genural כתב:אני באותה התלבטות כמוך,
אני בדיוק התחלתי לקרוא על כל הנושא הזה ואני נורא נורא מתבלט בין הEpson 2040 / TW5300 לבין הHT2050 של Benq.
כל מה שאני כותב לך כאן הוא לא מניסיון אישי שלי אלא ממה שקראתי באתרים וסיקורים על המקרנים.
בקצרה:
לפי מה שראיתי מסיקור של projectorreviews שבו הם מספקים תמונות של המקרן ומשווים אותו למקרנים אחרים אני חושב שהשחורים שלו לא רעים.
אבל אני בכלל לא מבין באיכות תמונה טובה, אני רואה סרטים במסך מחשב ASUS VG248QE שהפאנל שלו הוא מסוג TN (האיכות תמונה של פאנל כזה היא לא משהו).
הטלוויזיה שלי היא טלוויזיה 32 אינץ של Toshiba שנקנתה לפני כמה שנים.
אין לי יכולת לבדוק אם אני רגיש לקשתות, ואני נורא מפחד שהן יהרסו לי את החוויה.
קראתי המון סיקורים על הHD142X / W1070 / HT2050.
על ה Optoma HD142X/ HD27 אנשים אמרו שהקשתות די קלות להבחנה בגלל שהמקרנים משתמשים בגלגלי צבעים במהירות של 2.
על הHT2050 בחלק מהסיקורים אמרו שהקשתות כמעט לא קיימות בגלל שהגלגל צבעים הוא במהירות מהירה - 6.
אבל עדיין קראתי סיקורים של אנשים שקנו אותו והיו ממש רגישים לקשתות, הם לא יכלו לסבול את הקשתות ובסופו של דבר החזירו את המקרן.
בטווח המחירים ההתחלתי הBenq HT2050 / W1110 נחשב הרבה פעמים למקרן הכי טוב שיש (יותר טוב מהHD142X, EPSON 2040), בגלל שהוא מספק צבעים נורא טובים ומאוזנים ולמרות שרמת השחורים שלו לא ניתנת להשוואה למקרנים יקרים יותר, בטווח המחירים ההתחלתי הרבה אנשים אומרים שהוא מספק את השחורים הכי איכותיים בנוסף לתמונה מאוד חדה ומפורטת.
אני גם לא כל כך יודע מה לעשות, מצד אחד אני רוצה לקבל את התמורה הכי טובה למחיר ומוכן להוסיף עוד כסף בשביל הHT2050 לעומת הEPSON 2040 אבל אני נורא מפחד שאני אגלה שיש לי רגישות לקשתות ואני אסבול.
לפי מה שקראתי רמת השחורים בEpson 2040 היא נמוכה בגלל שהוא נועד לסביבה עם אור, שבה החשיבות של השחורים פחות משמעותית. בנוסף קראתי שמבחינת איכות תמונה במצב של חושך הHT2050 נותן תמונה הרבה יותר טובה ויפה מהEpson.
קראתי את הסיקור של הEpson 2040/2045 מהאתר projectorreviews.
http://www.projectorreviews.com/epson/h ... dow-detail
באמת סיקור לעומק שמתעסק בביצועים של הצבעים השחורים.
לפי מה שאני רואה בתמונות, הביצועים בכלל לא רעים ולא כל כך שונים מהW1070, הEpson 6030UB לא נראה כל כך מרשים לפי התמונות שפרסמו שם.
צירפתי תמונה מהסיקור של הביצועים של הEPSON 2040 / TW5300 בצבעים שחורים.
אני מקווה שהסיקור הזה אמין כי לפי דעתי השחורים של ה2040 לא רעים.
...