שרשור המלצות ושיתוף חוויות שימוש בכבלי וידאו לצורך צפייה

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #1 

בתכני ה 4K השונים.

אהלן חברים.

חשבתי לנכון לפתוח פה שרשור שירכז בתוכו חוויות של חברים פה בשימוש בכבלי וידאו להעברת תכני 4K החדשים.

אני מדבר על
4K/60HZ/12BIT/4:2:2/2020
4K/60HZ/10BIT/4:2:0/2020

עד היום לא הצלחתי לראות אצלי את תכני ה 4K ,כאשר אני מגדיר ביציאת ה HDMI בשילד את הפרמטרים שציינתי. הייתי מקבל תמונה שחורה או תמונה עם שלג או תמונה לא יציבה הולכת וחוזרת.

היום קיבלתי את הכבל המוגבר הזה (שעלותו 200 ש"ח) באורך של 10 מטר.
https://www.monoprice.com/product?p_id=13757

בבדיקה מצאתי שבמצב הגדרות ה HDMI בשילד ב 4K/60HZ/10BIT/4:2:0/2020 אני מקבל תמונה יציבה ומדהימה כולל HDR כמובן.
במצב הגדרות בשילד של 4K/60HZ/12BIT/4:2:2/2020 אני מקבל תמונה אבל לא יציבה ,היא נעלמת וחוזרת כל כמה דקות.

יתכן והסיבה היא בעיות הנדשייק ,שכל הרשת מדברת עליהן ,שמתקיימות במגוון רחב של נגנים ומקרנים .

הפתרון לצרה הזו מגיע, בדמות HDFURY ,שבין יתר האוקוס פוקוסים שהוא עושה הוא יודע להתגבר/לבטל את הצרה הזו שנקראת הנדשייק.
https://www.hdfury.com/shop/splitters/i ... ment-31312

יתרון נוסף של הקטנציק הזה חחחחח הוא אפשרות ביטול ה HDR ,שמקריאה בפורומים מתברר, שלעיתים לא הכי איכותי וביטול שלו מאפשר צפיה באיכות תמונה טובה יותר וגם ללא צורך בעוצמת הארה גבוהה.

בימים הקרובים אני מתכוון לחבר אותו לכבל החדש ובמידה ואקבל תמונה יציבה ב 4K/60HZ/12BIT/4:2:2/2020 סיימתי את הסיפור.

במידה ולא נאלץ לבדוק תותח כבד יותר, בדמות כבל אופטי שבקצוותיו מחברי HDMI . אני מדבר על זה:

https://files.acrobat.com/a/preview/f26 ... 4185c33735

עלותו כ 1500 ש"ח ל 10 מטר.

אז זהו חברים
אני מבקש שמי שיש לו ניסיון ,כזה או אחר, עם כבלים/ציוד מסויים ,שמאפשר לו לצפות בתכני 4K ,במקסימום האיכות שניתן ,שירשום פה וככה כולנו נשכיל ונעזור אחד לשני.

יואב

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

כיום הבעיות העיקריות היא עם הנגנים והיכולת שלהם להוציא אות שמתאים גם לחומר המנוגן וגם למכשים ההקרנה (המקרן)
לJVC יש באמת בעיות הנדשייק שונות (יש מלא שרשורים על זה מעבר לים) ויכול להיות שהבעיה שיש לך זה לא בגלל הכבל אלא בגלל ה"שיחה" בין המקור למקרן.

אני משתמש עם HDBASET שעלה קצת פחות מ 100$ ולא נתקל בבעיות בסרטי בלוריי הכוללים HDR BT2020
אין היום תכנים שדורשים את רוחב הפס המקסימלי ולכן אם יש בעיות זה בגלל תאימות של הנגנים לתכנים

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #3 

@istarmini

אני שמח לשמוע שהיתה לך התקדמות מסויימת בעזרת הכבל האקטיבי. אני גם מכיר את הבעיות עם הנדשייק, כל
עניין ה- HDCP הוא בעיה לא קטנה כבר הרבה זמן, אבל יכול מאוד להיות שכאן גם קיימת בעיה של העברת רוחב הפס
שאתה רוצה למרחקים כאלה. מעבר מאות של 4K/60P/10BIT/4:2:0 לאות של 4K/60P/12BIT/4:2:2 (אני בכוונה לא
מוסיף לנתונים את ה- 2020 כי אין לנתון זה השפעה על רוחב הפס של האות) מצריך עליה של קרוב ל- 60% ברוחב
הפס מאות שגם ככה (אם החישוב שלי נכון) רוחב הפס שלו הוא מעט פחות מ- 7.5Gbps ויכול להיות שזה בעיה בכבלים
שאורכם הוא כ- 10 מטר.

אני גם זוכר שבשירשור הקודם כתבת שהנגן שלך צריך להיות ב- MODE של 4K/60P כדי לאפשר לו להציג HDR, אבל
השאלה שלי היא למה אתה צריך להעביר אות של 4K/60P/12BIT/4:2:2 אם המטרה שלך כרגע היא בעיקר להנות
מסרטים ב- HDR כשהסרטים שיוצאים היום לשימוש בייתי באים מקסימום ב- 4K/60P/10BIT/4:2:0 ?

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”