שאלה לגבי SVS PB-1000

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #1 

בשעה טובה קיבלתי את ה PB-1000 החדש מפיוצ'ר (תודה רבה לגיא!) ויש לי כמה שאלות:

1. אני יודע שההשוואה לא נכונה בעליל, אבל מול המורל הישן שלי, וגם מול סאב 10 אינץ' של אומגה אודיו שיש לחבר שלי, מרגיש לי כאילו ל-SVS יש פחות נפח ועוצמה. נגיד בסרטים כשיש יריות אקדח אני פחות מרגיש באס אבל כן בפיצוצים כמובן, לעומת הסאבים שהזכרתי שבהם הייתי מרגיש באס גם ביריות אקדח. אני מניח שזה בגלל שהסאב הרבה יותר מדויק ומנגן באמת באס אמיתי איפה שצריך, אבל רק רציתי לשאול אם האפקט דומה אצל אלה מכם שיש להם סאב של SVS.

2. הסאב יצא מהקופסא עם פאזה מכוונת ל-180 מעלות. ניסיתי לכוון ל-0 ואיבדתי מלא באס, למרות שלפי כל המקורות שקראתי, 0 צריך להיות ברירת המחדל ו-180 צריך להיות בשימוש רק אם הרמקולים מחווטים הפוך. במקרה שלי כל הרמקולים מכוונים נכון אבל הסאב נשמע פי 2 יותר טוב עם פאזה של 180. האם זה תקין והאם כדאי לי להשאיר את זה ככה או לכוון ל-0 לכייל את העוצמה שלו מחדש?

3. קרוסאובר בסאב, כרגע חיברתי את ה-RCA מהרסיבר לכניסת LFE, ואת הכפתור קרוס של הסאב כמובן גם שמתי על LFE. הבנתי שברגע שזה מכוון ככה הקרוס של הסאב מנוטרל לחלוטין והרסיבר שולט בקרוס דרך ההגדרות. האם יש משהו להרוויח מלחבר את ה-RCA לכניסת IN רגילה עם מפצל RCA שנותן +2db בעוצמה או להשאיר את זה ככה? אשמח אם תוכלו להסביר לי יותר לעומק מה המשמעות של זה. גם ברסיבר כשאני משנה את הקרוס מ-40 ל-200, בקושי מרגישים הבדל בעוצמת הבאס/ אפילו אם אני מנטרל את הסאב לגמרי ברסיבר ומשאיר רק את הקדמיים, קשה לשמוע הבדל משמעותי בכמות הבאס, וכשאני מחזיר את הסאב לפעולה שוב הוא נכנס מאוד חלק, לא מרגישים שהוא נכנס אם אתם מבינים את הכוונה. במורל נגיד אם הייתי מנטרל ומחזיר ישר הייתי מרגיש, וגם אם הייתי שם 200 בקרוס הייתי שומע באס נפוח בטירוף, שוב אני מניח שגם כאן זה עניין של איכות ודיוק הבאס?

תודה :)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #2 

תתחדש !! להלו בקצרה:

1. ב- SVS אתה מקבל באס שהוא מדויק מתי שצריך, בניגוד לסאבים אחרים ששם הבאס מרוח ולא ממוקד. אחרי כיול נכון ייקח לך בדיוק יומיים להתרגל לבאס שהוא הרמוני עם הסאונד הכולל. אם ממש יהיה חסר לך, תיתן עוד איזה 2-3 דיציבלים בווליום שלו.

2. אם הסאב מקדימה, כוון פאזה ל-0, ווליום לחצי ואז תריץ כיול. אחרי הכיול - אם עדיין חסר לך תגביר כאמור כמה דציבלים למעלה.
או לחילופין תהפוך את הפאזה. זה מןגד את החוקים, אבל בסוף - מה שנשמע לך הכי נכון וטוב. אולי החלל שלך עובד יותר טוב עם פאזה הפוכה.
במקרה כזה יש חוסר התאמה בין הסאונד מהרמקולים לסאב ולכן זה נשמע לך יותר בשרני.

3. אתה יכול לשים מפצל (אצלי גם שמתי רק בשביל הלוק), זה מרים ב3-4 דציבל את הווליום הכללי שלו אבל זה משחק סכום אפס אחרי הכיול ברסיבר, כך שאתה לא משנה את התוצאה הסופית.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה על התשובה המהירה.

1. כך חשבתי, תודה.

2. הסאב מכוון קדימה והוא בבמה הקדמית, אם אני מכוון ל-0 אני צריך להרים את הווליום של הסאב לאיזור +4db כדי לקבל את אותו אפקט שהייתי מקבל ממנו בווליום של +1db עם הפאזה על 180. זה ממש מוזר לי כי בסאב הקודם שלי הפאזה הייתה על 0 וזה היה נשמע טוב, יותר מזה הוא גם יצא מהקופסא מכוון על 180 אז אולי זו ההגדרה הטובה יותר לסאב הספציפי הזה? בגדול כשהפזאה על 180 הבאס פשוט נשמע טוב ומלא יותר וממלא את החדר בבאס חם וב-0 נשמע אנמי. אתה יכול להסביר בדיוק מה קורה כשמשנים את הפאזה, האם זה אומר שהוופר נכנס פנימה במקום החוצה?

3. הבנתי שהמפצל מגביר את הווליום אבל האם הוא גם משפיע על התדרים? כי רק הכניסה האדומה מסומנת כ-LFE, אדם מפיוצ'ר אמר לי שאם אחבר מפצל אפסיד חלק מהתדרים שמוקדשים לכניסת ה-LFE. אשמח לעוד קצת מידע על זה

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6642
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #4 

Zachn כתב:
הבנתי שהמפצל מגביר את הווליום אבל האם הוא גם משפיע על התדרים?
כי רק הכניסה האדומה מסומנת כ-LFE, אדם מפיוצ'ר אמר לי שאם אחבר מפצל אפסיד חלק מהתדרים שמוקדשים לכניסת ה-LFE. אשמח לעוד קצת מידע על זה
...
·

גם אני משתמש במפצל , אין השפעה על התדרים .

חיבור עם מפצל לשני הבננות (במקום רק לאחת מהן) מגביר את האות ב כ db +3

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #5 

pessik כתב:
...
...
·

גם אני משתמש במפצל , אין השפעה על התדרים .

חיבור עם מפצל לשני הבננות (במקום רק לאחת מהן) מגביר את האות ב כ db +3
...
·

אז מה ההגיון להשתמש במפצל ? לא יותר פשוט, קל והגיוני להגביר הוליום ב 3db ?

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אם כך זה אומר שגם אם אחבר את ה-RCA ליציאה הלבנה שלא מסומנת כ-LFE, עדיין אקבל רק LFE?

אתם יכולים גם בבקשה להתייחס לזה:

"גם ברסיבר כשאני משנה את הקרוס מ-40 ל-200, בקושי מרגישים הבדל בעוצמת הבאס/ אפילו אם אני מנטרל את הסאב לגמרי ברסיבר ומשאיר רק את הקדמיים, קשה לשמוע הבדל משמעותי בכמות הבאס, וכשאני מחזיר את הסאב לפעולה שוב הוא נכנס מאוד חלק, לא מרגישים שהוא נכנס אם אתם מבינים את הכוונה. במורל נגיד אם הייתי מנטרל ומחזיר ישר הייתי מרגיש, וגם אם הייתי שם 200 בקרוס הייתי שומע באס נפוח בטירוף, שוב אני מניח שגם כאן זה עניין של איכות ודיוק הבאס?"

מאוד הייתי רוצה לדעת אם זה מה שמורגש גם אצלכם

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #7 

istarmini כתב:
...
...
אז מה ההגיון להשתמש במפצל ? לא יותר פשוט, קל והגיוני להגביר הוליום ב 3db ?
...
מה פתאום ?!
שומו שמים... אתה יודע איזה LOOK לפנים זה עם מפצל... 8)
הבדל של שמים וארץ עם ובלי... :roll:

וזה עוד לפני שדיברנו על הבננות והכבל טריגר שקנינו באיביי בשמונה שקלים לזוג.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #8 

אם תהיה סבלני, כשאקבל את שלי אוסיף את ההתרשמות...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #9 

קודם כל, פעם ראשונה שלא קראתי את כל השרשור, אז סליחה מראש.
ניסית פשוט להגביר את הווליאום של הסאב? אחרי הכיול, פשוט תתן לו עוד שנים שלול קליקים. אם זה לא מספיק, תגביר כמה DB באודיסי.

אתה לא צריך שום מפצל. כבל קואקסיאלי (לא כבר רגיל), תחבר מהיציאת SUB של הרסיבר, לLFE, תשים את הקרוס על LFE, את הפאזה על מה שאתה רוצה. ברסביר תכוון שיש לך סאב, רמקולים קטנים, חיתך הסאב על 80, חיתוך הLFE לא לגעת ואחרי הכיול תגביר את הווליום של הסאב כי אודיסי לרוב לא מסתדבר עם סאבים בסלון. שים לב שלא קיבלת הנמכה גדולה מדי בזמן הכיול (12+-).

yevsh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 425
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #10 

גם אני קיבלתי אותו היום :)
עוד לא חיברתי :(

yakir_dayan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #11 

צריך להגביר את הווליום של הסאבוופר דרך הסאבוופר עצמו או דרך האודיסי? או שזה לא כ"כ משנה?

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

yakir_dayan כתב:צריך להגביר את הווליום של הסאבוופר דרך הסאבוופר עצמו או דרך האודיסי? או שזה לא כ"כ משנה?
...
·

עדיף להשאיר את חוגת הווליום של הסאב קבועה ,ולבצע את השינויים הדרושים דרך הרסיבר .

במקרה שלי לדוגמה חוגת הווליום בסאב נמצאת קבוע על כ 75% ,

במוזיקה אני בדרך כלל מחליש את הסאב לאיזור ה 18- ~ 16- DB

ובסרטים אני מגביר אותו לאיזור ה 5- DB

כך זה עובד ברסיבר של ימהה

וכל זאת כאמור מבלי לשנות את הווליום בסאב עצמו .

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

לגבי המפצל חיברתי אותו ובהחלט מרגישים את הבאס יותר, עקב התוספת של ה 3db, נראה לי שאשאיר את זה ככה.
כפתור הווליום שלי מכוון קצת מעל השעה 12 בחוגה וברסיבר מוגדר קבוע על +1db.

לגבי הסאב עצמו, עכשיו סיימתי לראות את הסרט Hacksaw Ridge, סרט עשיר בבאס, מומלץ מאוד לבדיקה של הסאב הזה וכל מה שיש לי להגיד זה פשוט וואו.
הדבר הזה פשוט מדהים, הבאס ככ מדויק, לעולם אין דיסטורשן, ניגנתי את הסרט בווליום של -15db, פסקול DTS-HD ופשוט שומעים מדהים, הסאב אפילו לא מתאמץ, אין רעידות או זמזומים, פשוט באס אמיתי, איכותי חלק, גם בפיצוצים החזקים ביותר.

איזו קניה, אני פשוט מתענג על הדבר הזה וואו.

נ.ב.

האם יש טעם להשקיע בכבל LFE איכותי לקבלת סאונד איכותי יותר? ואם כן אשמח להמלצה לכבל טוב. תודה!

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

BUGY כתב:קודם כל, פעם ראשונה שלא קראתי את כל השרשור, אז סליחה מראש.
ניסית פשוט להגביר את הווליאום של הסאב? אחרי הכיול, פשוט תתן לו עוד שנים שלול קליקים. אם זה לא מספיק, תגביר כמה DB באודיסי.

אתה לא צריך שום מפצל. כבל קואקסיאלי (לא כבר רגיל), תחבר מהיציאת SUB של הרסיבר, לLFE, תשים את הקרוס על LFE, את הפאזה על מה שאתה רוצה. ברסביר תכוון שיש לך סאב, רמקולים קטנים, חיתך הסאב על 80, חיתוך הLFE לא לגעת ואחרי הכיול תגביר את הווליום של הסאב כי אודיסי לרוב לא מסתדבר עם סאבים בסלון. שים לב שלא קיבלת הנמכה גדולה מדי בזמן הכיול (12+-).
...
חבל שלא קראת כי 70% מהתגובה פה לא רלוונטית... אני יודע לחבר ולהגדיר השאלות שלי היו על דברים אחרים. ויש לי רסיבר של ימאהה לא דנון אז לא ביצעתי כיול אודיסי. משהו כן מוזר שקרה זה ש YPAO זיהה את המרחק של הסאב מתנוחת הישיבה כ-4 מטרים למרות שהמרחק האמיתי הוא 3, את כל השאר הוא זיהה מרחק נכון, למישהו יש מושג למה?

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #15 

כי מערכת הכיול מודדת את הזמן שלוקח לסאונד להגיע
לאזור המדידה ולא את המרחק הפיזי של הרמקולים מאזור המדידה.
זה תקין לחלוטין.

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1904
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #16 

Zachn כתב:לגבי המפצל חיברתי אותו ובהחלט מרגישים את הבאס יותר, עקב התוספת של ה 3db, נראה לי שאשאיר את זה ככה.
כפתור הווליום שלי מכוון קצת מעל השעה 12 בחוגה וברסיבר מוגדר קבוע על +1db.

לגבי הסאב עצמו, עכשיו סיימתי לראות את הסרט Hacksaw Ridge, סרט עשיר בבאס, מומלץ מאוד לבדיקה של הסאב הזה וכל מה שיש לי להגיד זה פשוט וואו.
הדבר הזה פשוט מדהים, הבאס ככ מדויק, לעולם אין דיסטורשן, ניגנתי את הסרט בווליום של -15db, פסקול DTS-HD ופשוט שומעים מדהים, הסאב אפילו לא מתאמץ, אין רעידות או זמזומים, פשוט באס אמיתי, איכותי חלק, גם בפיצוצים החזקים ביותר.

איזו קניה, אני פשוט מתענג על הדבר הזה וואו.

נ.ב.

האם יש טעם להשקיע בכבל LFE איכותי לקבלת סאונד איכותי יותר? ואם כן אשמח להמלצה לכבל טוב. תודה!
...
·

אתה לא מקבל סאונד טוב יותר מכבל יקר יותר, מקסימום יותר עמידות לחלודה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #17 

(G) כתב:כי מערכת הכיול מודדת את הזמן שלוקח לסאונד להגיע
לאזור המדידה ולא את המרחק הפיזי של הרמקולים מאזור המדידה.
זה תקין לחלוטין.
...
אבל מהירות הקול בחדר הנתון קבועה, ולא ייתכן הפרש כזה במדידה של המרחק האקוסטי, לעומת המרחק המדוד פיזית.

ההסבר הנכון הוא תיקון Phase שמבצעת מערכת הכיול לסאב.
תיקון הפאזה מתבצע ע"י הוספה\הורדה של מרחק מסויים למרחק שנמדד באמצעות המיקרופון,
ע"י כך יש הכנסת השהיה לאות המגיע מהסאב, שגורמת לאותות המגיעים מהסאב להיות In Phase עם שאר הרמקולים.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #18 

@Zachn
קבל קישור, זאת חברה מצויינת שמוכרת כל מיני כבלים שקשורים לאודיו קולנוע וכל המשתמע מזה, מאז הרכישה הראשונה שלי, כמה וכמה חברים שלי רכשו מהם וכולם מאוד מרוצים, זאת חברה מצויינת בלי חרטות של אודיופילים, כבלים איכותיים בהחלט, חברה מאוד רצינית ועינינית ויש לה מחירים טובים לדברים טובים ואמיתיים.

לדעתי יש הבדל בין כבל פשוט לכבל הזה שאני רכשתי, הסב וופר שלי זה svs pb2000, לפני שרכשתי את הכבל השתמשתי עם כבל של לקסוס, וברגע שהחלפתי את הכבל נפתח לי הסאונד בצורה יותר מדוייקת וטובה וזה בדוק.

המלצה שלי, אל תפזול לכיוונים אחרים, חבל לשלם כסף על שטויות, החברה הזאת נותנת תמורה מצויינת.
אתה מוזמן לבוא אלי ולבחון את הביצועים חחחחחח.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

Zachn כתב:
נגיד בסרטים כשיש יריות אקדח אני פחות מרגיש באס אבל כן בפיצוצים כמובן,
לעומת הסאבים שהזכרתי שבהם הייתי מרגיש באס גם ביריות אקדח.
אני מניח שזה בגלל שהסאב הרבה יותר מדויק ומנגן באמת באס אמיתי איפה שצריך
...
·

הבנתי שבסופו של דבר הסתדרת ואתה מרוצה ,

אז לאחר כיול חזר לך הבאס גם ליריות האקדח ?

(אתה טוען שלא הרגשת אותו בהתחלה , ולפני השדרוג ל SVS כן הרגשת)

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

יריות רובה ממש מורגשות, יריות אקדח פחות. אני לא יודע יכול להיות שזה היה ככה פשוט בפסקול של הסרטים שבדקתי, אם יש לך דוגמא לסרט שבו זה מורגש אני יכול לבדוק.

יכול גם להיות שזה בגלל שהסאב הבסיסי מאוד הקודם שלי פשוט נתן באס במקומות שלא היה צריך ויריות אקדח למשל היו מורגשות למרות שלא באמת היה שם באס?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”