מחפש מחשב NUC לצפייה בתכני 4K
אני מחפש מחשב NUC כשהשימוש שלו יהיה מחשב מדיה בסלון.
אני מוריד את התכנים שאני צופה בהם ואני אוהב להוריד איכויות גבוהות (סרטים בגודל 30-50 ג'יגה) כשחלקם גם ב-4K.
יש כמה דגמים שאני מתלבט עליהם:
skull canyon Intel NUC6i7KYK (אני יכול להשיג באזור ה-480$ בארה"ב - 1800 ש"ח)
Intel NUC7i3BNH (אפשר לקנות באילת ב-1300 ש"ח)
ASRock BEEBOX-S 7100U (מעבד i3, עולה באזור ה-290$ בארה"ב - 1100 ש"ח)
ASRock BEEBOX-S 7200U ׁ(מעבד i5, עולה באזור ה-350$ בארה"ב - 1300 ש"ח)
כמובן שכל המחירים שרשמתי זה ללא SSD או M.2 ו-RAM
אני מתכנן להשתמש בווינדוס (כנראה ווינדוס 10) ובטח דרך MPC-HC, אלא אם כן תוכלו להמליץ לי פה על משהו אחר שיעשה את העבודה יותר טוב.
ממה שראיתי פה בהודעות קודמות המלצתם על ה7i3 של אינטל שאמור להיות מספיק, הוא באמת צריך להיות מספיק חזק בשביל להריץ סרטים כ"כ כבדים? פשוט קשה לי תפיסתית לקנות i3...
האם יש הבדל גדול בין i3 ל-i5? כי במחיר של intel i3 אני יכול לקנות כבר את ה-i5 של ASRock.
האם יש טעם להשקיע עוד ולקחת את ה-skull canyon שאמנם הוא דור 6 לעומת 7, אבל אמור להיות ממש ממש חזק?
אני מוריד את התכנים שאני צופה בהם ואני אוהב להוריד איכויות גבוהות (סרטים בגודל 30-50 ג'יגה) כשחלקם גם ב-4K.
יש כמה דגמים שאני מתלבט עליהם:
skull canyon Intel NUC6i7KYK (אני יכול להשיג באזור ה-480$ בארה"ב - 1800 ש"ח)
Intel NUC7i3BNH (אפשר לקנות באילת ב-1300 ש"ח)
ASRock BEEBOX-S 7100U (מעבד i3, עולה באזור ה-290$ בארה"ב - 1100 ש"ח)
ASRock BEEBOX-S 7200U ׁ(מעבד i5, עולה באזור ה-350$ בארה"ב - 1300 ש"ח)
כמובן שכל המחירים שרשמתי זה ללא SSD או M.2 ו-RAM
אני מתכנן להשתמש בווינדוס (כנראה ווינדוס 10) ובטח דרך MPC-HC, אלא אם כן תוכלו להמליץ לי פה על משהו אחר שיעשה את העבודה יותר טוב.
ממה שראיתי פה בהודעות קודמות המלצתם על ה7i3 של אינטל שאמור להיות מספיק, הוא באמת צריך להיות מספיק חזק בשביל להריץ סרטים כ"כ כבדים? פשוט קשה לי תפיסתית לקנות i3...
האם יש הבדל גדול בין i3 ל-i5? כי במחיר של intel i3 אני יכול לקנות כבר את ה-i5 של ASRock.
האם יש טעם להשקיע עוד ולקחת את ה-skull canyon שאמנם הוא דור 6 לעומת 7, אבל אמור להיות ממש ממש חזק?
·Mad-Dog כתב:עוקב
ואשמח אם תצרף קישורים למקורות הרכישה הפוטנציאלית...
את ה-skull canyon יכול דרך הטבה של עובדי אינטל במשלוח לחבר בארה"ב.
את ה-ASRock דרך Amazon או Newegg לחבר בארה"ב:
i3:
https://www.newegg.com/Product/Product. ... -_-Product
i5:
https://www.newegg.com/Product/Product. ... -_-Product
ואת ה-intel 7i3 דרך חבר שנוסע עוד שבוע לאילת חחח (במידה ואבחר בדגם הזה)
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אם אתה רוצה לנגן 4K אז ה-Skull Canyon לא בשבילך, ל-Skylake אין את החומרה הדרושה לניגון סרטי 4K בפורמט ה-HEVC 10Bit. רק ל-Kaby Lake.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
·IamEzio כתב:אם אתה רוצה לנגן 4K אז ה-Skull Canyon לא בשבילך, ל-Skylake אין את החומרה הדרושה לניגון סרטי 4K בפורמט ה-HEVC 10Bit. רק ל-Kaby Lake....
תודה. השאלה היא אם ה7i3 יצליח להריץ חלק 4k עם החומרה שלו...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
כן, כל מעבד Core i מסדרה 7 החדשה יתמוך.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כן, למה שלא יסחוב? את הכל מבצעת הליבה הגראפית, והיא זהה מהבחינה הזו בכל הסדרה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
למי שמתעניין - לפי ה-Datasheet של אינטל למעבדים מסדרה U (אם כי לפחות בשני ההיבטים שצירפתי, זה נראה זהה גם במשפחת ה-S).
http://www.intel.com/content/dam/www/pu ... -vol-1.pdf
זה הפירוט של הפורמטים הנתמכים, לפי הטבלה האצת החומרה תומכת ב-HEVC 10Bit עד לרמה 5.1.
[img2=600x621]http://img.techpowerup.org/170210/capture.png[/img2]
ועם שבב המרה(מובנה על לוח האם - לפחות מהיבט ה-HDCP2.2) תומך ל-HDMI2.0a יש גם HDR.
[img2=600x670]http://img.techpowerup.org/170210/u-hdcp.png[/img2]
@TheCoolest
·
מה שמעניין פה זה שלפחות מההבנה שלי של המסמך (אלא אם כן הבנתי לא נכון) בכל הנוגע ליציאת ה-DP יש תמיכה עכשיו ב-HDCP2.2, ככה שאולי המתאמים מ-DP1.2 ל-HDMI2.0a יהיו באמת שימושיים, שהרי חלקם מציינים במפורש שהם מאפשרים העברה של HDCP2.2 אם המקור מכיל זאת.
http://www.intel.com/content/dam/www/pu ... -vol-1.pdf
זה הפירוט של הפורמטים הנתמכים, לפי הטבלה האצת החומרה תומכת ב-HEVC 10Bit עד לרמה 5.1.
[img2=600x621]http://img.techpowerup.org/170210/capture.png[/img2]
ועם שבב המרה(מובנה על לוח האם - לפחות מהיבט ה-HDCP2.2) תומך ל-HDMI2.0a יש גם HDR.
[img2=600x670]http://img.techpowerup.org/170210/u-hdcp.png[/img2]
@TheCoolest
·
מה שמעניין פה זה שלפחות מההבנה שלי של המסמך (אלא אם כן הבנתי לא נכון) בכל הנוגע ליציאת ה-DP יש תמיכה עכשיו ב-HDCP2.2, ככה שאולי המתאמים מ-DP1.2 ל-HDMI2.0a יהיו באמת שימושיים, שהרי חלקם מציינים במפורש שהם מאפשרים העברה של HDCP2.2 אם המקור מכיל זאת.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מעניין, וסוף סוף מידע קונקרטי. נראה שעם מתאם מ-DP ל-HDMI2.0a לא אמורה להיות שום בעיה עם HDR.
מה שעדיין הזוי לדעתי שכל העניין הזה לא מובנה בליבה הגראפית.
מה שעדיין הזוי לדעתי שכל העניין הזה לא מובנה בליבה הגראפית.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@IamEzio
·
זה נכון. אישית לא רציתי להתעסק עם מחשבים עבור צפיה.
הלכתי על סטרימר ב$40 עם LE והכל עובד מציין. כולל 4k ו-HDR.
הרבה יותר זול, קטן, פשוט, צורך פחות חשמל וללא מאווררים או חלקים נעים - שקט לחלוטין.
·
הרבה יותר זול, קטן, פשוט, צורך פחות חשמל וללא מאווררים או חלקים נעים - שקט לחלוטין.
איזה?TheCoolest כתב:@IamEzio
·
הרבה יותר זול, קטן, פשוט, צורך פחות חשמל וללא מאווררים או חלקים נעים - שקט לחלוטין....
אשמח להמלצה על דגם ספציפי. מרוב עצים, כבר לא רואים את היער (ובמיוחד כשהרבה מהם מבטיחים, אבל לא תמיד מקיימים...).
סתם מתוך סקרנות: באתר פלונטר מופיע אחד כזה (X96 KODI -מוצג בדף הבית לאחרונה) שמתיימר לתמוך ב- 4k x265 10Bit HDR.
השאלה אם באמת יתמוך בכל הנ"ל. המחיר הוא אמנם 350 ש"ח, אבל זה לא רלוונטי, מעניינת אותי רק הפונקציונאליות שלו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
קניתי את זה: http://www.ebay.com/itm/122039714134 וקניתי עבורו גם את זה: http://www.ebay.com/itm/302112053689 לתכנים כבדים מאד זה הכרחי. המצב היחיד שבו הצלחתי לנגן בינתיים את סרטי ה-HDR דרך חיבור הרשת המובנה (100M ולא 1G) הוא אם ה"שרת" הוא מסוג FTP. דרך SMB ו-NFS פשוט אי אפשר להגיע לקצב הנתונים הדרוש ע"מ לנגן את הדברים חלק. (מגיע רק ל-70MBPS, דרך FTP מגיע ל-90MBPS+)
ב-LE המסך לא עובד, כך שאין לו שום ייתרון על האחרים בשבילי. אולי בעתיד אנסה לגרום לזה לעבוד. מעבר לזה ה-NEXBOX שיש כאן שרשור ארוך ביותר עליו יעשה את העבודה גם כן. מדובר על אותה חומרה עם אותן יכולות.
אם מדובר על מכשיר עם SoC מדגם S905X אז זה יעבוד, כן. אבל כמובן שהמחיר גבוה פי יותר מ-2 ממחיר השוק שלו.
ב-LE המסך לא עובד, כך שאין לו שום ייתרון על האחרים בשבילי. אולי בעתיד אנסה לגרום לזה לעבוד. מעבר לזה ה-NEXBOX שיש כאן שרשור ארוך ביותר עליו יעשה את העבודה גם כן. מדובר על אותה חומרה עם אותן יכולות.
אם מדובר על מכשיר עם SoC מדגם S905X אז זה יעבוד, כן. אבל כמובן שהמחיר גבוה פי יותר מ-2 ממחיר השוק שלו.
@TheCoolest
תודה על התשובה והקישור.
כתבת ש-"ב-LE המסך לא עובד", אז לא הבנתי, אתה עובד עם Android או LibreElec?
עד כמה שאני יודע, אודיו HD לא נתמך Android, איך זה אצלך?
זה המכשיר שנמכר בפלונטר. מרפרוף מהיר, נראה שהמפרט שלו זהה לחלוטין למכשיר שרכשת: X96 Amlogic S905X quad core, HDMI 2.0a וכו'.
לכן די מוזר לי, שבשרשור הזה, בו המלצתי עליו למישהו שביקש המלצה ל-HTPC לצורך מולטימדיה, די פסלת אותו (מבחינה טכנית, לא נתייחס כרגע למחיר). אם בסופו של דבר אתה עושה שימוש במכשיר זהה ומרוצה ממנו, אשמח אם תסביר מה במכשיר של פלונטר, גרם לך לפסול אותו...
תודה על התשובה והקישור.
כתבת ש-"ב-LE המסך לא עובד", אז לא הבנתי, אתה עובד עם Android או LibreElec?
עד כמה שאני יודע, אודיו HD לא נתמך Android, איך זה אצלך?
זה המכשיר שנמכר בפלונטר. מרפרוף מהיר, נראה שהמפרט שלו זהה לחלוטין למכשיר שרכשת: X96 Amlogic S905X quad core, HDMI 2.0a וכו'.
לכן די מוזר לי, שבשרשור הזה, בו המלצתי עליו למישהו שביקש המלצה ל-HTPC לצורך מולטימדיה, די פסלת אותו (מבחינה טכנית, לא נתייחס כרגע למחיר). אם בסופו של דבר אתה עושה שימוש במכשיר זהה ומרוצה ממנו, אשמח אם תסביר מה במכשיר של פלונטר, גרם לך לפסול אותו...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני עובד עם LE. התכוונתי שהמסך הקטן בחזית המכשיר לא עובד ב-LE. חוץ מזה הכל פועל רגיל. הבעיה היחידה עם LE היא כאשר המכשיר עולה, עד להפעלת וידאו ראשונה, הממשק כהה. זה נראה כמו באג בחומרה, אבל הוא לא ממש משמעותי לדעתי. בנוסף אפשר להגדיר ש-LE תנגן סרטון כשהמערכת עולה ואז התופעה כבר לא קיימת. באנדרויד התופעה לא קיימת כי מופעל סרטון בעליה של המכשיר.
פסלתי אותו כי אי אפשר להשתמש בו עבור ספקי הזרמה חוקיים כמו נטפליקס ואמזון (באיכות 4K, HD או HDR), למי שזה רלוונטי.
המחיר שלו ממש גבוה, ואפשר לקנות אותו בפחות מחצי מחיר. היתרון היחיד בקניה בארץ הוא שלא צריך לחכות כמה שבועות עד שיגיע.
לגבי שאר הדברים כתבתי אותם כי לא היה ברור עדיין מה יעבוד ומה לא. עכשיו יש לי את המכשיר (הגיע בינואר) וטלויזיה שתומכת ב-HDR יכולתי לבדוק ולראות מה עובד ומה לא.
לא יצא לי עדיין לבדוק אם יוטיוב באנדרויד יעבוד על 4K או לא. ב-LE התוסף ליוטיוב מאפשר לקבל רק 1080P, ואין HDR מן הסתם.
אבל לנגן תוכן VP9 (מתוך קובץ, לפחות) אפשר בקלות. גם VP9 P2 עובד, אבל לא מכניס את המסך ל-HDR. (לא יודע אם הבעיה של הקופסה או המסך)
יוטיוב ונטפליקס לא מפריעים לי, כי אני פשוט עושה להם קאסט לטלויזיה. אבל במסך אין תמיכה באמזון וזה קצת מעצבן. בגלל זה לפני שקניתי, שקלתי לקנות את רוקו פרימיום+. בסוף ויתרתי על הרוקו כי אין אפשרות להתקין עליו קודי ולצפות בפלייליסטים של IPTV בנוחות.
פסלתי אותו כי אי אפשר להשתמש בו עבור ספקי הזרמה חוקיים כמו נטפליקס ואמזון (באיכות 4K, HD או HDR), למי שזה רלוונטי.
המחיר שלו ממש גבוה, ואפשר לקנות אותו בפחות מחצי מחיר. היתרון היחיד בקניה בארץ הוא שלא צריך לחכות כמה שבועות עד שיגיע.
לגבי שאר הדברים כתבתי אותם כי לא היה ברור עדיין מה יעבוד ומה לא. עכשיו יש לי את המכשיר (הגיע בינואר) וטלויזיה שתומכת ב-HDR יכולתי לבדוק ולראות מה עובד ומה לא.
לא יצא לי עדיין לבדוק אם יוטיוב באנדרויד יעבוד על 4K או לא. ב-LE התוסף ליוטיוב מאפשר לקבל רק 1080P, ואין HDR מן הסתם.
אבל לנגן תוכן VP9 (מתוך קובץ, לפחות) אפשר בקלות. גם VP9 P2 עובד, אבל לא מכניס את המסך ל-HDR. (לא יודע אם הבעיה של הקופסה או המסך)
יוטיוב ונטפליקס לא מפריעים לי, כי אני פשוט עושה להם קאסט לטלויזיה. אבל במסך אין תמיכה באמזון וזה קצת מעצבן. בגלל זה לפני שקניתי, שקלתי לקנות את רוקו פרימיום+. בסוף ויתרתי על הרוקו כי אין אפשרות להתקין עליו קודי ולצפות בפלייליסטים של IPTV בנוחות.
לא ממש רלוונטי מבחינתי כרגע, אבל למה, בעצם?TheCoolest כתב: פסלתי אותו כי אי אפשר להשתמש בו עבור ספקי הזרמה חוקיים כמו נטפליקס ואמזון (באיכות 4K, HD או HDR), למי שזה רלוונטי....
כמו כן פורמטי אודיו HD רצים תקין על המכשיר הזה עם LE?