עזרה מהמומחים ב OpenHAB2

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
jagheadg פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #1 

חדש בנושא אז נא להתחשב :?

התקנתי את גלאי התנועה הזה :
http://www.vesternet.com/z-wave-vision- ... ector-gen5

אני מריץ את OpenHabian על Rpi3 עם דונגל USB של UZB.
הגלאי מופיע כמשוייך ברשת.
ניסיתי לקבל ממנו אינדיקציות לתנועה, טמפרטורה ומצב סוללה דרך הגדרות ב HABmin.
אני מצליח לקבל רק מצב סוללה וטמפרטורה.
מי יכול בבקשה לתת לי דוגמאות ל Things ול items כדי לוותר על הממשק של ה HABmin?
אני לא מצליח להבין איך לתת פקודות ולקבל תשובות על סמך המסמך הבסיסי שנמצא באתר http://www.vesternet.com/downloads/dl/f ... manual.pdf

תודה לכל המומחים...

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #2 

Contact kitchenMotion "kitchen motion [MAP(motion.map):%s]" {zwave="12:command=BASIC"}
Number kitchenMotionBattery "kitchen motion battery [%d %%]" {zwave="12:command=BATTERY"}
Contact kitchenMotionTamper "kitchen motion tamper [MAP(tamper.map):%s]" {zwave="12:command=ALARM"}
Number kitchenMotionTemp "kitchen temp [%.1f °C]" {zwave="12:command=sensor_multilevel,sensor_type=1,sensor_scale=1" }
...
נסה את זה...

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #3 

ahiel,
זה מתאים לגרסה 1.8 ולא 2.0

jagheadg,
עדיף לא להגדיר את ה thing ולתת paperui לנהל אותו.
תכנס ל paperui (בגרסה 2 הוא הרבה יותר שימושי מ habmin). ותבחר את החיישן. אתה תראה את הלינקים לערוצים השונים של החיישן. אתה אמור לראות ערוץ לכל תכונה, כגון, טמפרטורה, תנועה וכדומה.

ככה ה items נראה אצלי:

Number FibEye1_BinarySensor "Binary Sensor: [%d]" (gLivingRoom, gSensor) { channel="zwave:device:XXX:node5:sensor_binary" }
Number FibEye1_Temperature "Temperature: [%.1f C]" (gLivingRoom, gSensor) { channel="zwave:device:XXX:node5:sensor_temperature" }
Number FibEye1_SeismicIntensity "Seismic Intensity: [%.2f]" (gLivingRoom, gSensor) { channel="zwave:device:XXX:node5:sensor_seismicintensity" }
Number FibEye1_Luminance "Brightness: [%.2f Lux]" (gLivingRoom, gSensor) { channel="zwave:device:XXX:node5:sensor_luminance" }
Number FibEye1_BurglarAlarm "Burglar Alarm: [%d]" (gLivingRoom, gSensor) { channel="zwave:device:XXX:node5:alarm_burglar" }
Number FibEye1_BatteryLevel "Motion Sensor Battery : [%d %%]" (gLivingRoom, gSensor) { channel="zwave:device:XXX:node5:battery-level" }
Number FibEye1_GeneralAlarm "General Alarm: [%d]" (gLivingRoom, gSensor) { channel="zwave:device:XXX:node5:alarm_general" }

תחליף את ה channels אצלי בלינקים ש paperui נותן לך עבור כל אחד מהערוצים.

jagheadg פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

@eagle75
אכן עושה רושם ש PAPERUI מגדיר יותר נכון ובאמת עובד גם בלי להגדיר items בקבצי טקסט.
עכשיו נותר לי לפענח איך אני גורם לפיברו דימר 2 להדליק את האור כשמתקבל חיווי על תנועה מהגלאי.
האם גם את זה אפשר לעשות ב PAPERUI או שכאן כבר יש צורך ויותר נוח לכתוב כללים בטקסט? איפה ואיך מאד יעזור לי עם דוגמה!

ועל הדרך שאלה נוספת, איך אפשר לעדכן firmware של things ב openhab2? הרי אין לו ממשק גרפי למטרה זו. דרך ה karaf או בפקודת ssh console?

ממש תודה.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

על מנת לחבר שני רכיבים יש שתי אפשרויות:

1) שימוש ב associations ללא מעבר דרך ה openhab עצמו. בדרך זו אתה מקנפג את הרכיב עצמו (הסנסור במקרה שלך) להודיע לרכיב אחר (המפסק) על הפעולה. התקשורת לא עוברת דרך ההאב ולכן התגובה מהירה יותר.
את הקינפוג אתה עושה דרך HABmin . לפי החוברת של החיישן נראה שהוא תומך בתכונה זו. תכנס ל HABmin לפרמטרים ותחפש את הפרמטר הרלוונטי ותבחר עבורו את המפסק.

2) שימוש ב rule דרך ה openhab. מאפשר גמישות גדולה יותר , אבל איטי יותר מכיון שעובר דרך ההאב. (ההפרש בזמנים לא באמת מורגש). תייצר קובץ טקסט תחת ספריית rules בספריית conf עם סיומת rules. דוגמא:

rule "Open light when sensor active"
when
Item item_sensor received update ON
then
sendCommand(item_switch, ON)
end

אחרי שזה יעבוד לך בטח תרצה להשתמש ב timers על מנת לכבות את האור אחרי X זמן שכבר אין תנועה ואז תרצה להוסיף משהו כזה.

rule "Close light when sensor inactive"
when
Item item_sensor received update OFF
then
closeTimer = createTimer(now.plusSeconds(timeToShutdown))
[|
if (item_sensor.state == OFF)
{
sendCommand(item_switch, OFF)
}

closeTimer.cancel()
closeTimer = null
]
end

לגבי עדכון ה firmware, זה תלוי ברכיב. תחפש הוראות בחוברת ההפעלה, אני לא מכיר רכיבים שניתן לעדכן להם את ה firmware.

jagheadg פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אחלה. אנסה לשחק עם זה בערב.
דרך אגב, הצלחתי גם להגדיר שבמקרה והגלאי מרגיש תנועה מתקבלת התראה לטלפון דרך ה cloud של openhab אל אפליקצית IFTTT.
נראה שגם אפשר לשלוח ישירות לאפליקציה של openhab.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אתה משתמש ב OpenHAB!
לא צריך להשתמש באפליקציית ענן כדוגמת IFTTT, כיון ש OpenHAB מספיק גמיש/מתוחכם/מגניב/מעולה. (אפשר, אבל לא צריך). :-)

תוסיף לRULE שלך את הפקודה

sendBroadcastNotification("גיליתי תנועה בבית")

אתה תקבל התראה לטלפון עם ההודעה הזאת, בהנחה שמותקן לך openHAB (מומלץ) על הטלפון. אתה יכול לשלוח בצורה כזאת למספרי טלפון ספציפים/אימיילים/וואטסאפ/מסנג'ר/טלגרם...

moardi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

שמח לדעת שיש מומחים כאן בתוכנה הזאת
אני מסרב להרים ידים ומאוד מנסה ללמוד אותה !!
לאחר רכישת Z-stick של Aeotec הגדרתי את ה Z-stick בוורה, הוא מצא לי את רשימת המכשירים,
אך לצערי הוא לא משך את שמות המפסקים וזה מופיע לי כך
Z-Wave Node 22: FGS213 Single Switch 2
הבעיה שיש המון כאלו, אני מנסה בכל דרך להבין איך לקשר בין מספר ה Node למספר הרכיב שמופיע בוורה
כרגע ללא כל כך הצלחה בחלק מהשמות מספר ה Node תואם למספר ה altid="" אשר בקובץ XML
כלומר Node 22 = altid 22 למרות שמספר הID יכול להיות בכלל 52 .
שאלתי היא האם יש דרך יותר קלה להתאים בין שם המפסק בוורה לתוכנה?
כמו כן אשמח מאוד לקצת עזרה בסיסית בלהבין את OpenHAB2 -

תודה על העזרה,

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #9 

eagle75 תותח אמיתי, תודה על הכל.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #10 

@eagle75
·איך אתה שולח whatsapp דרך openhab ובלי להרים DOCKER?

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

mp3lll :-)

ahiel
התכוונתי שניתן לשלוח דברים נוספים ישירות (בלי IFTTT ) בדרכים שונות. אני לא מכיר דרך לשלוח WHATSAPP בלי DOCKER..

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”