DVD REIGON בויסטה....
אני משתמש בויסטה מדיה סנטר ובכל פעם שאני מכניס DVD מאזור אחר (2,1.....) אז המדיה סנטר אומר לי שהDVD לא מהאיזור (zone) שלי ואני צריך לצאת מהמדיה סנטר ולהגדיר בעזרת המדיה פלייר את האיזור החדש.... מישהו מכיר דרך שבה אפשר לבחור באפשרות של MULTI REGION ? כדי שלא אצטרך לגדיר אזור צפייה שונה בכל פעם שאני צופה בדי וי די מאזור שונה...
תודה
רן
תודה
רן
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
מולטיזון וויסטה
בכונני ה- DVD המקוריים לא היתה ממומשת תמיכת zones. כוננים אלו תאמו ל- RPC1
בכל הכוננים מהשנים האחרונות ישנה הגנת zones מובנית. כוננים אלו נקראים RPC2. במסגרת הגנה זו, מותר לך להחליף zones 5 פעמים. לאחר ההחלפה האחרונה הכונן ישאר נעול על ה-zone האחרון שהוא הוחלף אליו ולא תוכל לצפות בו יותר בדיסקים מ-zones אחרים.
ב-XP, המחשב בדק אם הכונן הוא RPC2. אם כן, מערכת ההפעלה "סמכה" על הכונן שלא יאפשר ניגון DVD מ-zone אסור.
אם הכונן הוא RPC1, מערכת הפעלה מימשה הגנת zone משלה בעלת אותן מאפיינים (עד 5 החלפות).
בויסטה אין יותר "אמולציה" של RPC2. אם הכונן שלך הוא RPC1, לא תוכל להשתמש בו בויסטה לצפיה בסרטים.
עקיפות:
שיטה אחת היא להפוך את הכונן מ-RPC2 ל- RPC1. ללא מעט כוננים יש קושחות שעושות את זה. הבעיה היא שב-XP זה לא מספיק (מופעלת אמולצית תוכנה) ולכן צריך עוד תוכנה במחשב. בויסטה, כונן כזה לא יעבוד כלל.
השיטה השניה היא רק ע"י שינוי תוכנה ללא שינוי בכונן. לא ברור לי איך זה עובד ועוקף את ההגנה בכונן, אבל הבנתי שזה עובד לפחות על חלק מהכוננים.
השיטה הכי "יפה" לדעתי, שראיתי על כוננים מסויימים של LG הוא שינוי קושחה שמותיר אותם ככונני RPC2, אבל דואג לכך שכל כיבוי של הכונן מחזיר אותו ל-5 החלפות. בצורה זו ה- XP לא מתערב בניהול ה-zones ויש צורך רק בשינוי חד פעמי בכונן ללא עוד תוכנות ל-XP.
ויסטה:
1. הפיכת הכונן ל-RPC1 לא תעבוד כמו שנאמר
2. שימוש בתוכנת מולטיזון יעבוד, אם תהיה כזו לויסטה. אני קצת מפקפק בגלל כל נושא ה-code signing והגנות ה- DRM במערכת זו. מצד שני יכול להיות שזה פעיל רק ב- HD.
3. שימוש בכונן LG שנתמך בקושחת auto-resetting אמור לעבוד חלק בויסטה ללא שינוי.
בכל הכוננים מהשנים האחרונות ישנה הגנת zones מובנית. כוננים אלו נקראים RPC2. במסגרת הגנה זו, מותר לך להחליף zones 5 פעמים. לאחר ההחלפה האחרונה הכונן ישאר נעול על ה-zone האחרון שהוא הוחלף אליו ולא תוכל לצפות בו יותר בדיסקים מ-zones אחרים.
ב-XP, המחשב בדק אם הכונן הוא RPC2. אם כן, מערכת ההפעלה "סמכה" על הכונן שלא יאפשר ניגון DVD מ-zone אסור.
אם הכונן הוא RPC1, מערכת הפעלה מימשה הגנת zone משלה בעלת אותן מאפיינים (עד 5 החלפות).
בויסטה אין יותר "אמולציה" של RPC2. אם הכונן שלך הוא RPC1, לא תוכל להשתמש בו בויסטה לצפיה בסרטים.
עקיפות:
שיטה אחת היא להפוך את הכונן מ-RPC2 ל- RPC1. ללא מעט כוננים יש קושחות שעושות את זה. הבעיה היא שב-XP זה לא מספיק (מופעלת אמולצית תוכנה) ולכן צריך עוד תוכנה במחשב. בויסטה, כונן כזה לא יעבוד כלל.
השיטה השניה היא רק ע"י שינוי תוכנה ללא שינוי בכונן. לא ברור לי איך זה עובד ועוקף את ההגנה בכונן, אבל הבנתי שזה עובד לפחות על חלק מהכוננים.
השיטה הכי "יפה" לדעתי, שראיתי על כוננים מסויימים של LG הוא שינוי קושחה שמותיר אותם ככונני RPC2, אבל דואג לכך שכל כיבוי של הכונן מחזיר אותו ל-5 החלפות. בצורה זו ה- XP לא מתערב בניהול ה-zones ויש צורך רק בשינוי חד פעמי בכונן ללא עוד תוכנות ל-XP.
ויסטה:
1. הפיכת הכונן ל-RPC1 לא תעבוד כמו שנאמר
2. שימוש בתוכנת מולטיזון יעבוד, אם תהיה כזו לויסטה. אני קצת מפקפק בגלל כל נושא ה-code signing והגנות ה- DRM במערכת זו. מצד שני יכול להיות שזה פעיל רק ב- HD.
3. שימוש בכונן LG שנתמך בקושחת auto-resetting אמור לעבוד חלק בויסטה ללא שינוי.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
איזה כונן יש לך?ran84 כתב:יש לי כונן DVD של LG
אז בתכלס מה אני אמור לעשות או איזה תוכנה להוריד?
החלפתי כבר כמה פעמים אזור, אתה בטוח שאחרי חמש פעמים הוא ננעל?
תודה
רן...
תסתכל כאן:
http://tdb.rpc1.org/
אם לכונן שלך יש קושחה המסומנת כ- Auto Reset, אתה מסודר.
במקרה כזה, לדעתי לא תצטרך להתקין שום תוכנה נוספת על ויסטה.
כמובן שאם תבצע יותר מ-5 חילופים תצטרך לבצע reboot לאפס את מונה ההחלפות
מצד שני אם אתה מתקין AnyDVD והיא עובדת לך כמו שצריך, אתה לא פוגע באחריות של כונן ה- DVD.
לכל אחד הפתרונות המתאימים לו.
יש לי LG: HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10A ATA
הוא לא מופיע שם ברשימה... זה אומר שאין לי AUTO RESET ?
בכל מקרה פחות אכפת לי מהאחריות, אני פשוט לא רוצה להתחיל להתעסק עם שינוי האזורים כל הזמן, המטרה היא שכל די וי די שאני אכניס הויסטה ינגן בלי לדרוש ממני להחליף אזור... אני מקווה שה ANYDVD יעשה את העבודה....
הוא לא מופיע שם ברשימה... זה אומר שאין לי AUTO RESET ?
בכל מקרה פחות אכפת לי מהאחריות, אני פשוט לא רוצה להתחיל להתעסק עם שינוי האזורים כל הזמן, המטרה היא שכל די וי די שאני אכניס הויסטה ינגן בלי לדרוש ממני להחליף אזור... אני מקווה שה ANYDVD יעשה את העבודה....