סוכנות מחקר החלל ההודית שיגרה לפני מספר ימים, ב- 15 לפברואר, 104 "ננו-לווינים" בשיגור יחיד. בין הלווינים יש אחד של ישראל, אחד של קזחטאן, אחד של הולנד, אחד של שוויץ, אחד של איחוד האמירויות ועוד 96 לווינים של ארה"ב. (סה"כ 1378 ק"ג של לווינים). כל הלוונים רכבו להם על רקטת שיגור אחת אשר הכניסה אותם למסלול מסביב לכדור הארץ ושוחררו אחד אחרי השני לפי הסדר.
הודו שיגרה לחלל בהצלחה 104 לווינים. במכה אחת.
-
jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- vivi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
סין הבאה?
מגניב לגמרי, לוויינים לאיזה שימוש?
מגניב לגמרי, לוויינים לאיזה שימוש?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
-
jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
@vivi
·
לא כל כך יודע לאיזה שימוש, אך אני מניח שהם למטרת תצלומי אוויר, תקשורת, ריגול, מזג אוויר וכן הלאה..
מי יודע.. תכל'ס גם אם תמצא מידע רשום לגבי אופי הלווינים לא הייתי נותן בזה יותר מידי אמון. חברות/מדינות לא ממש אוהבות לפרט איזה לווינים יש להם ולאיזה מטרה הם משמשים..
·
לא כל כך יודע לאיזה שימוש, אך אני מניח שהם למטרת תצלומי אוויר, תקשורת, ריגול, מזג אוויר וכן הלאה..
מי יודע.. תכל'ס גם אם תמצא מידע רשום לגבי אופי הלווינים לא הייתי נותן בזה יותר מידי אמון. חברות/מדינות לא ממש אוהבות לפרט איזה לווינים יש להם ולאיזה מטרה הם משמשים..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- qsub00
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1021
לא להתרגש, לכל מה שזורקים למעלה קוראים בימינו "לווין"...
הישראלי הוא בגודל קופסה קטנה שמכילה מיני-מעבדה של ניסוי וחצי, סיפרו על זה ברדיו כ"קוריוז שמימי" ותו לא.
ואחרי שכל זה נאמר, בכל זאת זהו הישג להודים מבחינת שחרור מדורג של מטען - בתקווה שהכל עבד גם אחר-כך . . .
הישראלי הוא בגודל קופסה קטנה שמכילה מיני-מעבדה של ניסוי וחצי, סיפרו על זה ברדיו כ"קוריוז שמימי" ותו לא.
ואחרי שכל זה נאמר, בכל זאת זהו הישג להודים מבחינת שחרור מדורג של מטען - בתקווה שהכל עבד גם אחר-כך . . .