denon avr-x2300 - צריך להגביר הרבה כדי לשמוע
-
adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
אהלן.
אז קיבלתי את הרסיבר הנ"ל, חיברתי וקינפגתי. להלן הקונפיגורציה:
1. הרצתי כיול Audessey
2. כל המקולים מוגדרים כקטנים
3. חיתוך של 80HZ לכולם
4. הרמקולים מוגדרים בהגדרות הרסיבר כ BI AMP וגם מחוברים כך לרסיבר מבחינת כבלים
עכשיו, הבעיה שלי שאני מרגיש אני צריך להגביר המון כדי לשמוע כמו ששמעתי בעבר ברסיבר ה ONKYO בחצי מההגברה.
ברסיבר ה DENON אני מגיע לאזור המינוס 15db כאשר אני צופה בסרט (הטווח הוא ממינוס 79 הכי נמוך, לפלוס 18 הכי גבוה), זה בערך 80% עד שגרף הווליום מגיע לקצה. ברסיבר האונקיו TXSR 606 הגעתי לאזור ה 35-40 באינדיקטור הווליום כאשר המקסימום זה 70, ז"א בערך 50%.
לא ברור לי למה אני צריך להגביר כל כך הרבה. רעיונות? השערות? אנשים עם הרסיבר הנ"ל נתקלו בכך גם?
תודה.
אז קיבלתי את הרסיבר הנ"ל, חיברתי וקינפגתי. להלן הקונפיגורציה:
1. הרצתי כיול Audessey
2. כל המקולים מוגדרים כקטנים
3. חיתוך של 80HZ לכולם
4. הרמקולים מוגדרים בהגדרות הרסיבר כ BI AMP וגם מחוברים כך לרסיבר מבחינת כבלים
עכשיו, הבעיה שלי שאני מרגיש אני צריך להגביר המון כדי לשמוע כמו ששמעתי בעבר ברסיבר ה ONKYO בחצי מההגברה.
ברסיבר ה DENON אני מגיע לאזור המינוס 15db כאשר אני צופה בסרט (הטווח הוא ממינוס 79 הכי נמוך, לפלוס 18 הכי גבוה), זה בערך 80% עד שגרף הווליום מגיע לקצה. ברסיבר האונקיו TXSR 606 הגעתי לאזור ה 35-40 באינדיקטור הווליום כאשר המקסימום זה 70, ז"א בערך 50%.
לא ברור לי למה אני צריך להגביר כל כך הרבה. רעיונות? השערות? אנשים עם הרסיבר הנ"ל נתקלו בכך גם?
תודה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10917
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
הכל בסדר אצלך.
אי אפשר להשוות בין כפתור ווליום ברסיבר שלא מציג ערכי dB לכפתור ברסיבר מכוייל שכן מציג ערכים ב- dB.
15dB- זה ווליום נורמאלי לחלוטין.
אי אפשר להשוות בין כפתור ווליום ברסיבר שלא מציג ערכי dB לכפתור ברסיבר מכוייל שכן מציג ערכים ב- dB.
15dB- זה ווליום נורמאלי לחלוטין.
- Amir64
-
- גורו

אתה מודע לזה שהסקאלה לוגריתמית ולא ליניארית?
כל עלייה של 3dB מהווה הכפלה של ההספק לעומת הערך לפני העלייה.
כלומר אם נתחיל מ - 15dB-
ב- 12dB- ההגברה פי 2 יותר חזק.
ב- 9dB- ההגברה פי 2 יותר חזקה מאשר ב- 12dB- ופי 4 יותר חזקה מ- 15dB-.
בווליום הקודם שלך, מאוד יכול להיות שעלייה של כל פעם עוד 3 מספרים לא ממש משנה הרבה, כלומר ייתכן שבתחום הווליום שנשאר עד למקסימום, כל 10 מספרים הם רק שינוי של 3dB, ולכן נראה שאפשר להגביר עוד הרבה.
בפועל זה לא כך, אתה מעלה הרבה במספרים אבל עוצמת השמע לא עולה באותן דרגות כמו שזה עובד במערכת מכויילת לסקאלת דציבל.
בנוסף ממש אין ביטחון, שלא לומר בטוח שאין ביטחון, שאמצע הסקאלה של הווליום ברסיבר הישן אומר חצי מהעוצמה שהרסיבר מסוגל להפיק.
כל עלייה של 3dB מהווה הכפלה של ההספק לעומת הערך לפני העלייה.
כלומר אם נתחיל מ - 15dB-
ב- 12dB- ההגברה פי 2 יותר חזק.
ב- 9dB- ההגברה פי 2 יותר חזקה מאשר ב- 12dB- ופי 4 יותר חזקה מ- 15dB-.
בווליום הקודם שלך, מאוד יכול להיות שעלייה של כל פעם עוד 3 מספרים לא ממש משנה הרבה, כלומר ייתכן שבתחום הווליום שנשאר עד למקסימום, כל 10 מספרים הם רק שינוי של 3dB, ולכן נראה שאפשר להגביר עוד הרבה.
בפועל זה לא כך, אתה מעלה הרבה במספרים אבל עוצמת השמע לא עולה באותן דרגות כמו שזה עובד במערכת מכויילת לסקאלת דציבל.
בנוסף ממש אין ביטחון, שלא לומר בטוח שאין ביטחון, שאמצע הסקאלה של הווליום ברסיבר הישן אומר חצי מהעוצמה שהרסיבר מסוגל להפיק.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9464
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
עדי - יכול להיות שברסיבר הקודם שלך ה dynamic volume היה פעיל?
בדנון ברירת המחדל אחרי כיול אודיסי היא OFF
בדנון ברירת המחדל אחרי כיול אודיסי היא OFF
-
adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

היום החזרתי את הרסיבר שוב להגדרות יצרן ובדקתי לפני הכיול. אותה תוצאה, הסאונד די חלש. כיילתי אותו שוב פעם ועברתי שוב על הכל ההגדרות וחיבורי הרמקולים לרסיבר כדי לוודא שלא טעיתי בחיבורים. אני מרגיש כאילו הוא לא "דוחף" את הרמקולים. באונקיו הסקאלה הייתה מאוד רחוקה מהסוף, יכולתי להגיע שם לווליום ממש מחריש אוזניים. עכשיו, אני מגביר ומגביר, אומנם הווליום עולה, אבל סקאלת הווליום מאוד קרובה לקצה, עוד כמה לחיצות ואין לי אפשרות להגביר יותר. מה יקרה אם אעבור בעתיד לסלון גדול יותר? מרגיש לי שהרסיבר לא יוכל להתמודד עם חדר גדול יותר.
זה הסטאפ שלי אגב:
https://www.hometheater.co.il/vp1517999#1517999
Amir64, נכון, אני לא יכול להשוות סקאלת db לסקאלה השרירותית של אונקיו, לכן השוותי על ידי סקאלת הווליום בGUI. באונקיו הייתי שומע במקסימום על 40-45% מתוך 100% של הסקאלה. ב DENON אני צריך להגביר לאזור ה 80-85% מתוך 100% של סקאלת הווליום.
oris74, בדקתי את ה DYNAMIC VOLUME, באמת כשאני מעביר אותו ל ON, הווליום נהיה גבוה יותר באופן מורגש, אבל עדיין אני צריך להגביר הרבה מאוד את הרסיבר. חוץ מזה, אני אוהב שהרסיבר, חוץ מהכיול של Audessey, לא מתערב לי בסאונד. אני מתאר לעצמי שגם באונקיו לא בחרתי באופציה כזו.
mulder, הווליום במחשב על 100%, אבל זה לא משנה, אני מזרים דרך כבל HDMI תכני DD ו DTS דרך WASAPI, כך שהווליום במחשב לא משפיע באמת על גובה הסאונד. לגבי הגדות הכיול, אחרי כיול ה Audessey הרסיבר הנמיך את הרמקולים, אבל רסיבר האונקיו הנמיך את הרמקולים באותו מספר db כמו שהנמיך ה DENON.
קצת מבאס אותי העניין הזה, אפילו חשבתי לבקש מאמזון להחזיר אותו.
זה הסטאפ שלי אגב:
https://www.hometheater.co.il/vp1517999#1517999
Amir64, נכון, אני לא יכול להשוות סקאלת db לסקאלה השרירותית של אונקיו, לכן השוותי על ידי סקאלת הווליום בGUI. באונקיו הייתי שומע במקסימום על 40-45% מתוך 100% של הסקאלה. ב DENON אני צריך להגביר לאזור ה 80-85% מתוך 100% של סקאלת הווליום.
oris74, בדקתי את ה DYNAMIC VOLUME, באמת כשאני מעביר אותו ל ON, הווליום נהיה גבוה יותר באופן מורגש, אבל עדיין אני צריך להגביר הרבה מאוד את הרסיבר. חוץ מזה, אני אוהב שהרסיבר, חוץ מהכיול של Audessey, לא מתערב לי בסאונד. אני מתאר לעצמי שגם באונקיו לא בחרתי באופציה כזו.
mulder, הווליום במחשב על 100%, אבל זה לא משנה, אני מזרים דרך כבל HDMI תכני DD ו DTS דרך WASAPI, כך שהווליום במחשב לא משפיע באמת על גובה הסאונד. לגבי הגדות הכיול, אחרי כיול ה Audessey הרסיבר הנמיך את הרמקולים, אבל רסיבר האונקיו הנמיך את הרמקולים באותו מספר db כמו שהנמיך ה DENON.
קצת מבאס אותי העניין הזה, אפילו חשבתי לבקש מאמזון להחזיר אותו.
- Amir64
-
- גורו

ברסיבר מכוייל, כשאתה על 0dB, אתה מקבל תפוקה של 85dB SPL בנקודת הישיבה (היכן שהוצב המיקרופון)
זה חזק, תנסה לעלות לשם ותראה.
תגביר עד 18+, שזה אומר 103dB, ותקבל ממש רעש מחריש אוזניים.
אם אתה מצליח לעשות את זה ולהשאר בחדר, אולי באמת משהו לא בסדר.
ברסיבר הקודם שמעת באיזור ה- 40-45% של הסקאלה.
גם מאוד יכול להיות שכשהיית מגיע לאיזור ה- 75-80%, הרסיבר כבר היה מחנק ומגיע לעיוותים לא נורמאליים.
אמרתי לך שגם אני לרוב שומע סרטים באיזור ה- 15dB-.
אצלי הווליום ברסיבר מגיע עד 12dB+,
והרסיבר שלי הרבה הרבה יותר חזק משלך.
אני אומר לך שאתה יכול להיות רגוע, ולהנות.
חבל שאתה מחפש בעיות היכן שאין.
זה חזק, תנסה לעלות לשם ותראה.
תגביר עד 18+, שזה אומר 103dB, ותקבל ממש רעש מחריש אוזניים.
אם אתה מצליח לעשות את זה ולהשאר בחדר, אולי באמת משהו לא בסדר.
ברסיבר הקודם שמעת באיזור ה- 40-45% של הסקאלה.
גם מאוד יכול להיות שכשהיית מגיע לאיזור ה- 75-80%, הרסיבר כבר היה מחנק ומגיע לעיוותים לא נורמאליים.
אמרתי לך שגם אני לרוב שומע סרטים באיזור ה- 15dB-.
אצלי הווליום ברסיבר מגיע עד 12dB+,
והרסיבר שלי הרבה הרבה יותר חזק משלך.
אני אומר לך שאתה יכול להיות רגוע, ולהנות.
חבל שאתה מחפש בעיות היכן שאין.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
משהו לא הגיוני פה, אולי יש לזה מצב לילה או משהו דומה שמוריד ווליום?
אם הייתה בעיה בערוץ אחד עוד מתקבל על הדעת אבל שכל ההגברה נדפקה? נדיר. ולא יכול להיות שהוא חלש יותר מרסיבר ישן.
כשאתה מנגן משהו אתה רואה שהרסיבר עושה את הפענוח?
יש לך אפשרות לחבר נגן חיצוני ולוודא שהוא על 100% ווליום?
אם הייתה בעיה בערוץ אחד עוד מתקבל על הדעת אבל שכל ההגברה נדפקה? נדיר. ולא יכול להיות שהוא חלש יותר מרסיבר ישן.
כשאתה מנגן משהו אתה רואה שהרסיבר עושה את הפענוח?
יש לך אפשרות לחבר נגן חיצוני ולוודא שהוא על 100% ווליום?
@mulder
דווקא אם לא יהיה פיענוח הוא יקבל ווליום גבוה יותר מאשר אם יהיה DTS-HD למשל, מכיוון שטווח הצלילים מוגבל יותר וכולם נדחסים בתוך פס רוחב קטן יותר. בפורמט לא דחוס כמו DTS-HD הוא יוכל להגביר הרבה יותר מאשר ב-PCM או AC3.
אני לא מכיר רסיברים של דנון מבחינת הגדרות אבל נשמע לי פשוט כאילו זה הווליום של הרסיבר? אגב לי יש רסיבר ישן של ימאהה RXV-471 וגם אצלי בשביל להרגיש ווליום רציני אני צריך להרים לאיזור ה 15db- אם זה משנה משהו...
דווקא אם לא יהיה פיענוח הוא יקבל ווליום גבוה יותר מאשר אם יהיה DTS-HD למשל, מכיוון שטווח הצלילים מוגבל יותר וכולם נדחסים בתוך פס רוחב קטן יותר. בפורמט לא דחוס כמו DTS-HD הוא יוכל להגביר הרבה יותר מאשר ב-PCM או AC3.
אני לא מכיר רסיברים של דנון מבחינת הגדרות אבל נשמע לי פשוט כאילו זה הווליום של הרסיבר? אגב לי יש רסיבר ישן של ימאהה RXV-471 וגם אצלי בשביל להרגיש ווליום רציני אני צריך להרים לאיזור ה 15db- אם זה משנה משהו...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
בפסקה הראשונה - אין קשר. אגב ההבדל השמיע בין PCM לקידוד HD הוא זניח. אבל כן ציינתי את זה כי אצלי למשל אם קובץ הוא PCM אז הנגן במחשב שולט בווליום. אם הווליום בתוכנת הנגן נמוך הרסיבר יכול להיות גם על 90% ווליום ולא ישמעו.Zachn כתב:@mulder
אני לא מכיר רסיברים של דנון מבחינת הגדרות אבל נשמע לי פשוט כאילו זה הווליום של הרסיבר? אגב לי יש רסיבר ישן של ימאהה RXV-471 וגם אצלי בשביל להרגיש ווליום רציני אני צריך להרים לאיזור ה 15db- אם זה משנה משהו......
יש לי דנון, אני לא חושב שיש אפשרות להגביל לו את הווליום בצורה מסוימת אבל אולי כדאי שיבדוק את זה אצלו בהגדרות הרסיבר כדי לוודא.
אצלי דווקא זה אחרת, כשאני שומע תכנים בדולבי למשל על מינוס 20 הווליום הרבה יותר חזק מאשר תכנים של DTS באותו ווליום. בזמנו קראתי על זה כי הרגשתי שהווליום ב DTS-HD חלש ונאמר שזה בגלל שפס הרוחב של הפסקול הרבה יותר רחב בפורמטים לא דחוסים ומאפשר לך להגביר הרבה יותר מבלי לשמוע צרימה באוזן ועדיין לקבל סאונד איכותי הרבה יותר. מניח שזה הגיוני כי דולבי זה 700 קיי לשניה מול DTS שמתחיל ב 1500 ומגיע גם עד ל 5000 ב DTS-HD.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
יכול להיות שבכיול הווליום היה גבוה והתוצאה של הכיול הנחיתה את כל הרמקולים?
אם יש לך בתוצאת הכיול הנחתה של כל הרמקולים זה יוביל להגברה ביתר כדי להגיע לעוצמה שאתה רוצה
מה היו תוצאות הכיול שלך?
אם יש לך בתוצאת הכיול הנחתה של כל הרמקולים זה יוביל להגברה ביתר כדי להגיע לעוצמה שאתה רוצה
מה היו תוצאות הכיול שלך?
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
@adidas1
בשביל שתקבל עוד תובנה, אם אני רוצה לשמוע חזק מאוד, אז כן אני יגיע ל -15.(:
ברגיל -20, ועדיין שומעים בעוצמה ( זה לגביי הקולנוע).
בסטריאו, 2.0, חופשי אני מגי ל -10 ברגיל שומעים חזק, למשל קבצי (flac).
הזרמות מיטיוב וכאלה גם -10 עד 0db.
בשביל שתקבל עוד תובנה, אם אני רוצה לשמוע חזק מאוד, אז כן אני יגיע ל -15.(:
ברגיל -20, ועדיין שומעים בעוצמה ( זה לגביי הקולנוע).
בסטריאו, 2.0, חופשי אני מגי ל -10 ברגיל שומעים חזק, למשל קבצי (flac).
הזרמות מיטיוב וכאלה גם -10 עד 0db.
-
adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

gal-cohen, לא, אני לא על מצב PURE.
FastandFurious, תודה. אולי אני פשוט צריך להתרגל להבדל בין האונקיו הקודם שלי לבין הדנון הנוכחי. הסתכלתי על ה SPEC של שניהם, לשניהם יש אותה עוצמה בשני ערוצים, באזור ה 90W.
FastandFurious, תודה. אולי אני פשוט צריך להתרגל להבדל בין האונקיו הקודם שלי לבין הדנון הנוכחי. הסתכלתי על ה SPEC של שניהם, לשניהם יש אותה עוצמה בשני ערוצים, באזור ה 90W.