סיבים אופטיים ברשת הביתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Zioncohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7

שליחה

קודם כל שלום לכולם...

אני מתעניין בלרשת את הבית, התחלתי קודם בזה שקניתי גלגל של כבל CAT7 מאה מטר כדי להעביר אותו בתשתית שהכנתי בבית ולהכין את כל החיבורים עם הכבל, הבעיה היא הייתה הקונקטורים, שלפי מה שהצלחתי לקרוא מהפורום הזה ומפורומים אחרים שלא הכי נוח לעבוד איתם או שהם יקרים, מפה לשם הכבל מונח בממד ועד עכשיו לא נגעתי בו כי אני מעונין לקנות את כל הציוד קודם ורק אחר לעבוד בבית.

בזמן האחרון התחלתי להתעניין בסיבים אופטיים כי במקום העבודה שלי יש שימוש בהם, וגם לדעתי אני חושב שאם כבר מכינים את עצמך לעתיד למהירויות גבוהות עדיף כבר להשקיע בסיבים.
ונאמר את האמת אני לא הכי מבין גדול בסוג הציוד שצריך, אבל אני מבין מהר אם יכוונו אותי.
מקווה שתוכלו לעזור לי ובכך נעזור לכולם...

הסקיצה הראשונית היא:

חיבור אינטרנט של חברת חשמל(יש להם תמיכה בבנין שלי) שנכנס ללוח תקשורת(בעתיד הקרוב יהיה ארון תקשורת)

נכנס לראוטר, ומהראוטר יציאה אחת למזנון בסלון,במזנון יונח SWITCH של 8 כניסות(טלויזיה/רסיבר/ממיר/סוני/אפל TV/יציאה ללפטופ/הארד דיסק חיצוני)

יציאה שנייה לחדר שינה עם SWITCH של 4 כניסות(טלויזיה/ממיר/אפל TV)

יציאה שלישית לחדר עבודה עם SWITCH של 8 כניסות (טלויזיה/מחשב נייח/ממיר/מדפסת/4 עתידיות)

tamos2020
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8

שליחה

יקר מאוד ולא שמיש לבית.
התשתית האופטית שלך תהיה בחיבור בין הסוויצים והראוטר לעולם החיצון. לא בין המחשבים.
זה אומר שתצטרך סוויצים ונתבים התומכים בסיבים אופטיים=יקר וגדול, בין היותר בגלל הצורך בפאנלים, הלחמות של קונקטורים וכדומה
דבר שני, בשביל לנצל את התשתית האופטית לעומת תשתית נחושת תצטרך לעבוד בקצבים של 10GIG ולא 1GIG-כי את זה גם נחושת יכול לתת לך, מה שאומר שהציוד קצה שלך לא יתמוך בזה(כיום אין כבל נחושת המעביר קצבים כאלה גבוהים) אז מה עשית פה?
אתה צריך להבין שבעבודה שלך, ובין היתר במקומות גדולים משתמשים בתשתית אופטית בגלל המרחק הגדול שאפשר להעביר על גבי סיב (אין ניחות) וגם בגלל כמות משתמשים גבוהה שעוברת בין הסוויצים(מה שאין לך בבית).
אני ממליץ לך לעבוד עם CAT7 כמו שקנית(מספיק יקר גם ככה), הוא יעבוד לך בקצב של 1GIG בין הציוד קצה לסוויצים, ובין הסוויצים אני ממליץ לעבוד בPORT CHANEL, זה כשלעצמו OVERKILL אבל בסדר.אם תרצה עוד יותר להרחיק לכת, תקח סוויצים עם ASICS וזכרונות גדולים,למהירות עוד יותר גבוהה.
שורה תחתונה, תריץ לך תשתית רגילה וסגור סיפור. היום שבו ננצל קצבים קבועים מעל 1GIG עוד רחוקים.

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
שם מלא: רפי ב

שליחה

חברים נסחפתם....
גם Cat5e מספיק טוב לבית ממוצע לקצב של 1Gb.
Cat6e ייתן טווחים גדולים יותר ל- 1Gbומספיק טוב לטווחים קצרים גם ל- 10Gb.
Cat7 כבר מיועד ל-10Gb לטווח של 100 מ'....
בקיצור, כשהיום רוב הסטרימרים תומכים ב-100Mb ואין מחשבים וציוד ביתי סטנדרטי עם קצבים של יותר מ-1Gbגם Cat6 מספק בהחלט...

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3845

שליחה

אני אישית היתי הולך על CAT7 למרות שאני אישית
אם היה לי כסף נזיל היתי מרשת את הבית בסיבים אופטיים
אבל אם סיבים אופטיים צריך לדעת לעבוד ולדעת מה נכון לשים
ומה לא כי משיקר את הסיפור אם סיבים זה לא הסיב עצמו
אלה הקונקטורים שלו והציוד נלווה כגון סוייצ'ים ראוטרים וכרטיסי רשת
ומודלים יש סינגל מוד ויש דואל מוד
שלא נדבר על העבודה של הטכנאי שמלחים את הסיבים

אם כבר ללכת על CAT אז אני היתי הולך על CAT7A שהוא תומך בתדר
של 1000 MHZ לעומת CAT7 שתומך ב 600 MHZ

אתה יכול לקרוא על הבדלים של הכבלים האלה בקישור הזה

http://www.associatedtelephone.com/file ... erview.pdf

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925

שליחה

אתם לא חושבים שהכנה כזו יקרה לעתיד הזו מיותרת?
עדיף להסתפק בכבל CAT6 1G נוח לעבודה

כבר עכשיו רוב השימוש שלי ב wifi (לפטופ, טלפון, כרומקסט). לא רחוק היום ש wifi או מחליפו יהיה מספיק טוב גם לסטרימרים, ממירים, רסיברים ועוד.

Zioncohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7

שליחה

תודה למגיבים, אני חושב שאני אשאיר את עניין הסיבים ליום שאני אצבור עוד מידע וניסיון..
אני אלך על הכבל CAT7 שיש לי כרגע...

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

השימוש בסיבים אופטיים הוא לרוב לא כדי לחבר את הקליינטים לרשת אלא כדי לחבר כמה רשתות פיזיות ביחד כאשר המטרה היא להשיג throughput גבוהה ככל האפשר ביניהן ככה שהעבודה בין 2 צדדים שכל אחד מהם נמצא על רשת פיזית (יענו סוויץ') אחר תהיה שקופה ככל האפשר למשתמשים - זה חשוב כשיש לך תקשורת של כמה נקודות קצה פעילות בו זמנית.

לגופו של עניין - ממש לא מסובך לעבוד עם CAT7 - המגבלה היחידה זה שצריך ללחוץ לכבל הזה שקע keystone ולא קונקטור זכר.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מיותר לחלוטין. רשתות ביתיות לא זקוקות ליותר מרשת ג'יגה בשנים הקרובות. אפילו cat7 זה אוברקיל.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”