בקשת עזרה בבחירת קדם מגבר ועוד לפטפון מדגם ישן

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
dna1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

לפני כמה שנים רכשתי בחפזון פטפון טכניקס דגם SL 1100A ביד 2, ללא ידע ונסיון. לא יודעת אם זו הייתה קנייה חכמה במיוחד. בכל מקרה, גם היום אין לי ידע ונסיון, אבל הוא עדיין שוכב פה ואני רוצה סוף סוף להתחיל להשתמש בו.

בגלל שמדובר בדגם ישן, אני לא יודעת איזה ציוד כדאי לקנות לו וכיו"ב. קיבלתי איתו גם שנאי, שאני לא יודעת למה לחבר ומה תפקידו. תוכלו בבקשה לעזור לי?

מצורפות תמונות
נערך לאחרונה על ידי dna1 ב 10/02/2017 13:22, נערך 3 פעמים בסך הכל.

dna1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

עוד 2 תמונות
השנאי
 השנאי

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #3 

תנוח דעתך, רכישה מצויינת.
לגבי השנאי - הוא ממיר מתח מ 220V (זרם חילופין ישראלי) ל 120V (זרם חילופין בארה"ב) - וזה מה שהפטיפון שלך צריך.
את הפטיפון אתה מחבר לשנאי ואת השנאי אתה מחבר ל"קיר".
חוצמזה, מה עם רמקולים ? מה יש לך ? יש לך מגבר ? במגבר יש אולי כניסת PHONO שמתאימה לפטיפון ?

dna1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה על התגובה!
אין לי מגבר, והרמקולים היחידים שיש לי הם הרמקולים של המחשב Altec Lansing VS4621.
שכחתי לציין שאני רוצה גם להשתמש בפטפון כדי לסמפל תקליטים למחשב, לתוכנה לעשיית מוזיקה.
האם יש המלצות ספציפיות למגבר מעבר לכניסת PHONO? האם כדי לסמפל צריך ציוד שונה? (חוץ ממוניטורים)
הבנתי שגם למגברים שיש בהם כניסת פונו ייעודית, לרוב הפונו המשולב בתוך המכשיר יהיה ברמה נמוכה לעומת קדם מגבר פונו ייעודי?
שאלה נוספת, איך אדע אם הראש הוא MM או MC ואיך זה משנה?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

הראש הוא MM, כלומר הוא מתאים למעשה לכל קדם-מגבר phono רגיל שנמכר היום (מגברים ל-MC בלבד הם נדירים ויקרים מאד וודאי לא רלוונטיים).
את חייבת איזשהו קדם-מגבר phono כדי להשתמש בפטיפון.
לא נכון שקדם-מגבר phono פנימי המצוי בתוך מגבר משולב או רסיבר הוא פחות טוב מכזה יעודי.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”