין התאמה בין ה-fps של הסרט לתדר הרענון של התצוגה נוצרים גמגומים (ניתן לשים לב לזה בעיקר במעברים איטיים של המצלמה).

אופציה אחת (וזו המומלצת לאין שעור) היא להתאים את תדר הרענון של התצוגה ל-fps של הסרט

במידה והדבר לא אפשרי (דיי נדיר בימינו) מסנכרנים הפוך- מתאימים את ה-fps של הסרט לתדר הרענון של התצוגה. הבעיה היא שאם יתאימו רק את ה-fps של הוידאו יווצר חוסר סנכרון בין האודיו לוידאו. לשם כך צריכים גם לעשות speedup / speed-down לאודיו. זו כבר פעולה שהיא קידוד מחדש של האודיו וכדי לבצע את זה נדרש לפענח את האודיו ל-PCM תחילה ואז הוא כבר לא bitstream.

לכן אין אפשרות לבצע bitstreaming לאודיו כשהאופציה הזו פעילה.

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #7 

עוד סיבה למה אני עדיין על הגדר, ולא שלא ניסיתי, אבל כול התקלות האלו ופה חוסר תמיכה ושם תקלה.... פשוט לא כיף :עצוב:

אולי למי שמסתפק ב720P סטריאו...

אופיר28
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1091
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #8 

אצלי על הנוק עם LE גירסה 8 , אין מצב לקבל סאונד באחד מהפורמטים המתקדמים יותר (DTS-HD , TRUE HD וכו').
כל הפתרונות המוצעים כמו ביטול “סנכרון ניגון לתצוגה“ או ביטול ה passthrough לא עוזרים. המגבר מוציא PCM בכל פעם שמקור האודיו הוא DTS-HD.

זה לא כזה נורא למען האמת אבל סתם מבאס הרגרסיה הזאת. עבד טוב ב 16.1

tzahi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1508
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #9 

אופיר28 כתב:אצלי על הנוק עם LE גירסה 8 , אין מצב לקבל סאונד באחד מהפורמטים המתקדמים יותר (DTS-HD , TRUE HD וכו').
כל הפתרונות המוצעים כמו ביטול “סנכרון ניגון לתצוגה“ או ביטול ה passthrough לא עוזרים. המגבר מוציא PCM בכל פעם שמקור האודיו הוא DTS-HD.

זה לא כזה נורא למען האמת אבל סתם מבאס הרגרסיה הזאת. עבד טוב ב 16.1
...
·חבל שלא ראיתי את התגובה שלך לפני שניסיתי בעצמי.
אין תמיכה בפורמטים החדשים וכל מה שאני שם רק רשום multi CH בריסיבר, בקודי 16 הופיע הפורמט שניגנתי.
קיצר חוזר ל 16.

אופיר28
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אז לפי הפוסט הזה https://communities.intel.com/message/455702#455702
מסתבר שבנוק יש איזשהו באג באחד הדרייברים של אינטל. החדשות הטובות שמצאו פתרון לבעיה. ייקח שבועיים בערך עד שישחררו FIRMWARE עם תיקון.

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #11 

אני עם נוק סלרון+LE 8.0 ופורמטים מתקדמים מתנגנים אצלי בסדר DtsHD והמקבילה מבית דולבי

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9464
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1147 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #12 

אני עם LE עם הנגן הפשוט שהומלץ פה על ידי בני (נטבוקס?) ואני מנגן אפילו אטמוס ו DTS-X

JizzMo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #13 

התאמת תדר התצוגה לתוכן הוידאו חשובה מאד בסרטים. רוב הטלביזיות שנמכרות בארץ ושכוללות מנגנוני החלקת תמונה (אינטרפולציה) הן בעלות תדר סריקה של 50 ו 60 הרץ בלבד (ולא משנה עם בזאפ הן מופעות בתור 400 או 800 הרץ שזה בכלל מדד הרצים מזוייף של היצרנים). משמעות הגבלת החומרה של המסך ל 60 הרץ, היא שהחלקת תמונה לסרט (אינטרפולציה והחרדת פריממים שחורים), מתאפשרת רק אם תדר אות המבוא הוא 25 או 30 הרץ, כי לאחר הכפלה מקבלים 50 או 60 תמונות בשנייה. רק טלביזיות יוקרתיות מסוגלות לבצע החלקה לתוכן של 60 הרץ אם המסך שלהן יכול לעבוד פיזית ב 120 הרץ. מסיבה זאת חשוב מאד לבצע התאמת תדר לתוכן, כי אחרת אות הוידאו מנגן הקודי יהיה תמיד ב 60 הרץ ואז למעט בטלויזיות יקרות של 120 הרץ, מנגנון החלקת התמונה לא יפעל. את ההבדל מרגישים בתזוזה של המצלמה או בזמן כותרות הסיום של הסרט שללא החלקה נכונה יראו רועדות...

אני מניח שבקודי 17 שיפרו את מנגנון סנכרון התמונה למסך וכעט הנגן גם משנה קצב דגימה של פס הקול בכדי שאם הניגון יואץ, אז לא נרגיש זאת בגוון הצליל... אז אולי זה לא באג אלא אילוץ של קודי 17.

הבעיה הגדולה בקודי שמשום מה המפתחים לא רוצים לפתור היא העובדה שלא ניתן לתאם אותומטית בין רזולוציה אות הוידאו לתוכן המנוגן. לי למשל יש מעבד וידאו lumagen שעושה de-interlacing ו upscalling ל 1080p באיכות הרבה יותר טובה ממה שהקודי עושה בתוכנה. אז אני נאלץ להכנס להגדרות ולשנות את הרזולוציה עבור כל סרט שהוא לא FHD... אם רק היה תוסף שעושה זאת אוטומטית. ז"א קורא את המדיה ומזהה את יחס הפקסלים ומשנה את הרזולוציה של הקודי בהתאם כדי לאפשר לציוד החיצוני לטפל ב upscalling...

אופיר28
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

RafalovitchTom כתב:אני עם נוק סלרון+LE 8.0 ופורמטים מתקדמים מתנגנים אצלי בסדר DtsHD והמקבילה מבית דולבי
...
·
אני חושב שמדובר על i3/5/7. נדמה לי גם שיש רסיברים שאצלם לא רואים את הבעיה.
אצלך ה “סנכרון ניגון לתצוגה" כבוי?

danielk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #15 

אותה בעיה ואותו פיתרון בקוביה עם LE8.

tzahi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1508
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #16 

מצאתי את הבעיה.
אחרי שחזרתי לקודי 16.1 עם OE ועדיין עם אותה בעיה מצאתי גם את הפתרון.
צריך להיכנס להגדרות (בסקין הרגיל הכי קל לדעתי) ולשנות למצב מומחה, אחרי שתבחר DTS passthrough תהיה אפשרות לבחור את כל הפורמטים המתקדמים בדיוק כמו בקודי 16.
אחרי שעשיתי את זה אני מנגן TRUE HD בקודי 17 בדיוק כמו שהייתי מנגן בקודי 16.

JizzMo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #17 

@tzahi
·

זה ידוע. הבעיה הייתה כמו שמשתמש קודם אמר, בהגדרת סינכרון מסך למדיה. אחרי שדרוג ל 17.1 rc1 יש בעיה חדשה. כאשר קודי משתמש בפענוח חומרה, הוא לא מבצע de-interlace לסרטי SD. זה קורה רק ב 17.1... נמשיך להמתין לגרסה יציבה...

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”