שאלות מקדימות לקראת אפשרות קנית מקרן

מקרנים קידמיים - Front Projector.
HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 501
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #1 

שלום,

בעקבות האתר HT רכשתי טלוויזיה לפני שנה וגם מערכת קולנוע ביתי ועכשיו נוצר לי חשק לבדוק את האפשרות לשדרג למקרן ולקבל תמונה של 100 אינטש לפחות :D

רוצה לגשש עם שאלות מתחילות:

1. האם המקרן צריך להיות מוצב לפני הצופים כדי שהם לא יסתירו את התמונה המוקרנת?
או האם התמונה שעל הקיר צריכה להיות פשוט בגובה מעל הראש?

תודה

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #2 

לא ולא :)

המקרן בד"כ מותקן מעל הראש של הצופים או איפושהו בחלק האחורי של החדר/חלל בנקודה גבוהה. הצורה שבה הוא "יורה" את התמונה לכיוון המסך מאפשרת לו להיות בנקודה גבוהה יחסית לצופים. כמו כן, מקרנים מהסקאלה הקצת יותר יקרה מצויידים במה שנקרא Lens Shift שזה מנגנון להזזה פיזית של העדשה למעלה ולמטה (ולפעמים גם שמאלה וימינה). מקרן שיושב לפני הצופים זה יותר משהו שמתאים לעגלה שמוציאים בשביל אירוע ומחזירים בסוף הערב למחסן.

בנוגע לגובה התמונה, יש המן משתנים. אם בונים קולנוע פרופר עם שורות של מושבים צריך שתחתית מסך ההקרנה תהיה מעל גובה הראש של מי שיושב בשורה הקדמית, אם זו רק שורה אחת אפשר להוריד את המסך עוד קצת. קח בחשבון שאולי תצטרך גם מקום לסנטר/סאב/רהיט שיכיל ציוד אודיו. בגדול, צריך לשרטט את זה כאשר מתייחסים לגובה התקרה, הנמכות גבס, גודל המנוע (אם יש), גובה הישיבה מול המסך והעדפה אישית של הצופים.

לטעמי אפשר להתחיל את המסך מאיזור ה70 ס"מ, עם המסגרת והכל אזור הצפיה יתחיל מסביבות 75 ס"מ ויסתיים בסביבות 210 ס"מ.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה RobotCop על התשובה!

אז ככה הייתי חייב לנסות מקרן כדי לחוות איך זה, ולוודא שאין בעיות גודל ומרחק צפייה שכן יש לי בעיות ראיה...

חשבתי בהתחלה לרכוש מקרן 'צעצוע' מאיבי, מקרן מסין שעולה 250 שקל, כדי לחוות את הגודל מסך ויחס מרחק כולל כתוביות וכו...באתי לרכוש למרות שזה הרגיש לי לא נכון ומפוקפק, למזלי לאחר הרכישה קבלתי הודעה מהמוכר שגילה שיש בעיה עם המקרנים שברשותו והם פגומים והציע לי או להמתין שבוע וחצי כדי שיגיעו מלאי חדש של מקרנים או שאני אקבל החזר כספי כלומר ביטול העסקה, מיד הודעתי על ביטול העסקה וקבלתי החזר של הכסף, כי זה לא הרגיש לי צעד נכון, ושיש סיכוי שהמכשירים הסינים האלה הם 'פח' שלא יעשה את העבודה המינימאלית שהייתי צריך שהוא יעשה, וזה בדיקת פרופורציות והרגשה בסיסית של מסך גדול.

לאחר הביטול עלה לי רעיון של שכירת מקרן!
מצאתי חנות בתל אביב בשם רנטסנטר שמזכירה ציוד כולל מקרנים.

בקיצור שכרתי מקרן לכמעט חמישה ימים במחיר של 350 שקל.

מקרן מסוג NEC דגם V300X

מקרן מסוג DLP היה לי גם חשש מנושא הקשתות עם אקנה מקרן מסוג זה ולהפתעתי לא ראיתי שום בעיה נכון לעכשיו בנושא הקשתות.

מה שכן, הקרנתי על הקיר, שמתי את הסרט ספיידרמן הראשון, והתוצאה היממה אותי, הקרנתי על גודל מסך של כ 187 סמ רוחב, והתמונה והכל מהמם ונראה טוב. אז כנראה שאני הולך על זה על קניית מקרן במקום הטלוויזיה.

יש לי קיר באורך 280 סמ ומרחק מהקיר של בסביבות ה 4 מטר.

מבקש המלצות למקרנים שנותנים תמורה למחיר, בתקציב 2000-5000

תודה לכם

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

הם לקחו 350 שקל בשביל מקרן 4:3 בסיסי מאד לפחות משבוע?! אני לא יודע אם אלו המחירים שנהוג לגבות אבל זה נשמע לי יקר.

בכל מקרה, הרבה ממליצים פה על ה- HD142X מאמזון, שם הוא עולה כ-2500 שקלים. יש לי אותו ואני בהחלט מרוצה ממנו, אבל יתכן שבתקציב שלך תוכל למצוא דברים טובים יותר. גם שם לב שתופעת הקשתות יכולה להיות בולטת יותר או פחות במקרנים שונים. למשל ידוע שב- HD142X התופעה הזאת בולטת באופן ניכר בגלל שימוש בגלגל צבעים איטי יחסית. כלומר, יש סיכוי שהקשתות יבלטו במקרן הזה למרות שלא שמת לב אליה במקרן אחר.

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

האם מקרן DLP עדיף על LCD? אני מבין שב LCD תופעת הקשתות לא קיימת.

האם חווית את תופעת הקשתות אצלך ב HD142X ? אם התופעה כל כך ניכרת בו, איך זה שהוא מקרן כל כך מומלץ?

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

בדרך כלל מקרני DLP נותים לתת תמורה טובה יותר למחיר לעומת מקרני LCD באותה רמת מחירים.
אם אני לא טועה, היתרונות של DLP הם בדרך כלל בחדות, בשחורים עמוקים יותר ובאחידות (אין עננות וזה)

אני רואה את הקשתות מאד בבירור אצלי, וגם כל מי שראה את המקרן אצלי הצליח להבחין בתופעה.
אבל רובם לא הבחינו בתופעה לפני שביקשתי מהם לשם לב אליה! וזו כנראה הסיבה למה המקרן כל כך מומלץ.
זה בולט בעיקר כשיש דברים בהירים בסצנות חשוכות. מבאס לראות סרטים כמו sin city למשל.
למרות שהתופעה בולטת ומעצבנת, אני עדיין נהנה מהמקרן הזה. כלומר לי אישית זה לא deal breaker אלא פשרה.
וזו פשרה שאני לא מצטער עליה בכלל כי איכות התמונה של המקרן היא מדהימה מבחינתי, הוא ממש הפתיע אותי לטובה.

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תודה leyaniv על ההסבר עוזר מאד.

האם יש מקרני DLP שבהם לא מורגשת תופעת הקשתות שהם מומליצים?

Satyr82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 337
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #8 

HTuser1, אני קורא עכשיו על Epson EH-TW5300, הוא לא DLP ונמצא באותה סקלת מחירים של HD142X. מעניין לשמוע חוות דעת על המקרן הזה ממשתמשים.

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

Satyr82 כתב:HTuser1, אני קורא עכשיו על Epson EH-TW5300, הוא לא DLP ונמצא באותה סקלת מחירים של HD142X. מעניין לשמוע חוות דעת על המקרן הזה ממשתמשים.
...
·

התלבטתי לגביו לפני שקניתי את ה- HD142X, אבל קראתי ביקורות כמו זאת או זאת (שאני ממש לא יודע כמה הן אמינות) על זה שרמת השחורים שלו נמוכה ולכן החלטתי לוותר עליו.

Satyr82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@leyaniv
·הכל פשרה בחיים, במיוחד ברמות מחירי כניסה כאלה. השאלה היא מה יותר קריטי, השחורים או הקשתות...

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

בשבילי קריטי הקשתות שפתאום יופיעו לי צבעים אחרים, שחורים יכולים להיות בכל מיני רמות וזה עדיין שחור, ולא צבעוני.

genural
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

אני באותה התלבטות כמוך,
אני בדיוק התחלתי לקרוא על כל הנושא הזה ואני נורא נורא מתבלט בין הEpson 2040 / TW5300 לבין הHT2050 של Benq.

כל מה שאני כותב לך כאן הוא לא מניסיון אישי שלי אלא ממה שקראתי באתרים וסיקורים על המקרנים.

בקצרה:

לפי מה שראיתי מסיקור של projectorreviews שבו הם מספקים תמונות של המקרן ומשווים אותו למקרנים אחרים אני חושב שהשחורים שלו לא רעים.

אבל אני בכלל לא מבין באיכות תמונה טובה, אני רואה סרטים במסך מחשב ASUS VG248QE שהפאנל שלו הוא מסוג TN (האיכות תמונה של פאנל כזה היא לא משהו).

הטלוויזיה שלי היא טלוויזיה 32 אינץ של Toshiba שנקנתה לפני כמה שנים.

אין לי יכולת לבדוק אם אני רגיש לקשתות, ואני נורא מפחד שהן יהרסו לי את החוויה.

קראתי המון סיקורים על הHD142X / W1070 / HT2050.

על ה Optoma HD142X/ HD27 אנשים אמרו שהקשתות די קלות להבחנה בגלל שהמקרנים משתמשים בגלגלי צבעים במהירות של 2.

על הHT2050 בחלק מהסיקורים אמרו שהקשתות כמעט לא קיימות בגלל שהגלגל צבעים הוא במהירות מהירה - 6.

אבל עדיין קראתי סיקורים של אנשים שקנו אותו והיו ממש רגישים לקשתות, הם לא יכלו לסבול את הקשתות ובסופו של דבר החזירו את המקרן.

בטווח המחירים ההתחלתי הBenq HT2050 / W1110 נחשב הרבה פעמים למקרן הכי טוב שיש (יותר טוב מהHD142X, EPSON 2040), בגלל שהוא מספק צבעים נורא טובים ומאוזנים ולמרות שרמת השחורים שלו לא ניתנת להשוואה למקרנים יקרים יותר, בטווח המחירים ההתחלתי הרבה אנשים אומרים שהוא מספק את השחורים הכי איכותיים בנוסף לתמונה מאוד חדה ומפורטת.

אני גם לא כל כך יודע מה לעשות, מצד אחד אני רוצה לקבל את התמורה הכי טובה למחיר ומוכן להוסיף עוד כסף בשביל הHT2050 לעומת הEPSON 2040 אבל אני נורא מפחד שאני אגלה שיש לי רגישות לקשתות ואני אסבול.

לפי מה שקראתי רמת השחורים בEpson 2040 היא נמוכה בגלל שהוא נועד לסביבה עם אור, שבה החשיבות של השחורים פחות משמעותית. בנוסף קראתי שמבחינת איכות תמונה במצב של חושך הHT2050 נותן תמונה הרבה יותר טובה ויפה מהEpson.

קראתי את הסיקור של הEpson 2040/2045 מהאתר projectorreviews.

http://www.projectorreviews.com/epson/h ... dow-detail

באמת סיקור לעומק שמתעסק בביצועים של הצבעים השחורים.
לפי מה שאני רואה בתמונות, הביצועים בכלל לא רעים ולא כל כך שונים מהW1070, הEpson 6030UB לא נראה כל כך מרשים לפי התמונות שפרסמו שם.

צירפתי תמונה מהסיקור של הביצועים של הEPSON 2040 / TW5300 בצבעים שחורים.

אני מקווה שהסיקור הזה אמין כי לפי דעתי השחורים של ה2040 לא רעים.

Satyr82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

@genural
·הבעיה היא שזה לא נגמר... תמיד תוכל להוסיף "רק" עוד כמה אלפים כדי לקבל זום יותר טוב, מנגנון ועדשה טובים וכו'...
הכל שאלה של תקציב.
לדעתי צריך לקבוע תקרת מחיר מסוימת ולא לחרוג ממנה. כמו ש RobotCop כתב באחד השרשורים פה, מה שאתה משלם זה מה שתקבל. השאלה היא באמת על מה אפשר להתפשר בשביל לקבל מוצר מספק.
עבורי זה מקרן ראשון, לא יקרה כלום אם לא אקנה חללית, תמיד אוכל למכור ולעלות לשלב הבא.

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אבל לקבוע תקרת מחיר לא גמישה עשויה לגרום לך לקנות מקרן שיתן תמורה נמוכה לכסף.
אצלי ה- HD142X היה חריגה מהתקציב. קניתי אותו ב- 2220 והתקציב בכלל היה עד 2000.
לדעתי היה שווה לחרוג, כי בפחות מזה כנראה שלא הייתי מוצא מקרן FULLHD.

לדעתי רמת שחורים טובה ואחידה הרבה יותר חשובה מאי קיומה של תופעת קשתות.
הקשתות האלו בולטות רק במצבים מסויים, אבל שחורים גרועים יבלטו כמעט כל. פאקינג. שניה.

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

genural כתב:אני באותה התלבטות כמוך,
אני בדיוק התחלתי לקרוא על כל הנושא הזה ואני נורא נורא מתבלט בין הEpson 2040 / TW5300 לבין הHT2050 של Benq.

כל מה שאני כותב לך כאן הוא לא מניסיון אישי שלי אלא ממה שקראתי באתרים וסיקורים על המקרנים.

בקצרה:

לפי מה שראיתי מסיקור של projectorreviews שבו הם מספקים תמונות של המקרן ומשווים אותו למקרנים אחרים אני חושב שהשחורים שלו לא רעים.

אבל אני בכלל לא מבין באיכות תמונה טובה, אני רואה סרטים במסך מחשב ASUS VG248QE שהפאנל שלו הוא מסוג TN (האיכות תמונה של פאנל כזה היא לא משהו).

הטלוויזיה שלי היא טלוויזיה 32 אינץ של Toshiba שנקנתה לפני כמה שנים.

אין לי יכולת לבדוק אם אני רגיש לקשתות, ואני נורא מפחד שהן יהרסו לי את החוויה.

קראתי המון סיקורים על הHD142X / W1070 / HT2050.

על ה Optoma HD142X/ HD27 אנשים אמרו שהקשתות די קלות להבחנה בגלל שהמקרנים משתמשים בגלגלי צבעים במהירות של 2.

על הHT2050 בחלק מהסיקורים אמרו שהקשתות כמעט לא קיימות בגלל שהגלגל צבעים הוא במהירות מהירה - 6.

אבל עדיין קראתי סיקורים של אנשים שקנו אותו והיו ממש רגישים לקשתות, הם לא יכלו לסבול את הקשתות ובסופו של דבר החזירו את המקרן.

בטווח המחירים ההתחלתי הBenq HT2050 / W1110 נחשב הרבה פעמים למקרן הכי טוב שיש (יותר טוב מהHD142X, EPSON 2040), בגלל שהוא מספק צבעים נורא טובים ומאוזנים ולמרות שרמת השחורים שלו לא ניתנת להשוואה למקרנים יקרים יותר, בטווח המחירים ההתחלתי הרבה אנשים אומרים שהוא מספק את השחורים הכי איכותיים בנוסף לתמונה מאוד חדה ומפורטת.

אני גם לא כל כך יודע מה לעשות, מצד אחד אני רוצה לקבל את התמורה הכי טובה למחיר ומוכן להוסיף עוד כסף בשביל הHT2050 לעומת הEPSON 2040 אבל אני נורא מפחד שאני אגלה שיש לי רגישות לקשתות ואני אסבול.

לפי מה שקראתי רמת השחורים בEpson 2040 היא נמוכה בגלל שהוא נועד לסביבה עם אור, שבה החשיבות של השחורים פחות משמעותית. בנוסף קראתי שמבחינת איכות תמונה במצב של חושך הHT2050 נותן תמונה הרבה יותר טובה ויפה מהEpson.

קראתי את הסיקור של הEpson 2040/2045 מהאתר projectorreviews.

http://www.projectorreviews.com/epson/h ... dow-detail

באמת סיקור לעומק שמתעסק בביצועים של הצבעים השחורים.
לפי מה שאני רואה בתמונות, הביצועים בכלל לא רעים ולא כל כך שונים מהW1070, הEpson 6030UB לא נראה כל כך מרשים לפי התמונות שפרסמו שם.

צירפתי תמונה מהסיקור של הביצועים של הEPSON 2040 / TW5300 בצבעים שחורים.

אני מקווה שהסיקור הזה אמין כי לפי דעתי השחורים של ה2040 לא רעים.
...
·

נראה שה Benq עדיף יש לו למשל LENS SHIFT , מה שמעניין שני המקרנים הללו הם 2200 לומנס, מכיוון ששכרתי לכמה ימים מקרן והוא 3000 לומנס אני תוהה אם 2200 מספיק? אם אני לא טועה גם המקרן של אופטומה המומלץ כאן בפורום הוא 3000 לומנס.

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

לגבי תופעת הקשתות, איפה אני רואה את נתון מהירות הגלגל הצבע במפרטי המקרנים?

המקרן שברשותי כמה ימים NEC V300X הוא מסוג DLP ואני לא מבחין בקשתות האם מישהו יכול להגיד לי מה מהירות גלגל ההצבע שלו? ואלולי גם מאיזה שנה הוא?

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

לגבי עוצמת ההארה בלומנס האם כמה שיותר יותר טוב? או עבור חדר חשוך מעל גבול מסויים זה יהיה יותר מידי בהיר?
למשל מקרן של 4000 לומנס עבור חדר קטן של מרחק 4 מטר עלול להיות בהיר מידי?
האם רמות בהירות גבוהות מיועדות למרחקים גבוהים יותר?

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #18 

ממליץ לך לקרוא ביקורות מקצועיות על המקרנים שמעניינים אותך ולא להסתמך על הנתונים הטכניים שלהם שלא בהכרח אומרים את האמת.
כמו כן ממליץ בחום על ה-Benq w1070, אחד מהמקרנים הכי מומלצים בטווח המחירים שלו ובעל יחס עלות תועלות גבוה מאוד.

אגב, ממליץ לך גם להעלות את גודל המסך כמה שהמקום מאפשר. כמה שיותר גדול = ככה יותר וואו.

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

Enc0der כתב:ממליץ לך לקרוא ביקורות מקצועיות על המקרנים שמעניינים אותך ולא להסתמך על הנתונים הטכניים שלהם שלא בהכרח אומרים את האמת.
כמו כן ממליץ בחום על ה-Benq w1070, אחד מהמקרנים הכי מומלצים בטווח המחירים שלו ובעל יחס עלות תועלות גבוה מאוד.

אגב, ממליץ לך גם להעלות את גודל המסך כמה שהמקום מאפשר. כמה שיותר גדול = ככה יותר וואו.
...
·

יש לי גודל רוחב קיר של 280 סמ' כמה אינטש מסך זה?

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #20 

יחד עם התחשבות בשוליים השחורים, אני מניח שתוכל להכניס מסך 120" (רוחב 267 ס"מ), בהנחה שיש לך עוד מספיק רוחב מעבר לרוחב ההקרנה בשביל להתקין את בית המסך עצמו.
אם לא, אז תצטרך לבדוק ספציפית איזה מסך יכול להיכנס שם... אם תרד ל-106" זה יהיה רוחב הקרנה של 235 ס"מ.

מה שראית ב-187 ס"מ רוחב זה בסך הכל 84" (אם זה היה 16:9)

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”