שאלה משוגעת :)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
qt1h00 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

שליחה

בתור מישהו שמתכנן לקנות מכונת קפה (כנראה סילביה) אחרי שאני ממש סובל מהקפסולות בפרט של נספרסו (מבחינת טעם).

מה בעצם החשיבות של מכונת טחינה? האם זה בעיקר על טעם? אשמח להסבר למה בעצם החשיבות של טחינה במקום מלבד טעם (או שזה בעיקר הטעם?) האם השוני גם במקומות שוטחנים עשוי לייצר תופעות נוספות?

תודה ! :)

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov

שליחה

חשיפה של פולי קפה ובמיוחד קפה טחון לאוויר גורמת לאיבוד של חלק ניכר מהתכונות שמחפשים בקפה טוב, מאבדים ארומות וכו וכו ולכן אם אתה רוצה להכין קפה במיצוי טוב אז הקפה צריך להיות חשוף כמה שפחות זמן לאוויר.
אם אתה שואל אותי זה סתם בזבוז של כסף לקנות מכונה בלי מטחנה לצידה, הקפה לא ימצה עשירית מעצמו.
אבל זה אני

ליאו_רפאלסקו
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60

שליחה

זה לא רק אתה, אני חושב שכל חובב אספרסו רציני יגיד את אותו הדבר. אין טעם לקנות מכונת אספרסו בלי מטחנה. פשוט אין.

אגב, מקינטה טובה (בריקה) יכולה לספק קפה די טוב, אבל עדיין אין תחליף לקפה שנטחן זה עתה. כלומר אם התקציב לא מאפשר לקנות גם מכונת קפה וגם מטחנה, עדיף לקנות בריקה ומטחנה.

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660

שליחה

בלי מטחנה לא תוכל לכייל את המכונה ולהגיע לרמת הקפה הטוב שהמכונה יכולה לתת
והטעם יהיה דלוח וסתם תתאכזב
במקרה שלא מתכוון לקנות מטחנה עדיף קפסולות

בהצלחה

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

אני אענה לך בצורה אחרת:

אי אפשר לשתות קפה מיד לאחר שהוא נקלה. צריך להמתין 7-10 ימים עד שהוא מתחיל להפתח. אני פותח את שקית הקפה שקליתי בדיוק לאחר 10 ימים.
לעיתים, לאחר כשאני קולה קפה אני רוצה לשתות אותו מוקדם יותר - כי בא לי לטעום מה יצא או כי מגיעים אורחים יומיים לאחר מכן ואין לי ברירה כי נגמר הקפה.

אם אטחן ואשתה את הקפה מיד הוא פשוט לא יהיה טעים - מלא בגזים וחמוץ.

אז טוחנים וממתינים 10 דק'. הקפה זורם יפה, כמות הגזים יורדת משמעותית - הכל יותר רגוע והטעם הרבה יותר קרוב לקפה בשל.

אתה מבין? 10 דק' מאז הטחינה והקפה כבר מתנהג אחרת לגמרי.
חצי שעה אח"כ והקפה כבר ישן ולא רק שהוא יזרום מהר אלא שהוא יאבד הרבה מהטעמים שלו.

הקטע שבניגוד למקומות אחרים בהם זה רק עניין של טעם על הלשון, כאן ממש רואים את הזרימה במכונה, כלומר - יש לנו הוכחה ברורה שאנחנו לא משוגעים :)

עכשיו דמיין מה קורה לקפה שקנית טחון טרי לפני שבוע והוא שוכב בפריזר אצלך ומחכה שהמכונה תתנצל ותנסה לעשות ממנו את המקסימום.

מכונת קפה, יקרה ככל שתהיה, בלי מטחנה ==> עדיף נספרסו...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273

שליחה

אתה יכול לנסות את הקפסולות של דיאמה, הן זולות יותר ואין להן את הטעם המתכתי של נספרסו.
וכמו שאמרו לעיל, אין תחליף לקפה שנטחן מיד לפני החליטה.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217

שליחה

אפשרות נוספת היא מכונה אוטומטית שטוחנת במקום.
תהנה מקפה מצויין כל עוד תשתמש בפולי קפה טריים.
לא כמו מכונה מקצועית ומטחנה, אבל עדיף על נספרסו לדעתי.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474

שליחה

הייתי מגזים ואומר שעדיף שתקנה מטחנה טובה/סבירה (K3 תומלץ על ידי רוב חברי הפורום בתור מטחנת כניסה טובה) ותסתפק במכונה התחלתית שאותה תשדרג עם הזמן.
עם מטחנה טובה תוכל גם לטחון לקפה שחור או לפילטר או למקינטה או לבריקה או לכל מכונת אספרסו שתקנה עם הזמן ותהנה מקפה טרי וטוב. לא תאמין עד כמה החוויה של קפה שחור יכולה להשתפר עם מטחנה צמודה (וכמובן קפה טוב שקלוי כראוי).

אפשר בהחלט לרכוש מטחנה משומשת, K3 תעלה לך בסביבות 1100-1200 כמשומשת לדעתי.

בהצלחה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”