LE8 Extended

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
havishay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 121

שליחה

שלום רב לכולם.
רציתי לשתף אתכם בפרויקט מדהים שנתקלתי בו לאחרונה - LE8 Extended.
הכל התחיל מזה שחיפשתי פתרון טוב יותר לשיתוף תיקיות הקבצים שלי מה HTPC שלי שגם משמש אותי כשרת קבצים.
על ה HTPC הותקן בהתחלה Windows שהוחלף לפני שלוש שנים ב Openelec שהוחלף ע"י Libreelec לפני כשנה.
אך לצערי, כולם היו מבוססים על SMB. יש לציין שהתשתית בה אני משתמש להעברת המידע מבוססת על חשמל בשל תשתית ישנה מאד הקיימת בדירתי.
חיפשתי חלופות של התקנת שרת NFS באמצעות Containers של Docker - אבל לפני שניגשתי לביצוע נתקלתי בפרויקט הנפלא הזה של בחור בשם escalade - מהמפתחים הראשיים של Libreelec.
הוא לקח את הפרויקט כמה צעדים קדימה בדמות הוספה של emulationstation , הוספת Chrome Native שרץ מהתפריט הראשי (ומריץ Netflix חלק ונפלא) וכן שרת NFS.
רצוי לציין שאני לא גיימר (בעיקר נהנה מהכרום ומשרת ה NFS) אבל מהתגובות בת'רד שלו נראה שיש שימוש נחמד במשחקים באמולטור שהוא הוסיף לבילד.
הוא מעדכן מדי גרסה חשובה את העץ שלו.
תהנו

havishay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שכחתי לציין - שאם התקנתם בפעם הראשונה את ה OE על ה HTPC שלכם, כנראה שהמחיצה של ה System שלכם בגודל 256MB.
הבילד שלו צריך 512MB.
אני נצלתי את ההזדמנות והרחבתי את מחיצת ה System ל 1GB באמצעות GParted.

danielk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572

שליחה

נשמע מעניין. אם תוכל לפרט יותר, על מה התקנת, על מה אפשר להתקין(ראספרי?).
מה השימוש העיקרי שלך בפרוייקט הזה וכו'.
ככל הניראה לא מדובר בשימוש לקודי בעיקר...

havishay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

היי דניאל,
בעבר חיפשתי מערכת הפעלה מבוססת לינוקס ל HTPC שתהיה יותר נוחה ליושבי הבית מהווינדוס (HTPC וותיק יחסית עם Core 2 Quad) וה OE התאימה לנו בצורה מושלמת.
אולם עם הזמן הצרכים השתנו בדמות ה NFS שרציתי להוסיף כמו גם דפדפן Chrome שיכול להריץ נטפליקס. הדפדפן Chromium שקיים כחלק מפרויקט OE ו LE לא הספיק לי משום שקצב העידכונים שלו לא עמדו בקנה אחד עם הדרישות של Netflix כמו גם תמיכה בפלאש שהייתה חסרה. ולא רציתי לחזור חזרה לווינדוס או להתקין משהו כבד יותר כמו lubuntu ודומיו (ששונה מהותית בתפעול שלו מה LE). למרות שישנה השקעה ניכרת בתחום המשחקים בבילד הזה, ישנם לא מעט תוספות שימושיות אחרות.
בפרויקט הזה ישנו בילד גם ל RPI שאותו לא ניסיתי.
רשימה של פיצ'רים בבילד הזה (ניתן לראות גם בקישור ששלחתי):
- Based on LibreELEC 8.0
- Kodi 17 Krypton
- Emulationstation (Herdinger fork with some fixes from RetroPie)
- sselph's CLI scraper included (not automatically used)
- RetroArch with Vulkan support (only Intel for now) and a selection of the most popular cores cross compiled and optimized for LibreELEC
- VICE C64 emulator
- Amiga emulators (Chips' uae4arm for RPi or FS-UAE for Generic)
- Dolphin Wii/GameCube emulator
- ResidualVM (Grim Fandango and Escape from Monkey Island engine)
- Dosbox extended SDL2 fork
- Shortcut to Emulator frontend from Kodi homescreen (minor Estuary mod, no launcher addon required)
- F2FS/BTRFS/XFS file system support
- UNFS3 NFS server (/storage and /media exported rw to any IP by default)
- OpenVPN server
- Transmission BitTorrent, SABnzbd, Sonarr (needs Mono addon) and Plex Media Server
- QEMU (statically linked binary to enable running ARM Docker containers on x86_64)
- DRI3 enabled by default on Intel (gives you tear free video in browsers)
- Modesetting driver enabled by default on Atom/Celeron class CPU's
- Google Chrome
- Spotify
- Blu-ray playback (requires MakeMKV addon)

חזור אל “תוכנה - KODI”