רמקול הורן אל מול טוויטר:

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
מאירקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

למי שמכיר, מה היתרון/חיסרון של רמקול שופרי אל מול טוויטר? ברור שישנם סוגי טוויטרים שונים, אך האם יש יתרון /חיסרון לשופרי בסטיראו ביתי?
:mrgreen:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תלוי ביישום.
אין חוקים.
אני למשל, לא אהבתי אף יישום שכזה...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #3 

היתרון במקרים מסויימים שאפשר לכוון את הטויטר לכיוון השומע,בחלק מהטויטרים האלו צורתם גם מבטיחה פיזור גדול יותר בחדר,היות וHF הם דיירקטים יחסית ל LF.
לא יצא לי לשמוע ממש HI END כאלה איכותים אבל ממה ששמעתי- לא אהבתי זה קצת צווחני וכמו כן הרעיון התאורטי של פיזור רחב יותר פוגע משמעותי באימג'.
על סמך איזה וורפידל ששמעתי פעם.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #4 

צפיד,
ממה שאני יודע ושמעתי דווקא להיפך, טוויטרי שופר מקבלים פיזור עוד יותר צר מאשר למשל INVERTED DOME.....
About.me

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

מרטין,

הוא השווה בין רמקול שופרי לבין טויטר ,מכאן הסקתי שאולי הוא מתכוון לטוייטר שופרי.
ולכך התכוונתי.

אבל בכל מקרה ,מצאתי לינק די טוב שיוכל לעזור לבחור.
http://en.wikipedia.org/wiki/Horn_speak ... ic_designs

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

שני השקל שלי בעניין:

היו ברשותי שני רמקולים בעלי שופר- הקליפש הרצפתיים הענקיים זצ"ל, ועד די לאחרונה טריאנגל מדפיים (כן, כן, יש להם שופרות בטוייטר, אם כי מינימליים מאוד).
בקליפש, כל שופר היה מלמיליאן (רגרסיה קלה שלי לשנות השמונים ברשותכם). היו לזה תוצאות חיוביות ושליליות. בצד החיובי, היה הצליל (לטעמי כמובן; לחלק ניכר מהחברים כאן זה צד שלילי). הצליל היה "ענק" (ולכן גם פחות ראליסטי), אבל תודות לשופרות- גם מפורט וברור ביותר. הבאס, נמוך ככל שיהיה ובתנאים אקוסטיים לוקים מאוד, מעולם לא מנע מהפירוט בגבוהים לבוא לכדי ביטוי. ליד הקליפש, כל רמקול נשמע לי או עמום מידי או קצת צרחני (כן, כן, צרחני- במקרים של רמקולים בהירים שלא אוזנו בנפח ובאס כמו שהתרגלתי, בעיקר מדפיים). לסרטים הוא היה פשוט מעולה. למוזיקה- תלוי לאיזו. שוב, תודות לשופר- היה לו אפקט "וויפלאש" אדיר במיוחד בקטעי תיפוף שמעולם לא הצלחתי לשחזר בשום רמקול אחר שהאזנתי לו. מין "פאצ" כזה שעובר דרך המאזין. עוד תודות לשופר- פירוט (ואף פירוט יתר). תחושה שלא מפספסים אף חריקת אצבעות על מיתרים, למשל. ריאליסטי? לא; מאידך, אף אחד גם לא מאזין לשפופרות משום שהוא חושב שהן יותר נאמנות למקור.
בצד השלילי- אימג'. כמעט ואין. המקסימום שהיה הוא סנטר אימג' שאמנם היה ברור (וקידמי), אבל נעלם ברגע שמזיזים את הראש, והוגבל בת'כלס לקולות אנושיים בלבד או דברים דומים. חוץ מזה, לא היה אימג'. שומעים את הרמקול עובד כמעט כל הזמן. ואין לי ספק שזה באשמת השופר.

בטריאנגל, רמקול הרבה יותר "אודיופילי", היו שופרות שונים בתכלית והרבה יותר קטנים. מבחינת אימג' לא היתה שום בעיה- היה אימג' מצויין (אולי גם *תודות* לשופרות המיוחדים שלו?). מבחינת אופי צליל, ניתן היה לחוש שהוא שופרי במקצת. מפורט מאוד, פתוח וברור, ובהחלט לא חביב על כולם. אבל לא בקיצוניות של הקליפש. מה שכן, כמו בקליפש, גם בהעמדה עם הגב לקיר ובתנאים אקוסטיים לוקים, שום דבר מהגבוהים לא אבד או הואפל ע"י הבאס והמיד- באס.

מה שכן, בשני אלו יש שופרות אך ורק בטוויטר, ונראה לי שגם ברוב הרמקולים בעלי השופר. אין לי מושג מה קורה ברמקולים כדוגמת אוואנגארד שם הכל מוברג לשופרות (בטריו).

בכל אופן, מניסיוני בעניין, אהבתי את הרעיון ואת יישומו, ובעתיד, בהתחשב בתקציב ובאפשרויות, אני מתכוון לתת לזה עוד ניסיון.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

logankungfu כתב:שני השקל שלי בעניין:

היו ברשותי שני רמקולים בעלי שופר- הקליפש הרצפתיים הענקיים זצ"ל, ועד די לאחרונה טריאנגל מדפיים (כן, כן, יש להם שופרות בטוייטר, אם כי מינימליים מאוד).
בקליפש, כל שופר היה מלמיליאן (רגרסיה קלה שלי לשנות השמונים ברשותכם). היו לזה תוצאות חיוביות ושליליות. בצד החיובי, היה הצליל (לטעמי כמובן; לחלק ניכר מהחברים כאן זה צד שלילי). הצליל היה "ענק" (ולכן גם פחות ראליסטי), אבל תודות לשופרות- גם מפורט וברור ביותר. הבאס, נמוך ככל שיהיה ובתנאים אקוסטיים לוקים מאוד, מעולם לא מנע מהפירוט בגבוהים לבוא לכדי ביטוי. ליד הקליפש, כל רמקול נשמע לי או עמום מידי או קצת צרחני (כן, כן, צרחני- במקרים של רמקולים בהירים שלא אוזנו בנפח ובאס כמו שהתרגלתי, בעיקר מדפיים). לסרטים הוא היה פשוט מעולה. למוזיקה- תלוי לאיזו. שוב, תודות לשופר- היה לו אפקט "וויפלאש" אדיר במיוחד בקטעי תיפוף שמעולם לא הצלחתי לשחזר בשום רמקול אחר שהאזנתי לו. מין "פאצ" כזה שעובר דרך המאזין. עוד תודות לשופר- פירוט (ואף פירוט יתר). תחושה שלא מפספסים אף חריקת אצבעות על מיתרים, למשל. ריאליסטי? לא; מאידך, אף אחד גם לא מאזין לשפופרות משום שהוא חושב שהן יותר נאמנות למקור.
בצד השלילי- אימג'. כמעט ואין. המקסימום שהיה הוא סנטר אימג' שאמנם היה ברור (וקידמי), אבל נעלם ברגע שמזיזים את הראש, והוגבל בת'כלס לקולות אנושיים בלבד או דברים דומים. חוץ מזה, לא היה אימג'. שומעים את הרמקול עובד כמעט כל הזמן. ואין לי ספק שזה באשמת השופר.

בטריאנגל, רמקול הרבה יותר "אודיופילי", היו שופרות שונים בתכלית והרבה יותר קטנים. מבחינת אימג' לא היתה שום בעיה- היה אימג' מצויין (אולי גם *תודות* לשופרות המיוחדים שלו?). מבחינת אופי צליל, ניתן היה לחוש שהוא שופרי במקצת. מפורט מאוד, פתוח וברור, ובהחלט לא חביב על כולם. אבל לא בקיצוניות של הקליפש. מה שכן, כמו בקליפש, גם בהעמדה עם הגב לקיר ובתנאים אקוסטיים לוקים, שום דבר מהגבוהים לא אבד או הואפל ע"י הבאס והמיד- באס.

מה שכן, בשני אלו יש שופרות אך ורק בטוויטר, ונראה לי שגם ברוב הרמקולים בעלי השופר. אין לי מושג מה קורה ברמקולים כדוגמת אוואנגארד שם הכל מוברג לשופרות (בטריו).

בכל אופן, מניסיוני בעניין, אהבתי את הרעיון ואת יישומו, ובעתיד, בהתחשב בתקציב ובאפשרויות, אני מתכוון לתת לזה עוד ניסיון.
...
ובא לציון גואל

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #8 

רמקול שופרי על קצה הקרחון עובד כמו כשאנחנו צועקים למישהו עם ידיים על הפה על
מנת שישמעו אותנו מרחוק. הוא בעצם מרכז את הסאונד לזווית פיזור מעט קטנה יותר
וככה מעלה את הנצילות, מוריד את אחוזי העיוות ומשפר את התדרים הנמוכים של
הטוויטר - כל זה בתאוריה.
מבחינת הבדלים בסאונד, מדובר על הבדלים כמו בין כל רמקול ורמקול. יש מיליון דרכים
לעשות את זה. בסופו של יום השאלה היא מה אהבנו יותר.
היתרונות של שופרים זה אגב מה, שהופך אותם למאד נפוצים בעולם הפרו אודיו, בו
מאד חשוב לשמור על SPL גבוה ודיסטורשן נמוך. אבל שוב, יש ויש.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #9 

איתי,

לגבי המשפט האחרון שלך, אז החלק השני שלו אני לא ממש מסכים.
SPL גבוה? כן, זה נקרא הגברה אקוסטית.
דיסטורשיין (עיוותים) נמוכים? - לא ממש, כל שופר ידוע בצבע שלו. וזה כמעט בלתי נמנע.
About.me

HazooM
כתב
כתב

שליחה #10 

דווקא עיוותים נמוכים נחשב לאחד היתרונות של שופרים. אחת הסיבות שברמקולים
שמשתמשים בדרייבר פול ריינג' נוסח lowther עובדים בעיקר בתיבות שופר - בגלל
ההגברה האקוסטית של השופר הרמקול יכול לתת פחות מהלך מכני ועל ידי כך
לשמור על לניאריות ועיוותים יותר נמוכים. זו סתם דוגמא.
אני כן מסכים ששופרים מייצרים רזוננסים מסויימים (תלוי בשופר) שאכן מוסיפים צבע.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #11 

אנחנו מדברים על עיוותים שונים. :)

אתה מדבר על עיוותים שנוצרים מהדרייבר ואני מדבר על עיוות כללי (מה שתכלס מגיע לאוזן שלי).
נכון שאם יש לך הגברה אקוסטית, ניתן תיאורטית להתשמש בדרייבר קטן יותר עם מהלך קטן יותר, אבל כמו שאמרת, השופר עצמו מוסיף "צבע" ומילה אחרת ל"צבע" זה - עיוות.
About.me

HazooM
כתב
כתב

שליחה #12 

חיפשתי מאמרים פשוטים שקצת יפרטו על הנושא, אבל התייאשתי בדרך :?

מתן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 734
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #13 

אני לא מכיר אנשים שאוהבים את ההורן....
למה לא מפסיקים עם זה??
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #14 

אולי מפני שמקבלי ההחלטות בקליפש, טראינגל וגם באוואנגארד בע"מ כן מכירים? :roll:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #15 

מתן,
אתה כן מכיר ואפילו כמה וכמה....

יש המון בעלי קליפש באתר, כולל אחד ממנהליו (חיים).
יש אנשים שחושבים שאוונטגארד זה אחד הרמקולים הטובים בייקום (Eyal_W למשל).
יש המון אנשים שאוהבים טריאנגל (כולל זה שכתב לפני).

שאמשיך ?
About.me

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

להורנים יש בעיה אחת.
חייבים לדעת לתכנן אותם מושלם.
אם השופר לא נכון אז יהיה עיוות והפיזור לא יהיה נכון.

בשופרים בעיקר משתמשים בהגברת חוץ וכמו כן לטוויטרים .
אני אישית חלק אהבתי וחלק לא.

זה מאוד תלוי גם ביחידה שמאחורי השופר עצמו. לי אישית יש בחדר מחכים להתקנה שני טוויטרי שופר של ESS ישנים שאני רוצה לשים ברכב.
אותם מאוד אהבתי .

אני לא חושה שיש יתרון/חסרון לתצורה זו או אחרת. יש אך ורק יתרון/חסרון מול האוזן שמקשיבה להם. יש כאלו שיאהבו וכאלו שלא.

אני למשל לא סובל ככ את הטוויטר של פוקאל הINVERTED , אפילו שבווילסון הוא נשמע מעולה.
אני פחות אוהב כיפות מטיטניום אבל מאלומניום או אלומניום מגנזיום זה נהדר.

AND SO ON...

יש חשיבות רבה איך חתכו אותו , לאיזה וופר הוא משודך (זה בא עם צ'יפס הוופר?) באיזו תיבה, וכו..

arama-audio
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 232

שליחה #17 

כמו שכתב קודמי ,את ההורנים חייבים לדעת לתכנן אותם מושלם ,ואחרי תיכנון שכזה (ויש כמה כאלה , אך הם מאד יקרים) ועם מגבר שפורפרות Single Ended איכותי בלבד , התוצאה
שתושג מרמקול כזה היא לא פחות ממדהימה וברף אחד ויותר מעל לטוויטר הסופט דום הקונבנציונאלי.

לדעתי ,הבעייה היחידה במקרה הזה הוא המחיר, נקודה! . ושוב מפאת עיסוקי בתחום ניבצר ממני להרחיב בנושא.

אמיר ארמה
אמיר ארמה יבואן "ארמה אודיו" www.arama-audio.com

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #18 

ולמרות עיסוקך, עדיין הבעת דיעה אישית פה....
אנא הימנע מזה להבא.
About.me

arama-audio
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 232

שליחה #19 

מרטין , אני מודע לחוקים ולכן אם אתה שם לב אני משתדל מאד להיות עניני.
בהרבה מקרים אני יכול להוסיף ולתרום לדיונים אך מפאת העסוק בתחום אנני מגיב.
אמיר ארמה יבואן "ארמה אודיו" www.arama-audio.com

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”