מקרן ראשון ברמת כניסה - חוות דעת

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
Satyr82 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 337
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
לאחר הרבה שנים של מחשבה שיום אחד יהיה לי מקרן, הנה זה קורה.
לצערי הרסיבר והסט רמקולים שלי לא יהיו איתי בשנה הקרובה לפחות, כך שאצטרך להוציא את האודיו מהמחשב לרמקולים ניידים.
בהתחלה רציתי לקנות מקרן זול ופשוט ב 200 יורו וכשאחזור לישראל כבר להשקיע אבל אמרתי שאין טעם לסבול.
לכן, חשבתי על הוצאה מינימלית אבל בכל זאת לקנות מקרן ברמת כניסה בסיסית להקרנת full hd -
Optoma HD142X , שעולה פה באמזון המקומי 590 יורו.
אשמח לשמוע את דעתכם. תודה

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

בחירה מעולה לרמת כניסה.
תן עוד פרטים על תנאי ההקרנה (חדר, מרחק, תאורה, התקנה וכד') אם תרצה ייעוץ יותר ספציפי לגבי התאמה של הדגם הזה

Satyr82 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@OmriS
· מקיר לקיר יש לי 417 ס"מ כך שאצפה לקבל מסך של 100" לפחות.
השימוש יהיה בחדר חשוך לצפיה בדו ותלת מימד מלפטופ, סרטים בעיקר.
המסך יבוא במקום הטלויזיה שתעבור לחדר אחר וההקרנה תתבצע על קיר לבן לא חלק. אולי בהמשך אקנה מסך.
לגבי מיקום המקרן - התקרה שלי ממש גבוהה, האם במידה ויהיה תלוי גבוה העדשה לא תתמלא אבק? כי לא אגיע אליו כל פעם כדי לכסות את העדשה. תודה!

Satyr82 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אגב, התקרה פה מעל 4 מטרים, האם זה יעשה את העבודה או שצריך עוד הנמכה?

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #5 

לפי המחשבון הזה ממרחק של 4 מטר (הורדתי את אורך המקרן עצמו) אתה יכול לקבל מסך שנע בין 112 - 122". אם תרצה גודל קטן יותר תצטרך להתקין את המקרן קרוב יותר לקיר ההקרנה.
לפי אותו מחשבון כתוב שהפרש הגובה בין העדשה לתחילת התמונה המוקרנת הוא 9 אינצ'. אז תעשה חישוב מאיפה תרצה שתתחיל התמונה בחלקה העליון, תוסיף לזה 9 אינצ' ובגובה הזה המקרן צריך להיות מוקרן בתקרה. גובה התמונה המוקרנת ינוע סביב 150 ס"מ. אז בחישוב גס אם תקרין תמונה שתתחיל לפחות מגובה מטר מהרצפה ותסתיים בגובה 2.5 מטר אתה תצטרך זרוע באורך של לפחות 130 ס"מ. עוד אופציה היא להתקין את המקרן על מדף בקיר הנגדי למסך ההקרנה. לגבי הזרוע ששלחת לא כל כך הצלחתי להבין מה האורך שם ונראה לי שהיא זהה לזרוע שיש בזאפ אז לא צריך להתעסק עם הזמנה מחו'ל (תחפש). מקווה שזה היה מובן ושלא טעיתי..

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #6 

OmriS כתב:עוד אופציה היא להתקין את המקרן על מדף בקיר הנגדי למסך ההקרנה.
...
התקנתי את המקרן הזה על מדף בקיר נגדי כי לא רציתי לעשות חורים בתקרה (דירה שכורה). המקרן צריך להיות הפוך על המדף (אחרת הוא יקרין על התקרה....) אז יש כמה דברים שצריך לדעת על התקנה כזאת. אי אפשר סתם להניח אותו הפוך על המדף, כי הוא לא לחלוטין ישר בחלקו העליון וגם כי שם נמצאת העין שקולטת את השלט ולכן המדף יסתיר אותו. אפשר להשתמש במדף כמו בתקרה כלומר להתקין את המקרן מתחת למדף עם מתקן תליה לקירות. אצלי זה לא היה אפשרי כי אז התמונה היתה יוצאת נמוכה מידי. בסוף מצאתי פתרון מאולתר שעבד לי סבבה: קניתי שרפרף מעץ מאיקאה שאותו הנחתי על המדף ואת המקרן תליתי עם מתקן מהחלק התחתון של השרפרף. בכל מקרה צריך לוודא שהמדף לא צר מידי. צריך לקחת בחשבון שהחיבורים למקרן הם מאחורה אז צריך להוסיף עוד כמה ס"מ למרחק שלו מהקיר.

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

Satyr82 כתב:ההקרנה תתבצע על קיר לבן לא חלק
...
·

מה הכוונה לא חלק? יש ממש סדקים או סתם טקסטורה מחוספסת של צבע?
אצלי המקרן הזה מקרין על קיר לבן שהחלקתי כמיטב יכולתי (שפכטל וצביעה מחדש) והתוצאה נהדרת.
רק שם לב שאפילו סדקים קטנים מאד יבלטו במיוחד כשהתמונה לבנה או בהירה מאד.

Satyr82 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

רק עכשיו מדדתי את קיר ההקרנה ( פרט שולי :) ), הוא 2 מטר בערך. מה שאומר שאוכל קבל מקסימום 90" ממרחק 3.1 מטר. נראה לי שאנסה להקרין קודם מהשולחן ומשם אתקדם.

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

מה מרחק הצפיה שלך?
לדעתי כדאי לשקול להקרין על קיר אחר כי חבל לקנות מקרן בשביל תמונה של 90 אינץ'.

Satyr82 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@leyaniv
·3.5 מטרים בערך לאחר קיזוז עומק הספה. אבל אין לי קיר אחר כרגע. החלל היחיד אליו אוכל להקרין הוא באורך 2 מטרים.

לא הבנתי מה הבעיה בלקנות מקרן. טלויזיה לא אוכל לקחת אח"כ לישראל וגם מחירה תהיה גבוהה מהמקרן עבור 50 אינץ'. (גר בחו"ל כרגע).

כך שמבחינת עלות/תועלת עדיין עדיף לי מקרן, לא?

-->>> אני יכול להתגמש בתקציב למעלה (עד 700-750 יורו אמזון ספרד, אין צורך במשלוח, מיסים וכו'.). המלצה למקרן עם יותר גמישות במיקום?

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

ברור שטלויזיה בגודל סביר תעלה יותר, אבל לא יהיו לה את החסרונות שיש למקרן (חיי נורה, צורך בחדר חשוך וכו').
בכל מקרה בגלל הצורך לחזור עם זה לארץ, אז ברור שיש עדיפות גדולה למקרן.
אין "בעיה" בלקנות מקרן בשביל תמונה של 90 אינץ', זה סתם מרגיש חבל שהוא לא ינוצל בשביל תמונה גדולה יותר.

אצלי המרחק צפיה הוא גם 3.5 מטר. התמונה אצלי היא 100 אינץ' וזה סביר אבל הייתי מאד שמח אם הייתי יכול להוציא עוד 10 אינץ' ככה. גם אצלי הרוחב של הקיר הוא מגבלה.

אני לא בקיא כל כך בדגמים אחרים אז אני לא יודע להמליץ, אבל כדאי לבדוק אם בתקציב הזה יש מקרנים טובים עם lens shift ועם זום מכובד.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”