מה מומלץ היום ב Codecs?
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
פעם הייתי משתמש ב FFDShow והיה סבבה. עכשיו אני מתקין מחשב חדש ותוהה אם זה עדיין טוב.
לניגון פשוט של וידאו אני משתמש ב MPC-HC וזה לא צריך קודקים חיצוניים, אבל נניח אם אני רוצה לתקן כתוביות ב Subtitle Workshop זה לא עובד בלי שיהיה קודק מותקן על המחשב. אני מניח שאני צריך לכל הפחות ל X264 ול H265 כדי להתמודד עם הסרטים שנפוצים היום, לא?
בקיצור - מה כדאי לי להתקין על המחשב החדש כיום?
לניגון פשוט של וידאו אני משתמש ב MPC-HC וזה לא צריך קודקים חיצוניים, אבל נניח אם אני רוצה לתקן כתוביות ב Subtitle Workshop זה לא עובד בלי שיהיה קודק מותקן על המחשב. אני מניח שאני צריך לכל הפחות ל X264 ול H265 כדי להתמודד עם הסרטים שנפוצים היום, לא?
בקיצור - מה כדאי לי להתקין על המחשב החדש כיום?
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

שוב, אני מדבר על למשל לתקן כתוביות עם Subtitle Workshop. ניסיתי והוא לא מוכן לנגן לי סרט דרך התוכנה הזאת שם, אני מניח שבגלל שחסר לו קודקים. סתם ככה לראות סרט אין לי בעיה עם MPC-HC או קודי.mp3lll כתב:כלום, רק MPC-HC.
לא צריך קודק חיצוני לשימוש כתוביות עם MPC-HC.
בכללי עדיף לנגן עם קודי נוח יותר....
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
למה אתה בכלל מתקן כתוביות? ולאיזה פורמט זה זורק לך את הקובץ בסיום?
אני פשוט באמת לא מצליח להבין מה הקשר בין הדברים, אשמח אם תסביר את עצמך..
אני פשוט באמת לא מצליח להבין מה הקשר בין הדברים, אשמח אם תסביר את עצמך..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

לפעמים אני מוריד סרט והכתוביות הקיימות לא מתאימות לו בדיוק וצריך להזיז אותן טיפה. אז אני משתמש ב Subtitle Workshop ומתקן את הכתוביות שיתאימו לי לגרסא שהורדתי. זה משאיר את זה בפורמט srt, רק מתקן את הזמנים.
אז בניגוד לקודי/MPC-HC שכוללים כבר את הקודקים של עצמם, התוכנה הזאת כן בונה על הקודקים של ווינדוז ולכן צריכה שהקודקים הנכונים יהיו מותקנים.
אז בניגוד לקודי/MPC-HC שכוללים כבר את הקודקים של עצמם, התוכנה הזאת כן בונה על הקודקים של ווינדוז ולכן צריכה שהקודקים הנכונים יהיו מותקנים.
נגן עם קודי, ותזיז בתוכנה את הכתוביות
אנשי הקודי היקרים,
עדיין קיימים אנשים פרימיטיביים שמורידים טורנטים וצופים ישירות מהמחשב.
אני למשל עדיין עם מדיה פורטל
ויש כמה פריקים שלא בא להם להתחיל לסנכרן כתוביות בזמן צפייה, והם מעדיפים לסנכרן אותן מראש.
ובנוסף, יש גם מתרגמים.
(תתפלאו, הקודי לא מתרגם בעצמו, אנשים עושים את זה)
והם זקוקים ל-SW.
אז בחייאת חברים, הבנאדם שאל שאלה והתשובות שלכם לא רלוונטיות לשאלה שלו.
עדיין קיימים אנשים פרימיטיביים שמורידים טורנטים וצופים ישירות מהמחשב.
אני למשל עדיין עם מדיה פורטל
ויש כמה פריקים שלא בא להם להתחיל לסנכרן כתוביות בזמן צפייה, והם מעדיפים לסנכרן אותן מראש.
ובנוסף, יש גם מתרגמים.
(תתפלאו, הקודי לא מתרגם בעצמו, אנשים עושים את זה)
והם זקוקים ל-SW.
אז בחייאת חברים, הבנאדם שאל שאלה והתשובות שלכם לא רלוונטיות לשאלה שלו.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אני עובד עם Subtitle Edit
כל הסרטים עובדים, לא מותקן אף קודק. (הוא משתמש בנגן VLC)
@mp3lll
יצא לי כמה פעמים שגירסת סדרה שאני מוריד שודרה באיזור אחר מזה שעבורו עשו את הכתוביות,
ואז לפעמים בגלל הבדלים במבנה הפרק צריך לתקן את הכתוביות.
בגירסה אחת יש "בפרקים הקודמים"... בגירסה שעבורה נעשה התרגום אין.
בגירסה אחת סרטון הפתיחה של פרק מנוגן מייד בהתחלה
בגירסה שעבורה נעשה התרגום סרטון הפתיחה מופיע 3 דקות לאחר תחילת הפרק.
כל הסרטים עובדים, לא מותקן אף קודק. (הוא משתמש בנגן VLC)
@mp3lll
יצא לי כמה פעמים שגירסת סדרה שאני מוריד שודרה באיזור אחר מזה שעבורו עשו את הכתוביות,
ואז לפעמים בגלל הבדלים במבנה הפרק צריך לתקן את הכתוביות.
בגירסה אחת יש "בפרקים הקודמים"... בגירסה שעבורה נעשה התרגום אין.
בגירסה אחת סרטון הפתיחה של פרק מנוגן מייד בהתחלה
בגירסה שעבורה נעשה התרגום סרטון הפתיחה מופיע 3 דקות לאחר תחילת הפרק.
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
כביכול SHARK007 עד היום הכי מומלצים. בעניין כתוביות, לי אין בעיה אם אנגלית.. אז לא משנה לי אם יש בכלל כתוביות, מה שכן, אני גם מאותם אנשים שמורידים את התוכן בטורנטים, לא יצה לי ממש להשוות האמת האם יש הבדל כלשהו בין סטרימינג, לבין BDRIP או BDREMUX,
אבל כל אחד והבחירה שלו תכלס.. למי שיש רוחב פס מספיק רחב, אני מאמין שזה סך הכל חוסך זמן לאנשים, מצד שני, הורדה מטורנט גם לא לוקחת כלכך הרבה זמן, אני בכלל לפעמים תופס את עצמי, רואה סרט ב YES VOD..
אבל כל אחד והבחירה שלו תכלס.. למי שיש רוחב פס מספיק רחב, אני מאמין שזה סך הכל חוסך זמן לאנשים, מצד שני, הורדה מטורנט גם לא לוקחת כלכך הרבה זמן, אני בכלל לפעמים תופס את עצמי, רואה סרט ב YES VOD..
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
madVR זה לא קודקים. זה מרנדר וידאו.
הוא עדיין תלוי בקודקים וספליטר שיפרידו את הוידאו/אודיו וישלחו לו את הוידאו לרינדור.
אני משתמש בקודקים המובנים של MPC-HC והם לדעתי LAV. אין קשר בינם לבין madVR. ניתן להשתמש ב- madVR לרינדור הוידאו ואפשר שלא. (הוא טוב בעיקר לאפסקייל איכותי יותר, נניח מ- 720 ומטה ל- 1080 וכו', כמו גם התמודדות טובה יותר עם בנדינג מאיכות נמוכה של וידאו וכו'). ה- madVR כמעט ולא מורגש במידה ומראש מנגנים תכנים איכותיים. הוא כן עוזר (והרבה) עם תכנים באיכות בינונית ומטה.
בכל מקרה, גם אני OLD SCHOOL וגם אני לא משתמש בקודי. פשוט כי אין לי בו צורך. הממשק לא מעניין אותי - מעניין אותי רק לעשות דאבל קליק על הקובץ ולצפות בסרט. לא אכפת לי מכל המסביב שיש לקודי להציע.
פה ושם באמת יוצא לי להתקל בכתוביות שהסנכרון שלהן לא תואם לסרט. ב- 95% מהמקרים האלה אני פשוט מנסה להוריד גרסא אחרת (לפעמים צריך לנסות שתיים שלוש אחרות) וזה בדרך כלל עובד פיקס. אם גם זה לא עובד, אז פשוט אני מתקן ידנית תוך כדי צפייה (יש קיצור דרך עם אחד מכפתורי ה- F) וזה "מבזבז" לי בדיוק 10 שניות של התעסקות כדי לעשות את תיקון הסנכרון. ב- 5% הנותרים קורה מצב שהקצב של הכתוביות שונה מקצב הסרט. זה כבר מאד נדיר כיום (פעם היה קורה לי לא מעט) אבל קורה ממש ממש נדיר. במקרים כאלה אני מנסה (רק במקרה שהסרט ממש חשוב לי ורק במידה בה אני לא יכול לוותר על כתוביות - נניח שפה שונה מאנגלית או מבטא מאד בעייתי להבנה) לתקן אותן עם האתר הזה:
http://subshifter.bitsnbites.eu/
יש בו גם תיקון סנכרון פשוט שסה"כ מוסיף או מחסיר תזמון כדי לתאם חותמת הזמן בו מופיעות הכתוביות וגם תיקון לינארי בו קצב התרגום שונה לגמרי מקצב הסרט (ואז שום קורקציה פשוטה לא תעזור).
אני באמת לא מצליח להבין מה הקשר של Subtitle Workshop כאן. לא מכיר את התכנה. אבל אם היא זורקת בסוף פלט של קובץ SRT אז מה הבעיה פשוט לנגן אותו ב- MPC-HC ? אשמח אם מישהו יסביר למה זה שונה..
הוא עדיין תלוי בקודקים וספליטר שיפרידו את הוידאו/אודיו וישלחו לו את הוידאו לרינדור.
אני משתמש בקודקים המובנים של MPC-HC והם לדעתי LAV. אין קשר בינם לבין madVR. ניתן להשתמש ב- madVR לרינדור הוידאו ואפשר שלא. (הוא טוב בעיקר לאפסקייל איכותי יותר, נניח מ- 720 ומטה ל- 1080 וכו', כמו גם התמודדות טובה יותר עם בנדינג מאיכות נמוכה של וידאו וכו'). ה- madVR כמעט ולא מורגש במידה ומראש מנגנים תכנים איכותיים. הוא כן עוזר (והרבה) עם תכנים באיכות בינונית ומטה.
בכל מקרה, גם אני OLD SCHOOL וגם אני לא משתמש בקודי. פשוט כי אין לי בו צורך. הממשק לא מעניין אותי - מעניין אותי רק לעשות דאבל קליק על הקובץ ולצפות בסרט. לא אכפת לי מכל המסביב שיש לקודי להציע.
פה ושם באמת יוצא לי להתקל בכתוביות שהסנכרון שלהן לא תואם לסרט. ב- 95% מהמקרים האלה אני פשוט מנסה להוריד גרסא אחרת (לפעמים צריך לנסות שתיים שלוש אחרות) וזה בדרך כלל עובד פיקס. אם גם זה לא עובד, אז פשוט אני מתקן ידנית תוך כדי צפייה (יש קיצור דרך עם אחד מכפתורי ה- F) וזה "מבזבז" לי בדיוק 10 שניות של התעסקות כדי לעשות את תיקון הסנכרון. ב- 5% הנותרים קורה מצב שהקצב של הכתוביות שונה מקצב הסרט. זה כבר מאד נדיר כיום (פעם היה קורה לי לא מעט) אבל קורה ממש ממש נדיר. במקרים כאלה אני מנסה (רק במקרה שהסרט ממש חשוב לי ורק במידה בה אני לא יכול לוותר על כתוביות - נניח שפה שונה מאנגלית או מבטא מאד בעייתי להבנה) לתקן אותן עם האתר הזה:
http://subshifter.bitsnbites.eu/
יש בו גם תיקון סנכרון פשוט שסה"כ מוסיף או מחסיר תזמון כדי לתאם חותמת הזמן בו מופיעות הכתוביות וגם תיקון לינארי בו קצב התרגום שונה לגמרי מקצב הסרט (ואז שום קורקציה פשוטה לא תעזור).
אני באמת לא מצליח להבין מה הקשר של Subtitle Workshop כאן. לא מכיר את התכנה. אבל אם היא זורקת בסוף פלט של קובץ SRT אז מה הבעיה פשוט לנגן אותו ב- MPC-HC ? אשמח אם מישהו יסביר למה זה שונה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

כי במהלך העבודה איתה, אם הסרט לא מנגן לך בתוך התוכנה אתה עובד על עיוור. אתה לא יכול לשנות על פי העין ולראות מתי זה בסדר, אלא חייב לצאת כל פעם מהתוכנה ולנגן ב MPC-HC, לראות שלא טוב, לחזור לתקן וחוזר חלילה.אני באמת לא מצליח להבין מה הקשר של Subtitle Workshop כאן. לא מכיר את התכנה. אבל אם היא זורקת בסוף פלט של קובץ SRT אז מה הבעיה פשוט לנגן אותו ב- MPC-HC ? אשמח אם מישהו יסביר למה זה שונה.....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
+1. תוכנה מומלצת ונוחה לכתוביות שלא מצריכה התעסקות עם קודקים.Amir64 כתב:אני עובד עם Subtitle Edit
כל הסרטים עובדים, לא מותקן אף קודק. (הוא משתמש בנגן VLC)...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- multicore
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
·שימוש ב Subtitle Edit יחד עם VLC פוטר אותך מהסיבוכים האלו.psibeast כתב:כי במהלך העבודה איתה, אם הסרט לא מנגן לך בתוך התוכנה אתה עובד על עיוור. אתה לא יכול לשנות על פי העין ולראות מתי זה בסדר, אלא חייב לצאת כל פעם מהתוכנה ולנגן ב MPC-HC, לראות שלא טוב, לחזור לתקן וחוזר חלילה..........
אני באמת לא זוכר מתי פעם אחרונה הייתי צריך להתקין ecoder/decoder איפשהו.