איך מבצעים UPSCALE באמצעות המחשב?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
המחשב שלך מציג 720P
המקור הוא 480i לכן, בשביל להציג את זה על גבי המסך, התוכנה שמנגנת לך את התוכן עושה UPSCALE
יש דרכים רבות לעשות זאת. בד"כ הן משתמשות ב-DIRECTX או בהאצת החומרה שבמחשב.
במקרה כזה, מי שמבצע זאת בפועל זה בעצם כרטיס המסך המאיץ שהוא זה שמטפל (מטעם DIRECTX או WINDOWS) בפעולה הזו.
לא תמיד זה נכון. יש תוכנות חכמות שכן מסוגלות לעשות את זה בתוכנה בעצמן.
המקור הוא 480i לכן, בשביל להציג את זה על גבי המסך, התוכנה שמנגנת לך את התוכן עושה UPSCALE
יש דרכים רבות לעשות זאת. בד"כ הן משתמשות ב-DIRECTX או בהאצת החומרה שבמחשב.
במקרה כזה, מי שמבצע זאת בפועל זה בעצם כרטיס המסך המאיץ שהוא זה שמטפל (מטעם DIRECTX או WINDOWS) בפעולה הזו.
לא תמיד זה נכון. יש תוכנות חכמות שכן מסוגלות לעשות את זה בתוכנה בעצמן.
אוקיי, אבל...
המממ.... אם ככה, למה צריך DVD UPSCALLER כגון ב OPPO?
האם ה OPPO פשוט מבצע את זה טוב יותר? או שהוא בסה"כ "חוסך" את ה "אי נוחות" של המעבר דרך מחשב?
האם ה OPPO פשוט מבצע את זה טוב יותר? או שהוא בסה"כ "חוסך" את ה "אי נוחות" של המעבר דרך מחשב?
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
אני מסכים איתך, ובאותה סיטואציה אני החלטתי שגם אם ה- OPPO יתן טיפה יותר (וזה לא מוכח) לא שווה לי לתקוע עוד מכשיר על הסטנד... מה גם שאני לא זוכר מתי בפעם האחרונה צפיתי בבית ב- DVD על מדיה...
HiFiMusic IL
- oferlaor
- מנהל

איכות ה- UPSCALING זה לא עניין של כיול, זה עניין של סוג הכרטיס תצוגה...
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
לא מעניין "איכות ה- upscale" מעניינת התוצאה הסופית.oferlaor כתב:איכות ה- UPSCALING זה לא עניין של כיול, זה עניין של סוג הכרטיס תצוגה......
אגב עופר, נראה לי שאתה טועה וה decoder או ה- renderer עושים את ה- Upscale ולא הכרטיס מסך. הסיבה שאני אומר את זה היא ששמתי לב ש "איכות ה- upscale" תלויה ב- decoder.
HiFiMusic IL
- oferlaor
- מנהל

aloni,
לא שאני יודע.
מי שאחראי ל-UPSCALE (בד"כ...) זה ה-RENDERER.
יש המון סוגים של RENDERERS ב-WINDOWS. יש כאלה שמשתמשים ב-WINDOWS, כאלה של DIRECTX, כאלה שיש להם עיבוד תמונה נוסף מצד WINDOWS (כמו VMR) ויש כאלה שמי שמממש אותם זה בעצם WINDOWS משולב עם כרטיס המסך.
אבל בכל מקרה, מי שבד"כ עושה את ה UPSCALE זה הכרטיס. אני אומר בד"כ כי טכנית אין בעיה שזה יהיה גם ה-CODEC, רק שאין סיבה טכנית שהוא יעשה את זה (שאני יכול לחשוב, לפחות.... יש אולי יצרן CODECS שכן חושב אחרת ממני וכן מימש UPSCALE מובנה בקודק).
מה שכן, ה-CODEC מאוד משפיע על איכות התמונה (גם אם מדובר על אותו קובץ באותו נגן וכל השאר זהה). יש הרבה דרכים להגיע מ-A ל-B. זיהינו את זה עוד בימים הקדומים של פיענוח DVD על ידי נגנים שונים בהבדלי איכות עצומים (נכון להיום הם הצטמצמו כי גם הזולים השתפרו ביכולת פיענוח MPEG2 שלהם).
יתכן שזה מה שגורם לך להרגיש בהבדלים ב-UPSCALE.
למשל יש CODECS שמסוגלים למרוח את ההבדלים בין MACROBLOCKS ואז זה יכול להיראות כאילו שה-UPSCALE השתפר...
לא שאני יודע.
מי שאחראי ל-UPSCALE (בד"כ...) זה ה-RENDERER.
יש המון סוגים של RENDERERS ב-WINDOWS. יש כאלה שמשתמשים ב-WINDOWS, כאלה של DIRECTX, כאלה שיש להם עיבוד תמונה נוסף מצד WINDOWS (כמו VMR) ויש כאלה שמי שמממש אותם זה בעצם WINDOWS משולב עם כרטיס המסך.
אבל בכל מקרה, מי שבד"כ עושה את ה UPSCALE זה הכרטיס. אני אומר בד"כ כי טכנית אין בעיה שזה יהיה גם ה-CODEC, רק שאין סיבה טכנית שהוא יעשה את זה (שאני יכול לחשוב, לפחות.... יש אולי יצרן CODECS שכן חושב אחרת ממני וכן מימש UPSCALE מובנה בקודק).
מה שכן, ה-CODEC מאוד משפיע על איכות התמונה (גם אם מדובר על אותו קובץ באותו נגן וכל השאר זהה). יש הרבה דרכים להגיע מ-A ל-B. זיהינו את זה עוד בימים הקדומים של פיענוח DVD על ידי נגנים שונים בהבדלי איכות עצומים (נכון להיום הם הצטמצמו כי גם הזולים השתפרו ביכולת פיענוח MPEG2 שלהם).
יתכן שזה מה שגורם לך להרגיש בהבדלים ב-UPSCALE.
למשל יש CODECS שמסוגלים למרוח את ההבדלים בין MACROBLOCKS ואז זה יכול להיראות כאילו שה-UPSCALE השתפר...
- orenfe
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
אני משתמש ב ffdshow כדי לבצע את ה upscale. התוצאות מעולות אבל זה מוציא למעבד את המיץ. המעבד שלי לא כל כך חזק (AMD XP 3200+) ובניגון DVD הוא על 100%.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't
http://www.htpcnews.com/index.php?optio ... &Itemid=48
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=246752
בגדול upscale זה עניין של אלגוריתמיקה , ככל שרוצים שהאכות תהיה טובה יותר , צריך יותר כח עיבוד.
היום מחשב ממוצע שקול ל scaler בעלות של כמה אלפי דולרים.
מי שטוען שהוא מקבל תוצאה טובה יותר מהסטרימר שלו , זה רק בגלל שהוא לא מבצע את ה upscale במחשב כמו שצריך.
הכי פשוט להתחיל עם ffdshow שם ישנה אופציית resize , אני משתמש באלגוריתם lancsoz עם number of taps 4
בשילוב עם xsharpen עם strenth 30(תחת אופציית ה sharpen)
ועם denoise3d 0,2,3 (תחת אופציית ה blur & nr )
הסדר הוא קודם denoise אז upscale ואז sharpen
אין לזה סוף, יש עשרות פילטרים ופרמטרים וכמובן איכות המקור משנה (dvd או divx)
אני הגעתי לשיפור משמעותי לעומת המקור.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=246752
בגדול upscale זה עניין של אלגוריתמיקה , ככל שרוצים שהאכות תהיה טובה יותר , צריך יותר כח עיבוד.
היום מחשב ממוצע שקול ל scaler בעלות של כמה אלפי דולרים.
מי שטוען שהוא מקבל תוצאה טובה יותר מהסטרימר שלו , זה רק בגלל שהוא לא מבצע את ה upscale במחשב כמו שצריך.
הכי פשוט להתחיל עם ffdshow שם ישנה אופציית resize , אני משתמש באלגוריתם lancsoz עם number of taps 4
בשילוב עם xsharpen עם strenth 30(תחת אופציית ה sharpen)
ועם denoise3d 0,2,3 (תחת אופציית ה blur & nr )
הסדר הוא קודם denoise אז upscale ואז sharpen
אין לזה סוף, יש עשרות פילטרים ופרמטרים וכמובן איכות המקור משנה (dvd או divx)
אני הגעתי לשיפור משמעותי לעומת המקור.