ברשותי סט סטראו שקיבלתי "בירושה": זוג רמקולים KEF K-140 ורסיבר Marantz ST-52, שניהם ישנים למדיי.
הסאונד שמופק מהמערכת דל ועצוב למדיי.
למיטב הבנתי הרמקולים אמורים להיות טובים מאוד, אך אין לי שום מידע על הרסיבר, שאני חושש שהוא החולייה החלשה כאן (אך אשמח לשמוע דעות בעניין). לרמקולים אין כל סימני בלאי, ושניהם נשמעים דומה למדיי, כך שסביר שהם תקינים.
אינני מכיר דגמים וחברות בתחום הרסיברים והרמקולים, אך אני מגיע מתחום ה Pro-audio (הקלטות / עריכות סאונד, וכו'), וכרגע אמצעי השמע העיקרי שלי הוא מוניטורים אולפניים (לא בסלון מן הסתם).
אני מעוניין בסאונד עמוק ומדוייק לסלון לא גדול (~20מ"ר), מבלי להשקיע הון.
השימוש יהיה בעיקר מוסיקה - ג'אז, תזמורתית, וכו' - אך גם מעט סרטים, ובכל מקרה סביר שיישאר סטריאו בלבד (99.1 כנראה לא מעניין אותי..). אשמח מאוד לרסיבר עם כניסה דיגיטלית בין היתר (ו DAC טוב בתוכו) ע"מ שאוכל, למשל, להזינו מהלפטופ (עם כרטיס הקול הזוועתי המובנה), מסטרימר, או מטלויזיה - כל זאת באמצעות HDMI מבלי להסתמך על חוליות אודיו אחרות בשרשרת.
אינני זקוק להמון כניסות (כניסות ספורות יספיקו), כך שמבחינה זאת אני מניח שכל מוצר שקיים היום יעשה את העבודה.
האם הרמקולים שברשותי הם כאלו שכדאי לשמור ולהשקיע ברסיבר איכותי, או שמא עדיף להפטר משניהם ולרכוש מוצר מובנה כדוגמת Microlab Solo 9C, עליהם שמעתי (גם) ביקורות מצויינות?
לעצתכם אודה
בקשה להמלצה לשיפור סט קיים
התחלתי ממה יש, ורציתי להתייעץ במה ניתן להשתמש (האם כדאי לשמור) ואיך להתקדם מכאן.
לעניין מה אני מחפש:
נפלא ככל שיהיו לעבודות סאונד או להאזנה למוסיקה מול עמדת עבודה קבועה (מחשב), בסלון הסאונד חייב להיות "מפוזר" ועם רגישות קטנה למיקום המאזין.
תקציב - ללא הגבלה פרקטית, אך מעט ביותר שניתן ע"מ לקיים את הדרישות. מאחר ולא ברור לי עדיין למה אזדקק (רק רסיבר? אולי גם רמקולים? כפי שציינתי "ירשתי" זוג KEF K140) אז קשה לי להגדיר מסגרת.
ראיתי את אתר http://soundforless.co.il שהומלץ כאן בתגובות קודמות, אך בהיעדר היכרות עם המוצרים מדובר בשמות ודגמים חסרי תוכן מבחינתי, ולכן שמח להתייעץ עם מי שמכיר.
תודה!
לעניין מה אני מחפש:
למה לא מוניטורים? משום שהם כיווניים להחריד במהותם - הסאונד תלוי מאוד במיקום המאזין, ומאוד רגיש לזה.אני מעוניין בסאונד עמוק ומדוייק לסלון לא גדול (~20מ"ר), מבלי להשקיע הון.
השימוש יהיה בעיקר מוסיקה - ג'אז, תזמורתית, וכו' - אך גם מעט סרטים, ובכל מקרה סביר שיישאר סטריאו בלבד (99.1 כנראה לא מעניין אותי..). אשמח מאוד לרסיבר עם כניסה דיגיטלית בין היתר (ו DAC טוב בתוכו) ע"מ שאוכל, למשל, להזינו מהלפטופ (עם כרטיס הקול הזוועתי המובנה), מסטרימר, או מטלויזיה - כל זאת באמצעות HDMI מבלי להסתמך על חוליות אודיו אחרות בשרשרת.
אינני זקוק להמון כניסות (כניסות ספורות יספיקו), כך שמבחינה זאת אני מניח שכל מוצר שקיים היום יעשה את העבודה....
נפלא ככל שיהיו לעבודות סאונד או להאזנה למוסיקה מול עמדת עבודה קבועה (מחשב), בסלון הסאונד חייב להיות "מפוזר" ועם רגישות קטנה למיקום המאזין.
תקציב - ללא הגבלה פרקטית, אך מעט ביותר שניתן ע"מ לקיים את הדרישות. מאחר ולא ברור לי עדיין למה אזדקק (רק רסיבר? אולי גם רמקולים? כפי שציינתי "ירשתי" זוג KEF K140) אז קשה לי להגדיר מסגרת.
ראיתי את אתר http://soundforless.co.il שהומלץ כאן בתגובות קודמות, אך בהיעדר היכרות עם המוצרים מדובר בשמות ודגמים חסרי תוכן מבחינתי, ולכן שמח להתייעץ עם מי שמכיר.
תודה!
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·קודם כל, זה לא ממש מדוייק. זה תלוי מאוד במוניטור הספציפי אבל גם כך זאת הכללה גדלה מדי. רמקולים "רגילים" מגיעים בצורות שונות ובניה שונה ולכן גם הם שונים אחד מהשני. יש כאלה עם פיזור רחב ואיש כאלה עם פיזור צר. יש כאלה שנשמעים טוב יותר מקרוב ויש הפוך...זה עולם ענק. בדיוק כמו במוניטורים. בכלל, ההבדל בין מינוטר לרמקול רגיל הוא לא כזה גדול עם מתעלים מנושה ההגברה הפנימית. יש הרבה אנשים שמתשמשים במוניטורים בסלון. החסרון זה שהרמקול לרוב היה קצת "יבש", מדוייק מדי כדי לרואת חדשות בערוץ 2. אבל לסרטים וסוגי מוזיקה רבים זה יכול להיות טוב עם אתה אוהב צליל נאמן למקור.Jaaz כתב:התחלתי ממה יש, ורציתי להתייעץ במה ניתן להשתמש (האם כדאי לשמור) ואיך להתקדם מכאן.
לעניין מה אני מחפש:
למה לא מוניטורים? משום שהם כיווניים להחריד במהותם - הסאונד תלוי מאוד במיקום המאזין, ומאוד רגיש לזה.......
תודה!...
בלי קשר, בלי תקציב, אפילו בערך, לא ניתן להליץ לך על הרבה דברים. הדבר הכי טובה זה:
לך תקשיב. אתה הרי יודע מהאתה אוהב ומה לא. לך לחנויות מתמחות (לא רשתות גדולות) ותקשיב לרמקולים שונים במחירים שונים.
לגבי הרסביר, כל אחד יעשה את העובדה אבל על הדרך תקשבי לרסיבירם השונים.