הי
אני מתנצל מראש על השאלה הלא-אודיופילית...
יש לי סט אפ שמורכב מ 5 רמקולים, סאב ושני רמקולי אטמוס שמונחים על הקדמיים ו"יורים" למעלה. (אגב - זה נקרא 5.1.2 ?)
אני מאד אוהב להשתמש במנגנון ה DTS Neural:X בצפייה בשידורי YES אבל רציתי לשאול:
במידה ואני צופה בתוכן שהוא לא אטמוס (נניח DTS HD MASTER) - האם עדיף לבטל את המנגנון ולתת לסרט להתנגן בצורה המקורית? כי כשהמנגנון פועל - הסאונד מופק גם מהרמקולים של האטמוס ואני תוהה אם זה פוגע באיכות (או שכיול האודיסי לקח את זה בחשבון ויודע להתמודד עם זה?)
תודה
אורי
שאלה לגבי שימוש ב DTS Neural:X
-
oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5166
- נתן תודות: 1064 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
אם יש לך סטאפ שמורכב משתיי רמקולים קידמיים, סנטר, זוג סראונדים אחוריים, סב אוופר ועוד שתיים לאטמוס אז הכן הסטאפ שלך נקרא 5.1.2, ה5 זה הקידמיים הסנטר והסראונדים, ה1 זה סב אופר, וה2 בסוף מציין את הזוג של האטמוס.
בקשר dts.neural הוא כמובן מחליף את הניאו 6 או איך שלא קוראים לזה ומוסיפים אותו כאשר אתה רואה סרט שהוקלט בשתיי ערוצים ואתה רוצה לעשות לו הדמייה ל5.1
יש גם את הדולבבי סראונד מבית דולבי שהוא עושה את אותה הפעולה, רק שהוא שייך לדולבי.
כאשר רואים סרט שמוקלט ב ב5.1 dolby tru hd עדיף לשמוע אותו בקידוד המקורי שלו atmos עדיף לא לגעת ולשמוע כמו שהוגדר במקור.
בקשר dts.neural הוא כמובן מחליף את הניאו 6 או איך שלא קוראים לזה ומוסיפים אותו כאשר אתה רואה סרט שהוקלט בשתיי ערוצים ואתה רוצה לעשות לו הדמייה ל5.1
יש גם את הדולבבי סראונד מבית דולבי שהוא עושה את אותה הפעולה, רק שהוא שייך לדולבי.
כאשר רואים סרט שמוקלט ב ב5.1 dolby tru hd עדיף לשמוע אותו בקידוד המקורי שלו atmos עדיף לא לגעת ולשמוע כמו שהוגדר במקור.
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·oris74 כתב:הי
אני מתנצל מראש על השאלה הלא-אודיופילית...
יש לי סט אפ שמורכב מ 5 רמקולים, סאב ושני רמקולי אטמוס שמונחים על הקדמיים ו"יורים" למעלה. (אגב - זה נקרא 5.1.2 ?)
אני מאד אוהב להשתמש במנגנון ה DTS Neural:X בצפייה בשידורי YES אבל רציתי לשאול:
במידה ואני צופה בתוכן שהוא לא אטמוס (נניח DTS HD MASTER) - האם עדיף לבטל את המנגנון ולתת לסרט להתנגן בצורה המקורית? כי כשהמנגנון פועל - הסאונד מופק גם מהרמקולים של האטמוס ואני תוהה אם זה פוגע באיכות (או שכיול האודיסי לקח את זה בחשבון ויודע להתמודד עם זה?)
תודה
אורי...
אורי
זה עיבוד על הסאונד לא משנה איך קוראים לזה.
אני אישית לא אוהב את זה מעדיף לשמוע מה שהוקלט ולא קומבינות רק כדי להפעיל את האטמוס .
תפעיל ,תקשיב ותחליט.
ולשאלתך הראשונה אז כן יש לך 5.1.2
-
oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
תודה על התשובות.
הסיבה ששאלתי היא שבביקורת של עופר על הדנון 3300 הוא דווקא מציין לטובה את השימוש בעיבוד הזה למרות שאני לא בטוח שהוא התכוון לזה בתצורה של מעבר ל 5.1
https://www.hometheater.co.il/article07583.html
הרסיבר גם כולל Neural:X, טכנולוגיית פיזור סאונד שמאפשרת פיענוח ממספר קטן של ערוצים (למשל סטריאו) לתצורת הרמקולים שלכם, ולטעמי היא כיום הטובה ביותר בתחום זה. מעניין היה לגלות שניתן לשלב בין מקורות שונים לפיענוחים שונים. כלומר, הקומבינציה של Dolby TrueHD ביחד עם Neural:X עשה יופי של עבודה
הסיבה ששאלתי היא שבביקורת של עופר על הדנון 3300 הוא דווקא מציין לטובה את השימוש בעיבוד הזה למרות שאני לא בטוח שהוא התכוון לזה בתצורה של מעבר ל 5.1
https://www.hometheater.co.il/article07583.html
הרסיבר גם כולל Neural:X, טכנולוגיית פיזור סאונד שמאפשרת פיענוח ממספר קטן של ערוצים (למשל סטריאו) לתצורת הרמקולים שלכם, ולטעמי היא כיום הטובה ביותר בתחום זה. מעניין היה לגלות שניתן לשלב בין מקורות שונים לפיענוחים שונים. כלומר, הקומבינציה של Dolby TrueHD ביחד עם Neural:X עשה יופי של עבודה