OneDrive תופס את כל תעבורת האינטרנט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
OmriYa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

חברים יקרים,
אני רוצה להפנות את תשומת לבכם לבעיה שעליתי עליה.
יש לי win 10 ואני משתמש ב OneDrive של מיקרוסופט. בשבועיים האחרונים אני חווה איטיות נוראית באינטרנט עד כדי כך שהבדיקת מהירות מראה פינג של 900 , מהירות הורדה 0.8 מגה והעלאה 300 ק"ב.
עשיתי בדיקות, ניתקתי מחשבים ורק כשהפעלתי את המחשב שלי במצב בטוח האינטרנט חזר למהירות האמיתית שלו 40 מגה עם פינג נורמאלי של 15.
אחרי ששברתי את הראש אני רואה בשורת המשימות סימן של סנכרון על התוכנה של one drive. אני רואה שהיא מעלה 100 מגה מתוך 5.9 ג'גיה בקצב איטי מאד. איך שיצאתי ממנה, האינטרנט חזר לפעול במהירות.
בחיפוש קצר באינטרנט הבנתי שגולשים מתלוננים על כך כבר תקופה ארוכה וזה לא משהו חדש. ניסיתי להגביל את מהירות התעבורה בהגדרות של התוכנה אך עדיין יש האטה רצינית באינטרנט.
לתשומת לבכם

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 490
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #2 

אתה בבזק?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #3 

בשביל זה מעלים בלילה, כשהמחשב לא בשימוש (העליתי כך 5 טרה ל-OneDrive, ולא נתקלתי באיזושהי בעיה).

OmriYa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

Peadar כתב:אתה בבזק?
...
כן עם ספק בזק בינלאומי. יש קשר?

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

כן, בהוט זה לא קורה (לא נחנק החיבור מניצול כל יכולת ההעלאה)
זה היה קורה לי כשהייתי חוזר הביתה אחרי טיול וה-Google photos היה מתחיל לגבות את התמונות על ה Wi-Fi, סיוט.

OmriYa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

Peadar כתב:כן, בהוט זה לא קורה (לא נחנק החיבור מניצול כל יכולת ההעלאה)
זה היה קורה לי כשהייתי חוזר הביתה אחרי טיול וה-Google photos היה מתחיל לגבות את התמונות על ה Wi-Fi, סיוט.
...
·מוזר כי בבזק מהירות ההעלאה גבוהה יותר... יכול להיות שזו הגבלה של הספק?

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

לדעתי זה לא קשור לספק, אלא מגבלה של טכנולוגיית ה-ADSL.
אולי מישהו שמבין בזה יותר יוכל להסביר

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #8 

ממה שאני מכיר אין לזה שום קשר לתשתית או ספק (אני יכול להגיד שלפחות לפני כמה שנים זה היה קורה גם בהוט, אני מאד מאד בספק שהיום זה לא קורה בהוט).

מה שקורה הוא שרוב הפרוטוקולי תקשורת צריכים גם לשדר חבילות בקרה חזרה לשולח ולכן בעצם כשאתה מוריד משהו אתה תלוי גם באפלואד. ניקח לדוגמא פרוטוקול TCP (שמאד נפוץ באינטרנט). TCP דורש שעבור כל חבילה שאתה מקבל תשלח ACK חזרה לשולח. השולח ישלח X חבילות ויחכה ל-ACK לפני שהוא ממשיך לשלוח עוד חבילות. אם האפלואד שלך "מלא", חבילות ה-ACK האלה יחכו בתור עד שיגיע תורם לחזור לשולח וזה מה שמאט את ההורדה. למען השלמות אציין שב-UDP אין חבילות ACK אבל גם מעל TCP ובטח שמעל UDP יהיה פרוטוקול ברמה יותר גבוהה שישלח חבילות בקרה חזרה לשולח ובאופן דומה אפלאוד מלא יעכב את ההורדה.

לסיכום, עד כמה אלפאוד יפגע בדאונלוד זה מאד תלוי בראש וראשונה כמה מהמקסימום אפלאוד מנוצל (אם אתה מנצל רק 50% מהאפלאוד שלך אין שום סיבה שהדאונלוד יפגע בצורה משמעותית). בנוסף זה מאד תלוי בפרוטוקול (אני משאר לדוגמא שזה יפגע פחות במשהו כמו torrent שמוריד מהרבה מקורות במקביל).

---

לאחר כל ההסברים האלה, משהו נשמע לי מוזר פה אלא אם באמת ה-OneDrive מנצל את כל האפלאוד שלך. אתה יכול לבדוק את זה דרך ה-task manager או performance monitor. אם תמצא דרך להגביל את האפלאוד שהוא משתמש (נגיד לחצי מהמקסימום שלך) זה לא אמור לפגוע בצורה משמעותית בגלישה/הורדות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”