Samsung smartthings vs Vera Edge

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
shlomig פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם

מישהו שמכיר את שני הבקרים יכול לחוות דעה? איזה עדיף לתפעול z-wave? איזה נחשב "חכם" יותר?

moshearviv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

יש לי את שניהם

שליחה #2 

הממשק של הוורה מעפן ונראה אילו נתקע בזמן מלפני 20 שנה
הסמארטטינגס עם ממשק יותר מתקדם

הוורה מזהה בקלות את כל הרכיבים של פיבארו
בסמארטטינגס לא כולם מזוהים. חלקם מזוהים אבל בשם אחר או בצורה קצת שונה לדומה הרכיב של התריסים יזוהה כדימר ...

בכללי חוץ ממשק הסמארטטינגס די מבאס בגלל שהוא לא שולט טוב על רכיבים של הפיבארו

יש קהילה מפתחת די גדולה שכותבת קבצים לרכיבים אבל זה לא מוגמר לגמרי

תשאל עוד מעבר לזה ואשמח לענות

האמת היא שעוד לא גיבשתי דעה סופית לגבי שניהם עד שהצלחתי להשיג את הסמארטטינגס יצא לי המיץ ובסוף הוא לא הביא איתו בשורה כל כך גדולה ושניהם דורשים לא מעט התעסקות פנימית עם תכנות במידה ותרצה לעשות דברים קצת יותר מורכבים מאשר שליטה מרחוק...

אם הייתי מוצא תוכנה טובה לוורה הייתי שוקל לחזור אליה

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

יש עוד מלא קונטרולרים חוץ משני אלה

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #4 

כל הבקרים יחסית מורכבים עדיין... המתקדמים יותר (פיבארו, HOME SEER ) - עולים לא מעט בכלל.... 300 -500 EUR .
יש הרבה אופציות עם תוכנות מתקדמות יותר או פחות , עם מחלות וקשיים - כל אחת עם הסוג שלה.

זה מאוד נושא של טעם אישי ויכולת אישית.

מבחינת ממשק - הורה - ממשק הווב לא הכי טוב אמנם, אבל יש תוכנות נוספות - אני עובד עם IMPERIHOME שנותן לי שליטה מעולה מהטלפון הנייד, עולה 29 ש"ח רשיון מלא.

דרך אגב - ורה הוציאו תכנה חדשה לחלונות 10 שנראית כבר קצת יותר נקיה ועובדת מהר ויפה.

אני בחרתי ורה, אבל אני מודה שאני לא אובייקטיבי....
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #5 

לדעתי היתרון הכי גדול של וורה זה ההתממשקות מבחוץ...
וורה נותנת עבודה מרחוק עם REST API הכי טוב שאני מכיר (למעט אולי openhab), מה שגורם לכך שיש הרבה שתממשקים איתה, ומי שלא אפשר יחסית בקלות לשדך ביניהם.
אם בחרת smartthings אתה נעול איתו, ולא יכול לעבוד איתו במקביל ל-openhab לדוג'.
מה שאין כן בוורה, אפשר לעבוד איתו ב-openhab...

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #6 

ahiel כתב:לדעתי היתרון הכי גדול של וורה זה ההתממשקות מבחוץ...
וורה נותנת עבודה מרחוק עם REST API הכי טוב שאני מכיר (למעט אולי openhab), מה שגורם לכך שיש הרבה שתממשקים איתה, ומי שלא אפשר יחסית בקלות לשדך ביניהם.
אם בחרת smartthings אתה נעול איתו, ולא יכול לעבוד איתו במקביל ל-openhab לדוג'.
מה שאין כן בוורה, אפשר לעבוד איתו ב-openhab...
...
·לדעת היתרון הגדול של ורה זה שהם יודעים לעבוד עם הכי הרבה מודולים \ רכיבים \ מוצרים צד ג.
תראה טבלה של מוצרים שמתממשקים לבקרי בית חכם
כל המוצרים שאני הבאתי מחו"ל (אירופה, סין...) כולם שאלו איזה בקר יש לי - ברגע שאמרתי "ורה " אמרו אהה... אוקיי... ושלחו בלי בעיות מוצר שעובד עם הבקר שלי.

ייקח לשחקנים "אחרים" עוד כמה שנים טובות לצבור תאימות מול כל כל הרבה פתרונות של כל השחקנים בשוק.
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

ras81
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

אני עברתי מהורה לZIPATILE ואני מאוד מרוצה.
ממשק מאוד נוח וזיהוי מהיר ואוטו' של הרכיבים ותמיכה בהרבה טכנולוגיות (כמו הורה פלוס)

ממליץ לבחון את האפשרות הזאת

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #8 

השאלה היא לא למי יש רשימת "מוצרים נתמכים" ארוכה יותר, השאלה היא מה אתה רוצה לעשות אצלך בבית.
SmartThings תומכת מבחינתי בכל מה שאני צריך, בשילוב עם harmony hub אני יכול לעשות איתה כמעט כל מה שאני רוצה. יש התממשקות לכל המערכות הפופולריות שרוב האנשים קונים (למשל פיליפס יו, אמזון אקו, גוגל הום..)...
ונכון שלמשל המודל תריס של פיברו מזוהה בתור דימר, אבל מה זה משנה? יש לו פתוח וסגור וכל אחד מהאחוזים בדרך - הוא עובד בצורה מלאה..

הממשק של ה-vera מזעזע מבחינתי. כל המערכת פשוט לא מלוטשת ולא נראה שלמישהו שם אכפת מחווית המשתמש. התראות הפוש למשל נראות כאילו הן קוד debugging ולא כמו משהו שהיית נותן לאדם הפשוט מהרחוב.

יש עוד לא מעט מערכות ולכל אחת יש את היתרונות והחסרונות שלה. היתרון הוא שרוב המערכות תומכות באותם רכיבים אז אתה תמיד יכול להחליף hub אם אתה רוצה בלי להצטרך להחליף גם את כל החישנים והמודולים..

raoul
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #9 

איפה בכלל קונים SMARTTHINGS HUB בתדר האירופאי?
כמה עולה?

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #10 

זה לא פשוט...
אני קניתי דרך currys.co.uk, שלא שולחים לארץ ואפילו לא מאפשרים להזמין מהארץ, אז עשיתי הזמנה בסגנון "קנו עבורי" של buy2usa עם forwardvia.com (נקרא אצלהם Shop4me).

החוויה של forwardvia היתה לא הכי חיובית, המחשבון באתר שלהם לא נכון (במקום 15 פאונד משלוח זה עלה 40 פאונד), הכל מתנהל ידני כזה ומרגיש פישי.. אבל בסופו של דבר זה הגיע.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #11 

raoul כתב:איפה בכלל קונים SMARTTHINGS HUB בתדר האירופאי?
כמה עולה?
...
· אני הזמנתי באמאזון אנגליה.
זה היה בבלאק פריידי אז המחיר לא רלוונטי לעכשיו.
שים לב שלפעמים הוא אומר שהמכשיר לא נשלח לארץ, אבל כשמוסיפים לעגלה ומנסים לשלוח הוא מאפשר.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”