1. אני יודע שההשוואה לא נכונה בעליל, אבל מול המורל הישן שלי, וגם מול סאב 10 אינץ' של אומגה אודיו שיש לחבר שלי, מרגיש לי כאילו ל-SVS יש פחות נפח ועוצמה. נגיד בסרטים כשיש יריות אקדח אני פחות מרגיש באס אבל כן בפיצוצים כמובן, לעומת הסאבים שהזכרתי שבהם הייתי מרגיש באס גם ביריות אקדח. אני מניח שזה בגלל שהסאב הרבה יותר מדויק ומנגן באמת באס אמיתי איפה שצריך, אבל רק רציתי לשאול אם האפקט דומה אצל אלה מכם שיש להם סאב של SVS.
2. הסאב יצא מהקופסא עם פאזה מכוונת ל-180 מעלות. ניסיתי לכוון ל-0 ואיבדתי מלא באס, למרות שלפי כל המקורות שקראתי, 0 צריך להיות ברירת המחדל ו-180 צריך להיות בשימוש רק אם הרמקולים מחווטים הפוך. במקרה שלי כל הרמקולים מכוונים נכון אבל הסאב נשמע פי 2 יותר טוב עם פאזה של 180. האם זה תקין והאם כדאי לי להשאיר את זה ככה או לכוון ל-0 לכייל את העוצמה שלו מחדש?
3. קרוסאובר בסאב, כרגע חיברתי את ה-RCA מהרסיבר לכניסת LFE, ואת הכפתור קרוס של הסאב כמובן גם שמתי על LFE. הבנתי שברגע שזה מכוון ככה הקרוס של הסאב מנוטרל לחלוטין והרסיבר שולט בקרוס דרך ההגדרות. האם יש משהו להרוויח מלחבר את ה-RCA לכניסת IN רגילה עם מפצל RCA שנותן +2db בעוצמה או להשאיר את זה ככה? אשמח אם תוכלו להסביר לי יותר לעומק מה המשמעות של זה. גם ברסיבר כשאני משנה את הקרוס מ-40 ל-200, בקושי מרגישים הבדל בעוצמת הבאס/ אפילו אם אני מנטרל את הסאב לגמרי ברסיבר ומשאיר רק את הקדמיים, קשה לשמוע הבדל משמעותי בכמות הבאס, וכשאני מחזיר את הסאב לפעולה שוב הוא נכנס מאוד חלק, לא מרגישים שהוא נכנס אם אתם מבינים את הכוונה. במורל נגיד אם הייתי מנטרל ומחזיר ישר הייתי מרגיש, וגם אם הייתי שם 200 בקרוס הייתי שומע באס נפוח בטירוף, שוב אני מניח שגם כאן זה עניין של איכות ודיוק הבאס?
תודה