לא הייתי כאן הרבה זמן, עקב שהות בחו"ל והתרחקות מעולם הקלייה וההתעסקות בקפה. אני ממש שמח לראות שהפורום הזה חיי ובועט ואפילו הנפשות הפועלות לא השתנו יותר מדי.
ב-7 השנים האחרונות השתמשתי בבריקה ומטחנת סוליס פשוטה. עכשיו חזרתי לארץ, התחדשתי בג'ין קפה במקום ה-iRoast, ואני שוקל לשדרג את גאג'יה קולור הישנה והטובה שבתקופה הזו אוחסנה אצל ההורים.
יש לי 3 שאלות בעניין הזה, ברשותכם.
1. ברומניה, משם אני חוזר, אני יכול לקנות Lelit PL41TEM עם PID, שסתום תלת-כיווני ומד לחץ במשהו כמו 470 יורו. לחילופין, בתור תושב חוזר אני יכול להזמין מכונה מחו"ל בלי מסי ייבוא. מכונות ה-E61 הכי זולות שמצאתי יעלו סביב 900-1000 יורו כולל משלוח. זה מסתדר עם התקציב שלי.
אז השאלה הראשונה היא, מה יותר כדאי? אני עושה בעיקר אספרסו ומשתמש בהקצפה רק לעתים רחוקות, בממוצע פעם בשבוע, כך שזה פחות חשוב. האם הבדל באיכות הקפה בין מכונות E61 ללליט הנ"ל מצדיק את ההבדל במחיר, כמעט פי שניים?
2. מכל מה שמצאתי בהיסטוריה של הפורום, מסתמן ש-espressocoffeeshop.com הכי זולים. אני יכול להזמין משם Bezzera Unica עם נזק של 880 יורו, או Quick Mill La Certa עם נזק של 1016 יורו כולל משלוח. והשאלה השנייה היא איזו מהן עדיפה? ואולי בעצם יש מקור משתלם יותר מ-espressocoffeeshop?
3. אני מניח שאיבריטל צ'לנג' שלי תוכל לשרת אותי גם עם מכונה רצינית יותר. אני טועה וחייב לשדרג את את המטחנה?
תודה!